Informace pro rybáře: RIS - výdej povolenek na rok 2024

Kategorie: Všeobecné

Všechny typy povolenek ČRS budou v roce 2024 vydány již výhradně prostřednictvím RIS.
V této souvislosti si dovolujeme upozornit na několik záležitostí, které mohou být pro rybáře při výdeji povolenek a prodeji členství na rok 2024 velmi důležité - https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/1423-ris-vydej-povolenek-na-rok-2024

MAXXSKATER, 22.11.2023

Diskuse k bleskovce

BoMik - Profil | Pá 3.5.2024 18:46:36

To jablíčko vypadá navrch krásně, to je sice pravda, ale je potřeba se podívat hlouběji na strukturu, složení a věci s tím související. Mě třeba osobně SERE, že struktura svazu potírá realitu územně správního dělení ČR. Jak říkával můj děda, kdo na oné půdě hospodaří a stará se patřičným způsobem o ní samotnou, ať plody jeho práce jsou reálným obrazem jeho umu a tvůrčí schopnosti a snahy.

BoMik - Profil | Pá 3.5.2024 18:15:03

Ivo-to je jako když vaříš z TOP ingrediencí. Výborné nádobí, výborný recept - to ještě neznamená, že z toho bude geniální produkt. Pokud se k tomu postaví geniální kuchař a ještě lepší manager tak to má i nějakou budoucnost ! Tak a teď si k těm proměnným dosaďme ty správné lidi a tak nějak by mělo fungovat nové uskupení místo ČRS.
No a že k tomu stávajícímu guláši ještě pomáhá proslulá česká legislativa, tak tomu teprve dodává tu správnou PACHUŤ a hořkost lidem, kteří se chtějí posunout konečně od r. 1961 do reality a ne někomu tam, kde končí slušný název pro záda.

iva - Profil | St 1.5.2024 20:56:31

nofish >> Co navrhuješ udělat, aby to. bylo jinak? Protože já nevím - jakkoliv si myslím, že by to bylo fajn - spolková činnost. Kdo dnes bude dobrovolničit - ptám se na mladší generaci, když musí tahat náklady, spojené s žitím? Bude z lásky ke spolku trávit hodiny u výdeje nebo bude programovat za litr na hodinu? Hm? Sem s řešením, protože ho fakt neznám. Ty srdcaři, a počítám se mezi ně, už dojdou.

Martin M. - Profil | St 1.5.2024 14:17:11

nofish >> cim vice zakazniku tim lepe, tak to funguje prece uz ted, i kdyz duvod neznam - nejsme komercni firma, ktera ma maximalizovat zisk. Kazdy clen by mel platit tolik, aby to tak akorat pokrylo naklady spojene s jeho rybolovem. Chtit vice clenu znamena, ze ceny a jejich rozdeleni nejsou nastaveny spravne.

Zbytek penez, ktery po lonskem roce zbyl moji MO, nam oznamili na clenske schuzi a rekli i na co se pouziji, k tomu se hlasovalo a proslo to dost jednoznacne. Orientacne to byl preplatek nekolika stokorun na jednoho clena! Samozrejme jsme velka MO, ale zaroven mame reviry 250 hektaru.

Podle mne je efektivnejsi, abych ja napr. programoval, protoze to umim, a nekdo jiny delal neco jineho, co ja neumim a co mu zaplatim. Penize jsou univerzalni smenny prostredek a zaroven nejspravedlivejsi a nejsnadneji vycislitelny. Vytykat lidem, ze nedelaji sluzby zdarma (nebo za nizsi cenu nez za kolik umi pracovat jinde) pro svuj konicek, je obchod s cernym svedomim, ktery neprezije. To mohlo fungovat, pokud si u toho lidi nakradli, nebo pokud to pro ne byla v zivote nejvyssi dosazitelna funkce na kterou byli hrdi, nebo pokud to delali pro kamarady a kamaradi pro ne delali zase neco jineho a ve velkem meritku to tak nejak vychazelo ze jsi citil zodpovednost pomahat, kdyz tolik lidi kolem tebe take pomaha, nebo kdyz jste se aspon mohli spolecne utvrzovat, ze takhle to je spravne a ostatni jsou sracky, ale stejne budeme dal pomahat, jsme na to hrdi. Tomu rozumim, ale nalakat nove dobrovolniky bude cim dal tezsi, uz treba jen proto, ze s nimi nejdrive budes muset byt kamarad, coz je podle mne v mnoha MO uplne zabetonovane i treba prave tim, ze tam je parta, ktera se utvrzuje, ze tam venku to je samy debil, co si mysli, ze za penize bude mit vsechno.

nofish - Profil | St 1.5.2024 12:52:51

Martin M. >> nechápeš, protože se v tom nepohybuješ.
Ani netušíš, k čemu se použijí ty peníze co zbyly.
Jsou to dvě strany pohledu na věc, ale rozdílné. Musel by sis zkusit obě. Já tu fakt vidím lidi kteří platí službu a tím to pro ně konci, jenže to není správná cesta. Budeme jako Kaufland? Čím více zákazníků, tím lépe? To se nedá vysvětlit, to se musí zažít.

