Většina lidí nevěří, že se havárie na Bečvě vyšetří, ukazuje průzkum

Kategorie: Všeobecné

Většina obyvatel České republiky nevěří, že úřady spravedlivě vyšetří ekologickou havárii na řece Bečvě, která se stala loni v září. Vyplývá to z březnového průzkumu agentury NMS Market Research. Podle průzkumu nevěří ve spravedlivé vyšetření katastrofy 60 procent lidí.

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vetsina-lidi-neveri-ze-se-havarie-na-becve-vysetri-ukazuje-pruzkum

MAXXSKATER, 12.3.2021

Diskuse k bleskovce

Gašpi - Profil | Ne 21.3.2021 20:35:06

sven >> ještě jsem Ti chtěl sdělit, že jak jsme se bavili minulý rok o těch trampotách u nás na Ostravě s těmi jako prý problémy s brigádami a tím chlapem rampetem, tak jsi měl naprostou pravdu, že to dopadne, tak že už nedostane papíry a jeho vyhazovem ⛔..... smekám před Tvou na 💯 vyplněnou predikcí ....😁👌 ...

sven - Profil | Po 15.3.2021 14:00:43

Gašpi >> Nevstoupíš dvakrát do téže řeky.. čéďo píďo ..

Bacha San - Profil | Po 15.3.2021 5:25:06

sindeji3 >> Jj, můžeme to nazývat různě, ale výsledek je stejný. Na sociálních sítích se kohokoliv můžeš zeptat koho volil, proč ho volil a koho bude volit příště, a v naprosté většině nedostaneš odpověď, maximálně "ať žije espédé". A proč? Ti lidé to nejsou schopni obhájit. Mají strach ze sebe a hlavně z těch druhých, kteří se chovají stejně a mohli by je skupinově bez argumentů urážet. Prostě stádní komplex a navíc to chce sebevědomí a odvahu.
Neříkám, že nejsou sebevědomí, odvážní a slušní, což je to základní, lidé s vlastním názorem, ale je jich zoufale málo

sindeji3 - Profil | Po 15.3.2021 0:08:45

Bacha San >> Já vypozoroval dvě asi největší skupiny. Lidi s nejistými postoji, kteří jsou si toho vědomi. Buďto si nejsou jisti, protože z těch informací jim neplyne závěr, nebo jim nevěří, nebo ty informace nemají, ale mají v sobě dostatek poctivosti si přiznat, že z toho neplyne postoj za kterým by se vší poctivostí mohli pevně stát. No a pak jsou tady tací, kteří si libovolně zvolí nějaký postoj bez pevných základů za dogma a k němu schánějí argumenty, mají za každou cenu silný výroky a mají sklony k fanatizmu.

Gašpi - Profil | Po 15.3.2021 0:07:20

sven >> doufám, že do budoucna nebudeš už tak demagogicky spolupracovat s politiky na prosvazových zákonech a nebudeš tak demagogicky lobovat za svazové rybáře v parlamentu, aby se nedostaly svazové revíry do soukromých rukou ..... doufám, že se do budoucna na to vysereš

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 23:40:32

Gašpi >> To je právě to, co nemá cenu řešit, protože to je obecná vlastnost lidí, tací budou v každé straně. Nevěřím, že v nějaké straně mohou být všichni křišťálově čistí. To nejde uhlídat. Proto podle mýho nemá cenu neustále hledat někoho nového, neumazaného, kterej to tady všechno vyčistí, nebude korupce a bude s našima penězma konat jenom dobro a všichni ho moc pochválí. To je slepá ulička. Já bych byl mnohem radši, kdyby stát byl malej a rozhodoval o co nejmenším množství našich peněz a pak mi tohle může bejt jedno.

Gašpi - Profil | Ne 14.3.2021 22:59:45

sindeji3 >> ono by možná bylo dobré vzít v úvahu i to, že ti politici jsou provázáni s různými businesy a kolegialitně i mezi sebou. Název strany a ani levý nebo pravý směr nemusí hrát roli, když je v danou chvíli zapotřebí krýt záda nějakému busines partnerovi nebo svému kolegovi ....
Mediálně jsou na sebe jako psi a je zajímavé že se v soukromí navzájem pak pozývají na své narozeniny a jiné mejdany ......

