Bojíte se v noci samotní u vody?

Nemáte strach nebo divný pocit z toho, když jste v noci sami o vody? Pokud ano, zajímalo by mně z čeho. Z lidí divných zvuků apod.

Miki - Profil | So 26.5.2012 19:36:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě naposled k tématu, který jsem už částečně nakousnul.
Chodím na ryby nedaleko města kde bydlím. Chodím tam občas i večer--na ůhoře atp. Jednoho dne se vracím a koukám, všude plno modrejch majáků a policajtů. No nic, jedu na kole dál a celou noc do rána si říkám, co se asi tak stalo??? Druhej den čtu v novinách, že tam v tom místě nějákej magor z´hulenej trávou pobodal nějákýho týpka nožem.
Trošku mě zatrnulo, ale tak nějáko jsem to přešel. Za pár dnů jsem se dozvěděl, že ten, kdo to udělal byl soused z baráku, kde jsem bydlel.

Jestli to vydržíte, tak přidám poslední (z mnoha) .
Moje budoucí manželka se vracela domů se dvěma kámoškama ze zábavy (v tu dobu jsme se ještě pochopitelně neznaly a poznaly se o rok později). Doprovázely je 2 kluci ze sídliště, kde všichni bydleli. U domu se rozešli a kluci šli ještě o kousek dál--podél břehu řeky.
Drhý den se holky dočetly v novinách, že ti dva kluci čekali na kopečku, který se svažoval od sídliště směrem k řece s nějákým klackem v ruce a jen tak ze srandy praštili po hlavě nějákýho ciklistu. Samozřejmě, že když si uvědomíte rychlost kola jedoucího z kopce + proti ránu klackem, nemohlo to dopadnout jinak, než že mu urazili půl hlavy a on byl na místě mrtev.
No, a teď jděte sami v noci beze strachu na ryby.

Náhoda je blbec a je o to horší, že jí nemůžeš zakalkulovat a ani s ní dopředu počítat. V tom spočívají její srašný následky.

Miki - Profil | So 26.5.2012 18:38:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Titanos:--to by mě taky zajímalo????

Jinak, já jsem chtěl původně napsat, že se nebojím a že mám jen "takovej divnej pocit", ale po pravdě, je to strach. Přírodě věřím, nikoliv okolnostem a hlavně už vůbec né lidem. Je opravdu jedno, kde chytám, jestli v přítmý města a nebo v absolutní tmě za městem. prostě ten pocit strachu a obavy mám. Byly doby, kdy jsem chodil na ryby do noci a to mě bylo paradoxně o nějákých 20 let méně (16) a to jsem se bál míň, než nyní. Když na víc občas čtu, že šla nějáká zkouřená banda z diskotéky a jen tak z plezíru hodila rybáře do vody a za ním i vercajk, tak prostě ty obavy mám. Na víc se nyní kolem vod potuluje spousta Ukrajinců, bezdomovců a jinejch zoufalejch ksindlů, který ve svým zoufalství a momentální nepříčetnosti můžou být schopni všeho i za cenu hodinek a nebo krabičky cigaret.
Čím je tahle doba modernější, tím větší mám strach. Né, že by se mě osobně někdy něco stalo, ale hold obava tam je. Dobrmana a ni vlkodava nevlastním a koupit si kvůli tomu bouchačku, byť třeba i plynovku, to mě za to nestojí--ostatně ono vystřelit na člověka není prdel a dy důsledky potom, to je v našem státě vopruz.
Podle mě kdo tvrdí, že se nebojí, tak trošku kecá a já osobně zatím žádnýho takovýho neznám. Podotýkám, že se mnou na ryby chodí několik kolegů z řad karatistů, judistů a boxerů a věřte mě nebo né, bojej se taky:-)

