Rybářsko-houbařské jádro .-)

Taky rádi šmejdíte kolem stromků, když to nedělá nic a voda je jakoby zavřená? Taky chodíte po cestách a koukáte pod nohy? Jste vítáni a Vaše fotky též ... .-)))
Autor diskuse: pavel68 - Profil , 22.6.2009 všeobecné - ostatní
Dále moderuje: b.gun Profil

ŠUKI - Profil | St 8.5.2024 20:26:49

1Mara >> Jestli Drvoš ten strom nepopílí a neprodá 🤣
Také tady máme několik takových každoročních plodišť!

Pěn_a - Profil | St 8.5.2024 19:16:53

1Mara >> Dík za informaci. To jsem nevěděl.

1Mara - Profil | St 8.5.2024 18:10:06

Pěn_a >> Hlavně jí tam budeš mít každý rok, tak si to hlídej :-)))

Pěn_a - Profil | St 8.5.2024 12:41:00

Tak o guláši ze sírovce jsem nikde nečetl, tak jsme to zkusili a taky výborny. Dneska jsem proběhl celou lokalitu kde jsem to našel a na žádném jiném stromě není. Asi to taky nebude úplně běžná houba.

Pěn_a - Profil | St 8.5.2024 7:22:03

čolkař,zloch >> Taky jsme si pochutnali :-) Hned jsem musel jet nařezat další a dneska budeme pokračovat :-) Děkuji všem za dobré rady.

čolkař,zloch - Profil | Út 7.5.2024 22:26:20

Hmm, teď na tu fotku koukám a ona to byla spíše vrba 🤔, ne, za mne topol

čolkař,zloch - Profil | Út 7.5.2024 22:24:53

Pěn_a >> my jsme si teď nařezali pro 3 rodiny z topolu a dobrota 2x na kari a hemenex i bez máčení v mléce, ale byly to opravdu mladé plodnice 👍

Vash - Profil | Út 7.5.2024 17:15:08

Tady zatím jen prašivky 🤣🤘😋

1Mara - Profil | Út 7.5.2024 16:37:58

Pěn_a >> jj z vrby je to dobrý 🫠😇

Pěn_a - Profil | Út 7.5.2024 12:08:26

1Mara >> Je to z vrby. Spoustu jsem tam toho nechal, to množství bychom nesnědli. Ještě se zítra podívám po májovkách. Už mě přestalo bavit to čekání na hřiby ...

Pěn_a - Profil | Út 7.5.2024 12:06:22

Pedro1 >> Budou dneska k obědu :-)

splávkař - Profil | Út 7.5.2024 11:13:45

hechtmrk >> Tady byla do pátku taky sahara. Všechny křemenáče co potkám jsou na místech dotovaných spodní vodou (prameniště, drenáže) kde rostou kolikrát i když už je zákaz zalévání.
Na hříbky jdu jen na specifický místa na těžkým jílu na patě kopce spávně situované ke slunci. Ke každému místu o pár metrech kde rostou náleží stovky hektarů lesa kde je to zatím marný.
Dnes jsem cestoval po okolí, taky jsem na dvě místa nakouknul, ale už se klube kukuřice - nikdo neporadí líp kdy a kam na ně jít! :-)

skalic - Profil | Út 7.5.2024 10:56:33

Nove misto,ale bohuzel pozde.

1Mara - Profil | Út 7.5.2024 10:19:15

Pěn_a >> Ono taky jsem měl sírovec z vrby a dobrý a měl jsme z topolu a ten se nedal jíst a říká se , že z akátu není jedlí , takže pozor, z jakého stromu je máš. A ano, musí to být vše mladé plodnice či mladá houba, jak píší kluci měkká, voní krásně a má krásnou barvu ze spodu žlutou a ze shora oranžovožlutou :-)

Pedro1 - Profil | Út 7.5.2024 8:34:57

Pěn_a >> S tím mlékem to je zbytečné, pokud toho máš dost a je to měkké.
Stačí 5 minut povařit a vzhůru na přípravu.
Za mě nejlepší řízky v trojobalu.

Pěn_a - Profil | Út 7.5.2024 3:56:10

hechtmrk >> Už to mám doma namočeny v mléce. Odnesl jsem tak třetinu a i to bylo hodně.

hechtmrk - Profil | Po 6.5.2024 22:50:39

splávkař >> byl jsem v neděli kouknout na hráze, ani prd, tady je letos Sahara. Ale dnes konečně ve dvou bouřkách spadlo 21 mm, to je skoro zázrak, třeba se taky dočkám.

hechtmrk - Profil | Po 6.5.2024 22:48:33

Pěn_a >> krása, tam toho je, rovnou ber jen to co je měkké, ať toho doma půlku nevyhodíš. Vyzkoušej určitě kari: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/sirovec-na-kari/

splávkař - Profil | Po 6.5.2024 18:13:44

Pro změnu...

Pěn_a - Profil | Po 6.5.2024 16:31:31

Plav >> Díky, už jsem našel. Večer si pro to dojedu, jestli mě někdo nepředběhne :-) Ale je to tam zašity, tak snad ne.

Plav - Profil | Po 6.5.2024 16:25:21

Pěn_a >> Je to tu už mockrát, hledej šmudlo! Měkké plodnice nebo jejich okraje jsou super chutné. Orientačně - jde-li rozmáčknout mezi prsty, dá se jíst.

Pěn_a - Profil | Po 6.5.2024 16:20:48

Odborníci poraďte prosím. Co to je? Je tam toho hodně, tak kdyby se to dalo sníst :-)

rarach - Profil | Po 6.5.2024 10:26:57

Každej rok v květnu je na svém místě

splávkař - Profil | So 4.5.2024 20:43:30

Dnes jsem musel na rychlou otočku do Hornbachu a i tam už je letos naskladnili.

Lauri - Profil | So 4.5.2024 10:26:32

Piskořík >> ale bude👍

Lasskoun - Profil | Pá 3.5.2024 20:15:17

Piskořík >> ... takhle pod zem, mě to naučil můj prastrýc (* 1898), kterého to zase naučil jeho děd, atd., takže jsem to zkusil i u jidáše ... a funguje to ...
... vykopal díru hlubokou na 2/3 až 3/4 délky polena, pečlivě zarovnal dno s načechranou zeminou, do níž lehce vtlačil dřevo inkubované hlívou (tou rovnější stranou nahoru), pak do díry na stojáka vložil špalek a co nejvíce jej zatlačil směrem dolů (aby svým spodkem pevně přimkl k ploše "násady") ... potom už pouze obsypal hlínou a pořádně zalil, + znovu dosypal hlínu ... sice to prorůstání trvalo déle, ale pokud vím, měl 100% účinnost, což zdůvodňoval právě těmi ideálními podzemními podmínkami pro rozvoj mycelia ... navíc, při vhodných podmínkách, ten špalek začal automaticky plodit, jakmile podhoubí dosáhlo světla ... takhle nízko u země hlíva normálně většinou neroste ... ":o)

Piskořík - Profil | Pá 3.5.2024 9:25:19

Lasskoun >> Oki, jestli ještě budu někdy dávat sadbu Jidáše, dám na tvé rady……ještě mám v lednici zrnitou sadbu Shiitake a navrtaný olšový kulánky…lepší dřevo jsem pro ně nesehnal....;o)

Vánoční dárek jsem už usadil do země…..vypadá to dobře….:o)

splávkař - Profil | Čt 2.5.2024 20:05:50

Dnes jsem se zastavil na skok v lese abych pozdravil Kovářovic rodinku.