Carp Devil Baits

Dotazy na firmu CDB

Moderátor - poradce: CDB.

Komerční poradna.

Pištík - Profil | Út 11.10.2011 10:59:47

Ahoj,poradte.Koupil sem domácí boilies a splesnivěl mi,má po sobě bilej obal.Co když ho omeju a namočim v tekutém aminu a pak praškovém dipu,mohu ho použít na zakrmení a chytání.Díky.

Milda - Profil | Út 11.10.2011 16:30:38

Ahoj.Již Ti bylo odpovězeno v poradně "Kaprařina"- http://www.mrk.cz/poradna.php?id=3 Nemusí jít o plíseň, jak psal Miras.Pokud jde o ni,tak osobně bych takové boilies již k žádným účelům nepoužil(jako ke krmení a chytání)a zrovna ho vyhodil.

Chlumik99 - Profil | Čt 1.9.2011 18:08:46

Ahoj, chci poradit jakou směs a jakou příchuť použít na podzim na řeku aby dobře vypouštěla potravní signál v chladnější vodě a zároveň odolala ataku bílé ryby díky :-)

Milda - Profil | Čt 1.9.2011 20:31:25

Ahoj.Do studené vody je ideální směs 007+RR,nebo třeba Devil Marry(má větší podíl rybích mouček,tak tu v případě,že bych i předkrmoval,či lovil déle,ale to není dogmatické).
U "007" bych zvolil jako příchuť buď liquid Cherry,nebo Brusinku.
U "Marry" bych volil nejpravděpodobněji liquid Švestka-Oliheň.
Ostatně,zde si můžeš přečíst vhodné kombinace- http://www.carpdevil-eshop.cz/cdb-e-shop/eshop/1-1-​Boilie-mixy-HNV/44-2-GOLD-LINE/5/118-HNV-GL-Boilie-​smes-3-5kg
Měj se a ať Ti to jezdí.

Tovo - Profil | So 20.8.2011 22:26:48

Ahoj chci se zeptat jaké pelety či boilies od vás zvolit na jezero cca 8 ha hodně prochytaná voda je to soukromák je tam kaprů hodně opravdu dost skoro vubec tam není tráva dost kalná voda

Milda - Profil | Ne 21.8.2011 9:30:19

Ahoj.Kdyby jsi rovnou napsal Jestřabice,tak si ušetříš "námahu" s popisováním vody.Takže tam je to vesměs jedno,ryb je tam habaděj.Jde jen o to, jakou sortu ryb chceš chytat.Pokud více menších,tak něco sladšího(Cherry,Brusinka,Tropic),či kořeněného(Kapří Guláš,Devil Spice),na větší rybinu(KGR,Makrela,Játra-Maso ap.).Ale ne vždy to platí a klidně tam nachytáš na sladké věci větší ryby.
Ono asi půjde více o to, jaké místo vybereš(tedy kam se ti podaří vůbec dostat),způsobu presentace nástrahy a její zatraktivnění,stejně tak s návnadou.Dle mého soudu by nebylo od věci krmit method mixem řádně prolitým liquidy,či turbo dipy ap.

Romero - Profil | St 10.8.2011 10:55:13

Zdravim,
chci se zeptat, jako taktiku krmeni a jake boilie na chytani zvolit na lokalite techto parametru: jedna se o sterkovnu velkou cca 40ha, neni na ni skoro zadny rybarsky tlak, dostatek prirozene potravy, velky vyskyt trav a co se kapri osadky tyka, tak se zde vyskytuje jen malo kapru, ale velkych rozmeru 18+. Jedna se mi hlavne o to, zda masivne zakrmit (pelety, partikl) a nebo naopak ubrat na kvantite a vsadit na kvalitu?
Diky za radu.