Obiš - Profil | Pá 25.5.2012 8:55:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> Ahoj. Někde sem četl,že strach ze tmy ,či spíš co se v ní ukrývá je v lidech zakořeněn ještě z dob pravěku. Kdy pravěké lovce chránilo v noci od predátorů jen světlo z rozdělaného ohně a za čarou šera už bylo nebezpečí.
Prostě je to v nás. Člověk to může jenom potlačit. Za ty roky co jezdím na sumce ( hlavně sám) se mi tyto pocity potlačit povedlo. Ale začátky byly kruté. To se musím přiznat. :) Ale to je pryč.
Jelikož je pro mě rybaření docela prioritní věc a hodně věcí tomuto koníčku podřizuju....Sem se zařekl a udělal jednu rozhodující věc... (aspoň pro mě) Přestal sem se dívat na horory. :) Není nic horšího,když se jeden den díváte na film o nějakém vraždícím magorovi co běhá s mačetou v kukuřici a druhý den se máte ve dvanáct v noci vracet ze sumců,kdy jdete 600m kukuřičným polem. :) Pro mě to bylo 50% úspěchu.
Teď už je to v pohodě. Když čověk pravidelně chodí na ryby v noci,tak už je to rutina.
Pro mě osobně je více nebezpečný rybolov někde ve městě. Tam je možnost konfliktu s lidma. Taková partička lehce podnapilých floutků,kteří myslí, že jim patří svět je mnohem horší než nějaký rozvášněný ježek ve křoví. :)
Takže radši do přírody... Tam se tito lidi bojíííí. :)

mipa - Profil | Čt 24.5.2012 17:31:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> Nikdy jsem se nebál, protože to mám dané asi tak nějak od přírody a navíc si říkám ... jsi velký kluk, máš 2m, 100kg a tak se lecčemu ubráníš ... A ejhle ! Před pár lety mě v noci obdařili návštěvou 3 "hnědočeši" a šlo to velice rychle ... a jak se říká i o "držku" !!!
Přežil jsem to se ctí a 9-ti stehy na ruce ... a tak mi to nemůže mít nikdo za zlé, ale začal jsem se připravovat na budoucí podobné problémy ! Pořídil jsem si jednu pěknou slečnu ( viz foto ), věnuji jí "nějaký ten čas" a ona mi to vrací svojí nekonečnou poslušností, odvahou a ochotou podobné situace řešit za mne ... a upozorňuji, že se 100% úspěšností :-)))
... a pro ty, kteří by chtěli v mé "ochraně" hledat něco nemorálního a hlavně nebezpečného ( z jiných diskusí vím, že tací mezi námi jsou ) ... tak se nebojte, kynologií žiji již 30 let ......

zaplosak - Profil | Čt 24.5.2012 16:17:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj - mám sebou z velké většiny Barču, hlídá a vyštěká v noci každýho kdo se přiblíží víc než si ona usmyslí.
Jen je už skoro hluchá tak hlídá takto..... DDDDDDDDDDDDDD

NICKLOTERS - Profil | Čt 24.5.2012 13:21:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> Noční rybolov patří mezi mé nejoblíbenější....pouze však pokud jsem sám...Takovouhle samostatnou výpravu plánuji vždy když si chci vyčistit hlavu ....srovnat si myšlenky odpočinout si ode všeho...potopit se zároven a splynout s nočním životem v přírodě....Po setmění nastáva život jak na vodě tak i pod hladinou..Proubouzejí se noční predátoři suchozemzský ale i vodní.............Pokud je člověk velmi potichu nemá zapálený ohen ani jiné světlo rázem se stává součásti nočního života .....Nikdy jsem se nebál ani jsem si v duchu nikdy nepředstavoval jaké koli nebezpečí....snad jen klasiku a to je sám se polekat se střetem z lesní zvěří...to však končí povětšinou jejím vyplašením.....Noc na rybách je ůžasná ....někdy jsem i samým tichem a jen šploucháním vodní hladiny usnul a nechal si zdát co se asi v tu chvíli děje kolem mé nástrahy......Dobré je i najít revír s nonstop rybolovem...tam se noc spojí s krásným svítáním a v přímém přenosu rybář vidí probouzení všeho co noc utopila ve spánek.....Příroda je ta nejkrásnější věc co já na světě miluju..............

