Lov kaprů LABE. První letošní vycházka a první kapr!

Vydal jsem se letos poprvé rybařit na Labe. Počasí bylo jak na střídačce, ale nějaké ryby jsem pochytal a hlavně jsem si chytl letošního prvního kapra z Labe, který zrovna nebyl úplně malý :)

Tadas M - Profil, 19.3.2024

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

lubic - Profil | St 20.3.2024 10:56:13

kubah >> Hele ono je to jednoduchý, když si najdeš nějaké video na Youtube, kde je rybář, který fakt umí, má hezky zpracované video, kde nepropálí revír, tak jeho sledovanost je minimální. Proč tomu tak je? Protože Youtube algoritmus tak funguje, je to vidět na dvou tvůrcích, TMK a Rewik fishing (tento tvůrce má určitě nakoupené odběratele, protože není možné mít 180k odběrů a videa se sledovaností do 1000). Takže z tohoto pohledu bude Youtube doporučovat TMK, protože ten ví, jaké klíčové slova použít.

Rozumím tomu, že mu to vydělává peníze, vlastně to mi až tak nepřekáží, spíše mě občas zaráží, že se prezentuje jako profi rybář, který zná pokročilé techniky lovu. Když budu na rybách každý den, tak nachytám taky tolik ryb :D Je to o čase a správném střihu a popisu, co se dá dělat. Párkrát jsem četl komentáře pod jeho videem a dost často pak komentář zmizí a než zmizí, tak tam je výzva, ať dotyčný ukáže svá videa. Já rybařím x let a nemám potřebu sdílet své úspěchy či neúspěchy, ale to že netočím videa, mě nedělá špatným rybářem.

kubah - Profil | St 20.3.2024 9:33:06

Honza (CT Prčice) >> Hlavně popravdě nějak mi uniká smysl jeho videí...

Jsou videa, na které se rád člověk podívá:
1. ze kterých se něčemu přiučí a člověku to něco dá
2. pěkně zpracované s přírodou, rybami, dějem...

Na jeho videích nic z toho není, jen snad reklama - kterou mu sežerou na youtube, ale tady s tím prostě nikoho neohromí..

Pedro1 - Profil | St 20.3.2024 9:29:05

PepaK >> Není to pravda a jak už jsem psal, jsem rád že většině rybářů stačí ten násaďák a většina zbytku není schopna přemýšlet, co a proč u té vody dělá.
Je to vidět i na MRKu, víceméně každý den se nestačím divit, co jsou schopni rybáři vymyslet za naprosté kraviny a ještě si přitom myslí, že jim to pomůže u vody k úspěchu.

Pedro1 - Profil | St 20.3.2024 9:26:50

Tadas M >> Řeky a místa jsou naše společné bohatství, to máš pravdu, stejně jako násaďáci jsou všech a všude. Já jen doufám, že u nich zůstaneš (zatím to z Tvých videí vypadá, že ano, což je vlastně dobře, že 95% rybářů v ČR je spokojeno s těmi násaďáky a dvě 60 cm štiky ročně jsou pro ně velký bonus).
Ovšem vůbec nic nevíš o tom, co obnáší situace, kdy se chce rybář posunout, chce chytat jiné ryby, než kapry, nebo jiné velikosti, než jsou běžné. Pak je propálení místa to nejhorší, co může lovce potkat. Je třeba si uvědomit, že za objevením "dobrého" místa můžou být stovky hodin lovu bez kontaktu s cílovou rybou, tisíce naježděných kilometrů na vytipované fleky, hodiny a hodiny nad mapami a přemýšlení, kdy, kde, proč a v jakém množství by ryby mohli někde být.
Informace o tom, že všechna místa už jsou propálená je pravda, ovšem představ si situaci, že máš místo, kam chodí desítky lidí, všichni chytají stejně a chytají hovno. A někdo díky hromadě své vlastní práce zjistí, že na tom místě jsou každé druhé pondělí v měsíci slušní candáti, berou hodinu po rozednění a jenom na jeden druh nástrahy. Dokud si to nechá pro sebe, má celkem slušnou jistotu, že jsou ty ryby ochráněny, minimálně do té doby, než to zjistí někdo jiný. Pokud to pustí na internet, tak je naprosto jisté, že tam bude za chvilku hovno. To je prostě fakt a realita, můžeš s tím nesouhlasit, můžeš to rozporovat, ale to je všechno. Prostě si tam už nezachytá.
Labe je takové jaké je a jediné co Ti k tomu napíšu je to, že je stejně složité, jako přírodní řeka s meandry neposkvrněná civilizací. Respektive složitější, protože se blbě ze břehu čte. Ryby můžou být všude a nikde, 100 metrů vzdálenost po břehu může rozhodovat o úspěchu, nebo neúspěchu a roli hrají desítky drobností.
Tak chytej dál násaďáky a toč, tím ničemu moc neublížíš.

