Romadůr

Nástrahy > Živočišné > Sýry

  • Úspěšné období: celý rok
  • Druhy ryb: Kapr, Parma, Tloušť, Bílá ryba
  • Typy revírů: tekoucí i stojaté
  • Finanční náročnost: cca 20 Kč za balení

Procházel jsem obchodem a přemýšlel, co nového by se dalo vyzkoušet na ryby a uviděl jsem Romadúr a řekl jsem si, že známe, ryby nepohrdnou něčím nový a obzvláště smradlavým a mazlavým, Romadúr nabízí obě tyto možnosti.

Vyzkoušel jsem ho a zafungovalo to.

Ingredience

nepřišil zralá tyčinka/balení Romadúru
při zralé tyčince Romadúru vnitřek rohlíku/chleba

Postup přípravy

Na kostičky:
Z tyčinky nepříliš zralého/tvrdšího Romadúru nakrájíme kostičky, tak aby alespoň na jedné straně zůstala tvrdá strana/kůrka = já tyčinku nakrájím příčně asi na půlcentimetrové nebo větší plátky a ty poté na čtvrtiny, vzniknou kostičky se dvěma kůrkami = lépe drží na háčku.

Tyto kostičky jsou použitelné spíše pro plavanou, ale za použití menšího háčku lze použít i pro položenou.

Pro zatraktivnění lze při píchnout dva tři červíky a účinek je zaručený.

Romadúr jako těsto:
Pokud máme Romadúr příliš měkký a nedržel by na háčku , dá se rozhnětat do těsta z rohlíku, chleba, a tak docílit potřebné tuhosti.

Takto připravené těsto je použitelné pro plavanou i položenou.

Tak ať se pruty ohýbají.

Fotografie:

 

mates202 - Profil, 1.1.2012
Průměrná známka: 1,60