Jak zužitkovat tlouště

Tloušť, tloušť, tloušť... Všude jen mraky téhle ryby. Tetáhne na prutu, modelka to rozhodně není, nevoní po tymiánu, polyká malý salmonidy. Dá se aspoň zužitkovat v kuchyni tak? Prosím recepty na zužitkování této ryby.

Tlouště lze zpracovat do podoby

A) žrádla pro psy4%

B) žrádla pro kočku7%

C) žrádla pro slepice6%

D) pečenáče37%

E) zavináče8%

F) řízku5%

G) karbanátku10%

H) cordon bleu5%

I) kaviáru3%

J) kompostu16%

Od 4.4.2010 hlasovalo 153 čtenářů.

100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NRoyale with Cheese 3 - Profil | St 22.4.2015 11:19:34

Pike >> karlak si jen myslel že jsem nikdy nechytil tlouště přes 50cm, čili poměrně malýho. Netuší jak obří tlouště chytám. JInak se vším souhlasí.
Jo a všimni si počtu respondentů ankety. Tomu říkám repre vzorek. Kdyby karlak byl co k čemu, hodí sem recept na pečenáče.

NPike - Profil | St 22.4.2015 7:56:17

karlak >> RwC jasně deklaruje, že tloušť je lempl a netáhlo a bleje řasy.

Nkarlak - Profil | Út 21.4.2015 20:31:38

mel bys mit uctu ke vsem rybam a az jednou zacnes chytat tlouste nad 50cm tak zjistis jak je to krasna ryba hlavne v zime

Njaroslavstehlikst - Profil | Út 21.4.2015 20:10:21

pchchchchch vy nevíte co s tím a já nevím kde to chytit :DDDD

Nsiri - Profil | Pá 9.7.2010 22:58:31

Do riti, ty soucasny formulare pro pridani prispevku (ne)funguji pokazdy jinak...

Nsplavek - Profil | Pá 9.7.2010 22:43:02

siri >> Mohu tě ujistit,že ani jinou rybu.Také musím podotknout,že snad asi kromě dvou vyjímek,jsem na takovém místě nechytal.Ty vymjíky byla zima a výtok z čističky,kam jsem zabrousil zoufale ukojit lovecký absťák.

NWalleye - Profil | Pá 9.7.2010 20:26:54

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 9.7.2010 8:53:07 >>Nevidím důvod Tě kamenovat ! Ano.Je to takový Homeless-ák.A to,že smrdí ví snad všichni.Tato přednost je nesporná. :-))

Nsiri - Profil | Pá 9.7.2010 13:42:27

Splavek: zatimco jinou rybu chycenou tamtez ano? Bo byt tam dost kyslikata voda a v miste nejaky zdroj salmonidu (pritok, sazene ryby...), najdes je u toho kanalu taky.

Nsplavek - Profil | Pá 9.7.2010 12:25:18

XAXAP >> Není nad rodinou pohodu.Člověk nikdy neví po čem ztloustne.Rozhodně,ani já,bych nekonzumoval jelce,chycenýho v takovým humáči.

NGe-MA - Profil | Pá 9.7.2010 10:21:04

Sám za sebe chci říct že nebýt Jelců tak na Odře kolem Oder a Mankovic nemám na přívlač co chytat ,bohužel je tam zastoupen možná víc jak z 80% jen díky své dokonalé schopnosti přežít snad všude.

NXAXAP - Profil | Pá 9.7.2010 9:59:59

splavek >> jako dítě jsem chytal velký tlouště pro neoblíbenou tetu, která po mě chtěla ryby, pod výpustí (nefiltrovanou) z kanálu od sídliště ... toaleťák, šprcky, sajrajt ... byli tam óbrtloušti, všecko přes pade ... tetička měla radost :-)))

NRoyale with Cheese 31,95 - Profil | Pá 9.7.2010 8:53:07

Walleye - altered ... >> Walleye - 8.7.2010 16:26:17 >> vidíš, a mě tady kvůli tomu chtěli kamenovat. Prostě tloušť je ryba - bezdomovec.