ondra.soucek - Profil | Čt 24.5.2012 11:35:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> Tak asi každý má špatný pocit ze zvuků, u kterých si není jistý zdrojem. Já osobně to aspoň takto mám. Klasika jsou kočky, ježci a vůbec všichni živočichové noci. Ze zvířat bych se bál akorát tak bachyně se selaty, ta nás jednou s kamarádem řádně prohnala až jsme skončili na stromě. Tohle ale nebylo na rybách. Bál bych se asi jen tupých a agresivních lidí. Já naštěstí zatím žádnou takovou zkušenost nemám, protože jsem huba nevymáchaná a všechno jsem zatím ukecal. Ale nejsem žádné ořezávátko, tak možná budím i trochu respektu. Jinak na ryby s sebou vždycky nosím pořádnej nůž, ale to by muselo fakt jít o život, abych ho na někoho vytáhnul.

Fishky - Profil | Čt 24.5.2012 10:23:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> strach a adrenalin k rybám v noci prostě patří :-) výprava bez toho aby mi hercna mlátila jako o život stojí za houby :-) pocit kdy jsi sám v hustém lese a kolem tebe se ozívají jen fajne zvuky je k nezaplacení. Obyčejný srnec, co štěkne pár metrů za zády zvedne tlak z nuly na sto za vteřinu :-) natož pak kanec či bobr. Není nic pitomějšího, než si ve dvě v noci jít do vody prošlápnout flek a zkusit že "kde to vlastně chytám" :-) ano bobrů je u nás hafo a v tuhle dobu maj i prcky a jsou agresivní :-) stejně tak divočáci. Nejlepší chytačku jsem ale zažil takhle na jaře na rybníku poblíž města s prošlápnutou pěšinkou kolem vody. Neměl jsem bivi a tak jsem spal jen tak pod širákem napříč té pěšiny. Kočky v tu noc měly nějak bujarou náladu a stále se kolem vody honily - no a to byl průser :-) když to zdrhá po pěšině neslyšíš to, ale jak to dovalilo blíž, tak se to vždy leklo, zavřeštělo a zmizlo v nejbližším křoví. No a ten pocit, kdy ti z ničeho nic něco zavřeští u hlavy je fakt boží :-)

twister - Profil | Čt 24.5.2012 10:12:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u vody se v noci nebojím ničeho, ale občas se leknu, když 2 metry ode mě skočí pár takových macků

Chosé 2 - Profil | Čt 24.5.2012 9:51:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už jako kluk jsem sedával v noci u vody a čekal na charakteristický zvuk nasávané chlebové kůrky,kdy největším leknutím bylo cvaknutí policajta do prutu a falešný přejezd od letícího netopýra, no a potom jsem se bál projít temným průjezdem domu ve kterém jsem bydlel. To že lovce v naprostém tichu vyruší nějaký zvuk nebo pohyb neznamená,že má strach.Řekl bych, že to je podvědomý reflex a krátké leknutí na který každý tvor reaguje nějakým způsobem.Do kategorie tvorů kterých se štítím bych zařadil hady,žáby a potkany, ale takového potkana mile rád něčím plácnu po hlavě, takže se ho asi nebojím.
V noci nemusím mít strach sám u vody, ale obavy spíše z nezvané návštěvy lidského rodu s nižším stupněm IQ, podpořeného alkoholem a na volno valícím se pitbulem nebo rotwailerem.

Dejv - Profil | Čt 24.5.2012 9:32:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vzhledem k tomu, že jezdím dost často sám, a to i na víc dní, tak musím přiznat, že jsou chvilky, kdy je ve mně malá dušička. Ale ani né tak z nočních zvuků, u kterých nevím původce, jako z lidských zvuků, u kterých nevím, co to může být za individuum.

Ale nedávno jsem se pořádně lek, když jsem seděl potmě u fídrů a sledoval jen svítící špičky. Když v tom mi těsně u nohou něco dost hlasitě zabručelo. V ten moment moje tělesná schránka pěkně ztuhla..:-)) Pomalu jsem nahmát čelovku a rozsvítil. A vida, u kyblíku s futrem seděla nutrie velikosti menšího prasete a dost nechápavě na mě čučela, co jako si to dovoluju ji rušit u gáblíku..:-))