CDB - Profil | St 10.8.2011 19:42:54

Ahoj,pokud je zde málo kaprů,musíš zjistit kde se pohybují,raději bych krmil méně,spíše přímo k montáži s větší dávkou tekuté potravy pro zesílení signálu,po okolí bych rozhodil na větší plochu pár návnad,doporučil bych ti No Fear oliheň,sea,peletky stejných příchutí drobné do punčochy 26 mm na rozhození po okolí,dobré zkušenosti mám s neutrálním vyvážením nástrahy pomocí plovky
ať se daří Lojza CDB

Chlumik99 - Profil | Čt 23.6.2011 20:26:04

Ahoj chci se zeptat, jak moc velkých pelet obsahuje peletový mix chtěl bych si vzít velkej pytel na řeku tak aby mi to nekam neodplavalo díky

Milda - Profil | Čt 23.6.2011 20:44:41

To je těžko odhadnutelné.Přesně na určitá % to není namíchané nikdy,to by tam člověk musel dávat každou peletu zvláště.Osobně bych řekl,že převažuje velikost 18mm,po té velikost 26mm a nejméně velikost 10mm.Ale může to být optický klam.
S tím krmením a odplavováním na řece...Ono taky záleží, jaké je dno, jak velký proud je atd.Pokud krmíš na méně proudných místech,či v tišinách,vracáku ap.,tak obavy mít nemusíš.
Když by sis pár korun přidal,tak je na řeku mnohem lepší volbou použít "Triangl pelety". Je to letošní novinka a ty jsou primárně dělány na řeku a svahy atd.a je to do takových podmínek a na takové vody podstatně lepší varianta- http://www.carpdevil-eshop.cz/cdb-e-shop/eshop/9-1-​Pelety/70-3-TRIANGL-PELETY
Pokud máš širší cobru,tak i ní jdou vcelku dobře krmit(samozřejmě ne extra dálky).
Pro představu velikosti triangl pelet přikládám srovnávací foto s "10mm" soft peletami od DB(které mají samozřejmě v reálu 14mm)."Triangly" se dělají prozatím jen v jedné velikosti.

noční ryba - Profil | Ne 5.6.2011 18:52:15

Mám dotaz ohledně kuličkových pelet. Byla jsem nyní na takovém malém neformálním rybářském setkání a bylo mě řečeno, že kuličkové pelety cherry, brusinka apod... nejsou pelety, ale boilíse, že se to pozná. Mám je čerstvé doma nakoupené. Bylo totiž zakázané vnadit boilísem. I když jsem se bránila, že jsou to pelety, závěrem jsem si připadala jako největší blbec a podvodník.
Nyní má otázka. Jaký je rozdíl mezi kuličkovou peletou a boilísem? Děkuji za odpověď!!!

Milda - Profil | Ne 5.6.2011 19:53:32

Ten,kdo Vám tvrdil takový nesmysl, je přinejmenším pořádný hlupák a měl by si něco nastudovat a přečíst a u vody vyzkoušet.Boilies vychází od anglického slova "boil" - či-li v překladu uvařit se,vařit atd.No a to peleta v žádném případě není.Pelety se nikdy nevaří(vyrábí se lisováním směsí za velmi vysokých tlaků), jen suší a v tom je podstatný rozdíl.Kuličková peleta je prostě normální peleta, jen kuličkového tvaru,aby se s ní dalo právě krmit na větší vzdálenosti.
Přinejmenším by se Vám měl ten dotyčný "chytrák" omluvit, jelikož Vás svou neznalostí nejenže možná obral o lepší umístění,ale jak jste psala,zřejmě Vás i ztrapnil,i když právo bylo na Vaší straně.
Snad se Vám příště vyhnou takoví "chytráci",co o tom absolutně nic nevědí...Hodně štěstí.

CDB - Profil | Ne 5.6.2011 19:58:44

Ahoj,boilie je od slova vařiti,to znamená že pokud je kulička neuvařená tak to není boilie,neobsahují vejce,navíc na sáčku máš napsané kuličkové pelety,spíš si myslím že ti ubožáci co ti toto zakázali měli strach z výhody kterou kuličkovky mají to je dobré letové vlastnosti z kobry,a tudíž výhodu krmení na větší vzdálenosti,proto vymýšleli jalové důvody,měla jsi mě zavolat ,já bych to těm ,,odborníkům´´ vysvětlil po telefonu
Čau Lojza CDB

Spud - Profil | Út 10.5.2011 11:53:56

Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti s produkty od CDB ve Velkých Bílovicích? Jestli spíše preferovat sladší nebo rybí příchutě, zvláště pak v parném létě kdy je voda hodně prohřátá. Díky za odpověď

Milda - Profil | St 11.5.2011 19:29:52

Já tam byl jen jednou,Lojza tam občas dříve zajel.Na dané podmínky bych spíše preferoval rybinu(Seu,Makrelu ap.),nebo rybinu/koření(Tuňákový guláš).

