Řeka v zahradě, povodňové ohrožení na severu.

Kategorie: Všeobecné

Výrazné vzestupy hladin očekávají meteorologové zejména v povodích řek Smědé, Lužické Nisy, Mandavy, Ploučnice a Kamenice, kde nevylučují dosažení třetího stupně povodňové aktivity.Vydatný déšť a tání sněhu budou i dál zvedat hladiny řek zejména na severu Čech. V Jizerských horách a Krkonoších bude i ve čtvrtek vydatně a trvale pršet, proto v celém Libereckém kraji a na Děčínsku platí i nadále povodňové ohrožení. Nižší stupeň ohrožení - pohotovost - vyhlásili meteorologové v Královéhradeckém kraji.

Hladiny řek mohou kvůli dešti a tání sněhu stoupat i v dalších částech Česka, proto je povodňová bdělost v dalších osmi krajích: Středočeském, Plzeňském, Jihočeském, Pardubickém, Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a v Kraji Vysočina. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v aktuální výstraze upozornil na to, že na celém území s výjimkou jižní Moravy bude také nadále foukat silný vítr.
zdroj:https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/reka-v-zahradach-povodnove-ohrozeni-na-severu-hydrologove-varuji-pred-dalsim-tanim-28265

Calex, 23.2.2017

Diskuse k bleskovce

jarda85 - Profil | Čt 23.2.2017 11:54:35

Včera v České lípě to bylo na prvním stupňů a dnes jsme mluvili s babičkou a už nám říkala, že je 3 stupeň. Podle toho co jsem viděl včera na cestě zpět tak si nedokážu představit jak to tam vypadá teď. Snad nebude tolik škod.

Vítek - Profil | Čt 23.2.2017 11:05:40

Pozemky u vody jsou jenom pro zlost.