Bacha San - Profil | Ne 14.3.2021 21:17:09

FockeWulf >> Hezky shrnuto :-D

FockeWulf - Profil | Ne 14.3.2021 21:02:53

Bacha San >> acha San - 14.3.2021 20:48:26 >> VŠ života v kombinaci s facebůke je jasná diagnóza pro obebrání voličského práva:)

Bacha San - Profil | Ne 14.3.2021 20:48:26

sindeji3 >> Mírně bych tě poopravil. Většina voličů není schopna postavit si vlastní názor na základě sebraných informací. Jsou líní a nemají na to kapacity. Proto se často odvolávají na zdravý rozum, selský rozum, VŠ života a jiné pitomosti, aby nemuseli věcně argumentovat. Proto přebírají názory různých manipulátorů od PR poradců přes sociálně úspěšné psychopaty až po média. Seber těmto lidem mobil a není se s nimi o čem bavit. Je to totiž mnohem snadnější a nemusí svůj názor obhajovat a nedejbože za něj nést zodpovědnost.
A vzhledem k tomu, že největší moc ve státě mají peníze a politik je člověk, který hospodaří s našimi penězi ve svůj vlastní politický a matariální prospěch, vypadá to tady jak to vypadá a nic se nevyšetří.

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 19:50:20

sven >> Kvůli tomu jsem vynechal všechny kauzy a profláklý jména. To je to, proč se lidi o politice nechtěj bavit, protože tam člověk neví, čemu má jakou váhu přiřadit a záleží na pocitech, jak kdo interpretuje fakta. Lidi jsou zděšeni, hluboce nesouhlasej, protože emočně přiřadili jinou váhu faktu, o kterém vědí oba zprostředkovaně. Je jasný, že krom přímo zúčastněných má málokdo tolik zaručených informací, že může takovou věc posoudit spravedlivě. Přitom se na tom spousta lidí pořád točí, jako by politika nebyla o ničem jiném než kauzách.

sven - Profil | Ne 14.3.2021 18:04:45

sindeji3 >> Díky za vyjádření názoru. To dnes není samozřejmostí.
Uvidíme, jak situace do voleb vyvrbí.

Honza7 - Profil | Ne 14.3.2021 17:45:20

Peťan3 >> Někdo převzal vzorky s nebezpečnou látkou. Tak takové vzorky nelze jen tak zlikvidovat. Musí se řádně zaevidovat a nechat likvidovat třeba ve spalovně. A tak tady určitě nese minimálně aspoň jeden člověk odpovědnost za nakládání s nebezpečnou látkou. Pokud se to řádně bude vyšetřovat tak se to i řádně rozkryje a nezůstane v tom pouze poslední jedinec.

sindeji3 - Profil | Ne 14.3.2021 17:13:04

sven >> Ideově to mám tak, že nevěřím, že stát může principiálně být tak efektivní, aby bylo ospravedlnitelné to, za co dneska stát utrácí peníze lidí, čímž jim bere lidem svobodu utratit je lépe = zvyšuje jejich závislost na státu. Takže vezmu to vyřazovací metodou:
1) je pro mě nutnou podmínkou, aby můj kandidát nechtěl dosáhnout opak, ale co nejmenší závislosti občana na státu (do čehož počítám i státní zadlužení a inflaci způsobenou zásahem státu).

Různí socani, Piráti, STAN, ANO, Šlachtové, Věci veřejné, Unie svobody, .. atd. chtějí jen vylepšovat současný systém, ale nezmenšovat stát a množství regulací, jejich tendence je často přesně opačná. Jejich téma boj s korupcí a transparentnost je boj s následky, jejichž příčinu měnit nechtějí. Takže teoreticky z toho vychází ODS, Svobodní, kde vidím největší průnik s tím co si myslím já, méně Trikolora a KDU pod Jurečkou a ještě méně TOP09, SPD neberu vážně. Ono se řekne, že ODS už v minulosti zvýšili daně a ANO je snížilo (spolu s ODS), jenže celkově ANO a ČSSD od roku 2013 stát zvětšili. Vybrali od lidí rekordní příjem a ve výsledku udělali závratnou sekyru, ceny letí i díky jejich zásahům nahoru, takže kdybych nebral v potaz tohle, tak snížení daní je supr a souhlasím s tím, ale celkově vláda ANO způsobila vyšší závislost na státu než se snížilo zrušením superhrubé mzdy.

2) V praxi je i v ODS má nemalá část názorově do středu, předseda politolog uplně neoslňuje, prezentují se dost tragicky. Za to někteří u Svobodných jsou na mě radikální až moc, předseda mladej. Ale celkově členové obou těchto stran mi přijdou, že jsou vesměs nejrozumnější z toho, co se nabízí. V hledáčku mám např. Skopečka, z toho jak se prezentuje bych mu dal šanci.

Peťan3 - Profil | Ne 14.3.2021 16:57:58

Nerad píši, ale tohle musím. Někdo odebral vzorky vody, ty se ztratily. Samo se neztratí nic to jen lidi. Asi komu chceme, tomu pomůžeme. Někdo musí toho někoho určit, potrestat. Nikdo nic nedělá, akorát sem tam drobná informace o neúspěchu v pátrání. Dvě možnosti - absolutní neschopnost nebo záměr. Obě možnosti lze řešit radikálně. Tedy přikláním se k většině, nevěřím.