pstruhove vody na Olomoucku

Zdravim. Muze mi nekdo rict,kde na Olomoucku je nejaka P voda kde by byli pstruzi vetsi nez 20cm??? Protoze na Bystrici hanacke, Trusovickem potoku i na Sumici je to teda bida. Prece to nemuze byt vsechno uz pryc... Je sice zalostne malo vody,ale tim spis by se v tech nekolika tunkach melo neco zdrzovat ne? Nebo poradi mi nekdo kde v okoli je to lepsi? Dik moc.
Autor diskuse: fojtas - Profil , 7.5.2012 muškaření - ostatní

XAXAP - Profil | Ne 13.5.2012 19:07:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ech, když budou Moraváci trpěliví, vyžrání joudama jim nakonec pomůže. Takže malá nápověda, kde tedy v blízkosti Olomouce:

1. Morava od Hanušovic až pod Rudu nad Moravou ... pravidelný výsaz duháků, řeka jde kolem cesty, parkování v poho, nejvíc mě to vždycky bavilo v Bohdíkově. Nymfaření všeho druhu funguje. V dírách mezi Bohdíkovem a Rudou se občas schová pořádnej potočák. Ostatně i níže po proudu.
2. Branná od soutoku s Moravou v Hanušovicích až do Jindřichova ... jednoduše chytatelná řeka, pokud není aktuálně vyžraná ... je zajímavé, že se tam vykytuje drobný plž, kterýho ryby žerou, takže různé relativně nenápadné šedé silverhead mušky obvykle fungují dobře ... pokud člověk chytí tuhle řeku v topovejch letech, chytá triplety pěknejch ryb
3. Krupá (kousek nad Hanušovicemi) a Desná u Šumperka může bejt slušně zasypnutá duhákem ... spodní úsek Desné pod Šumperkem obsahuje jídelní lipany.
4. Bělá Jesenická a její přítok Staříč jsou též hezky zasypávány duháky a siveny. Zejména ten hnusnej úsek ve městě. Na Staříči se dá ještě chytat lipan, kde jinde než v Lipové, že? :-)
5. Moravice ... nad Hartou je to plný prcků, pod Kružberkem se dá chytat zejména, když je vyšší stav, občas tam svazáci naperou i hezký potočáky kolem 40ti. Dole pod Žimrovicemi je to spíš o duhákovi, lipany už vyžrali kormoráni.
6. Moravská Sázava a Březná je dobrá pro milovníky drobotě a hledání zapomenutých ryb
7. Vidnávka od Vidnavy proti proudu byla zajímavá, lipanama přecpaná voda a jednoduše chytatelná, je to už ale u Polskejch hranic, z Olomouce daleko.
8. pro milovníky lovu na zarostlejch a zapomenutejch potokách může bejt zajímavá ještě Hvozdnice třeba kolem Mladecka nebo zapomínaná Budišovka

Butchi - Profil | Po 7.5.2012 12:27:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já se po tebou uvedených říčkách pohybuju už nějakých 14 let.
A není tam nic, vůbec nic.
Bystřička, Trusovka, Šumice, Sitka - všechny tyto říčky jsou v prdeli. Vydry, sucho, pytláci, odnášení sotva mírových ryb.
Kolem Olomouce se na pstruhy prostě nedá.

Sem tam nějaká ryba přes 30 bude, ale nachodíš se jako trouba, při minimální šanci nějakou takovou ulovit. Fakt se mně těžko chytá ve vodě, kterou mám sotva po kotníky, kde je pár rybek kolem 20cm, když si pamatuju, co tam bývalo ryb.