Kaprařský maraton v ČR?

Kolegové kapraři,ale i preferující jiné rybolovné techniky,myslíte,že je možné uspořádat takový kaprařský maraton jako na Liptovské Maře v ČR?Je mi jasné,že to nemůže organizovat jednotlivec,ale musel by to mít pod záštitou asi někdo s mediálně známých kaprařů,co mají zaběhnuté a známé firmy,nebo např.redakce nějakého časopisu,jako je tomu na Slovensku.Určitě by s tím bylo velmi mnoho problémů,do kterých by se málo komu chtělo jít(vybrat vhodnou vodu,domluvit se s danou organizací a s dalšíma na výjimkách pro závodníky,jako je zavážení a bivakování atd.),sehnat sponzory a mnoho dalších.Ani si nedovedu představit,na které vodě by mohly takové závody probíhat.Napadá mě jen tak Dyje 6,ale tam je jasné,že by se s ochranářema nikdo nedomluvil,anebo jen šterkovna u Hulína(M13A-93,5ha),ale nevím,kolik by se tam vměstnalo závodníků.Samozřejmě neznám většinu vod v republice,tak zkuste navrhnout nějakou vy,kde by to bylo možné.Na hodně vodách by to asi možné díky rekreantům možné nebylo,anebo možná jen po sezoně.Otázku berte s nadhledem,protože se asi těžko najde někdo,kdo by se zhostil organizování takového podniku,ale přesto mi to nedá,abych se nezeptal(samozřejmě bych si takové podobné závody u nás v ČR,jako na LM,přál).Za vaše názory a úvahy děkuju.
Autor diskuse: Milda - , 25.11.2005 kaprařina - ostatní

Klikař - Profil | Út 16.5.2006 14:18:21

JM - ® Opravdu blbá otázka no přeci v Tovačově :-)))

Honza I. | Út 16.5.2006 14:04:19

Petr Havlíček: Hlučín letos nebude,nevím jak příští rok.Více ti povím až se uvidíme.

JM - Profil | Út 16.5.2006 13:42:55

All: Můžu jednu blbou otázku? Kde jsou ta zmiňovaná Tovačovská jezera? Dík

Ales V. - Profil | Út 16.5.2006 13:42:23

Márvin:
Věř, že do této problematiky trochu vidím a jsem na 1000% přesvědčen, že toto jezero bude bez nejmenších problémů ziskové...Takový potenciál dravých ryb, jako tam široko daleko nenajdeš a s přihlédnutím k upraveným pravidlům umožňujícím špičkové sportovní rybaření, lze konstatovat, že se jedná o bezkonkureční soukromou vodu v ČR.
Dle mého této lokalitě chybí dostatečná obsádka kapra 10+...Ne, že by tam takové ryby nebyly ale na rozlohu jezera by jich mohlo být více...Voda má potenciál jako hrom a pěkných kaprů mezi 5-8kg je zde mnoho, takže s nastolenou vrchní mírou kapra a s přihlédnutím k úživnosti revíru je to otázka několika málo let a budou zde opravdu trofejní kapři v odpovídajícím počtu...
Krásná voda na kterou se moc rád vrátím..a to i kdybych tu týdení povolenku nevyhrál:-)))