Honza (CT Prčice) - Profil | St 20.3.2024 9:25:38

xDanielS >> Bohužel máš pravdu. Mrzí mě, že si to nenechá vysvětlit. Ale na druhu stranu sleduji teď některé mladé rybáře, kteří to pochopili a dávají videa a příběhy od vody kde člověk skoro nic nepozná. Dříve jsem se podílel na natáčení videí a naši prioritou bylo aby nebylo poznat na jakem místě je to natočené. Vnímal jsem to a vnímám to doteď jako určitou ochranu revíru před nežádoucím tlakem ostatních rybářů. Tady u Tadeáše bohužel poznám skoro hned kde to je asi u 90 procent a to bohužel nepřeháním. I když by stačilo dát si více práce s natáčením a střihem videa…

xDanielS - Profil | St 20.3.2024 8:55:58

Honza (CT Prčice) >> Honzo, to nemá smysl. Když jsem tomuhle pánovi napsal nějaké poznámky k jeho způsobu lovu a podotýkám, že v pozitivním slova smysl, žádné hejty, žádné urážky, tak mi bylo sděleno, že je lepší rybář než já, protože natočil více videí. Nutno říci, že to mě opravdu odzbrojilo. Tehdy ve videu porovnával lov na method a klasiku feeder. Jen klasiku chytá asi jako můj syn v šesti letech a method pro jistotu navázal na kaprák. Ještě to mám někde uložené. Ono i dost napoví, jak poctivě dává nelíbiky na každý jiný názor.

PepaK - Profil | St 20.3.2024 6:48:50

Vsechno má svůj rub i líc. Na druhou stranu se sledovači, kočovníci, ale v první řadě rybáři,tj. jedni z nás rybářů se přesunou na na toto místo a jinde se uleví. Jinak podotýkám, v dnešní době netu,MT, map, v podstatě neomezené mobily a mnohdy neomezeného času, něco jako nepropálené místo, neexistuje! Takže o nic nejde.

$ - Profil | St 20.3.2024 0:10:37

Kdo se bavil se šlapkou o poctivé práci, ví, jaká je to ztráta času

Honza (CT Prčice) - Profil | Út 19.3.2024 23:30:22

Tadas M >> To není o sporu ale o tom jak vnímáš rybaření a jak svým jednáním tu lokalitu díky propaleni poškozujes. Nehádám se s tebou jen se ti snažím vysvětlit to co se pak na těch revirech po natočení videa či fotky děje. To, že jsem před 14 lety označil revír není nic za co bych se styděl. Byla to výjimka a byl jsem blbej, že jsem to udělal . Také proto to už nedělám. Točit jak sám říkáš umíš tak dokaž, že to natočíš aby to skoro nikdo nepoznal 😀 . Jde to. Ale nechci ti tím nic přikazovat ale prostě tě tím povzbudit. 😀

Tadas M - Profil | Út 19.3.2024 23:14:58

Honza (CT Prčice) >> Prolustroval jsem si tvůj profil a trochu kážeš vodu a piješ víno. Zde na mrku jsi třeba sdílel fotky a rovnou jsi k tomu dal číslo revíru a přímo místo... tak tedy nevím už... To já si nikdy nedovolil :) A tady bych to ukončil, hádat se nechci, nemám rád spory, to do rybařiny nepatří. Každý máme odlišný názor a odlišné zkušenosti a to je v pořádku.

Honza (CT Prčice) - Profil | Út 19.3.2024 23:05:16

Tadas M >> Argumentovat čím? 😀 No neshodneme se protože tlak po zveřejnění na takové místa je znát hodně. Nevím s jakou spolupracuješ RS ale co znám kluky z RS a i říční policie by ti mohli o vlivu zveřejnění místa na sociálních sítích vyprávět … Dokonce i V. Krpeš a J.Dufek měli na toto téma krásnou přednášku před par lety na kapří pohodě… a to jsou lidi, který ví o čem mluví.

