Tvrz - Chroust - rybářská rekreace

Adresa:
Jindřichovice 24
Jindřichovice
web: www.dopenzionu.cz/mesto/p...

Kraj: Plzeňský

Druh: kemp, ubytovna

Zrekonstruovaná tvrz z poloviny 14. století, se stylovým vybavením v pošumavské obci Jindřichovice u Velhartic. Tvrz byla prohlášena kulturní památkou. Její dnešní podoba pochází z renesanční přestavby v letech 1618 - 1621. Od té doby neproběhly žádné významnější stavební úpravy, což tvrz řadí mezi naše nejzachovalejší a nejvýznamnější raně renesanční památky.
Novinka!!! možnost rybaření v soukromém rybníčku přímo u tvrze.
Co je zde a v okolí zajímavého? Pro milovníky koupání je v Kolinci ( vzdálenost 3 km ) venkovní koupaliště, v obci Chlistov přírodní koupaliště ( 5 km ). Pokud máte raději aquaparky,
navštivte Horažďovice. Vodákům pro celodenní výlet doporučujeme sjet si Otavu, půjčovnu lodí a vybavení zajišťuje Otava tour Sušice.
Milovníci hradů a zámků si v našem kraji jistě přijdou na své, ve vzdálenosti 5 km lze i pěšky navštívit hrad a zámek Velhartice, dále pak zříceninu hradu Rabí se zajímavými programy,
hrad a zámek Klenová , hrad Kašperk, hrad Švihov, které jsou přímo u nosu.
Nejen pro cyklisty jsou na dosah další zajímavosti jako vrch s rozhlednou Svatobor, skanzen a zámek v Chanovicích. Pokud si budete chtít o dovolené trochu zasportovat, můžete navštívit tenisové kurty a minigolf v kempu Běšiny, který je od tvrze pouhých 7 km. Veškeré potřebné náčiní Vám zde rádi zapůjčí. V malé vesničce Podolí máte možnost si objednat vyjížďku na koních po krásném okolí i s průvodcem. Vyjížďka je vhodná pro malé i pro úplné začátečníky. Ti, co jsou v jízdě na koni zdatnější, si mohou zajet do nedalekých Mlázov. Pro větší cestovatele nebudou daleko ani ty největší skvosty Šumavy jako jsou ledovcová jezera v okolí Železné Rudy (cca 40km) -Černé, Čertovo, Laka, blíže u Prášil pak Prášilské jezero, vrch Poledník.
V blízkém okolí je možné navštívit i města s bohatou historií a památkami - Sušice, Horažďovice, Klatovy.

Sezóna: Od 1. ledna do 31. prosince.

Nejbližší město: Strakonice (37 km).

Podrobnější informace o tomto ubytovacím zařízení naleznete v katalogu Dokempu.cz - online průvodci kempy ČR a SR, který je zdrojem výše uveřejněných informací.

Interaktivní mapa

Rybářské revíry v okolí

9,5 km - BRADLAVA 1 - MP
13,8 km - ÚHLAVA 6 - MP
10,3 km - BRADLAVA 1/R - MP
11,8 km - BRADLAVA 1 - P
3,8 km - DRNOVÝ POTOK 1 - P
11,3 km - JELENKA 1 - P
14,0 km - OTAVA 7 - P
13,9 km - OTAVA 8 - P
13,8 km - ÚHLAVA 7 - P

Soukromé revíry v okolí

Nenalezeny žádné revíry