Nákup a prodej věcí z bazaru

Můžete mi napsat,jaké máte zkušenosti z nákupem věcí,nebo prodejem v bazaru na Mrku?Jde mi o to,že jsem si poslední dobu všimla určitých věcí a myslím,že se v bazaru objevuje i kradené zboží.Prosím o slušnost,jinak lípnu kartu.
Autor diskuse: yvana - Profil , 3.6.2010 všeobecné - náčiní, doplňky

Erva - Profil | So 14.4.2012 18:17:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martinbati - Já jsem taky dost věcí prodal a něco koupil ,většinou řešeno dobírkou a u stálého odběratele převodem na účet a zatím vše proběhlo k plné spokojenosti ,jen jednou jsem měl zájem o navi . tak jsem po dotyčném chtěl reálné fotky jelikož na bazaru ji měl staženou z e-shopu a pak se ani neozval ,tak takovým inzerátům moc nevěřím:-))

Virtuoz - Profil | So 14.4.2012 13:33:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahojky Ivčo taky přidám jeden přízpěvek před nedávnem jsem si dal na bazar inzerát že sháním gumovej člun od Intexu -do 2-3 hodin jsem měl odpověď fotky přiložené i tel.číslo tak jsem napsal že ho beru ještě mi poslal další fotky na mail a ještě byl tak seriozní že zjistil že se to dá poslat i poštou mysleli jsme kvůli váze že to nepůjde tak PPL šlo to klasicky na dobírku a ještě mi ho poslal mimo transportní tašky ve velkém kufru na kolečkách s vysouvacím madlem --- poslal jsem mu sms a poděkoval takovejch lidí je už málo --Ještě jednou moc děkuju člun byl doopravdy novej nikdy na vodě a v pořádku :-)

elhierro - Profil | So 14.4.2012 12:52:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám vesměs pozitivní zkušenosti. Hodně jsem tu prodal a i koupil. Nakupuji jen od těch, o kterých vím, že se tu pohybují určitou dobu. Skoro bych řekl, že je tu taková skupina lidí, co si prodávají mezi sebou. Na druhou stranu jsem si všiml, že se tu začínaji dost často pohybovat individua s jasným záměrem; někoho okrást. Myslím si však, že pokud je člověk opatrný, tak ho tu žádný takový šmejd nemůže napálit. Já nejraději preferuji osobní předání, pak je riziko minimální. Nedávno jsem si chtěl pro jednu věc dojet a to najednou bylo výmluv proč to nejde. Už jen podezřele nízká cena se mi nezdála. A jestli se tu prodává kradené zboží? Je to možné, ale já kupuji a i prodávám věci které jsou v záruce a v kompletním balení, tedy i s krabicí či obalem. Jen jednou jsem se tu spálil a od té doby jsem tu toho člověka neviděl. No a asi 3x se mi vrátila nevyzvednutá dobírka a od té doby na dobírku už neposílám.

Pepé - Vsetín - Profil | So 14.4.2012 12:29:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj vespolek, mám odsud z Bazaru hromadu věcí, sám jsem jich i poměrně hodně prodal. S nákupy jsem velmi spokojený, jak s jednotlivými prodejci, jejich jednáním, férovým přístupem a duchem, tak i s věcmi, které od nich touto cestou mám. Nikdo z nich mě neměl snahu oblafnout, když věci měly jakoukoliv případnou vadu, byl jsem na ni předem upozorněn a dotázán, zda to třeba nebude vadit.

Sám za sebe doufám, že lidé, kterým jsem já byl prodejcem, jsou spokojení, všichni takto reagovali po té, co byl prodej uskutečněn. Nesnesl bych byť jen myšlenku na to s někým vy*ebat. Všechno je to o charakteru lidí a já měl zatím na takové vždy štěstí. Kéž máte i vy!

Bazar tady na MRKu je fantastická věc a když se mu člověk náležitě věnuje, dají se zde koupit opravdové skvosty za super peníze, které výborně slouží svému účelu.

grizzly72 - Profil | So 14.4.2012 11:53:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zase jeden podezřelej inzerát -

Nabízím: Nabízím k prodeji nový, nepoužitý vláčecí naviják SPRO RedArc ve velikosti 40.Náhradní kovová cívka a mohérový potah na kličku součástí balení.Mám i velikost 30 také nepoužitý. Cena nových navijáků se pohybuje okolo 2400, nabízím za 1900,-- velikost 40 a za 1700 velikost 30.V případě koupě obou navijáků cena za oba 3000 vč. poštovného.
danyfysh ®

autor je tu od února, a karta nevyplněná
hmm navijáčky by jsem chtěl ale nějak se mi to nelíbí

