Lov ryb pod ledem na Veslařském kanálu Račice povolen již od této středy!

Kategorie: Všeobecné

Konečně jsme se dočkali a přišla zima, jak má být – k radosti mnohých rybářů venku mrzne a podle předpovědi počasí má ještě mocně přituhnout. Měření síly ledu na Veslařském kanálu Račice ukázalo dnes ráno bezpečných 12 cm. V této souvislosti bude od této středy 18. 1. 2017 povolen lov ryb pod ledem na rybářském revíru č. 441 501 Veslařský kanál Račice, a to dle Rybářského řádu ČRS a platných bližších podmínek výkonu rybářského práva.

Krátce si tato pravidla zopakujme:

Na základě rozhodnutí Krajského úřadu Ústeckého kraje, odboru životního prostředí a zemědělství, č. j. 2128/ZPZ/2016-5, z 29. 7. 2016, byla Radě ČRS udělena výjimka ze zakázaného způsobu lovu ryb pod ledem na rybářském revíru č. 441 501, Veslařský kanál Račice, v období od 1. 12. 2016 do 12. 3. 2017.

Rada ČRS doplnila na základě podmínek rozhodnutí a ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. bližší podmínky výkonu rybářského práva na revíru č. 441 501, Veslařský kanál Račice, o následující ustanovení:

- lov ryb pod ledem je povolen pouze po úplném zamrznutí vodní hladiny,
- minimální souvislá tloušťka ledu musí být alespoň 10 cm,
- vzdálenost lovících musí být při lovu ryb pod ledem min. 5 m,
- průměr otvorů při lovu ryb pod ledem může být max. 25 cm,
- při lovu ryb pod ledem se použije 1 udice,

- každá osoba provádějící lov ryb pod ledem se musí před vstupem do areálu Veslařského kanálu Račice zapsat do sešitu u brány, kde uvede datum lovu, jméno a příjmení,

- osoby provádějící lov ryb pod ledem musí dbát informací na informačních tabulích před vstupem do areálu Veslařského kanálu Račice a respektovat případný zákaz vstupu na led z důvodu bezpečnosti.

Dodejme, že na revíru platí mimopstruhové povolenky celorepublikové, celosvazové a územní povolenky všech územních svazů ČRS.

Nuže, přišel čas nabrousit vrtáky, oprášit krátké udice, uvařit horký čaj do termosky, zabalit sítko na ledovou tříšť, teplé oblečení, karimatku nebo židličku a vyrazit směr Račice, kde na Vás bude od středy čekat 800 kg pstruha duhového v lovné velikosti. Další vysazování ryb bude následovat průběžně. Všem rybářům přejeme hodně štěstí při dlouho očekávaném lovu pod ledem a „Petrův zdar“.


Rada ČRS

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 16.1.2017

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | Út 17.1.2017 21:10:20

Jenom 800 kilo duháka, s takovou mediální masírkou, to bude bude za víkend pryč :-). Kolik hájených dravců se přitom bude plácat po ledu nechme stranou. Lov na dírkách má svá specifika, chápu že někoho může okouzlit a prostě ho baví, ale na svazovku bych ho necpal, protože cpát duháka do MP po metrácích mě nějak nesedí. Dírky sluší víc tzv. soukromákům.

Serjoža - Profil | Út 17.1.2017 11:21:36

Déte těm rybám aspoň v zimě pokoj.