BoMik - Profil | So 27.4.2024 21:55:35

MM-Na Slovensku taky existovala skupina LOJZO- Ľudový orchester jednoduchej zábavy obyvateľstava. To mě připadá jako ten náš ČRS. Platím a pak se nadobro ztratím.

Martin M. - Profil | So 27.4.2024 19:02:45

nofish >> na Slovensku stoji "celorepublikova povolenka" 600 euro (MP+P), pro necleny 1000 euro. Moji MO zbylo za lonsky rok nekolik set tisic Kc i pri soucasnych cenach povolenek a clenstvi.
Podle mne i u nas je prostor pro "profesionalizaci" - nebude to uz na dobrovolnicke bazi (protoze dobrovolnici dojdou) ale placene pozice. Fakt nechapu, proc by nekdo mel makat pro ostatni a mit z toho jen dobry pocit. Strasne temto lidem dekuji, je super ze takovi existuji, ale nemuzes vycitat ostatnim, ze nejsou take takovi.

BoMik - Profil | So 27.4.2024 15:27:47

nofish >> A až nebude co konzumovat ?

nofish - Profil | Pá 26.4.2024 15:43:30

BoMik >> ne, protože z většinové části je svaz zájmový spolek a 99% členů chce jen zaplatit a chodit na ryby. A značná část si to ještě spojuje s campingrm u vody a podobně. Restrukturalizovat by znamenalo asi spíš zprofezianolizovat. To by ale neslo značné náklady. Tím pádem bude stát povolenka násobně více. Přece jenom si vezmi, kolik bys chtěl po zaměstnavateli na výplatu, aby ses uživil. A nebude to jednou jen pro ty co na to mají peníze?
Znám dobrovolné hasiče, znám myslivce, znám rybáře. Nechápu, co se děje, že všude chtějí lidé jen zaplatit a o nic se nestarat. Zájmové spolky nejsou Kaufland.
Na svazu je spousta chyb, ale pozitiva jsou tu také.
Jsem z organizace z cca 1300 členů. Na schůzi dorazí 30-40. Tady jde vidět ten zájem o spolek co mi umožňuje lovit ryby. A z těch 40, je 25 stálých co pomáhají udržet to vše v chodu. Ostatní četli na netu, že nám to tam mají "osladit" a jdou.
Zažil jsem konec komunizmu, za kterého se tyhle spolky rozvíjely a fungovaly. Asi ty starší generace myslí jinak, protože v tom žily. Dneska už je to všem jedno. Stala se z nás konzumní společnost. Chce konzumovat, ne se na tom podílet.

BoMik - Profil | Pá 26.4.2024 12:05:57

A už jenom hypotetická otázka. Nenazrál čas na kompletní restrukturalizaci organizace ČRS ?

BoMik - Profil | Pá 26.4.2024 11:57:17

Lojzo H- ty jsi jako EURO SKEPTIK, kolik se toho podařilo naší politické ELITĚ od roku 1989 ?
Hele jak znám naší mladou generaci lehce po 70 tce tak ty na tuto APPKU nemají ani vhodné mobily. O hluchých místech kolem vody ani nemluvím. Papír je prostě papír a dokud se nevyčerpají ty zásoby řekněme za několik desítek stovek tisíc českých peněz, tak to bude jen pokus nasucho. Zrovna tak předražené a zbytečně tisklé BPVRP každé dva roky, ve kterých je tolik nesmyslů už v době zadávání. Jaké kraviny se tam individuálně mění u každého revíru ani nemluvím. Vím, že XX moc procent lidí si to ani nečte a já už vím proč ! Protože mě u toho dycky berou dvě MRTVICE, tři INFARKTY, nabíjím všechny flinty doma a zároveň lámu všechny pruty. Asi se dám brzy ke včelařům. A pak už prosím jenom opětovně celou RS, konejte jednotlivě a spravedlivě u vody. To co tam vidím v povolenkách za slohové úkoly ... Ještěže se mi hlava netočí 360 stupňů DOKOLA. Nebo Vám zase nějaká HLAVA POMAZANÁ vypsala soutěž o nejagilnějšího jednotlivce ROKU ? Nezapomínejte, že v řadách rybářů je dost právně vzdělaných lidí a doba, kdy si to lidé nechali líbit je již dávno pryč !!!