Ladiis - Profil | Pá 30.3.2012 16:03:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zde na MRKu se na bazaru pohybuji poměrně často, takže zkušenosti už poměrně mám. Prodal jsem zde nespočet věcí a doufám, že jsou všichni noví majitelé stále spokojeni. Díky tomu, že nakupuji v UK, tak většinou vezmu pár věcí navíc a nabízím je zde na bazaru za skoro stejnou cenu, jako jsem je koupil. Těch pár korun, co na tom mám mi vykompenzuje náklady na dopravu do ČR. Proto mě také o to více mrzí, když se ozve zájemce, dohodneme se na obchodu formou dobírky a on si to pak nepřevezme. Stalo se mi to zde už párkrát, proto přistupuji k řešení tohoto problému tak, že si nechám nejprve poslat náklady na dobírku a teprve tehdy odesílám.. Samozřejmě nejlepší řešení je pro obě strany osobní odběr, kdy si může kupec zboží vyzkoušet. Co se nákupů týká, nakupoval jsem také pár věcí a díky bohu jsem vždy narazil na slušné kolegy a nikdy nebyl žádný problém. Jednou jsem sice naletěl, ale hlavně kvůli své nedůslednosti při prohlídce zboží při osobním převzetí..

Lauri - Profil | Pá 30.3.2012 15:47:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sintrix >> s tím se musí počítat, taky jsem se jednou nechal napálit v bazaru. To k tomu prostě patří. Naštěstí tu je většina lidí férových a obchod probíhá dobře. Nakoupil jsem tu už dost věcí a ve většině případů jsem byl naprosto spokojen

Sintrix - Profil | St 28.3.2012 18:42:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já nakoupil v bazárku pár pěkných věcí a mám , tedy až na jednu věc, velmi dobré zkušenosti.
Naběhl jsem si zatím pouze jednou u pána působícím pod nickem Skolip. Přišel jsem o něco málo pře 700kč.
Peníze jsem mu poslal začátkem ledna a dosud pár hloupých řečí a poslední 1,5 měsíce hluboké mlčení mrtvého brouka. Už nevěřím, že uvidím zboží nebo své peníze.

Pítr - Profil | St 28.3.2012 18:21:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana - >> nakupoval jsem již několikrát různé věci:navijáky, prut .....zatím bez nejmenšího problému, vždy seriózní jednání, stav věcí vždy dle předešlé telefonické domluvy.
Ze začátku jsem měl strach, zatím jsem měl vždy štěstí a za sebe můžu doporučit, ale je fakt, že každý musí zvážit rizika.Už jednání se samotným prodejcem mnohdy napoví.

Vodní kurka - Profil | St 28.3.2012 18:16:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj všichni,já na mrku nic nekupuju.Není nad to si věci osahat a vědět s kým mám tu čest.Navíc si myslím,že tady za to nikdo neručí,ale jistý si nejsem.Je to jednoduché tady lidi ošulit.Kdybych už něco kupoval tak radši na aukru.Tam za všechno ručí aukro.Navíc jsem tady jednou četl,že tady někdo někomu zaplatil a ten se vymlouval,pak nebral telefon a ani neodepisoval na mail a když ten samý kupující napsal jako nový kupující tak to chtěl prodávat dalšímu.Někteří lidi nemají svědomí tak ty já sponzorovat nehodlám.Nic tady radši nekupuju.

Martinbati - Profil | St 28.3.2012 18:11:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja som kupoval feeder shimano alivio bx medium, prisla mi dobierka vysia o 6eur ako sme sa dohodli, bol som rozhorceny, kde sa stal problem. byvaly vlastnik prutu ked si overil ze je to tak ako pisem, zrejme ked mu prisli peniaze, tak mi poslal poukazkou peniaze 6eur. som velmi spokojny s obchodom, prut vyhovuje opisu, vsetko sedi ako sme sa dohodli, aj mi ochotne poslal fotky prutu na moju prosbu. som velmi spokojny s obchodom :)

Bejmák - Profil | St 28.3.2012 17:24:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj pozor. jeden podezrelej inzerat neviplnena karta uzivatele prihlaseneho tento tyden,tady neco smrdí.

Nabízím: Prodám levně zánovní nepoužívané pruty100% stav.Různé i jednotlivě, případně i s navijákem.Není podmínkou. Seznam jen opravdovým zájemcům. Foto a popis zašlu. Solidní jednání.
saga Ÿ
St 28.3., vyprší za 7 dnů - Závadný inzerát?

