Uchování potravin u vody - delší pobyty

Vše se vyvíjí a tak je třeba založit novou otázku s odstupem let na téma : v čem přepravujete, v čem skladujete potraviny pro vás ale třeba i psi (pokud jedou barf). Několik let jsem vozil zdravotní box na převoz krve pak malou ledničku do auta ale vše je jen na dva dny max. Co ale když jste sám na revíru kde nemáte "za zadkem" asijskou večerku? Kdo vám pohlídá lovné místo když by jste museli cca 20 minut pryč na nákup. Takže v čem dnes je možné a jak ukládat potraviny? Jak to máte vychytané?
15 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRadek Ráliš - Profil | Út 7.11.2023 15:25:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, sliboval jsem ten recept. Jen dávám maso skoro do celé sklenice, dolů pod něj a pak nahoru dávám čtvereček kůže z bůčku a do celé skleničky tři lžíce vody, aby se udělal vynikající sosík. Pepř narozdíl od receptu nedávám. Zrovna dělám další várku ;-)

Zde je - https://www.toprecepty.cz/recept/49733-domaci-veprovka/

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 21:06:32

F16 >> Tak jsem to vyzkoušel, domácí bramboračku a po minutě a deset vteřin to začalo syčet a polévka se valila skoro ven, ihned jsem to vypl. Takže s takhle to dělat nebudu, ono spíše asi to jde, ale jen na určitou teplotu a né na plný výkon .-(

EDIT : Ono tyhle víčka jsou vlastně jen do max, 105st. a na plný kule tohle asi nepujde ty tři minuty .-)

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:39:31

A co s těmahle víčky , nemáte někdo zkušenosti to zavařit tak, jak to děláte ? https://www.eva.cz/zbozi/DOP01937/vicka-zavarovaci-omnia-68-20-ks-mala/?

N1Mara - Profil | Po 11.9.2023 18:00:29

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.9.2023 21:33:27 >> Paráda a moc díky, já to dělám zatím tak, že horké čerstvě uvařené jídlo dám do sklenice, utáhnu víčko silou a dám do trouby na třeba od půl hodiny až po hodinu na cca 100st. Pak to nechám vychladit a dám doma do velké lednice. Už se mě ale stalo, že třeba kuřecí vývar se po dobu cca měsíc zkysnul, to samé prdelačka, jedna sklenice jo a druhá ne. Takže asi to nebudu zavařovat v troubě, ale v hrnci. A ještě jedna otázka, nestalo se ti to, že když je jídlo hotové, tak tím zavařením dvě hodiny ve vodě se ještě více dodělá, ale to nevím ale budu experimentovat. Každopádně tobě díky :-)) Já zavařuji hlavně vývary a jak píšu, hovězí na pohodu a kuřecí se nějaký zkazili.

NMKulicka - Profil | Po 11.9.2023 10:29:53

...pak už jedině tohle a zavařovat do plechovek:)

NPindˇa - Profil | Po 11.9.2023 9:06:12

jurasoft >> Tak si nákup tohle a máš pokoj ne jenom že výdrž tuším 2 roky ale je taky velice chutné. To Adventure menu jsem nezkoušel, jen Expres Menu.
https://www.expresmenu.com/e-shop/?
https://www.adventuremenu.com/

NRadek Fox - Profil | Ne 10.9.2023 22:22:47

drvoštěp >> Dal jsem si jedny Krušovice, tak jsem omámený 😂😂😂

NRadek Fox - Profil | Ne 10.9.2023 22:01:32

sven >> Ahoj Vláďo, to už nechci opakovat, byly to muka - viz. stará fotka. Žádnou lednici k vodě tahat nebudu, stejně tak stovky piv, alespoň pro můj způsob chytání, kdy vše převážím člunem na lovná místa a jsem u vody až tři týdny bez ježdění do města. Jo, pokud bych měl auto u zadku, tak by v horku na pití bodla, ale to by pak chtěl parťák pípu a výrobník ledu či další nesmysly :-)) Tudíž na ni prdím.

