Denní doby lovu - další návrh?

Kategorie: Všeobecné

Team Kadet - byly jsme v poslední debatě panem Vágnerem posláni něco užitečného dělat. Tak jsme poslechli . Dnes to odešlo poštou a datovou schránkou jak ministrovi tak náměstkovi ninistra p. Mlynáři.
Vážený pane ministře ,
Dovoluji si Vás jako řadoví člen ČRS oslovit s návrhem změny doby lovu na rybářských revírech ČRS , která je momentálně dosti diskutovaná .
Odůvodnění :
Momentálně jsou předloženy dva návrhy na změnu doby lovu a to ze strany ČRS a poradce ministra zemědělství p. Jakuba Vágnera . Dle mého názoru se ani jeden z návrhů plně nezabývá požadavky členů ČRS a sleduje zájmy úzké skupiny lidí. Taktéž neřeší spoustu s tím spojených zvýšených nákladů ČRS
1. Návrh p. Vágnera sleduje zlepšení reputace jeho jména v široké rybářské veřejnosti a udržení postu poradce MZ s příchodem nového po volbách . Za celou dobu poradce je to jediný krok v rámci jeho funkce směrem k rybářské veřejnosti .
2. Návrh vyhovuje jen jedné třetině členské základny
3. Návrh neřeší financování rybářské stráže
4. Návrh neřeší lepší financování rybářských organizací
5. Návrh neřeší financování zarybňování
1. Návrh ČRS se nezabývá požadavky členů ČRS
2. Návrh zahrnuje požadavek jedné třetiny členské základny
3. Návrh neřeší financování rybářské stráže
4. Návrh neřeší lepší financování rybářských organizací
5. Návrh neřeší financování zarybňování
Jako řadový člen ČRS a vášnivý rybář se díky svému zázemí velmi často pohybuji mezi rybáři všech věkových kategorií , zaměření lovu a finančního zázemí . Krátce řečeno od zaměstnaných členů ČRS až podnikatelskou sféru . Proto si dovoluji předložit znění úpravy doby lovu , aby tato v plné míře vyhovovala členské základně .
a. Členové zaměstnaní v turnusových směnách
b. Členové zaměstnaní v třísměnném provozu
c. Členové zaměstnaní jako řidiči co mají volno jen o víkendech
d. Členové mající malé děti a tudíž volno v omezené míře atd.
Návrh , který Vám předkládám také částečně vyřeší problematiku pytláctví na našich vodách , neboť počet členů rybářské stráže ( dále jen RS ) je úzký a zájem o její výkon nevalný . Její financování je na nízké úrovni což se také odráží na počtech členů RS .
Z vybraných prostředků za tzv. speciální povolení Non Stop lovu vydaných MO a UZS se taktéž zlepší zarybnění vod pro skupinu co nepožaduje lov Non Stop , ale jsou nespokojeni se zarybněním revírů.
Dále se s těchto prostředků mohou financovat brigádníci na úklid prostor vod a jejich okolí .
Taktéž se členská základna začne více zajímat o dění ve svých organizacích ČRS a také samotné rady ČRS a to v oblasti hospodaření , které se každoročně schvalují na členských schůzích , kde je však malá hrstka členů a veškeré záležitosti jsou předem odhlasované .
V oblasti vzdělávání mladších rybářů se tímto napraví zvyk dojít jednou v roce zaplatit členské příspěvky , koupit povolení k lovu a o nic se dále nezajímat jen vše kritizovat .
Krátce řečeno vrátíme rybářský koníček do dob , kdy rybář byl zároveň členem a ne jen konzumentem . Taktéž odpadnou každoroční požadavky na výjimky z doby lovu požadované ČRS od MZ
Návrh úprav :
Navrhuji změnit § 12 ods.2 ) vyhlášky č.197/2004 Sb. následovně :
Denní doby lovu ryb v kalendářním roce v rybářském revíru
(K § 13 ods.11 pís.d) zákona )
(2) Denní doby lovu ryb v mimopstruhovém rybářském revíru jsou :
a) v měsíci lednu až prosinci od 00 do 24 hodin ,
b) denní dobu lovu ryb může svým rozhodnutím upravit uživatel revíru
c) v případě upravené denní doby lovu je uživatel revíru oprávněn umožnit 24 hodinový rybolov na základě vydání zvláštní povolenky
Děkuji , že jste věnoval čas tomuto návrhu , který jsem sepsal v dobré víře v lepší budoucnost v rybářském odvětví .
S úctou Petrův zdar
Josef Dytrych
Klabava 8
338 41 Klabava
Evidenční číslo Rybářské lístku
189695 A

