MRK dostal pětku, konečně!

Kategorie: Všeobecné

Dnes, 30.9.2006, MRK.cz dosáhl Google PageRank hodnoty 5! Pokud je mi známo, jsme jediný rybářský web v ČR, který má tak vysoké hodnocení, a v celé Evropě není mnoho takových.

Je to pro nás krásný dárek k chystaným 10tým narozeninám MRKu!

Co je Google PageRank

Google PageRank (PR) je v krátkosti hodnocení kvality webových stránek, které vyhodnocuje uznávaný vyhledávač Google (www.google.cz). Nulový PR mají nejméně kvalitní nebo zcela nové stránky, desítku mají nejlepší - např. google.com, apple.com. Nejlépší české stránky májí PR 8 (toplist.cz, cuni.cz) a takový seznam.cz má PR jen 7. Dá se zjednodušeně říci, že rozdíl kvality mezi dvěmi hodnotami po sobě (např. rozdíl mezi 4 a 5) je dvojnásobný.
PR se počítá složitými algoritmy, ale základním kritériem je počet zpětných odkazů, tedy kolik a jak kvalitních stránek na váš web odkazuje. Pokud na vás odkazuje kvalitní stránka s PR 10, budete na tom lépe, než kdyby na vás odkazovalo milion stránek s PR 2.

Hodnotu PR můžete vidět po nainstalování pluginu Google Toolbar do svého prohlížeče.

PageRank je jen oceněním, které samo o sobě ničemu příliš nepomáhá. Přesto je to významné ocenění v odborném světě tvůrců webových stránek.

Na MRKu přebíráme toto hodnocení ke stanovování pořadí odkazů v našem katalogu rybářských stránek (http://www.mrk.cz/rybarske_stranky.php).

Martin M., 30.9.2006

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.