Země Živitelka: Největší agrosalon otevírá brány už ve čtvrtek

Kategorie: Všeobecné

45. ročník výstavy Země Živitelka klepe na dveře; brány Výstaviště v Českých Budějovicích se otevřou již tento čtvrtek v 9:00. Tuto největší českou expozici v oblasti zemědělství mohou zájemci navštívit až do úterý 28. srpna.

Stejně jako každý rok nebude chybět bohatý program - kromě prezentace firem působících v oblasti zemědělství bude k dispozici i pestrý program pro děti, řada populárně-naučných přednášek a panelových diskuzí, ukázek řemesel i bohatý kulturní program.

Český rybářský svaz se této výstavy účastní již tradičně - na naší expozici v pavilonu R3 (viz mapka) se můžete těšit na akvária s živými exponáty sladkovodních ryb, simulátor zdolávání úlovku i laserovou střelnici kormorána. Samozřejmostí je celá řada propagačních a výukových předmětů s rybářskou tématikou nebo informační pult, kde budou zaměstnanci ČRS připraveni zodpovědět vaše otázky z oblasti sportovního rybolovu a příslušné legislativy.

Program pro děti
Každý den probíhá celá řada programů, určených pro nejmenší návštěvníky. Děti se tak mohou těšit na množství her a vzdělávacích soutěží - například poznávací hry (sušených plodin, semen, obrázků zvířat, zemědělské techniky, traktorů a plemen zvířat a naučná stezka Zemědělství žije! v Pavilonu D), program pro děti v rámci cyklů Dětská Farma, Hravá Farma nebo Na Hravém statku. Velmi zajímavé je také Dýňobraní aneb Svátek dětí, dýní a strašidel, kde nechybí vyřezávání strašidelných dýní, soutěže, dětská diskotéka, malování obrázků na téma „Dýně a zážitky ze Země živitelky“ a ochutnávky domácích limonád. Rodiče určitě ocení, že Dětská Farma funguje i jako hlídací koutek.

Předvadiště
Velmi populární u návštěvníků jsou názorné ukázky na předvadišti. Těšit se můžete na ukázky plemen skotu, koz i ovcí, ukázky jezdeckého umění a vozatajství, práce ovčáckých psů nebo stříhání ovcí...

Kulturní program v Pivovarské zahradě
Pro účastníky je také připraven bohatý kulturní program v prostorách Pivovarské zahrady, který probíhá téměř nepřetržitě. V rámci vystoupení se představí skupiny Jižani, Straňanka, Úhlavanka, Podhoranka, Babouci a více než deset dalších (nejen) dechových kapel. Součástí kulturního programu je i vyhlášení několika ocenění firem, působících v oblasti zemědělství, i soutěže pro diváky.

Odborný program - semináře, workshopy, panelové diskuze
Na agrosalonu probíhá také celá řada odborných seminářů, workshopů a přednášek pro širokou veřejnost. Na více než třiceti veřejných diskuzích si mohou jejich účastníci rozšířit znalosti a získat cenné informace z oblasti rostliné a živočišné produkce, moderních technologií a současných trendů i výzev, kterým v současném období zemědělský sektor musí čelit.

Celý program výstavy najdete na oficiálních stránkách Země živitelky - http://www.zemezivitelka.cz. Podrobnosti o průběhu minulého ročníku najdete také v našem článku z loňského roku - https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=528&aktuality_zac=104&aktuality=rozbalit - nebo v galerii fotek na Faceboku - https://www.facebook.com/pg/rybsvazCZ/photos/?tab=album&album_id=497012487301156.

Zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek v 10:00 v Pivovarské zahradě za účasti čelních představitelů Vlády ČR a dalších zástupců politické reprezentace.

Nezapomeňte se zastavit v pavilonu R3 u expozice ČRS, těšíme se na vás!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=677&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 23.8.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.