Gastronomicky koutek pro lopaty a nemehla

Koutek pro ty co vari s laskou ale moc tomu nerozumi .
Profesionalum vstup povolen jen na vlastni nebezpeci .

Prosím jen vlastní fotky, cizí fotky jen odkazem.
Autor diskuse: Bosanac - Profil , 13.2.2010 muškaření - ostatní
Dále moderují: Maxwell Profil + Benda 24,72 Profil + ZN Profil

Pidess - Profil | Čt 25.4.2024 17:10:36

Zdravím gurmány. Měli by jste prosím tip na plynový grill do 10 000 Kč??
Předem děkuji za případné tipy.

Pike - Profil | Čt 25.4.2024 8:25:21

Klobasa1 >> Medvěd je na MRKu již podstatně déle, skoro bych řekl před rokem 2000, možná bude atakovat již 25 let😂

medvěd - Profil | Čt 25.4.2024 8:01:40

Klobasa1 >> Díky za přání.Ještě pár měsíců zbývá.Na Mrku jsem o hezkých pár roků dýl.Tenkrát tuším nebyly ještě registrace a MM chodil na střední školu

Menca - Profil | Čt 25.4.2024 3:12:37

A přitom taková blbost …

Klobasa1 - Profil | Čt 25.4.2024 2:32:43

medvěd >> Nerad sem lezu mezi elitu, ale máte to tady moc pěkné, především žrádlo. Gratuluji k letošním šedesátkám a i dvacet let tady na Mrku dle karty se počítá. Pokorně slintám a inspirace dobrá, jen tak dál.....

Menca - Profil | Ne 21.4.2024 23:40:14

A přitom taková blbost…

Pike - Profil | Ne 21.4.2024 13:18:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 12 - bůček vydatně okořeněn SPOGem od Pipmastera. Cca 3 hodiny na 150 stupňů v klasickém kotlovém. Dnes mi chvilku trvalo stabilizovat teplotu, ale pak to šlo krásně. Cca 1,2 kg masa zmizelo hned. Další bůček bude s BBQ kořením. Známka 8,5 / 10. Příště si musím připlatit za lepší bůček, tento byl průměrný a na 10 / 10 to chce lepší kvalitu.

Marcel - Profil | Ne 21.4.2024 6:52:08

Reznik76 >> diky za tip, presto to nechám na vás, co to umíte na 100% a raději si ho koupím 😉

Reznik76 - Profil | So 20.4.2024 16:12:17

Marcel >> myslím že to je míň složitý než si lidi myslí
Největší problém je podle mě sehnat maso tak aby byly ztráty co nejmenší
Tj. rošťenec s kostí a pokud možno neořezanej
Když si postavíš někam ledničku do který vmontuješ vrtuli, třebas PC větráček ( viděl sem větráček na USB a powerbanku)
Tím zajistíš cirkulaci
Vlhkost zreguluješ nádobou s hrubou solí na dně tý ledničky
No a zbejvá jen nějak tam to maso nainstaloval

Marcel - Profil | So 20.4.2024 11:06:57

Reznik76 >> jo tak, tohle doma nedám 😊
Jinak stareny roštěnec mám nejradši 👌

Reznik76 - Profil | So 20.4.2024 10:08:38

Marcel >> neměl sem teď moc odbyt na roštěnce, tak sem si je odkládal do dry ageru
Nastaveno na 2°C a vlhkost myslím 75%
Až budu v práci tak to upřesnim
Jinak zraju celý čtvrtě minimálně 21dni než je začnu bourat

Marcel - Profil | So 20.4.2024 8:58:41

Reznik76 >> kraaaasa👍👏👏 a podmínky zrani? Teplota, vlhkost?

