Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.
Autor diskuse: Buffalo1969 - Profil , 10.11.2014 všeobecné - ostatní
Dále moderují: Lauri Profil + Jika Profil + Calex Profil + Čík Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

NZdenall - Profil | Po 13.5.2024 15:00:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kapří bifťour z víkendu 😛 (filety kapra narezane na plátky se slaninkou).
979 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NFilla - Profil | Po 13.5.2024 18:49:41

Zdenall >> Věřím a rád prubnu. Díky.

NZdenall - Profil | Po 13.5.2024 16:16:40

Filla >> nene, nakrajim vše na asi dva centimetry široké plátky a pak tocim do kolečka plátek kapra, slaninu… Alobalem to nakonec stahnu, aby se to nerozpadavalo. Chutná to fakt dobře.

NFilla - Profil | Po 13.5.2024 15:49:29

Zdenall >> Zajímavý! Roluješ to jako porchettu a pak krájíš napříč s alobalem, aby to drželo tvar?

NBulda 64 - Profil | Pá 10.5.2024 8:20:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

... a strejda siven, poslední mohykán.., než všechny ostatní odnesla přívalová voda neznámo kam.. 😉

NBulda 64 - Profil | Pá 10.5.2024 8:14:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco z posledních dnů. 3cejni na salát 🎣

NJika - Profil | Pá 10.5.2024 6:35:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Karbanátky ze stříbrňáků. Došly, bylo nutno doplnit zásobu.

NLauri - Profil | St 8.5.2024 22:06:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní večeře. A to nemám P povolenku😎

Nhadr kapr fakr boy - Profil | Po 6.5.2024 16:23:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vlezli jen jen 2 pstroužci, proto pořídim větší pekáč 😁

NLauri - Profil | So 30.3.2024 20:33:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes tuňákové špízy,dva poslední nám sežral pes🫣

NBulda 64 - Profil | So 30.3.2024 11:12:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

5 neděl bez rybaření... ;((
Tak jsem si dojel užít u vody a ponechal si 3 rybky 🎣 na kuchyňské využití..
Moc dobrý salátek 😋😋😋,

NLauri - Profil | Pá 29.3.2024 12:46:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsem zvědav,jak je dostanu na talíř😳

NKáceč - Profil | So 23.3.2024 22:52:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


Nvalcha186 - Profil | So 23.3.2024 14:43:27

Vikasgard >> Já tak dělám i zeleninu. Kostky, 7-8 min. celer, mrkev, petržel, jednodušší než to vařit.

NVikasgard - Profil | So 23.3.2024 14:03:11

valcha186 - jednoduchý a zajimavý. Díky za tip.

Nvalcha186 - Profil | So 23.3.2024 13:27:40

Vikasgard >> Dělal jsem salát z plotic a do 5 l kyblíku od křupek jsem jich potřeboval 70-80. Sůl, ocet a bylo to pracné. Pak jsem přešel na kapra, zpracuji komplet. Po očištění rozporcuji, cca na podkovy, do misky, do mikrovlnky cca 7-8 min, podle velikosti , dole zbyde vývar, je z něj pak rosol, za tepla rozeberu, mezi tím se udělá další várka. Jde to parádně od kosti. Moravanka, kys. okurky, majolka, sůl, pepř. Musí to jít i s ostatními rybami. Obírám i hlavu, střeva, ploutve, kůži rozřežu.
Je to hned k použití. Po filetování zbytek také proženu MT do salátu. Skoro každý to vyhazuje, je to škoda.

NLauri - Profil | So 23.3.2024 12:41:24

Vikasgard >> asi k vám zajedu na boleny😁👍

NVikasgard - Profil | So 23.3.2024 5:36:37

Lauri - Díky za radu. Ale z ohledem na fakt, že u nás je bolen přemnožený, protože ho nikdo domů nebere a taky protože je to ryba, která počty cejnů dost redukuje a probíhá u ní úspěšný samovýtěr, si chci tento recept připravit právě z této ryby.

NLauri - Profil | Pá 22.3.2024 21:01:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Konečně něco do polévky dle Magnalény Dobromily Rettigové.

NLauri - Profil | Pá 22.3.2024 20:59:21

Vikasgard >> nalož třeba cejna. Bolena je škoda

NVikasgard - Profil | Čt 21.3.2024 23:34:14

Zdravím rybožraví kolegové. Každý rok se mi povede ulovit pár bolenů a pouštím je s pomyšlením na to množství kostí. Rád bych to zkusil naložit na kyselo nebo i do oleje. Máte někdo vyzkoušený recept? Ale jen bych poprosil aby to nebylo moc kyselý, protože z těch zavináčů ze supermarketu mám nohy sevřené v pěst ještě hodně dlouho. Klidně pište i SZ.