Nsplavek - Profil | Čt 8.7.2010 22:50:12

Walleye - altered ... >> Walleye - 8.7.2010 16:50:51 >> Jasně,hele tloušti se občas vyžívají v pěknejch srákotinách.Viz nástraha na ně,drůbeží střeva i z obasahem,ještě jsem něměl tuto čest a ani po tom netoužím.

Nsiri - Profil | Čt 8.7.2010 20:42:43

Walleye: no, ja si vzpominam na jedno hodne proudne misto na Metuji, kam ustil kanal a tekly tam s.acky hodne nahusto, nekdy v 70. letech. Barvily reku na bilosedo skoro do pul sirky, plavalo v tom kdeco... Fura lidi tam chodila na potocaky, bylo to na ne dlouhodobe nejjistejsi misto. :)

NWalleye - Profil | Čt 8.7.2010 16:50:51

splavek >> Máš pravdu ale já je fakt nemusím.Vezmu-li do ruky lipana nebo potočáka a čichneš k ruce tak ,,voní" .Přičichneš po tloušti a ...... Zvláště když je to tloušť který se pohybuje kolem výpustí někde z čističky.Tyhle ryby takové místa ještě milují a vyhledávají. To bych té slivovice musel přihnout fakt pořádně !! Děkuji ale opravdu tyhle ryby nemusím.

Nsplavek - Profil | Čt 8.7.2010 16:38:31

Walleye - altered ... >> Walleye - 8.7.2010 16:26:17 >> Ten natrávený blivajz na tebe jelec vyhrkne i v zimě pokud má zrovna něco v žaludku.Je to obraná strategie,vyzvrátit to něco,co ho v krku obtěžuje.V létě to jsou většinou řasy,ale jednou mi jeden statný padesátník,chycený na třešně ,nablil natrávenou rybu do ruky a to byl humáč.Měl jsem co dělat abych mu neoplatil stejnou mincí.Hele prase sežere taky kde co a jak ti chutná uzený a nedej bože divoký prase.A jak ti chutná kančí guláš!

NWalleye - Profil | Čt 8.7.2010 16:26:17

splavek >> Tlouště v létě ani neberu do ruky a na což do ,,huby".Jen při dotyku z něj leti nějaký natrávený blivajz. Brrrr ... Jen si to vybavím tak se mi zvedá ,,kufr" !!

Nsplavek - Profil | Čt 8.7.2010 16:15:52

Takové rybí škvarky,třeba z jelců,to je pošušňáníčko.K vínu,nebo pivu,absolutní letní pohoda,posléze to zapózovat několika slivovicemi,jako kvalitní šláftruňk.

NRoyale with Cheese 31,95 - Profil | St 7.7.2010 22:49:21

Tak co, jsou nějaký nový data před vrcholem tlouš´tové sezony?

Nsumec83 - Profil | Pá 23.4.2010 7:41:03

Minulý víkend při akci čistá řeka Sázava jsem ve vodě u břehu našel kapitálního tlouště, metr jsem neměl ale toho půl metru asi měl, vypadal, že je mrtvý, už se ani nedíval. Vylovil jsem ho a byl to vskutku kapitální kus, měl půl ocasní ploutve pryč. Vypadalo to, že na něj zaútočil sumec. O co větší však bylo moje přkvapení, když jsem ho hodil zpět do vody, on zamrskal ploutví a zmizel pod hladinou.

NŠumichrást - Profil | So 10.4.2010 23:30:42

WhatWouldGeezesCatch >> Jako kluci jsme pekli okouny na vrbovém proutku, když došla svačina a domů se nešlo. Bašta (sice bez soli a ostatního) na kterou vzpomínám dodnes.

NVítek - Profil | Pá 9.4.2010 11:32:45

Pinďa2 >> to samé štika, nebo candát, když oschnou v batohu,usnadní se tím oškrábání.Petrův zdar!

NRoyale with Cheese 31,95 - Profil | Čt 8.4.2010 17:02:31

Modrák >> však říkám - švábopotkan našich vod.

