Správné uložení prutů a navijáků

V téhle dlouhé zimě leží naše rybářské nářadí někde v koutě nebo ve skříni. Jak ukládáte cajk Vy a jak ho vlastně správně uložit?

jazz33 - Profil | Čt 5.1.2017 10:37:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak já jsem stvořil toto.

kubah - Profil | Čt 26.2.2015 20:48:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jestli správné nevím - ale mám takto.

artistico - Profil | Čt 26.2.2015 19:36:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem využil kumbál pod schodama se šikmým stropem. Nechtěl jsem dělat háčky na zavěšení a tak to mám na taková vysouvací půl oka. Jednoduchý a nepřekáží to :)

Stroft - Profil | Čt 18.3.2010 20:33:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vase zprava

KOLIBŘIK - Profil | Pá 12.3.2010 0:37:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plotičkář - >> Zdravím.Toto je zajímavá otázka a věřím že každý z nás má na ní i svůj vyhraněný názor a svou tu nejlepší odpověd.Já a to mluvím pouze a jenom raději za sebe jsem na rybářské věci co se týče ukládání a jejich zacházení pedant.Mám několik druhů přepravních pouzder nebo pevných boxů.Vždy však záleží na druhu výpravy na terénu v kterém se bude pohybovat a na délku výpravy.Musí mě vyhovovat všechny tyto okolnosti.Proto jelikož pořádám vážně spoustu rybářských výprav všeho druhu mám na výber včem jednotlivé pruty na naše různé druhy rybolovné techniky vezu.Pokud nechytám s těmito pruty jsou po celou dobu mimo pouzder .Mám v bytě a i na chalupě místnost takzvanou rybářskou kde mám svůj vercajk dobře poskládaný.Na dlouhé výpravy za rybami a na samotnou cestu mám kvalitní tarasnice kde nehrozí při transportu poškození prutů ani navijáků .Ty já vozím v krabicích a usazuji na pruty až u vody.Jelikož už nevlastním ani jeden teleskopický prut a mám výhradně pouze děličky oto je výběr pouzder a samotné uchovávání jednoduší.Za svou rybářskou karieru jsem se ale setkal z rybářema kteří se s tímhle co vám ted píši absolutně hlavu nelámou a svuj vercajk ani pořádně neví kde zrovna ted mají.Říkám ještě jednou je to káždého názor jk nakládat se svými věcmi.

solich76 - Profil | Po 8.3.2010 16:14:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak já jsem to vyřešil takhle a před tím stojanem mám malou garnýž a velké prostěradlo kvůli prachu a ŠUPA

Petr64 - Profil | Po 8.3.2010 14:56:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plotičkář >> Je to jasný.Taky vlastním pruty na kapry,vláčák atd.Ty prostě zbavím mechanicky nečistot a stříknu je silikonovým sprejem na udržování palubní desky.Pak je strčím do futrálu ve kterým sem je koupil a pověsím do skříně mezi oblečení.S navijákama dělám to stejný,akorát je dám do původních škatulí,který mám během sezony rozložený.Ty tvořej placku která se v době používání nářadí může pověsit v igelitce na ten stejnej věšák kde mimo sezonu visely již zmíněné pruty.Jednoduchý a úsporný :-))

Mafi - Profil | Po 8.3.2010 14:47:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plotičkář >> No coment !!

foxxx - Profil | Po 8.3.2010 14:37:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plotičkář >> Ahoj,já před zimou,když už vím,že nepůjdu na ryby z prutů sundám navijáky,pruty očistím,dám do obalů a postavím i s obaly do kouta.Čisté navijáky mám normálně ve skříni,v krabicích nebo volně....zatím vždy vše zimu přežilo v pořádku,nepoškozené a funkční!

Jarda Š. - Profil | Po 8.3.2010 14:23:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plotičkář >> Kdybys prut nacpal do skříně, že by v ní byl ohnutý, tak mu to rozhodně neprospějě, ale jestli ho uložíš nastojato nebo naležato, je podle mého jedno. Navijjáky je lépe sundat a uložit naležato s povolenými brzdami, když je necháš na prutech ve stojanu, tak se můžou slepit podložky v brzdách.

TWIN 69 - Profil | Po 8.3.2010 12:30:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Udělat si pěkný stojan na pruty není pro šikovného chlapa problém.A pokud by to někdo nezvládl,tak ať dojede a já mu ho při pohárku dobrého vína nakreslím.