U Lipna - rybářská rekreace

Adresa:
Přední Výtoň 35
Přední Výtoň
web: www.dopenzionu.cz/mesto/p...

Kraj: Jihočeský

Druh: kemp, ubytovna

Penzion se nachází na pravém břehu vodní nádrže Lipno v obci Přední Výtoň, ve výšce 775 m n.m.
Lokalita penzionu umožňuje jak aktivní odpočinek po celý rok (míčové hry, cyklistika, sjezdové sporty, běžky, nordic walking, vodní sporty aj.), tak naučné výlety za poznáním přírodních krás této části Šumavy, nebo výlety za kulturně historickými zajímavostmi. V blízkém okolí se nachází řada zajímavých míst: Vyšší Brod, klášter Zlatá Koruna, Rozhledna na Kleti, Český Krumlov, Rožmberk, Vítkův Hrádek a mnoho dalších.

U objektu je přírodní hřiště na míčové hry, ohniště s posezením a udržovaná louka, která přechází v les. Nedaleko je písečná pláž s pozvolným vstupem do přehrady, nově vybudovaný sportovní areál s průlezkami, antukovými tenisovými kurty, zatravněným fotbalovým hřištěm, asfaltovým hřištěm. V okolí penzionu je vytvořena síť cyklotras pro cyklisty. Přilehlé okolní cesty lze využít pro oblíbené kolečkové brusle, lesní cestičky pro houbaření, nebo jen tak na procházku. Přímo v okolí objektu je možnost výletů do přírody, vyjížděk lodí (výletní i sportovní), rybaření, v zimě pak bruslení (mnoho km udržovaných bruslařských tratí a přírodních hřišť na lední hokej nebo metanou) a běžky (tratě jak na klasiku, tak na volnou techniku). V okruhu 8 km se nachází krytý aquapark, Ski areál Kramolín s výběrem sjezdovek různých obtížností a snowparkem. Pro malé nebo nenáročné lyžaře či sáňkaře lze využívat svah přímo na vlastním pozemku nad objektem.

Sezóna: Od 1. ledna do 31. prosince.

Nejbližší město: Český Krumlov (23 km).

Vybavení: bez bariér.

Podrobnější informace o tomto ubytovacím zařízení naleznete v katalogu Dokempu.cz - online průvodci kempy ČR a SR, který je zdrojem výše uveřejněných informací.

Interaktivní mapa

Rybářské revíry v okolí

17,9 km - MALŠE 5 - MP
16,5 km - Vltava 26 - MP
5,6 km - VLTAVA 29 - MP
5,0 km - Vltava 30-32, ÚN Lipno - MP
18,4 km - KÁJOVSKÝ POTOK 1 - P
14,5 km - VLTAVA 27 - P
9,8 km - VLTAVA 28 - P
5,1 km - VLTAVA 29 P - P

Soukromé revíry v okolí

12,4 km - Rybníky Černá v Pošumaví