Úlovky hlavatky v Čechách a na Moravě.

Docílili jste někdo v posledních letech, či o někom takovém víte, úlovku hlavatky podunajské v našich říčních revírech? V minulosti se do některých řek tito salmonidi vysazovali a taky se občas chytili (naposledy myslím v r. 2003 na Metuji), ale chtěl bych vědět, jaký je současný stav a zda má smysl si pořizovat speciální povolenku.
Autor diskuse: Petrson - Profil , 13.7.2005 dravci - druhy ryb, rekordy

PV - Profil | St 27.7.2005 8:36:10

Novas: stejně dík za odpověď, já jsem myslel, že tam jezdíš na hlavatky:-)

NOVAS | St 27.7.2005 7:22:59

PV: na Zrůbek sice jezdím, ale neporadím Ti , neb jsem "smrdutý bobkař " :-) :-) :-).

JM - Profil | Út 26.7.2005 13:33:27

Petrson: Teď jsi to vymáknul úplně přesně. Přesně tak to bylo myšleno.

Petrson - Profil | Út 26.7.2005 13:29:45

>> JM & all > Asi tak nějak?: Eurest stojí za hovno, protože nenabízej hlavatky na česneku a i kdyby jo, tak je budou mít předražený, takže si je stejně nedám.

PV - Profil | Út 26.7.2005 13:28:41

Novas: tak Ty jedíž na Zrůbek, tak mi pls poraď dobré místo na vláčku v okolí Zrůbku, já jsem byl u Roviště u mostu a pouze dvě kudly asi okolo 50cm.
díky.

Royal Wulff - Profil | Út 26.7.2005 13:13:28

Pike: Ja som s tunajsim Sodexhom velmi spokojny, ale pamatnici tvrdia, ze uz to nie je to Sodexho co byvalo. Ak je to pravda tak bezne museli byt na stole cerstve ustrice :-)

NOVAS | Út 26.7.2005 13:05:05

JM: neporadím Ti. Já se na Slapech vyskytuju v okolí Cholína , Županovic nebo Zrůbku.

JM - Profil | Út 26.7.2005 10:43:35

NOVAS: Ještě jednou, hlavatku jsem neulovil, ale prosím Tě, Ty jsi psal taky o Slapech, nevíš jestli se letos dá na N. Živohošti u přívozu koupit hostovačka?

JM - Profil | Út 26.7.2005 10:41:56

NOVAS: Ale v rámci zachování tématu otázky, bys měl napsat, že jsi v posledních letech u nás hlavatku neulovil (nebo ulovil) a ještě k tomu Eurest stojí za ho... . Já jen aby jsme tolik neodbočovali.

NOVAS | Út 26.7.2005 10:30:27

JM: souhlas . Eurest stojí za pěkný ho.....U nás v práci provozují kantýnu a je to tragédie.

JM - Profil | Út 26.7.2005 10:14:15

rybomil: To neumím posoudit, to neznám, ale jestli to tak je, tak se nedivím, že furt nemůžu nic pořádného chytit.

JM - Profil | Út 26.7.2005 10:13:01

šeptal: Máš pravdu, odběhli jsme, ale je vidět, že je to všude stejný. Manželku si nech a místo lososa si dej ty špagety.

rybomil | Út 26.7.2005 10:11:48

JM: Skoro bych řekl, že podobná matematika funguje v nákupu násadových ryb různými MO.

šeptal - Profil | Út 26.7.2005 10:08:25

JM: Zabředáme od tématu, ale i tak, je to zajímavý. Špagety za cca 7 pětek a pod. Ještě, že nenabízejí toho lososa, bo bych musel kvůli obědu prodat manželku do nevěstince. :o)

JM - Profil | Út 26.7.2005 10:05:19

šeptal: To asi ne, ale Eurest je tím známej. Když se sem cpal, tak sliboval hory doly. Začínali jsme, že za oběd se platilo 14,50 Kč. Po čase to zvedli na 15,50 Kč a potom vymysleli, že je nespravedlivé, když někdo nejí třeba polévku a platí ji v tom paušálu, tak zavedli platby za jednotlivé části oběda. Tj. za polévku, za maso, za přílohu, atd. zvlášť. A ejhle, tato pro nás výhodná inovace zapříčinila to, že teď platíme v průměru 30 - 38 Kč jen to fikne. Jinak cizí člověk který nemá příspěvek se pohybuje v rozmezí 75 - 95 Kč. Perlička jsou vdolky, 4 ks vdolků stojí 75 Kč a v kantýně prodávají jeden za 6,50 Kč. Téhle matematice nerozumím.