Márvin - Profil | Út 16.5.2006 13:30:29

1) Pane Žáček vaše věta, že kapr velikosti 50 cm je na jezeru sever považován za krásný úlovek a okamžitě z vody mizí je přesně jedno z tvrzení na základě kterých mě bouchly saze a zapojil jsem se sem do diskuse. Měl jsem vás za čestného člověka, ale jak vidím, tak pro propagaci TJ jste schopen už i lhát. No dyť jde přece jen o peníze. Mimochodem kamarád tam vloni chytli štiku přes 120 cm - asi tam taky spadla z nebe.
2) Z MO Prostějov do MO Tovačov jsem přestoupil z již popsaných důvodů. Jak tak vidím, tak asi zase jen já měl smůlu oproti jiným hihihi. V minulosti nebyly na Donbase taky ojedinělé případy propíchaných pneu na autech s spz začínajících písmeny PV. Alespoň do doby než začaly být spz přenosné z okresu do okresu.
3) To že zaplatím co musím a víc se v MO neangažuji je moje věc a moje rozhodnutí. V MO Prostějov jsem brigády odpracoval po přestupu do MO Tovačov mě bylo naznačeno, že vy raděj peníze. Pro mě je to výhodné a vy za těch 500,- Kč místo 10 hod. práce, klidně můžete najmout ukrajince, který vám za ty peníze odmaká jednou tolik hodin. Navíc se obávám, že v současné, kdy se revíry obhospodařované MO Tovačov smrskly na minimum, tak té práce už asi moc třeba nebude. Jinak vaše vyjádření k tomuto tématu u mě zavání praktikami minulého režimu "když nic neděláš ta drž hubu a krok". Pane Žáček ta doba už je pryč, ale to jako člověk s "kapitalistickým " myšlením jistě víte. Já jsem tu hubu nedržel ani v režimu minulém, kterého jsem si pravda neužil tolik co vy, ale i tak jsem si tou hubou nadrobil problémů dost, alespoň na střední škole.
4) A nakonec pane Žáček ještě k vašemu vyjádření pod bodem 1). Nezapomeňte, že TJ táhnou finančně hlavně strejdové z okolí, kteří si chodí k vodě pro rybu jak jsou po léta zvyklí, tak aby jste je neurazil. Oproti vaší poslední větě já zase zastávám názor, že až se tito strejdové na vás vykašlou tak vás těch pár nadšenců neuživí, zvlášť v dnešní době, kdy už je konkurence veliká. A právě to ukáže čas.

Petr Havlíček - Profil | Út 16.5.2006 10:40:20

pps: byl letos vůbec "Středoevropský pohár" co pořádal Jarda Kořený?

pps | Út 16.5.2006 10:20:17

Pro ,,pořadatele" .
Pánové poptejte se někoho co je to on-line přenos, pořadatelů závodu na Hlučíně jak vypadá zvládnutá organizace !!!!

Pike | Út 16.5.2006 8:46:53

Jeste ze ty kapry nechytam

Jarda Žáček - Profil | Út 16.5.2006 8:37:06

Dovolte mi několik informací pro vysvětlenou. Na TJ se v loňském roce lovilo podle stejného řádu, jako u svazu a cena povolenky pro členy Tovačova a Přerova byla 1000 Kč jako jakési odškodnění za přechod revírů pod ČMŠ. Výsledek byl, že hodně rybářů lovilo jako na svazových vodách a vše co bylo nad 40cm skončilo v saku. Proto od roku 2006 je zavedena míra pro braní kapra od 45 do 60 cm a úlovek omezen na 1 kus denně a 20 kusů na povolenku celkem. V tomto omezení vidíme první krok k tomu, aby si zde sportovní rybáři zachytali a to, že si občas nějakého kapra odnesou domů patří k rybařině. Od letošního roku je cena pro všechny lovící stejná a základní povolenka stojí 2000 Kč a pro ty, co chtějí nadstandard tak speciál stojí 5000 Kč. Výhodou samostatného revíru je to, že zde mohou lovit jen ti, co si zde zakoupí povolenku a tudíž je možno revír plně kontrolovat. Prozatím bylo na jezera prodáno přes 400 kusů základních a 50 kusů speciál povolenek. Zarybnění jen jezera III Annínnského, kde se konal maraton je opravdu 6000 kusů kapra a to kromě jiných vysazovaných ryb. Je nám jasné, že po pár měsících se ihned neprojeví všechna předpokládaná pozitiva, ale již dnes většina lovících nebere změnu lovné míry jako nějaké nepřijatelné omezení. Ale jak jinak lovit velké ryby, když si je jako sotva mírové odneseme domů. Tak velká jezera není možno zarybňovat trofejními rybami jako malé soukromé vody, to snad je každému jasné. Pokud někdo považuje ulovené kapry do 50 cm za žebráky, potom takováto ryba na sousedním svazovém revíru je považována za krásný úlovek a okamžitě z vody mizí. Nakonec jen drobná připomínka k narážce pana Málvina na můj střet zájmů. Otevření říkám, že krajské hospodaření nemiluji, jelikož je považuji za prapříčinu drancování všech revírů, kde se přejíždí podle toho, kde je vysazena ryba a mobilní telefony tuto techniku jen umocnily. Není problém vidět, že si právě se odchytající rybář zve kamaráda, aby mu předal místo a z vody se vytěžilo, co se dá. Dále jsem nepochopil, proč pan Márvin musel přecházet z Prostějova do Tovačova, vždy jsme prodávali bez omezení hostovské povolenky a asi není moc revírů, kde by hosté ulovili stejně či více než domácí, což platí pro Tovačov. I přes averzi vůči krajskému hospdaření odpracuji ve prospěch svazu nejméně 1000 hodin ročně, zatím co pan Mérvin si zaplatí 500 Kč a má vystaráno a tím jeho práce pro svaz končí. Takových jako je on je sice hodně, ale ti alespoň svými řečmi neotravují ty, co i za ně pracují. Já se držím zásady, že pokud chci někoho kritizovat, musím být připraven jeho práci zastat lépe a levněji, jinak nekritizuji. Na závěr jen jedna moje představa. Pokud se zavedený rybářský řád na TJ udrží několik roků, teprve potom se ukáže jeho přednost před řádem krajským a potom již snad částka 2000 Kč za roční povolenku bude považována za dobrou investici. Zdraví vás Jarda Žáček.

