Protipovodňová ochrana jihu Olomouce bude o roky dříve, ale vyžene zahrádkáře

Kategorie: Všeobecné

Lidé z jihu Olomouce se budou cítit v bezpečí před záplavami o několik roků dříve, než se plánovalo. Píše o tom olomoucká mutace serveru idnes.cz., s tím, že původně mělo dojít na budování protipovodňových opatření za stamiliony až po zajištění severu města.

Teď se situace mění. Doplatí na to ale zahrádkáři, jejichž kolonie zanikne. Dnes se velké vody v Olomouci nemusí bát pouze část jihu města. Protipovodňová opatření jsou tu hotová od listopadu 2013, klidně spát mohou hlavně lidé z městských částí Nové Sady a Nový Svět. Poté mělo dle původního plánu přijít na řadu centrum města, jde o vybudování II. B etapy protipovodňových opatření. Následovat měla třetí etapa na severu Olomouce a až poté, pravděpodobně v příštím desetiletí, se dělníci měli při čtvrté etapě vrátit na jih města. Nyní je to jinak. Důvodem jsou aktuálně vypsané dotace, které je možné na další zabezpečení jižní části Olomouce získat.

http://olomouc.idnes.cz/povodne-zaplavy-ochrana-jih-olomouce-urychleni-stavby-zanik-zahradkarske-kolonie-g2n-/olomouc-zpravy.aspx?c=A170506_2323782_olomouc-zpravy_stk

MAXXSKATER, 12.5.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.