Chataři, jejich výhružky a nároky na místo u vody, které jim nepatří?

V hodně diskusích se dočítám, že jsou případy, kdy chataři vyhrožují rybářům ohledně lovného místa. Zajímají mne vaše zkušenosti. Také uvítám názor, jak se tomuto bráníte, jestli sklopíte uši a jdete jinam a nebo bojujete za svá práva, když máte zaplacenu povolenku a máte nárok chytat na revíru. Předpokládám, že to, že má někdo někde chatku mu nedává vlastnické právo na státní vodě si přivlastňovat část revíru?
Autor diskuse: Shawt - Profil , 16.6.2014 všeobecné - příhody, kuriozity

Narazili jste na agresivní jedince a jak jste se zachovali?

A) Diplomaticky jsem to ukecal a chytal jsem, kde jsem chtěl21%

B) Raději jsem šel jinam29%

C) Došlo na pěsti8%

D) Nenechal jsem si vyhrožovat a zavolal jsem Policii5%

E) S nikým agresivním jsem se nesetkal37%

Od 17.6.2014 hlasovalo 92 čtenářů.

Nkakr - Profil | Út 24.6.2014 13:12:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pár fotek od Pálavy jejichž autorem je kolega syny....

NMalda512 - Profil | Út 24.6.2014 12:59:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

První řadě je vždy stejně sednout jinam než někomu před chatu. Většinou se jedná o místa kde se ryby až tak moc nezdržují. Ale malér je když přijedeš k vodě a na místech kde se rybám líbílo stojí chata s pletivem. Nikdo s majitelú chat nemá právo oplotit pozemek až do VODY !!! Protože na tohle nedá povolení nikomu žádnej uřád. Takže je zřejmé, že tyhle místa jsou udělané na černo. Už jak by na mě někdo začal vyřvávat než bych došel k jeho pozemku okamžitě bych mu sdělil, že volám polici a budu trvat na odstarnění toho plotu který tam je protiprávně. Před 3 roky jsme navštívili jeden revír ( řeku) kde jsem chtěli na druhé starně umístit trhačky na sumce. Kamoš to přeplaval člunem a na větev vázal trhačku. Vtom vylezl nějakej seschlej dědek a okamžitě mu vyhrožoval. Následně na něj pustil psa. Naštěstí 20 kg jezevčík sotva lezl . Děda vůbec nechápal , že pozemek který si koupili jeho děcka je součástí revíru. A tak dědu nenapadlo nic jinýho než vzít pilku a větve ořezat .Pak se chopil sekačky. Po asi 3 hodinovém sekání trávy ( od sekačky lítali už jen kameně ) a neustálé házení všeho možného do vody jsme to zabalili. Dnes je tam chatová osada ... okolí vypadá jako měsíční krajina. Co bylo zelené je vykácené. Každej si nadělal schůdky do vody. Břeh je saméj jekl, hranol. deska. beton. ....Jelikož je to CHKO tak se tam na tyhle věci nehraje. A tohle je důkaz toho, že ti zasraní panáci kteří sedí na uřádech vůbec neřeší jaké pozemky prodávají. Nezajímá je vco se tam děje. Tady vzniká kámen urázu. Nikoliv u majitelů. Ale už při samotném prodeji. Bavím se o pozemkách které jsou ve vlastnictví měst.. obcí... krajů..

NTloušťobijec - Profil | Ne 22.6.2014 9:58:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

asi takto...jsem chatař co vlastní chatu na břehu řeky...místo u vody si samozřejmě opečovávám a udržuji, (nikdo se z chaty nechce dívat na dvou metrové kopřivy)...trávník, kytky, vstup do vody atd...rybáři se většinou takovým místům vyhnou a ani na ně nechodí. A ti co tam chodí, tak se dělí na několik skupin. Ty slušní co se zeptají jestli si tam můžou zachytat (i když se ptát nemusí), udržují zde pořádek a chovají se ohleduplně...no a pak ty naprostá hovada, co vše zdupou, zlámou a zanechávají po sobě haldy odpadků. Založí si i ohniště !!! Dokonce jsem se setkal i s volem, co z nudy kolem sebe vypaloval trávník !!! Potom se nedivte, že na takové pako jsou lidi hnusní a vyženou ho. Taky jsem se setkal s rybářem, co jsi pod mé molo uvázal vezírek s kapry. Já si ho nevšiml a když přišla RS, měl jsem s tím nemalé problémy, dokázat, že ten vezírek není můj, ale rybáře co sedí vedle a k úlovkům se nehlásí...takže abych to shrnul...vše je v lidech a když se rybář bude chovat ohleduplně, tak nemám problém aby mi lovil přímo pod chatou. Těm slušným, jsem totiž ochoten i poradit, pokecat si a dokonce nabídnout i kafe ,-)