NModrák - Profil | Čt 8.4.2010 16:58:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - >> Smrdutý tloušť je ryba, která má budoucnost. Žije všude, žere všechno, nežere ji nikdo, trofejní kusy jsou mazané, a na mouchu dobře reaguje. Je to prostě zázrak evoluce, který jednou spasí naše svazové pstruhovky. A jako bonus: pozdně podzimní uzený tloušt vymazaný česnekovou pastou je poživatelný.

NPinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 12:23:54

Vítek >> super postřeh, na podzim vyzkouším. Dík za radu.

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 12:03:23

Pinďa2 >> když ho přeleješ horkou vodou, šupiny dou oškrabat natošup

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 12:02:01

Venca888 >> mě kleně před časem zachránil od smrti hladem:) u kamoše v udírně jsem jic hvyudil a měl jsem vystaráno - a docela jsem si pochutnal; on jak vyschne, je to něco úplně jihého.

NKnapík - Profil | Čt 8.4.2010 11:58:30

včera jsem koukal na ceny v rybárně :
úhoř : 349,-Kč/kg
candát : 399,-Kč/kg
pangas : 179,-kč/kg
tuňák : 179,-Kč/kg
vše kuchané, chlazené či mražené. ....

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:56:39

Pinďa2 >> no právě... stáhnout okouna je hřích... :-). S okounama je to slabší, což určitě škoda je.

NPinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 11:49:23

Venca888 >> chce to je stahovat, i když ta kůžička je žrádlo. Docela mě mrzí, že dříve byl okoun skoro všude a nyní je to s nimi docela bída. Ani se tomu nedivím. Byl jsem v sobotu na výlovu rybníka brigádničit a když jsem viděl, jak se vše motá jen okolo kapra a malý okouni, plotičky, hrouzci atd. jsou vhodné jen proto, aby se po nich šlapalo, tak mi bylo v tu chvíli docela na blití.

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:42:03

Pinďa2 >> jojo. lidi se pachtěj po candátech, platěj za ně horentní sumy, ale ten okoun je prakticky to samý... akorát je malej a tak se z něho nedaj udělat filety. Nedávno měli u nás v rybárně malý okouny, tak jsem si jich pytlik koupil a velice jsem si pochutnal. Až na to škrábání šupin. A za hubičku...

Nšmudla - Profil | Čt 8.4.2010 11:39:38

Přidám ještě jeden suprovej recept:
takže tlouští ocásky pro tchýni:
měl sem na mrazáku ocásky z tlouštů nachytaných v listopadu(pro případ že bych chtěl jít na úhoře nebo candáty). Na candáty sem nakonec nešel. Říkám manželce: dole v mrazáku je porce candáta(opravdu tam byl candát) zanes ho vašim ať si udělají rybu.
Tchýně po sobotním obědě na zahrádce se tak opatrně ptala co to bylo za ryby které jsem jim poslal, že to prej mělo kostí milion, jestli to prej nebyli cejni. Že se vůbec nenajedli. Tata ten neříkal radši nic :)
Candát na mrazáku zbyl, ale zmizel sáček s ocásky. Hold tak to dopadne když se zapomene přesně ukázat co je candát a co nebrat.
Takže tloušt je velice vhodná darovací ryba pro lidi, kterým to chcete trošku osladit(v tomto případě to osladění života bylo omylem).

NSkoky - Profil | Čt 8.4.2010 11:29:03

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - >> Tloště jedině nazpět do vody :-)) Podle mého názoru teda :-)) protože ryby nejím :-))

NPinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 11:17:41

Venca888 >> s tím okounem musím pouze soulasit. Ten dle mě nemá konkurenta krom candáta.

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:17:15

Vítek >> to neni předsudek - ochutnal jsem a nemám důvod ho loutat, pokud nemusim.

