Feeder na divoké řece. Rybí kříženec a dravec jako bonus.

Rybaření na feeder na původním, neupraveném a divokém toku řeky. Počasí jako z pohádky, příroda se probouzí ze zimy a ryby začínají nádherně brát. Tato vycházka opět přinesla několik překvapení a to v podobě zajímavého křížence a dravce chyceného na feeder.

Tadas M - Profil, 22.3.2024

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

murphyy - Profil | St 17.4.2024 10:50:39

$ >> mal som asi nejaku slabsiu chvilku, teraz pozeram co za plody som to daval, sory, stane sa, ale podstata tam je o com som chcel
PS: neviem preco si dovolujes toto-ze "tradičně rozpolceného příspěvku" jasne povies ze trafena hus zagaga..ale nepoznas ma, preco take reci len z mojich komentov.. ano, v mnohom mozes mat pravdu a zrejme aj mas

$ - Profil | Pá 29.3.2024 8:10:14

murphyy >> já si dovolím odrazit se od tvého tradičně rozpolceného příspěvku - řeknu trochu tak i tak a snad si to u nikoho nerozházím.
Samozřejmě dle textu velmi dobře víš, jak to je. A asi je i od tebe hezké, že se snažíš přimět autora k tomu, aby netočil bezduchá a bezobsažná videa.
Děláš to zbytečně. Hned vysvětlím.
Začnu otázkou, nebo spíše výzvou. Najdi v sobě tu lásku a pozvi ho k sobě na Slovensko. Na měsíc, možná dva. Pochoďte po tvých oblíbených revírech a natočte z nich 30 videí.... pěkně ať je přesně vidět, kde chytáte. Ale to vlastně nemusím zmiňovat.... Anebo víš co? Ani nečekej až přijede. Vlož sám, byť třeba jako neautor, nějaká videa ze SR, ať víme, kam na ně! Když to nepoznáme, vyčteme si to z diskuse pod videem... Chápeš? Tady není pro rozpolcenost prostor.
Nemyslím si o autorovi nic dobrého. Však on se sám nejlépe projevil. Točí videa jen pro videa. Nic v nich neukazuje, nic moc neumí. Přesto se má za hvězdu hollywoodského formátu a nejlepšího rybáře minimálně v Evropě. Nosánek nahoru slizounek za brejličkama a uvnitř jen zkaženost. Ale tohle všechno evidentně pro nenáročného diváka stačí. Používá totiž kouzlo. A já ho teď odhalím.
V jeho slátaninách má natočeno často to, co bohužel i u super autorů, kde se lze něčemu přiučit, někdy zcela chybí . Záběr. Záběr. Zábér. Má natočené záběry, tedy to, pro co mnoho z nás chodí k vodě. (Dodnes nechápu Tychlerovo video z letního lovu kaprů z hladiny na rohlík, kde není natočeno sebrání pečiva z hladiny rybou). Je úplně jedno, že mele sračky, nezavře hubu a nic se od něj nenaučíte. Nenároční vidí záběr a (!!!!!) místa, kde záběry chodí. To je celé. Připomíná mi to seriál Ulice. Je to úplně o howně, nekonečné a pořád na to někdo čumí. Jen to nekonečné bych zde trochu zpochybnil. Tady to konec mít bude. Stejně jako Bart Simpson v díle 'Já to nebyl'. Stokrát nic umořilo osla

Martin M. - Profil | Po 25.3.2024 12:53:22

Dave1989 >> zatim mi teda prijde, ze profesionalni vybaveni je potreba cim dal mene, a zprovoznit mobil+dron+AI je jen otazka softwaru v mobilu a pripadne nejake predplatne chatgpt, az to bude umet.

Dave1989 - Profil | Po 25.3.2024 12:16:17

Martin M. >> AI všeobecně změní všechno. Už teď se vsadím, že bych sem do Můj lov mohl přidat mnou drženou neexistující rybu, a většina lidí by to nepoznala. Za pár let, možná měsíců, to bude naprosto jistý, že to nepozná vůbec nikdo. Když vidím jakým způsobem už se pracuje na AI aplikovatelném ve videu, tak se poměrně děsím toho co nás čeká. Existují ale i studie, který mluví o tom, ž ten trend se díky AI otočí, a lidi budou naopak chtít nedokonalý věci, ze kterých bude cítit lidskost, chybovost, atd. Nicméně i tohle ti časem AI při správným zadání příkazu udělá, takže jsme tam kde jsme byli. NIcméně nebojím se toho, že to bude umět každý, a bude toho strašně moc. Profesionální technika bude vždycky drahá a vždycky se s ní budeš muset umět dobře naučit, a to udělá jen ten, kdo to v tom oboru bude myslet vážně.

Martin M. - Profil | Ne 24.3.2024 15:55:47

Tadas M >> sledovani postavy nebo obliceje dronem je zatim jen takova bezdratova selfie tyc, AI bude umet mnohem vice.