Reznik76 - Profil | Pá 19.4.2024 16:03:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

77 dní
Ale je to ,,jen" mladý býk 🫣
Takže tučnost 0
Zapomněl sem to zvážit před, nicméně pokud to někoho zajímá tak z 10 kg celýho roštěnce
Je 1,1kg ořezu a 10ks steaků o váze 4kg

Pike - Profil | St 17.4.2024 18:59:03

Zakoupen na test nový rub od Pipmastera. Jeho klasický BBQ jsem zařadil mezi své základní spolu se SPoGem. Tady uvidíme.

kurtus - Profil | Po 15.4.2024 8:15:02

Pike >> ahoj, zkus to ze sumce.

Pike - Profil | Ne 14.4.2024 19:33:53

petr b. >> přes 24 hodin, cibule, vinný ocet, sodovka, koření. Minule jiný recept.
Podle mne to je prostě masem, možná způsobem a stylem přípravy na grilu.

petr b. - Profil | Ne 14.4.2024 18:58:10

Pike >> ahoj, možná blbá otázka, jak jsi měl ten šašlik naložený? a jak dlouho? Často tu koukám, nepřispívám, vím, že jsi na sebe náročný, ale přes to mi to nedá :-) Díky.

Pike - Profil | Ne 14.4.2024 13:16:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera a dnes letošní grilování číslo 10 a 11.
Zatímco včera burger výtečný, bez zbytečných serepetiček s poctivou chutí masa, dnes od včera naložený šašlik nijak nenadchnul. Již podruhé a v jiném receptu. Tímto na něj seru.
Známky si dovolím udělit tyto:
Burger - 9/10
Šašlik 5/10
Přiští týden bůček vcelku nebo marinovaná vepřová pečeně. Možná žebra.

medvěd - Profil | So 6.4.2024 12:07:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včerejší Pokr Belly a splátek coleslaw,samozřejmě made in já

medvěd - Profil | Pá 5.4.2024 14:15:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Troška toho bůčku

Filla - Profil | Po 1.4.2024 22:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky jsme včera škrtli. Ukončení zimní sezony. Lokální svíčka s pepřovkou a nakouřená zelenina s holandskou omáčkou. Oheň šel v té zelenině cítit a s hladkou krémovou hollandaise to byl porňák. Ještě se mi sbíhají sliny, když vzpomenu..

Maxwell - Profil | Po 1.4.2024 20:25:55

Taky jsem musel neco grilnout..veprovy tomahawk s bramborem..

Marcel - Profil | Po 1.4.2024 13:07:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rostenka… plánována puvodne k řece, to neklaplo, tak jsme to sezrali doma 😊

Menca - Profil | Ne 31.3.2024 17:07:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A přitom taková blbost…

Pike - Profil | So 30.3.2024 17:54:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes jakoby negrilováno, jen “vařeno” v pomalém hrnci trhané vepřové. Nebylo to špatné.

mdx - Profil | Čt 28.3.2024 22:11:54

Baron 007 MC >> Bavilo mě to jak jsme to měli v Aussie. Tj. za syrova hranolky o hraně tak 1,5 cm

Baron 007 MC - Profil | Čt 28.3.2024 21:49:59

mdx >> take zalezi jak silne to nakrajis ;-)

mdx - Profil | Čt 28.3.2024 20:44:36

Baron 007 MC >> To je dlouhá doba proti Austrálii 😃

Baron 007 MC - Profil | Čt 28.3.2024 20:32:29

mdx >> do dvou tydnu bastis.
Neni potreba teplo. Musi se hejbat vzduch.

mdx - Profil | Čt 28.3.2024 19:40:06

Martin >> Rádo se stalo. Jono říkal že to chce maso který je aspoň trochu prorostlý tukem. Dělal to teda i z dalších druhů kromě hovězího. I z ryby

Martin - Profil | Čt 28.3.2024 19:33:49

mdx >> skvělé, díky moc.

Červené karty: LSD, rover, doktor multiplikator, Jovánek, musiláč, xycht, tuzemak, mlíčnák, welbin, Milan3, PavelJ, chyť a sněz, Gloton, AC/DC