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 11:14:07

Venca888 >> tlouště griluj, peč, překonej předsudek:)

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:11:46

WhatWouldGeezesCatch >> no jasně... když dáš na tlouště kilo koření, tak ani nepoznáš, že je to ryba... :-)

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:11:21

Vítek >> tady ale nejde o lov, ale o tlouště coby jídlo... :-)

NWhatWouldGeezesCatch - Profil | Čt 8.4.2010 11:09:05

Skusali ste upiect aj tu najlepsiu rybu bez soli a korenia? Hnus.
Ked sa nakoreni dobre a nasoli kazde maso je dobre, niektore vsak moze mat viacej kosti.

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 11:08:47

Venca888 >> tak ho zkus na plavku pod jezem, na bahýnko, na chrostíky na krystalce, 0,15 vlasec, splávek eňoňeňo vyváženej, za zrcátky u kamenů...a ještě si přitom umeješ nohy:))))!

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:04:14

Pinďa2 >> jo, to se říká, že v zimě je to maso lepší. To ale ostatně u většiny ryb. I tak ho ale nechávam bejt... Radši okouna, lína z těhlech malejch...

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 10:55:33

Venca888 >> nebuď takovéj! pro muškaře začátečníka jsou tloušti doslova ideál.

NPinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 10:55:16

Venca888 >> Nechci nijak chytračit, ale v zimních měsících nemá špatné maso. V létě se ho ani nevšimnu. Tedy na talíři.

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 10:53:12

Vítek >> nevim... já stojim za starou rybářskou pravdou, že tloušti a boleni se dávaj tchyním nebo těm, kdo dlouho otravujou, že chtěj nějakou rybu...

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 10:46:11

Venca888 >> dušený nic moc, ale pečený,uzený, nebo grilovaný,mňam!

NKnapík - Profil | Čt 8.4.2010 10:43:35

jees >> pravdu díš, hlavně se vyvrhnou na jeden říz a nemají tolik odpadu :))

Njees - Profil | Čt 8.4.2010 10:40:33

a není jednodušší zpracovat ty salmonidy, než pracně vymýšlet recepty na tlouště? Salmonid standardní velikosti na prutu taky netáhne, modelka to taky není, rovněž nevoní po tymiánu, a pravděpodobně polyká malý salmonidy

NVenca888 - Profil | Čt 8.4.2010 10:21:43

Pinďa2 >> už jen fakt, že z něj děláš zmiňovaný pokrmy svědčí o "kvalitě" jeho masa. :-)

NPinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 10:18:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - >> Každá ryba je dle mého názoru (pokud se dobře udělá) dobrá. I nejlepší svíčková se pokazit, pokud je kuchařka "tele". Co se týká tlouště, tak z něj dělám téměř vše. Od salátu počínaje, přes matesy, zavináče, pepřenky a pečenáče konče. V létě na tyto dobrůtky využívám maso z cejnů a v zimě z tloušťů. Dříve jsem zkoušel i plotice a podoustve, ale to již nedělám, neboť nejsou tolik masité, abych je proto zabíjel.

NVítek - Profil | Čt 8.4.2010 10:03:39

Moc dobrý je na čundru grilovaný.

Nviktorb - Profil | Čt 8.4.2010 10:02:19

sumec83 >> No když máš zděnou udírnu chvíli trvá než se prohřeje cejna vytáhnu za 2 hodiny , ale takový válec chce pořádně , tloušt je tučnější a chce déle , nemám rád když je to jen přičmoudlí , ale opravdu extra prouzené .70 stupnů není žádná teplota a víš jak to chodí odskočíš si a máš tam 40 a na 70 ho určitě neupečeš, je jasný že menší kusy chce hlídat někdo dává půlky někdo rád suché někdo ne to je každého boj .S čím s tebou určitě souhlasím je to , že se to nesmí zkraje vžádném případě přehnat to je opravdu na nic.

Nsumec83 - Profil | St 7.4.2010 14:32:53

viktorb >> tak nevím 12 hodin na 70° je podle mě moc, kuřata udim tak 5 hodin na 50° a jsou akorát, tolstolobikovi dávám tak 5,5 hodin na 40°- 50° A KDYŽ TO ZKRAJE PŘEŽENU A HODINKU HO MÁM TAK NA 70° tak je spíš pečenej než uzenej a tloušť je křehčí a menší ryba

Nchrostik3 - Profil | St 7.4.2010 14:24:51

mildas - Quinn >> Tak si ho představ z hladový vody a mlíčáka a je to akorát :-)) A stejně ho nesežeru,i kdyby mu bylo 5. :-))

Nmildas - Quinn - Profil | St 7.4.2010 14:21:02

chrostik3 >> i těch dvacet je moc, na 40 cm tuplem.