NJika - Profil | Ne 17.3.2024 11:25:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco z ryb se snědlo v různých úpravách, zbytek vyudil. A opět něco z uzených ryb se snědlo, zbytek šel do oleje a vakua.

NLauri - Profil | Po 11.3.2024 21:50:22

brach >> tyhle grundle jsou na to dobré👍 v Bulharsku jsme je jedli týden v kuse. Dobře se na ně pilo🍺

Nbrach - Profil | Po 11.3.2024 16:12:01

Lauri >> Naposledy jsem je dělal z řezanů (hrouzků) a musel jsem neustále vyplivovat žaberní kůstky...

NCalex - Profil | Ne 10.3.2024 21:47:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden den s chlebem a druhej den s bramborem....Zas na chvíli od K pokoj....

NLauri - Profil | Ne 10.3.2024 21:11:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jen tak na chuť. Ze pstruha

NLauri - Profil | Pá 1.3.2024 19:26:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grundle v mouce,posolené a kápnuté citronem

NBulda 64 - Profil | Pá 1.3.2024 19:01:23

Lauri >>
😋👍

NLauri - Profil | Pá 1.3.2024 19:00:13

Bulda 64 >> mušle,kalamáry,tuby olihní a chapadla nevím z čeho👍

NBulda 64 - Profil | Pá 1.3.2024 9:03:30

otoš >> ....teď nejlíp berou a jsou nejchutnější ..😡🤣
.., ale vakuum to bylo.. ;))

NBulda 64 - Profil | Pá 1.3.2024 9:00:53

Lauri >> to je na detektiva s lupou....🧐🥸😵
..., krevetu jsem poznal a dál? 🤔

Notoš - Profil | Pá 1.3.2024 8:12:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...candát a dál bez komentáře...

NLauri - Profil | Čt 29.2.2024 18:36:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní večeře

NLauri - Profil | Pá 16.2.2024 22:16:01

simak.cz >> je to mazec ty ceny

NMilan1208 - Profil | Pá 16.2.2024 19:03:59

Lauri >> Zatím nebyla příležitosti.

Nsimak.cz - Profil | Pá 16.2.2024 13:19:07

Lauri >> Já to měl přímo ze Švédska, ale dá se to objednat i u nás. Akorát koukám, že ceny nápadně připomínají drahotu.
https://www.hnusnajidla.cz/surstromming/

NBulda 64 - Profil | Pá 16.2.2024 12:10:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lososí pomazánka 😋

NBuffalo1969 - Profil | Pá 16.2.2024 11:57:18

Lauri >> kde, kde, kde???? Okamžitě kupuju. 😮👍

NLauri - Profil | Pá 16.2.2024 11:31:27

Koukám že je to 2xdražší než uzený losos studeným kouřem

NLauri - Profil | Pá 16.2.2024 11:29:26

lubs >> super👍

NLauri - Profil | Pá 16.2.2024 11:28:28

simak.cz >> díky za informaci👍 kde se to dá sehnat?

NDarďas - Profil | Pá 16.2.2024 11:23:50

lubs >> Nemám odvahu ..to okusit.🤷🏻

Nlubs - Profil | Pá 16.2.2024 11:17:27

Darďas >> Manželce a dceři ano, já to snědl, zajímavé, ale dál to vyhledávat nebudu. Určitě to není tak hrozné jak by se mohlo zdát podle některých videí.

NDarďas - Profil | Pá 16.2.2024 11:10:50

lubs >> A chutnalo?🤔🤔

Nlubs - Profil | Pá 16.2.2024 10:35:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chce to otvírat pod vodou aby to nestříkalo všude. Manželka si přidala.

Nsimak.cz - Profil | Čt 15.2.2024 22:16:03

Lauri >> My jsme měli přesně tuhle plechovku. Mě to nepřišlo až tak hrozný, jak to vypadá z těch videí. Smrad je mnohem horší, než chuť. :-) Je to taková nakyslá, slaná ryba. S chlebem a cibulí se to dá, ale nic co bych musel jíst pravidelně.

NLauri - Profil | Čt 15.2.2024 18:02:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Milan1208 >> jedl jsi to někdy?😁

NBulda 64 - Profil | St 14.2.2024 18:02:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybí salát 😋😉

NAnýzový dědek - Profil | So 3.2.2024 19:16:08

sliver >> Jedl. Mastný, slaný blátovitý .... :-)

NJika - Profil | So 3.2.2024 16:20:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nsliver - Profil | Po 29.1.2024 19:44:02

Anýzový dědek >> jedls někdy tresčí játra ?