Enšpígl - Profil | Ne 25.3.2012 23:54:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já zatím pouze prodával. Když jsem prodával prut s navijákem, tak se ozval 1 zájemce o rovnou si řekl o slevu, nabízel mi 50 - 60 % z mé ceny. Neměl v kartě ani vyplněné údaje, a když pak v bazaru nabízel gumy, tak s takovými cenami, že se spíš oplatilo jít do obchodu. Druhý zájemce už byl solidní, sestavu jsem mu poslal, a potom jsem se ho ještě zeptal, zda je vše v pohodě. Spokojenost na obou stranách.
Akorát jednou kupují narazil na jednu neserioznost z mé strany. Nabízel jsem futrál na pruty a místo metru a půl jsem uvedl mylně 160 cm. Tímto se mu ještě jednou omlouvám. Příště si to radši přeměřím. Jinak ta rychlost, ve které příjdou první nabídky je slušná :-))

Vendys 65 - Profil | Ne 25.3.2012 21:52:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,před časem cca jeden měsíc jsem kupoval na mrku člun s motorem a echolot.Jedníní solidní,prodával to taky rybář co si pořídil lepší výbavu.Byl jsem si pro to osobně. Já osobně bych se bál posílat někomu předem peníze na účet.Jsou tady hošani co mají přes sto prodejů,to asi nebudou normální rybáři.Mě se stalo,když jsem si vybral člun( zde na mrku ) a napsal dotyčnému,že se přijedu podívat tak přestal komunikovat.Jsou tady slušní lidi,ale buď ostražitý než někam pošleš peníze.Hodně štěstí při výběru.

mira17 - Profil | Po 5.3.2012 16:11:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj dnes jsem rovněž uskutečnil nákup v našem bazaru a musím říct jsem naprosto spokojen ! Prodávající pod nikem "beni" byl vstřícný a veškeré info o zboží bylo naprosto 100%. Přál bych všem jen takovéto zkušenosti a naprostou spokojenost při nákupu v bazárku " beni" má 100% ze sta :-)

lefevr - Profil | So 14.1.2012 9:54:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto >> Ahoj. Pročítám si zdejší diskuzi a napadá mne jena věc. Když jsem porovnával občas nabídku rybařiny na Aukru, nápadně se podobala v určitých kategoriích MRKu, ale občas se dají koupit na Aukru.cz navijáky od Shimana z vyšlých modelových řad za poloviční ceny,kompletně se zárukou od prodejců, kteří se zboží potřebují zbavit, ale nemohou ho nabídnout přes krám, aniž by riskovali střet ohledně doporučených s dealerem od Shimana. Jirka Voříšek

Jéňa-rybář - Profil | So 14.1.2012 9:20:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem zatím s bazarem maximálně spokojený.Něco jsem tady prodal i koupil a doposud jsem měl štěstí na dobré lidi = obchod vždy proběhl bez problémů.Při každém přihlášení na Mrk si pravidelně bazar pročítám.Ahoj všem

clarence - Profil | So 14.1.2012 9:02:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana >> Jasně vím asi koho tím myslíš já mám taky na prodejců podezření,že jsou to prachsprostí šmelináři a s rybařinou nemají nic společnýho.Taky přijde,že někdo si z bazaru dělá takový malý e-shop (nemůžu prodat na krámu tak na MRK) jistě ti asi taky dojde kdo to je.Hlavní otázka však je spokojenost a ta by měla být u všech.J

loda30 - Profil | So 14.1.2012 7:16:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana - >> Mé zkušenosti z nákupy bazarového zboží byly výborné, dokud jsem nenarazil na kolegu vystupujícím zde pod nickem jMráz. Koupil jsem od něj navijáky, kdy byl uváděn perfektní stav, opak byl pravdou. Jeden z nich byl evidentně opravován a náhradní cívky zcela nepoužitelné(zničené odhozové hrany). Vzhledem k tomu, že poř. cena nové cívky je cca 700-800Kč(nejdou již dokoupit) bylo toto pro mě docela zásadní. Dotyčný po tomto upozornění zcela přestal reagovat. Vzhledem k tomu, že jMráz zde na MRKu inzeruje docela často, tak si na něj dejte pozor.

Grasel - Profil | Pá 13.1.2012 16:53:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana - >> Ahoj,tady na bazaru nakupuji,podařilo se mi tady například koupit nová LC za 3000/ks což byl před půl rokem velice dobrý kup,dále mám z bazaru brolíčko,rolball a pár dalších věcí.Já sám jsem tady prodal dvoje navijáky.Zatím jsem velice spokojený,vždy vše probíhalo bez sebemenšího problému a hodlám v nakupování i prodávání na bazaru pokračovat.

Dejv - Profil | Pá 13.1.2012 16:49:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podezřelý inzerát:

Nabízím: Prodám uplně nové Boty ještě v krabici, PROLOGIC MAX - 4 POLAR ZONE BOOTS obuv je vhodná pro všechny 4 roční období - Velmi komfortní a pevná, použitelná ve všech oblastech - 100% odolná proti vlhkosti a testovaná do - 32 stupňů C - Koupeno za 2500,- Prodávám za 1900,-
Tonas 98 ®
Čt 12.1

Po dotazu, jaká to je velikost, jsem dostal odpověď, že jaké potřebuji, má jich víc. Napsal jsem mu, proč si koupil víc bot ve více velikostech, ale že potřebuji 7 ?
Odpovědi jsem se již nedočkal..

Divný, ne? A že by někdo draze nakoupil a levně prodával ????