Nchrostik3 - Profil | St 7.4.2010 14:19:41

mildas - Quinn >> máš pravdu,tu 30.smáznu.Ale 20. za tím si stojím :-)))

Nchrostik3 - Profil | St 7.4.2010 14:14:18

mildas - Quinn >> nagoogluju tabulku, snad sem mu nedal málo :-))

Nmildas - Quinn - Profil | St 7.4.2010 14:12:10

chrostik3 >> ten věk je trochu přehnaný.

Nchrostik3 - Profil | St 7.4.2010 13:59:52

Tloušť je dlouhověká ryba,tak třeba 40cátník je tak(podle vody)20-30 let starý a starý maso nejím :-))

Nviktorb - Profil | St 7.4.2010 13:43:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pro mne je tloušt dobrá ryba, 2dni v soli a udírna, pomalu nejméně 12 hodin na 70 stupnů a můžu říci , že je to mňamka a to není jenom můj názor ,dělám vícero druhů ryb a tloušt byl extra proto se divím ,že je většina rybářů hází zpátky do vody kde udělají spíš škodu, je tedy pravda , že dělám kusy kolem 40-60 cm menší jsem nedělal, kdo nevyskoušel tak neuvěří .Kolega Zip který ryby nejí musel smeknout,mě chuť taky překvapila. Doporučuje 10 kuchařů z 9.

NRobert(původní) - Profil | St 7.4.2010 10:56:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tloušť je hodnotná zimní ryba, dělal jsem z nich vždycky sekanou či karbanátky, zkoušel jsem směs s trochou vepřového i kapusty, vždy to bylo dobré, ale nikdy ne uchvacující. Až jednou jsem se účastnil žranice na Ukrajině, kde se podávala rybí sekaná. Skutečná lahůdka. Jenom jsem z nikoho nemohl vyrazit, s čím ta ryba byla smíchána. Teď už si myslím, že to vím - jeden druh s vařenou čočkou a druhý s pohankou, spojené dohromady šlehaným bílkem. Sám jsem to ještě nezkusil, ale v nejbližší době takhle upravím kapříka, tloušti jsou hájení. A jestli to půjde z kapříka, tak z tlouště to bude ještě lepší.

NKa-vec - Profil | Út 6.4.2010 20:47:18

rybomil >> Právě že sem ty kapsičky od toho slizu vyčistil, několikrát. Pořád z toho ten sliz nějak vystupoval, asi fakt málo soli.

NUlcek - Profil | Út 6.4.2010 17:43:13

Mikulas >> ja to delal jen jednou.Staci to povarit tak 3-5 min,aby to slo dobre dolu.Je to jednodussi nez filetace.

NMikulas - Profil | Út 6.4.2010 16:17:44

Ulcek >> strejka... takový pěkný recepty dáváme v plen a poděkování nikde :)

Ulcek - proč nejřív ovaříš? já rovnou filetuju, ale je to opruz, nicméně, zase varem kosti hodně ztvrdnou, ne?

Nstrejka - Profil | Út 6.4.2010 15:46:36

ondyno jsem jich pár namlátil a naložil na kyselo do salátu, byl chutný, i když to asi nebylo primárně těmi tloušti, klidně bych je bacil příště zas, pánč na cejni či kapři se jen tak nedostanu a domácí salát mám rád...

NUlcek - Profil | Út 6.4.2010 15:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zlehka ovařit,vyndat velké kosti,umlít s cibulí, česnekem a asi 25%+ hmotnosti anglické slaniny.Přidat strouhanku,vejce,papriku,pepř,sůl.Udělat malý kuličky,obalit ve strouhance,osmažit,dát do sklenic s nakrájenou cibulí a zalít horkým lákem jak na utopence.Hned zavřít,víčko se pak samo zatáhne a zkusit nechat alespoň týden uležet v chladu.
Dělal jsem to jednou,ale z malejch zrcátek.Myslím,že z tlouště to půjde taky.