NMalda512 - Profil | Čt 19.6.2014 20:40:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Shawt - >> zrovna včera jsem tuhle situaci řešil a to když si pár ředitelů koupilo pozemek u vody a rovnou to obehnali plotem kterej vedl ještě 3 metry do vody. Jejích výhružky a kecy mě vůbec netížili. jakmile jsem jim sdělil že budu volat polici tak se uklidnili. ALE už mnohokrát jsem zažil kdy chataři vyhnali rybáře lovícího poblíž jejích chatky. Ten rybář ani nevěděl, že on je v právu a oni mu lžou . Když jsem mu sdělil jak se věc doopravdy má tak druhej den seděl chataři jen skřípali zubama. Já chápu, že si pronajmou nebo koupí pozemek a chtějí tam mít klid. Ale to je nezbavuje povinosti umožnit tam lovit rybářům.

NSimík1987 - Profil | Čt 19.6.2014 16:59:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> Pořád nechápu, co tady řešíš... Můžu ho tam mít, tak ho tam mám a co je na tom??? Kdyby to někomu vadilo, tak si myslím, že už ho tam dávno nemám. Přišli na kontrolu ze stavebního úřadu, řekli, že je vše v naprostém pořádku, tak o co go? Nikde nemám napsáno, že tam nesmím být. Je to na kolech, je, přístřešek taky rozebíratelný je a nikomu nic nevadí. Jako nevím, ale tohle už mě příjde jak závist.. Bráním někomu v něčem? Nebráním. Jen jsem přidala příspěvek k této diskuzi, jak já beru rybáře, kteří mi sednou před chajdu a ty tady máš problém s tímto?!

NSimík1987 - Profil | Čt 19.6.2014 15:24:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ono je to kolikrát těžký s těma rybářama. Já sama mám karavan u vody (cca 12m od vody) ale abych bránila jinému rybáři, který si chce sednout "mě před karavan" tak to ne. Když je karavan u vody, není tomu však tak i s lovným místem. Pozemek nebo místo,které je kolem vody u přehrad, vlastní jestli se nepletu a omlouvám se pokud tomu tak není povodí. Jenomže víte jak to je... Chcete si před někoho takového sednout a on Vás vyhodí, začne řvát apod. Nevím, měli by se nad sebou zamyslet. Mám povolenku - mám, tak si snad můžu sednout kam chci. Já si spíše ještě s tím rybářem pokecám. Kolikrát se zeptá, jestli se má posunout, ale nevidím v tom důvod, tak si pruty dám vedle a je to. Jo, bylo by dobré, kdyby takových bylo víc a nebyly hamty,hamty to je moje, já si tady krmím a ty mě nebudeš tady sedět... tohle už podle mě ani nejsou rybáři... Jako aby mě někdo něčím vyhrožoval, to je vrchol.. A jak se zachovat? asi zklapnout a odejít. Když zavoláte policii, ti s tím stejně nic neudělají. Dobře, budete si tam potom moct sednout, ale když odjedou, nechtěla bych to pak vidět, jak by to dopadlo... nikdy nevíte, co je to s prominutím za blbce, kterej na vás ještě vytáhne kudlu a nebo nevím co udělá...

Nvydra Lucky - Profil | Čt 19.6.2014 9:30:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ano, jsou tací, kterým přijde psaní některých přispěvatelů jako román, ba co víc - blbej romám, co nemá ani smysl číst. Každého věc, jakou literaturu má rád a jaký druh zábavy vyhledává. Já se držím hesla - jak se kdo chová ke mě, tak já k němu - neboli na hrubý pytel hrubá záplata. Normálně se lidé domluví, ale s hovadem to možné není a někdo tu napsal krásnou myšlenku - mouřejší sice ustoupí, ale pak bude svět patřit blbcům. Moc pěkné. Takže lidi, nenechte blbce vládnout :-) A když se vám to nezdá správné postavit se neprávu, nestěžujte si, jak je to u nás v Kocourkově zvykem. Nejvíc chytří jsou většinou ti, co vše sledují pěkně z povzdálí a radují se jako malé děti, jak si to tam ti dva (tři, čtyři ...) rozdávají. Stejné je to i tady. Přijdou, zasmrdí, podle šťouchnou do zad a když by mělo dojít na argumentaci jakéhokoli druhu zmizí, jen ten smrad zůstane. Ale je nutno připustit, že ani já s některými takymrkaři diskusi odmítám ...... Zcela se to míjí smyslem a nechat se urážet od ..píp.. nemám za potřebí. Taky román, ale snad k věci. Prima den, rybaříci.