Juraj - Profil | Čt 24.5.2012 8:51:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> Při chytání v noci sedím většinou na místech, kam se nikomu moc nechce, nebo kde by si někdo musel dát docela šichtu, aby mě našel. Je to krásné a jak už to tu někdo napsal, mám pocit, že nejsem návštěvník, ale součást přírody, bo vše živé je mnohem blíž než ve dne.
Lidí by se člověk měl bát, ale je tak malá pravděpodobnost, že mě někdo najde, takže co se toho týká, tak celkem v pohodě.
Že se občas leknu, když se nějaká zvěř objeví téměř na dosah ruky a já nevěděl, že přichází to ano. Někdy s napětím čekám, co se ke mně blíží, když to nevidím, ale jen slyším. Tady jde ale se strachem ruku v ruce jakési skoro příjemné mrazení, napětí (asi nejsem normální).
Mám to rád.
Když si můžu dovolit na místě přenocovat, tak mám největší strach, že mi dojde pivo, což se někdy ukáže jako oprávněná obava. :-)

GRUPA - Profil | Čt 24.5.2012 7:51:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kulihrášek - >> Ahoj, být sám na rybách má své výhody i nevýhody. Nevýhoda je, že se není se s kým poradit a někdy se opravdu bojím a nemám dobrý pocit, hlavně když jdu na "WC".....
Výhod je ale hned několik, vše se k člověku přiblíží víc a to ať už ryby, tak zvířata a když neberou, tak se je aspoň na co koukat.Poslední dobou jezdím na ryby sám úplně nejraděj. Nikdo mě do ničeho nekecá, nikdo nedělá zvuky které mě vadí a mám tak trošku sobecky "všechno" jen sám pro sebe. Každý nezdar je 100% jen má vina a připadá mi, že se tak člověk snadněji dostává někam "dál". Ale trocha toho strachu k tomu v noci patří, protože jeden nikdy neví..:-)
Předloni na podzim se mi přihodila jedna malá prekérka. Byl jsem sám u Dyje, jen ještě na začátek připomenu, že mi před tím kámoš říkal, že prasata nepříjdou, protože cítí tvou moč atd...:-))) To sem si sám sobě nalhával, když jsem ulehl ke spánku, ale zvěř mě vyvedla z omylu. Asi ve 2:00h ráno jsem si myslel že se ke mě ze zadu, ze stráně řítí Romelova tanková divize..:-)) asi 10-12 prasat si to namířilo přímo na můj "tábor", ale než jsem stačil vytáhnout foťák, tak je ten nepatrný šramot zahnal na útěk, málem jsem se pos..l!!!! Nepříjdou...oni tě cítí...:-))) Asi měli rýmu.
No a ráno to korunovaly dvě srnky který proběhly jen kousek ode mne právě když jsem byl tam, kam i král chodí sám..... Mají prý své stezky, a tudy pravidelně chodí, o čemž jsem se přesvědčil v následujících dnech, jinak jen tak pro zajimavost, ryby tenkrát 0 bodů.
Ať ti to hrrčííí.......

S.Jakubem - Profil | Čt 24.5.2012 7:06:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak někdy to není zrovna příjemné klepat se když příjde RS a bojíš se o papíry, ale je to jednoduché stačí vytáhnout pruty a jít v klidu spát :)) Ale někdy ten divný šum a hlasy jsou docela nepříjemné. Příjemný je když víš že se tam potulujou třeba nějaký pytláci nebo ,, cikáni ,, to je taky docela sranda.. Někdy to chci hlavně zaspat.. Čase si to už nebudeš ani uvedomovat. Neboj sedni a jeď v noci mi kdyžtak zavolej když se budeš bát :DD))

arnošt - Profil | Čt 24.5.2012 1:11:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Člověk nikdy neví,když si jde lehnout,kdo se bude potloukat okolo.Opravdu nerad bych jednou ve spánku dostal lešenářskou trubkou do lebky jen proto,že se někomu líbily moje pruty,navijáky a stojan.Už i proto používám takové vynálezy jako čidla pohybu a přiznám se,že neozbrojen na více dní nevyjíždím.Člověk fakt neví.No,určitě bych byl radši na titulní straně Blesku kvůli svým loveckým úspěchům,než že mě našli bradou vzhůru a pátrají a pátrají...