NRadek Fox - Profil | Ne 10.9.2023 21:33:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> Ahoj chlapi, je to úplně jednoduché. Čerstvě uvařené hotové jídlo, tudíž ještě teplé, vložím do sklenic, které silou zatáhnu - dávám vždy NOVÉ víčko. Použitá víčka po umytí využiji na zavaření kysaného zelí, okurkek atd. Pak naskládám sklenice s jídlem do hrnce, zaliji teplou vodou nad víčka několik centimetrů, postavím na hořák a vařím přesně dvě hodiny od doby varu. Občas doliji vařící vodu z rychlvarné konvice. Není třeba vařit jako o život a stačí, aby voda probublávala, ale musí se vařit - je zbytečné, aby sklenice skákaly. Nepoužívám žádné konzervanty, prostě jídlo jen dvě hodiny zavářím a vydrží v klidu 2 roky. Skladuji ho v temnu mimo lednici ve spíži či ve skladu, kam nesvítí a nepaří sluníčko. Na rybách vydrží i tři týdny v horku i přes 30 stupňů v bednách za bivakem, pokud možno ve stínu.

Není to nic složitého a opravdu se nic nezkazí. Děláme tak játra, srdce i jiné vnitřnosti a vždy bez problémů. Někdo mi kdysi doporučil, abych jídlo pro dvouhodinovém zavaření ještě druhý den zavařil znova, a to jednu hodinu. To nedoporučuji - bude z něj měkká a převařená sračka. U hotovek je to úplně zbytyčné a kontraproduktivní.

Ještě jeden poznatek a důležitý. Můj parťák je mistr kuchař, který reprezentoval i naši republiku v různých kuchařských soutěžích. Když jsme spolu před 15 lety žačali jezdit, tak se mu jeho skvosty kazily. Bylo to doslova k pláči, když jsme vylévali v lese do vykopané díry famózní ledvinky, hovězí na houbách, držťkovou polévku atd. Další výpravu se to opakovalo znova. Myslel jsem, že mi jebne, stejně tak jemu, skoro z toho brečel. Prošli jsme celý proces jeho zavařování krok po kroku a nic špatného nedělal. Tak o tom mluvíme znova a on mi říká: ,,No, můj pantáta po zavaření okurky vždy utáhne, aby byla víčka natěsno, tak je také dotahuji." Říkám mu: ,,Ty wole, vždyť tam pustíš vzduch a je to v prdeli." Nejdříve nevěřil, ale pak to pochopil. Ono to možná u kyselých okurek projde, ale tohle fakt NIKDY nedělejte. Od té doby, co to tohle nedělá, má vše dokonale zavařené.

Zrovna v týdnu jsem nám na výpravu udělal 10 sklenic gulášové polévky ;-))

Nsven - Profil | Ne 10.9.2023 20:54:32

Radek Ráliš >> Radek Fox - 10.9.2023 17:50:15 >> Ahoj. Přesně jak píšeš...ještě se tahat s lednicí ...
Všechno suché nebo v konzervách, případně plave maso okolo .-)
Uvařím, upeču, případně ohřeji na místě, stejně mám prd co na práci.
Metrová díra s deklem a na něm namočený hadr, bo odpařováním se dekl ochlazuje. Případně pár namražených petek na dno.... špatný není aní sněhový (CO2)minimax s ventilem .-)
I když je to také další krám na přepravu..

NRadek Fox - Profil | Ne 10.9.2023 17:50:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj strávníci, lednici už léta nevozím, už toho bylo pomalu na kamion. Stačí si uvařit domácí stravu, tu pak zavařit a hotovo. Do bedny následně uložím sušinu ve formě přílohy a další pochutiny. Bednu dám do stínu na severní stranu či do zakryté díry, jak už zde bylo zmíněno. Skladování tak vydží slanina, syrová vejce, sýry atd.

Ndada11 - Profil | Ne 10.9.2023 17:25:47

jurasoft >> Já mám toto.

NPindˇa - Profil | Ne 10.9.2023 17:12:47

dada11 >> Ve FOX - Chladící taška Aquos Camolite Coolbag v červenci led z benzinky max jeden den, zmrzlá petka rozpuštěná za 3 dny, ale stále studená

Ndrvoštěp - Profil | So 9.9.2023 20:08:51

Kurnik šopa, jedete chytat fish a nebo žrát ?😂😂😂😂

NBeerotzutz - Profil | So 9.9.2023 20:06:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Plynová lednička,na 2kg PB bombu vydrží 6,5 dne.Spotřeba plynu 13 gr/h
Mám jí 4 roky a jen jednou ucpaná tryska(vyřešení během 10 minut),jinak jede bez závad.
Koukám, že už není ke koupi.
Nějaká varianta by se jistě našla.
https://prenosne-lednice.heureka.cz/meva-xc-42g/#prehled/
Třeba tahle?:
https://prenosne-lednice.heureka.cz/dometic-acx3-40-50-mbar/#specifikace/