zdroj: facebook: Josef Dytrych

fotojakes, 25.10.2017

Diskuse k bleskovce

Finnnp - Profil | Čt 26.10.2017 21:29:57

nofish >> To je pravda.

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 21:28:44

Finnnp >> Já si myslím a roky tvrdím, že je to prostě "šedá zóna", do které se nerýpe.
Vím jak pronajmout celý rybník i s pozemkem a klidně ať si pak ti 4 podnikatelé co tam chtějí být sami chytají na 5 prutů. Ono reálně, upřímně, taky bys to udělal, když ti nájmem na týden zaplatí roční nájem vlastníkovi rybníka. Není to jednoznačné.
Za mě? Klidně ať si magoři nahání vyzy na soukromácích a nonstop, ale ať drží hubu a platí za povolenku 2000 za víkend, ne že řvou,že by to samé chtěli po svazu za ty samé peníze za rok....

Pvl - Profil | Čt 26.10.2017 21:22:39

nofish >> celkově .. necháme to- zdr .EDIT: kvalitní odpověď jsem dostal ,že není vždy pravda, co je psáno nemusí být dáno . Jsem spokojen :o§))

Finnnp - Profil | Čt 26.10.2017 21:21:34

nofish >> Hodně lidí si dnes myslí,že si koupí nebo pronajme rybník.Tak si může dělat co chce.....Já jen tvrdím,že většina soukromích vod je provozována nelegálně a nebo se na nich nedodržuje zákon o rybářství.

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 21:21:23

Pvl >> to myslíš který? :-)

Pvl - Profil | Čt 26.10.2017 21:20:01

nofish >> Nojo , máš pro to důvod o kterém jsem nevěděl .

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 21:17:49

Finnnp >> A když budu mít rybník v režimu chovu ryb, kdyby jen obtloustlých kaprů? A lov provádím jako kontrolní odlov, těžbu ryb udicí.... Tak to totiž funguje. Jakási šedá zóna.
Nejsem úplně blbý, trošku jo, ale ne úplně.

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 21:15:39

Pvl >> já to beru vážně. Vážně si uvědomuju, že jsem blb, co by mohl možná vydělat víc peněz. Bohužel jsem se kdysi praštil do hlavy a upřednostňuji klid a čas na ryby nad audinou, opraveným barákem a milionem na účtu. Každý má své priority. Já mám věk tak v rámci půlky tvého a stejně už to mám všechno na háku. Neřeším, jestli můžu nonstop chytit prd, jsem prostě rád, že za pár korun ročně můžu na ryby, sem tam něco zabít a sežrat. Moderní rybolov jde totálně mimo mě - asi pro to, že mě za mala učili chytat ryby ti pověstní dědci-masaři, co brali rybařinu stejně jako já. Lov a zábava, ne hon za rekordy.

Finnnp - Profil | Čt 26.10.2017 21:15:16

nofish >>.Na té zahradě a nebo svém rybníku nesmíš defacto lovit vůbec...Rybářské právo můžeš uplatnit jen na revíru vyhlášený státem......a stejně musíš dodržovat zákon o rybářství...