Moja - Profil | Út 3.5.2011 19:43:47

Dobrý den, slyšel jsem, že na produkty od CDB se prý chytá s úspěchem na Jestřabicích. Jestli je to pravda a máte osobní zkušenost, proradili byste mi prosím, jakou příchuť zvolit ? Děkuji.

Milda - Profil | So 7.5.2011 21:18:07

Ahoj.
Dost se tam chytá na kapří guláš,ryby jsou tam na to zvyklé.Ono ale vesměs můžeš použít cokoliv, jen to chce taky něco nakrmit.Pokud si chceš zachytat,tak kořeněné,nebo sladké boiliese-pelety(kapří guláš,cherry,spice atd.).Pokud chceš spíše větší ryby,tak rybinu, jako makrelu,seu,nebo kgr pluss.

Carpboss - Profil | St 27.4.2011 12:05:13

Dobry den neviete my poradit volaku sukromnu vodu v rakusku,lebo som hladal a nenasiel som na internete.
Mohli by ste my poslat link ked vas poprosim.

lojza cdb - Profil | St 27.4.2011 22:14:18

Ahoj ,vím akorát o Nexingu ale nikdy jsem tam nebyl.Kamošuv otec tam školil rakušáky s kuličkovkama,sám nachytal co zbytek rybářů na normální kule,a pak jim prodával jednu kuličku za euro,a měl z toho hroznou prču,co vím není to tam drahé a jsou tam slušné ryby.S pozdravem Lojza CDB

Vapi - Profil | Út 26.4.2011 22:53:36

Tak koukám že se tady lidi ptaji i na určitý revíry kde co by mělo brát, zkoušeli ste Vášův mlýn, zkoušel sem tam cherry ale nějak se kapříkum nechtělo, tak jestly špatný místo nebo špatnej návazec, dal sem tam návazec právě jen do 20cm, řikal sem si že dlouhej návazec nemůže mít až tak náký výhody, dištak díky za rady :-)

lojza cdb - Profil | St 27.4.2011 22:10:01

Ahoj,Vášův mlýn neznám,ale pokud jsi neudělal záběr na Cherry tak asi nežrali ,nebo možná jiné místo teď určitě plítkou vodu,tam se po většinu dne pokud je slunečno kapři zdržují,je potřeba je vystopovat pak je můžeš ůspěšně chytat,návazce vyzkoušíš jednoduše na každý prut jinou délku a co bude jezdit víc a nebudou padat tak používej,někdy používám třeba jen 15 cm ale jsou situace kdy dám i 40cm,vše je o momentální situaci ,ale 20-25 je asi nejvíce používaná délka
S pozdravem Lojza CDB

CARP DEVIL KK - Profil | Po 18.4.2011 11:17:33

cau kluci aminoliguid funguje stejne jako aminokomplex ten aminoliquid stoji 190 kč a je toho tam 250 ml

Milda - Profil | Út 19.4.2011 22:17:09

Jsou to krapet rozdílné věci.Aminokomplet je spíše určen do směsi samotné a je to koncentrovanější přípravek(můžeš ho samozřejmě použít i k dipování ap.,ale není k tomu primárně vytvořen).
Aminoliquid má zase širší využití a můžeš ho použít jak přímo do směsi,tak k dipování,zalévání boiliesů,či pelet,partiklů atd.Je to méně koncentrovaný přípravek,tudíž má vyšší doporučené dávkování,než aminokomplet a složením se trochu odlišují.
Popisy k daným výrobků si ostatně můžeš přečíst na firemních stránkách.

Chlumik99 - Profil | St 13.4.2011 14:38:34

Ahoj, chtěl bych se zeptat když koupím 7kg směsi tak stačí celej aminokomplet a potom polít liquidem?

lojza cdb - Profil | St 13.4.2011 21:46:26

Ahoj,na 7kg doporučuji 1amk a 1 liquid,amk dáš celé do vajec a půlku liquidu a druhou půlku použiješ na přelití,pokud chodíš krátkodobě nebo na závody je lepší použít liquidy dva jeden do vajec a jeden na přelití
Čau Lojza CDB