NAnýzový dědek - Profil | Po 29.1.2024 19:16:20

Vybliz >> Zřejmě máš na mysli buď tresčí játra nebo očka - Ančovičky.
Pokud to mělo barvu jako losos , tak by to mohly být Matjesy

NSa(l)micka - Profil | Po 22.1.2024 16:55:46

Vybliz >> Však není za co :)

NVybliz - Profil | Po 22.1.2024 15:34:57

Sa(l)micka >> To bude ono. O tu lososi chut asi partákovi nejde, předám mu info. Diky

NSa(l)micka - Profil | Po 22.1.2024 14:43:36

Vybliz >> Treska a la losos. Slaný jak prdel, nabarvený, přichucený, dělávala se z toho pomazánka na jednohubky. Dá se to po obchoďácích sehnat i teď, ale pochybuju, že by se to povedlo vyrobit z místních ryb. Bude chybět ta "lososí" příchuť. To, co je v uvedeném receptu, je něco jako gravlax (až na to, že bez kopru a vodky).

NVybliz - Profil | Po 22.1.2024 14:38:14

simak.cz >> Ančovičky mě napadly taky. Podle parťáka je to tak 40 let, tak těžko říct, co to bylo přesně.

Nsimak.cz - Profil | Po 22.1.2024 12:59:20

Vybliz >> Co tohle? Hodně slané by souhlasilo, akorát mi to nikdy nepřipadalo dobré. :-)
https://www.kosik.cz/p248894-lorea-ancovicky-ocka-v-oleji?gad_source=1&

NSUFO - Profil | Po 22.1.2024 12:49:15

Vybliz >> Nejde o toto

NČík - Profil | Po 22.1.2024 10:33:49

Vybliz >> Jestli myslíš to co je na obrázku, tak je to vyráběné z tresky. Jinak přesný recept budeš asi těžko hledat. Já bych to zkusil udělat třeba podle tohoto odkazu:
https://ladyx.decorexpro.com/cs/recipes/solenaya-ryba/

NVybliz - Profil | Po 22.1.2024 10:09:46

Zdar. Potřebuji pro parťáka retro radu ohledně jedné dávné malé rybí konzervy. Byla tam na dost tenké plátky nakrájená silně nasolená ryba(podle barvy a snad i podle názvu losos). Bylo to v oleji a dávalo se to na chlebíčky. Prý hodně slané a hodně dobré. Uvažuje, že by to zkusil s jinou rybou a tak pátráme po trochu přesnějším receptu. Diky.

NLauri - Profil | St 17.1.2024 20:33:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Také po delší době něco přidám😁 Tolst mě mile překvapil. Pár kostí má,ale maso fakt dobrý. Znal jsem jenom sušeného nebo uzeného.



Teď si dám od ryb chvíli oraz✌

NČík - Profil | St 17.1.2024 18:11:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak po delší době také něco přidám...kapr po novohradsku.

NLauri - Profil | St 17.1.2024 12:03:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ze sivena

NLauri - Profil | Út 16.1.2024 19:33:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pstruzi v rozmarýnové marinádě. Klasická rychlovka. Slíbil jsem sice něco jiného,ale nestihl jsem se včas vrátit z běžek😎

NLauri - Profil | Pá 12.1.2024 18:30:08

Jika >> paráda👍

NJika - Profil | Čt 11.1.2024 6:01:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lauri >>
Ano přes kůži, ale jen u porce z ocasu kapra a taky u cejnů a plotic. Ostatní porce z kapra prořezávám ze strany masa. Ocasní porce drží pohromadě i přes to prořezání přes kůži. A z plotic a z menších cejnů se pořádný filet neudělá, tak proto přes kůži.
Kdysi jsem dal fota s receptem na cejna zapečeného v Dutch-Oven na - https://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-brambory-zapeceni-v-dutch-oven/ Je tam nafocené prořezání přes kůži u těch malých ryb.

NLauri - Profil | St 10.1.2024 21:13:45

Jika >> ty mezisvalové kosti rozrušuješ přes kůži? My to děláme naopak. Ta kůže to drží pohromadě i po tepelné úpravě

NJika - Profil | St 10.1.2024 14:31:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kapr zapečený s brambory a sýrem. Inspirováno receptem z kuchařky Český kapr.

NLauri - Profil | Út 9.1.2024 19:22:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tolstolobik. Něco na máslo,něco na sušení. Tak uvidíme👍

Nvladěna - Profil | Út 9.1.2024 18:27:23

Starc55 >> to se neboj,vypadá že nám ji zasejc vezmou-))

NStarc55 - Profil | Út 9.1.2024 16:44:05

vladěna >> Ne abys mě to na Marči vydrancoval. Já chci taky...!!

Nvladěna - Profil | Út 9.1.2024 13:27:52

děkuji všem za odpovědi,recepty mám,tak teď už jen to jaro-))

Npoky82 - Profil | Út 9.1.2024 10:50:12

vladěna >> Karas je moc dobrá ryba. Asi i lepší jak kapr. Jednou jme ho vymazali křenem a do břicha přidali anglickou. Posypali kmínem a pekli. Moc dobrý byli

Červené karty: u x a