Lubos Zabcik - Profil | Po 15.5.2006 22:10:36

a aby som samozrejme nezabudol na podakovanie pre RST a vsetkych rozhodcov za super pracu.

e.m - Profil | Po 15.5.2006 22:09:38

tulo-Kdyby bylo jiné počasí po celou dobu závodu nejen v závěru,nebo jiné místo tak by to mohlo zkončit jinak. Jo závody to je velká loterie. Ti říkám,že už dlouho jsem se tak nenadřel na pár mrzáků a z toho ještě valná většina měla 47-49cm jak naschval přibližně jich bylo15

Lubos Zabcik - Profil | Po 15.5.2006 21:55:24

All-Tak ja by som si to dovolil zhrnut, chytilo sa celkovo 580,29kg celkovo 135Ks kapra.Co predcilo ocakavania, nakolko je to voda na rybacku dost zlozita, no viaceri sa stym dokazali vysporiadat a to sa nasledne na to odrazilo aj na vysledkoch..Nase podakovanie patri vsetkym ktori vydrzali az do konca a nevzdali sa popredu.Prave tie teamy dosahovali este v zavere dobre vysledky..Ako priklad uvediem Mira Espandra, ktory sa so svojim, partakom v zaverecnej dvojhodine vytiahol az na skvele 7 miesto.
Dakujeme vsetkym sponzorom ktori dopomohli k usporiadaniu tejto akcie a taktiez menovite panovi Horakovi, ktory bol vzdy tam kde ho bolo naozaj treba..
Srdecne blahozelame vsetkym ocenenym vitazom tohoto preteku a moju osobnu poklonu ma hlavne tym Ales Moc s Leosom Zapotockym ktori lovili na mieste c. 2 a za jednym kaprom presli skoro 1,2km.Ta vydrz, odhodlanie s akym veslovali za kazdou rybou ci to bol jalec alebo kapor....klobuk dolu.
Spekulacie o tom ze im niekto napichoval kaprov na hacik ci nebodaj mali na druhej strane zenu, su celkom vylucene nakolko som sam stal pri niekolkych zaberoch ryb aj v noci a cez den som bol tomui svedkom dalekohladom.A myslim si ze Alesova zena este rozozna jalca od kapra:o)nakolko pocet nimi ulovenych jalcov si netrufam povedat.
Drahos-to mäso bolo skvele
Marvin-keby si tak tolko casu co venujes svojim blabolom tu, na otazku kaprarsky maraton, venoval lovu kaprov na Tovacove mozno by sa ti podarilo aj nejakeho supinaca chytit.
Komplexny zoznam pretekarov s vysdledkami najdete zajtra na carp webe.