NMilošK - Profil | Út 6.4.2010 14:47:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 4.4.2010 20:13:26 >> Měl jsem možnost v životě ochutnat snad desítky různě upravenývch a naložených sladkovodních ryb. Každý nový recept byla "bomba", která měla překonat všechny minulé recepty. Musím říct, že všechny byly jedlé, ale na mořské ryby to nemělo nikdy. Až jsem jednou našel recept "Kapr v oleji" v jednom z dílů Receptáře od Dr.Prkenné Podlahy. Na kapry nechodím, tak jsem zkusil takto připravit tlouště. Je s tím hrozného s.aní, několikrát se mění nálevy, ale výsledek je opravdu skvělý. Z menších ryb se to dost dobře nedá připravit, měly by to být ryby okolo kila. Pokaždé jsem to pak neprozřetelně vzal do práce a měl jsem co dělat, abych alespoň olízl:-))
Jinak kam se hrabe rybí polévka z kapra na polévku ze zimního tlouště! Chuťově je na tom líp, než kapr a talíř jiker v polévce také tvrdí muziku. Jenom už ji nedělám, protože velký tloušť je vždy jikernačka a nechce se mi zničit tolik budoucího života, zvlášť nyní, kdy tloušťů rapidně ubylo.

NMiksik the caddis - Profil | Út 6.4.2010 14:09:07

Mikulas >> děláš mi chutě :)

NMikulas - Profil | Út 6.4.2010 14:06:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

meteor >> recept je jednoduchý, ať už z mleté nebo filetované varianty (já ovšem melu syrové maso, neobírám od kostí povařené), síla láku dle síly kostí, změna oproti standardu - vždy je nutno přidat sklenku bílého vína (zbytek dopít při přípravě), k tomu nové koření, pepř celý bílý i černý, bobek, koriandr (semínko), lze i hořčici, cibuli předem spařit, česnek jsem zkoušel jen 1x, je to legrace, poněvadž zmodrá :)
Vše pouze peču, nic nesmažím, je to lepší. Týká se samozřejmě jakékoli ryby, největší brutál to byl z okounů, které přinesl kamarád z výlovu, bylo jich moc, a tak co se nesnědlo na másle jsme naložili, je to asi jako mlít panenku do sekané, ale dobrota :)

NČendík - Profil | Út 6.4.2010 13:50:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jelce tlouště velmi rád chytám - hlavně v létě na luční koníky. A z čisté vody je i beru do kuchyně.
Vůbec není pravda, že je to jedna z nejhorších ryb- tloušť má bílé chutné maso - žádná ryba není špatná, je jen špatný ( příp. líný ) kuchař, který neumí danou rybu správně upravit.
Samozřejmě spoustu tloušťů pustím, beru si jen některé buď na jídlo nebo v létě jako výbornou nástrahu na sumce. Posílám foto jednoho loňského na přívlač.

Nmeteor - Profil | Út 6.4.2010 13:50:53

Mikulas - >> nesoukromnič s receptem a hnedle ho sem napiš - svatý Petr ti to oplatí na letošních úlovcích :-)

NMiksik the caddis - Profil | Út 6.4.2010 12:49:25

Firetiger >> a co zvířectvo? to bych jim nemohl udělat...
jen se na to podívej...jak bych je mohl zklamat

NMiksik the caddis - Profil | Út 6.4.2010 12:46:48

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 6.4.2010 12:40:45 >> přesně tak
z kompostu to kočky nevyhrabou....
jen tak mimochodem nemáš tam možnost "na masňáky" :)

NFiretiger - Profil | Út 6.4.2010 12:46:36

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 6.4.2010 12:40:45 >> myslím, že z hlediska etiky je nejvhodnější tlouštíka hodit na místě do křoví; příroda živiny potřebuje víc jak zahrada