Pvl - Profil | Čt 26.10.2017 21:10:28

nofish >> Ty taky ? :o§)) Do Tebe bych neřekl ,že to budeš brát vážně . :o§)

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 21:06:36

Pvl >> Těžká? No myslím že jo. Hlavně na nervy. Málo placená? Ano, u nás nejsou pražské platy. Ale nebrečím, až to bude hodně špatné, půjdu o dům dál, myslím, že v dnešní době to jde, jen se odhodlat.... :-)
Fakt vážně. Je to o prioritách. Budu chtít fakt peníze? Není problém, půjdu na kamion, nebo na loď na moře, nebo do raichu na zpracovnu? Chci být doma, mít čas na ryby, na svaz (jak se dovíš na mrku, všechno dělat blbě), mít nějaký den kdy si řekneš dám si pivo a nic dělat nebudu... Mám práci kdy mám tu statistickou průměrnou mzdu, nadřu se, ale nestěžuju si :-) Dobře placená práce je asi fakt jen poslanec- na 4 roky to máš jisté a musíš rychle nahrabat na barák a auto :-)

Pvl - Profil | Čt 26.10.2017 21:06:32

hraji >> Vídíš jak jsem blbej ale je dobře že se zde pohybují takoví jako TY díky tomu neumřu zase tak nevědoucí Děkuji Ti za odpověď --.jinak dobrý vidle .o§))))))) EDITpodovolím si použít Tvoje rčení " Svatá boží prostoto. ;-) "

fotojakes - Profil | Čt 26.10.2017 21:01:00

web MZe: V České republice je vyhlášeno více než 2000 rybářských revírů o výměře přibližně 42 tisíc ha.

ČRS má 1290 revírů o rozloze cca 35000 ha
MRS má cca 6900 ha

Kolik je asi soukromých revírů opravdu revíry?

Není to tak jednoznačné jak to vypadá na první pohled, rozloha ostatních revírů je tak do 2000 ha, z toho 1300 ha je Dyje 6 (rybářství Pohořelice), Tovačov (betonáři).

43 revírů o rozloze cca 1700 ha je bez Ústeckého, Plzeňského, Libereckého, Královéhradeckého kraje. Na zbylá data čekám.

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 21:00:43

hraji >> ale sám víš, že je to o prioritách. Když budeš chtít za každou cenu chodit na ryby, tak si vyděláš na prut od vietnamců a budeš mít čas na ryby. chceš děličku za 100tis? Dá se sehnat, musíš na to máknout. Mě facinují blboun, co si myslí, že pravidla se mají tvořit podle toho jak jim to vyhovuje.

hraji - Profil | Čt 26.10.2017 20:59:31

Pvl >> ty vážně věříš bezmezně tomu, co mají lidi napsané v kartě na MRKu? Svatá boží prostoto. ;-)

Pvl - Profil | Čt 26.10.2017 20:56:59

nofish >> 20:51:29 Pochybuju že by jsi to udělal ..v kartě máš napsáno těžká ,málo placená .. Ani nejsi schopný práci změnit .. lehká dobře placená :o§))

hraji - Profil | Čt 26.10.2017 20:56:57

nofish >> taky jsem měl v životě období, kdy jsem pro samé podnikání neměl čas na ryby, časem si to sedlo, a dnes je to jinak. Chápu, že to ty chlapíky frustruje, ale právo lovit ryby není ústavou zaručené všem, je to koníček, pro koníček je třeba něco oželet. Mě, jako převážně plavačkáře, vůbec nezajímá období roku, kdy je tma, protože prostě nevidím na splávek a chytat s chemickým světýlkem mě nebaví, přesto mám pochopení pro vyznavače jiných technik, chápu, že by chtěli chytat déle. V zimě chytám přes den, nebo vláčím, pokud je to povolené.

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 20:51:29

hraji >> Jenže moderní rybář, to nechápe. My dva jo. Když mu napíšu, že pokud mu práce překáží v rybolovu a ryby jsou pro něj přednější, má si najít jinou práci, tak jsme pak blb :-) Ale já bych to tak udělal.

nofish - Profil | Čt 26.10.2017 20:49:50

Finnnp >> jak to myslíš? Jednoduše řečeno, rybářská řád, daný státem, platí pro státem vyhlášené revíry. Ale většina soukromáků bude v rámci chovu a odlovu ryb udicí - o tom že úlovek musíš podle smlouvy uzavřené mezi chovatelem a lovícím, pustit, můžeme polemizovat. Ale fakt. Vždyť hromadu soukromáků mají i velké rybářské firmy.