Nelhierro - Profil | Čt 19.6.2014 8:19:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Shawt >> Diskuze s "hovadem" je pod mojí úroveň. Navíc si chodím k vodě a do přírody odpočinout, ne se tam hádat a nervovat. Tedy když vidím, že je někde něco oploceno, či místo vypadá tak, že tam pravděpodobně někdo stále chodí, pak si na takové místo nevlezu. Nemám pocit, že by místa u vod bylo málo, tedy vždy si najdou flek jiný. Např. při vláčce se ale držím toho, že rybář ze břehu má daleko menší šanci, tak buď brodím, nebo vláčím z loďky. Rybařím strašně dlouho, za tu dobu jsem měl jen jeden konflikt, ale to je již strašně dávno, to bylo v době mého mládí, kdy jsem byl asi horlivější. :-)

NMiki - Profil | Út 17.6.2014 15:21:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zajímavá otázka. Třeba na Pardubicku je celkem dost písáků. Za všechny budu jmenovat třeba Gigant. Znal jsem to tam jako svý boty. Už jako kluk jsem tam často jezdíval. Nejdřív tam začalo jezdit pár debilů na vodních skútrech. Pak si tam první magor postavil chatku a už to jelo. Vrcholem všeho bylo, když mě jeden takovej kretén vyhazoval se slovy:" to je moje chata a tady nesmíš chytat". Snažil jsem se mu tu problematiku vysvětlit a mluvil jsem dlouho a vážně, ale nechápal mě. Tak jsem mu oznámil, že jeho chata shoří v době, kdy to bude nejmíň čekat.
Abych to zkrátil. Od té doby tam přibylo mnoho chat a budek a taky různých plotů , hranic, zátarasů a kde čeho všeho a já tam prostě přestal jezdit...škoda.

Hádat se s někým nemá žádnou cenu, protože i když jseš v právu, udělá ti tam takovou pakárnu, že stejně odejdeš. Tak že, buď prostě odejdeš a nebo--což je nejrozumnější--vůbec pod chatu chytat nejdeš a nebo tam v rámci adrenalinu jdeš, ale už dopředu musíš počítat s konfliktem.

NDawemaster - Profil | Út 17.6.2014 9:56:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden chatař na mě nedávno zkoušel,že místo u vody je "jeho" a že tam má zakrmeno na kapry atd...jen jsem mu s úsměvem opáčil,že kapry nechytám,že se nemusí bát,že bych mu to vychytal,že jdu na úhoře a jestli chce,tak mu klidně uvolním kousek místa a může chytat se mnou na svém zakrmeném fleku a vesele jsem si rozbaloval cajk dál a nevšímal si ho. Ještě chvilku za plotem něco remcal ale když viděl že ho mám na háku,tak to po chvilce vzdal a zalezl zas do chaty. Podle mne si jen potřeboval rýpnout,než že by chtěl skutečně chytat. Co by mi taky mohl jiného udělat,když místo u vody nemohlo být ani omylem "jeho",protože místo u vody dle rybářského řádu patří všem rybářům a jeho skutečný oplocený pozemek se nachází 15 metrů od vody a na místo u vody vede cesta mimo jakýkoliv soukromý pozemek. Výhrůžky na mě neplatí,tomu se jen usmívám a mávnu rukou. Kdyby byl někdo agresivní tak neváhám zavolat policii,nebo si to s ním vyřídím podle potřeby ručně a stručně sám. Nejsem žádný chcípák a mých skoro 100 kilo tělesné váhy,boxerský výcvik,léta v posilovně a nůž u pasu odradí mnoho zájemců o neodůvodněný rozpor se mnou,tak si většinou jen něco brblají pod vousy ale k odvážnějšímu činu se nedostanou :-))). Oni vědí že nemají pravdu,tak nakonec vždy ustoupí,když vidí,že si z nich člověk nic nedělá a nesedne si z nich na zadek. Já o problémy nestojím,nevyhledávám je a pokud možno se jim vyhýbám ale zase si nenechám kálet od kdejakého dědka na hlavu a dělat ze sebe blbce.Sice se říká "moudřejší ustoupí" ale taky se na druhou stranu říká "když všichni moudří ustoupí,tak svět bude patřit blbcům"....