Tadas M - Profil | Út 19.3.2024 22:44:50

Honza (CT Prčice) >> Ale já se vůbec neurazil, jen jsem konstatoval svůj názor, na který jsi nebyl moc schopný argumentovat. Za těch X let co natáčím, jsem nikdy nezaznamenal vyšší nárůst lidí na daném místě. Dlouhodobě spolupracuji s RS i při kontrolách, takže to není něco, co bych si vymyslel. Ve videích nikdy nezminuji místo - úplně nejčastěji říkám - řeka, rybník, přehrada, maximálně název řeky. No, shodneme se, že se neshodneme :)

Honza (CT Prčice) - Profil | Út 19.3.2024 22:32:54

Tadas M >> Ty jsi vůbec nepochopil co jsem napsal. Přemýšlím jestli to má smysl to napsat jinak když jsi se hned urazil 😃 Říkáš někdy informace, které jsou mimo na tom není nic nerybářského. To je holý fakt kvůli kterému se nemusíš hned urážet. Jediný co bych si přál aby člověk kterého sleduje pár tisíc lidi pochopil je, že se dá natočit krásne video bez toho aby půlka lidi co to sleduje poznala kde to je. Jako pravda na Mlejňaku je to asi jedno. Napácháš tím škody, které si asi neuvědomuješ.

Danda05 - Profil | Út 19.3.2024 22:14:17

Tadas M >> tak asi i průměrně inteligentní člověk chápe, že když natočíš blbý video o tom že si někde chytl rybu, že se tam natáhne banda zoufalců, kteří tam hned pojedou, a že takových borců tzv sledovačů je..

Tadas M - Profil | Út 19.3.2024 22:09:11

Honza (CT Prčice) >> no slovo propálit nemám rád. Řeky a místa patří nám všem, je to naše společné bohatství a každý, kdo má platný rybářský lístek a povolenku má právo tam chytat. To bych pak mohl takhle i nadávat svazu, že dává veřejně informace přímo s fotkama, kam nasadili ryby. Je to asi věc pohledu a názoru. Labe je typický příklad řeky, která je totálně zničená a na velké časti nepřirozená. Žádné meandry, vybetonované a vykamenované břehy, vykopané koryta od bagrů, aby mohli projet nákladní lodě atd. A když ti moje videa vadí nebo ti nejsem sympatický, nechápu proč mojí tvorbu sleduješ. Já teda osobně, když se mi něco nelibí, daného tvůrce ignoruji nebo zablokuji a koukám na ty, co mě baví. Respektuji tvůj názor, každý to máme jinak, ale urážet, že něčí názor či postřehy jsou mimo není úplně rybářské, když každý rybář to může mít jinak a jinak mu to vyhovuje. Mě se zase nelíbí fotky s kaprem, kde není žádná příroda a okolí a vlastně pořizovatel fotky může tvrdit, že Labe, ale realita může být soukromák. (tím netvrdím, že je to tvůj případ). Tento samý komentář můžeš napsat i zde tvůrcům na mrknu či jiným slavným rybářům, kteří točí videa, že propalují místa.

Danda05 - Profil | Út 19.3.2024 22:05:09

Honza (CT Prčice) >> přesně jak píšeš, bohužel to tihle youtubeři nechápou, těm jde o sledovanost, ostatní je nezajímá. Oni dle jejich názoru nedělají nic špatného..
Za mě naprostý nepochopení rybařiny. Ono samo o sobě, kdo normální má potřebu chodit na ryby a natáčet to ještě 😂 snad vždy si rybář střezil svůj flek..

Honza (CT Prčice) - Profil | Út 19.3.2024 21:46:01

Nedá mi to a pár slov napíšu. Rybaření, které natáčíš je základní a jednoduché rybaření, které nejde moc do hloubky ale věřím, že pro někoho zejména pro začátečníky muže být inspirativní. Je to přirozené ale někdy s tou velikosti ryb přehnané 😀 ale to hold mi rybáři máme v povaze. Někdy tvoje rady a povídání jsou úplně mimo. Například je vidět ze Labe neznáš když o něm řekneš, že je to vykopaná stoka 🙈 Ale co mi jako rybáři vadí nejvíce je totální propalování míst . Zamysli se prosím nad sebou a přestaň natáčet videa tak aby to bylo poznat kde zrovna lovíš. Osobně poznám a znám 90 procent míst co jsi natočil… A záběru chtiví rybáři dokáží takové vody díky takovému videu vyhledávat. Vím o čem mluvím …