Klikař - Profil | Po 15.5.2006 21:54:15

RST: si piš že přijedu a budu se snažit i předem se ti ozvat.pošly mi na email nějaký kontakt na sebe.když jsem odjížděl tak jsem viděl ty otevřený kapoty a kroutící hlavy :-))))
Jak jsem psal děkuji všem kdo s touto akcí byly jakkoli spjatí .:-)

RST | Po 15.5.2006 21:44:23

Klikař – taky mě mrzí že jsme se spolu neseznámili i když jsme se pravděpodobně potkali u losování kolega vám vysvětloval kde je lov.místo 31 „triangl“ v průběhu závodů sem seděl na protějším břehu a těsně po jejich skončení sem měl spoustu práce hlavně s vyprošťovaním zapadených aut a oživováním jejich mrtvých baterií, takže se mi nepodařilo stihnout ani vyhlášení. Za Rybářskou Stráž Tovačov ti můžu slíbit že uděláme vše proto aby TJ nedopadla podle prognóz některých „zasvěcených“
o vydrancování kdo navštěvuje TJ mě zná a ví o čem píšu u vody jsem já a mí kolegové denně a to i několikrát, je mi jasné že všechno se uhlídat nedá ale děláme co můžeme, a to včetně dle mého názoru moderně nastavených pravidel.
P.S. Až přijedeš dej o sobě vědět .
V.K – J.Žáček uvedl pouze zarybnění jezera 3 jak jistě víš ČMŠ hospodaří na dalších dvou jezerech a v loňském roce byl kladen důraz na zarybnění Truobeckého jezera , kde loví hlavně rybáři z PR, a ČMŠ jej převzalo od MO ČRS Přerov .
ALL – nemá cenu reagovat na příspěvky od někoho kdo jen něco slyšel a nebo se něco domnívá může to být jeho názor, ale mýlit se je přece lidské a čas vše ukáže.

tulo - Profil | Po 15.5.2006 21:30:22

e.m-co jsi tam dělal?Chtěl jsem na tebe vsadit všecky uspory)))_//

e.m - Profil | Po 15.5.2006 21:27:59

Drahoš-Jsou tam jen průběžné z posledního dne.

V.K. - Profil | Po 15.5.2006 21:18:54

Michalm:Jenomze financne to potahnou lidi, kteri si chteji nejakou rybu odnest a takovych je v okoli vetsina - vychovalo je k tomu predesle obdobi - ane lidi s uslechtilymi idealy...
Klikar:neboj hlavu mam v poradku, jestli jsi to myslel takhle... Jeste pro Michala:Ale to by se museli nasazovat jenom kapri 60+

michalm - Profil | Po 15.5.2006 21:07:27

V.K. Mám opačný názor. Podľa môjho názoru čím menej sa tam bude nasádzať, tým je väčšia šanca, že tam vznikne revír s kapitálnymi kaprami. Každoročným nasádzaním (dokonca 3 x za rok/ a hornou mierou tam vznikne voda s prevahou 3-7 kg kaprov, akých je v Čechách a na Slovensku mnoho. Treba byť trpezlivý, nasádzať menej a len kvalitnú násadu s dobrými rastovými predpokladmi (ideálne by boli maďarské vysoké lysce/.

Klikař - Profil | Po 15.5.2006 21:02:06

V.K. - ® ty bereš nějaký prášky ?
No nechám toho!

V.K. - Profil | Po 15.5.2006 20:51:26

Tak jsem si to trosku dovolil vyhodnotit, chytlo se 120 bodovanych kapru a z nich 24 pri predpokladane delce 50cm a vice nedosahlo ani 3kg.To je pro ty, kteri se porad navazeji do Marvina kvuli jeho skeptickemu pohledu na velikost ryb...
Pro Klikare:Pekne jsi se rozjasal - v necem mas pravdu, voda je to krasna, ale kdyz jsem si vcera pracetl prispevek J.Zacka, tak mne trosku zamrazilo,jaka bude opravdu budoucnost.V roce 2005 kdyz zacinali soukromnicit uvadeli ve svych podminkach k rybolovu, ze za kazdych 1000 vydanych povolenek vysadi 15 000 kapru.No a vcera se s velkou slavou pochlubil, ze kazdym rokem vysadi
do jezera Annin III 6000ks kapra.Kdyz vezmu do uvahy, ze snad letos vydaly Sterkovny uz 1000 povolenek za 2000kc na ktere lze teoreticky ulovit 20 000ks kapra + x povolenek C@R, kde je rovnez limit 20ks kapra na povolenku, tak si vubec nedelam iluze, jak to s timto revirem dopadne.Neverim tomu,ze RS je schopna zabezpecit pred mistnimi vydrami dodrzovani techto limitu...A dalsi ryby, ktere sezerou sumci, s temi snad nikdo nepocita...Takze Klikar - prijed brzy - dokud v te vode neco je...