šeptal - Profil | Út 26.7.2005 9:58:31

JM: Jak to tak čtu, tak mi to přijde, že děláme ve stejným podniku. :o)

Pike | Út 26.7.2005 9:53:36

Sodexho neni o moc lepsi, aspon v CR. Na Islande je to jina kava, ze Royale?:-)

JM - Profil | Út 26.7.2005 9:50:39

šeptal: Jééé, Eurest, ten máme taky a jsme s ním dost nespokojený. Nám se jídlo dováží a podle cen to vypadá, že každá porce jezdí zvlášť svým samostatným taxíkem.

šeptal - Profil | Út 26.7.2005 9:32:25

JM: ...a evidentně ten patent platí do teď. Aspoň Eurest jej ctí víc než by poddaní čekali. :o)

JM - Profil | Út 26.7.2005 9:29:50

All: O té vyze jsem v Praze neslyšel, ale četl jsem, že na přelomu 19 a 20 století, si poddaní vymínili a dokonce nechali potvrdit císařským patentem, že při práci pro císaře jim smí být jako oběd podáván losos maximálně 3x týdně. Z toho vyplývá, že jich tu muselo být jak sra..., když už to ani jíst nechtěli.

Petrson - Profil | Út 26.7.2005 9:17:37

>> Šeptal > možný to je, by mi pak nezbylo, než si tady posypat hlavu popelem :-), ale nepředbíhejme, ještě jsem tu flintu do žita nazahodil. Aspoň mrknu, co maj v knihovně novýho. Třeba to je z té rybářské nadrženosti, užuž jsem se na tu vyzu chystal se sumcákem. Btw - všimnul jsem si, že podle našeho řádu je u nás vyza do 15/6 hájena, tak třeba bych se moh zeptat chytrolínů na ministerstvu, který vyzy tím mysleli, vtipálci :-)

šeptal - Profil | Út 26.7.2005 9:04:28

Petrson: Nechci machrovat, ale vsadím si, že ses seknul. Jinak uznat vlastní pochybení, to se cení.

ZN - Profil | Út 26.7.2005 9:00:17

Petrson:
neblbni, krk máš jen jeden. Třeba jednu botu, to jo.-)

Petrson - Profil | Út 26.7.2005 8:58:52

>> Šeptal > je možný, že jsem se minul, ale krk bych na to dal, že jsem to dřív někde četl - samo mě to zajímá, takže nedám pokoj s hledáním, dokud něco nevyšťárám.

šeptal - Profil | Út 26.7.2005 8:48:24

Petrson: No právě. Morava jó. Vltava těžko. Z Černýho moře by do Vltavy musela pěšky. :o)

PV: Stačí karikatura.

PV - Profil | Út 26.7.2005 8:46:39

šeptal: to čekáš na fotku nebo co?

Petrson - Profil | Út 26.7.2005 8:42:06

>> Šeptal > tak jsem mrknul do pár knížek ohl. té vyzy. Do knihovny jsem se kvůli práci zatím nedostal, tak aspoň co jsem našel doma v knize Ryby zblízka od Šimka: Vyza v dávných dobách (19 stol.) Dunajem migrovala až do Moravy, podle jedné nepodložené legendy asi 150 kg vyza zablokovala mlýnské kolo u Hodonína (nepodloženo). O Vltavě nic nepíše, pohledám jinde, a když něco najdu, přihodím.

šeptal - Profil | Út 26.7.2005 8:41:28

Petrson: Kde je ta vyza ulovená pod jedním z pražských jezů? Čekám od pátku a pořád marně. :o)

macek | Čt 21.7.2005 14:30:14

xaxap> prd řeka, píšu jasně potok!