Díra v neoprénových prsačkách.

Zdravím, jaký je je nejoptimálnější způsob vyhledání díry v prsačkách? A její oprava?
Autor diskuse: danoazrael - Profil , 28.5.2010 muškaření - domací dílna

GRUPA - Profil | Ne 30.5.2010 21:00:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

danoazrael - >> Musíš do každé nohavice namačkat celou tubu silikonu, vlézt do toho, nachcat tam, a ono se to ucpe.......:-))

chovi81 - Profil | So 29.5.2010 16:57:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na tyhle věci je nejlepší lepidlo AquaSeal nebo AquaSure. Je hodně k vidění v rybářských potřebách nebo horolezeckých a turistických obchodech čest.

drozďák 30,42 - Profil | Pá 28.5.2010 14:46:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

danoazrael - >> záleží.

Když prosakuje šev, a to u neoprenů bývá většinou, vyplatí se ho preventivně oblepit celý. Málokdy se podaří neopren propíchnout tak, aby se udělala výrazně sáknoucí díra (šlo to přesně poznat), spíš třeba kousek vytrhneš o trn, klacek, drát apod.
To vše je nejlepší lepit aquasurem, viz kolegové níže.

Další kolega zmiňuje stormsure, což je stejný výrobce, ale já bych ho na lepení neoprenu nedoporučil. Dá se říci, že stormsure, aguasure, seamsure jsou lepidla na idnetické bázi, ale liší se viskozitou.
Stormsure je výborný na gumu, pvc, ideální na děravé holínky u neoprenů, dokonce dokáže chybějící kus gumy nahradit. Zase třeba na přilepení filcu vhodný není.

Takže neopren aguasurem a holínky/gumu stormsurem.

Groove - Profil | Pá 28.5.2010 10:20:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

danoazrael - >> za 7 let co mam neopreny sem musel lepit jen dvě díry, obě přišli teprve loni, ale hledat sem je nemusel. U tý první stačilo když sem vlez do vody a začali mě studit kulky :D vylez sem z nich pak jako kdybych si tam nachcal, takže sem problém našel snadno, byl to taky trochu odlepenej šev v rozkroku - zalepil sem to chemoprenem (transparent nebo obuv) stojí tak 50kč a je to bez problému, pokud nechceš utrácet kuli jedný dirce za nějaký lepidlo na neopren tak můžu doporučit. Druhou díru sem měl v gumovce, na jednom místě byla už trochu zpuchřelá, tam sem dal lepení na kolo a je to taky ok.

p.horys - Profil | Pá 28.5.2010 8:54:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

danoazrael - >> zdar,diry vyhledavám ,tak,že kouknu odkud prosakují když si vezmu gatě pod ně a zabrodím, nebo ve vaně jako duši od kola,lepil jsem je lepidlem přimo na ně je gumové a nehrozí ti další zvětšování a praskání děr.název bohužel už nevím.Když byla díra větší,tak jsem použíl neoprenovou záplatu postup podobný jako při lepení duše u kola.:o)tak at se zadaří.