Tadas M - Profil | Ne 24.3.2024 14:15:01

Martin M. >> Ono už teď natáčí každý druhý, akorát málo kdo umí zaujmout a udělat to tak, aby to bavilo většinovou část rybářů, každý si myslí, že natočí videa a hned bude úspěch. Možná na jednom videu když se chytne, ale z dlouhodobého PR hlediska je třeba budovat takovou věc několik let a rozhodně to není nic levného a nikdy to levné nebude. Technika na natáčení dostupnější asi bude, ale stejně, když nemáš nápad a talent tak i s nejlepší kamerou na světě nevytvoříš dobrý obsah. Krásný příklad jsou herní youtubeři, kteří mají obrovské zastoupení a těch tvůrců jsou miliony, i tak neuspěje každý, ale ten, kdo se v tom vyzná a má svojí osobnost, styl, talent. AI drony už dávno existují. DJI takové drony prodává už pár let. Zmáčkneš jeden čudlík a dron za tebe udělá celý filmový záběr a ty nemusíš ani držet ovladač. To samé je sledování, nastavíš si na kameře svojí postavu a obličej a dron tě sleduje, má senzory a čidla a dokáže se při natáčení i vyhýbat překážkám.

Martin M. - Profil | Ne 24.3.2024 13:00:14

murphyy >> podle mne to ma hodnotu v tom, ze autor vezme divaka na ryby, coz zde jiste takovy prostor pro tvorbu je, divaky si to najde. Kolikrat lidi ani nechteji vedet nic noveho, jako si jen potvrdit, ze nekdo chyta podobne jak to oni maji radi a pripadne videt jen uplne male vylepseni, jako je treba jina nastraha. A v tomto ohledu je lepsi chytat nejak "normalne" a levne, jako chyta nejvetsi cast rybaru, navic stridat styly lovu, reviry, cimz se trefi vice lidem do toho jejich stylu. V zahranici je podobnych kanalu dost, casto je to uplne obycejne a uspesny neni ten, kdo nejlepe chyta ryby, ale kdo je nejvetsi sympatak a ukazuje to nejak autenticky, prizna i selhani, je z toho citit radost a nebo u toho i treba dela kraviny. Jen bych pritom pocital s tim, ze jsme porad na zacatku a ze to co ted dela par desitek lidi neni proto, ze by umeli neco vyjimecneho (natacet videa), ale ze s tim ostatni jeste nezacali. Pocet rybaru bude porad cca stejny, pocet autoru poroste, nataceni a strih budou snazsi a levnejsi. Bude poznat, co funguje, bude stacit to kopirovat. Do 2 let cekam AI drony, ktere ti budou delat kameramana a pochopi, co nataceji a jak na to.

Tadas M - Profil | Ne 24.3.2024 8:34:23

murphyy >> Děkuji. Co pro tebe znamená výpovědní hodnota? jak jí definuješ a co to podle tebe musí ve videu znamenat? za mě právě v tomto videu je výpovědní hodnota velká - video poukazuje na krásnou přírodu, uvědomění jednoduché rybařiny a radost ze života a z každé ulovené ryby. Ve videu je denní příběh rybáře, to co prožívá, emoce, příběhová linie vstupující až do umělecké činnosti uvědomění toho, co je pro daného člověka v srdci důležité, citový detail a zároveň i pár naučných vstupů pro začínající i pokročilé rybáře.
- videa nedělám kvůli tomu, jen abych měl zhlédnutí, videa dělám PRO MOJE FANOUŠKY, SLEDOVATELE, pro lidi, které to baví, denně mi píšou spousty pozitivních zpráv, setkávají se semnou u vody a sdílíme spolu pozitivní myšlenky na rybařinu.
- videa natáčím, protože je to pro mě umělecká vášeň a vyjádření mých názorů a rád dělám lidem radost, což je i moje práce.
- každé rybaření hned na youtube nedávám. Za každým videem je příprava. Kdybych to měl vyjádřil čísly tak zhruba z 30% mých vycházek vyjde video, né, že by to bylo kvůli tomu, že bych na ostatních vycházkách nenachytal ryby nebo tak, ale spíš je to kvůli příběhu a povedeným záběrům.

rybomil - Profil | Ne 24.3.2024 8:04:24

murphyy >> tohle si dobre napísal : " -ak to robis len pre to aby si mal sledovatelov-s tym az tak nesuhlasim ak to ma byt len koli tomu"

murphyy - Profil | Ne 24.3.2024 7:58:04

rybomil >> teraz velmi nechapem..
dobre alebo zle som napisal?

rybomil - Profil | Ne 24.3.2024 7:43:23

murphyy >> hmm, divoká řeka - hotový Colorado :-(

murphyy - Profil | Ne 24.3.2024 7:32:24

pekne, vidno ze sa zlepsujes, ale vypovedna hodnota mala-takych videi tu bolo a je velmi vela..
na druhej strane chapem-kazdy musi nejak zacinat, cize opat za mna:

-ak to robis len pre to aby si mal sledovatelov-s tym az tak nesuhlasim ak to ma byt len koli tomu
-ak to robis koli vlastnej radosti s tym ze to natacas, tak velmi dobre za mna
-dobre :) ja viem ze to robis z radosti a snazis sa to este natocit-len-aby to nebolo stale prvoplanove, ze budes tu vesat kazdu svoju rybacku..
ak ti ide len o to -ze budes tu vesat kazdu svoju rybacku-potom moj komentar straca zmysel-a teraz si hovorim ze naco som ho pisal..:)

-cize ak das video ktore oslovi-resp o ktorom si myslis ze by stalo za pozretie aj inych, budem velmi rad a rad si ho pozriem 👍👍
proste len sa mi nepacia videa, ze robim videa pre videa..
ale kazdu pracu si vazim-aj tu tvoju-len skus ist po kvalite..
to len za mna, maj sa 👍