Sladidlo sacharin do boilies

Pouzivate nekdo sacharin do vlastni vyroby boilies,dipu atd.,nebo to je uplna pitomost a davate jina sladidla?
Autor diskuse: sanov - Profil , 22.6.2012 kaprařina - nástrahy, návnady
62 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NMatesJ - Profil | St 4.7.2012 12:24:41

šmudla007 >> ja pouzivam melasu taky ,ale nikdy to neni sladke tak jak kdyz tam prdnu 3ml sladidla.Pri dnesnich cenach cukru to sladidlo vyjde urcite levneji nez to sladit cukrem.

N(o)_(o) - Profil | St 4.7.2012 12:23:19

šmudla007 >> Ideální do dipu nebo krmení, který nemusí být jen na kapry. Zvýrazníš chuť a vůňi za 0 peněz. Můžeš si sám vyzkoušet, do lžíce medu co používáš kápni sukralózu a promíchej. Nech 5 minut působit, pak ochutnej med bez a s. Potom sem napiš jaký v tom byl rozdíl.

NMatesJ - Profil | St 4.7.2012 12:22:32

šmudla007 >> ono staci klidne ctvrt kila aby to lepilo jak stara kur......

Nšmudla007 - Profil | St 4.7.2012 12:20:46

MatesJ >> míchám do suchýho mixu melasu a v pohodě. Cukr taky. Sacharin je příšerně drahý a diabetici pak nemají čím sladit. Toho cukru se tam snad nedává půl kila na kilo těsta ne?

Dávkování sladidel do bojlíz těsta: melasa 30-40-100ml/ kg ... čtvrt kila to je opravdu příliš :)

NMatesJ - Profil | St 4.7.2012 12:18:06

šmudla007 >> tak to zkus osladit cukrem a uvidis jak se ti to bude valet :-D

Nšmudla007 - Profil | St 4.7.2012 12:03:43

Kapři jsou už diabetici? Kterej kaprolékař tuhle koninu vymyslel? Kaprům musí stačit klinik a melasa nebo obyčejnej cukr, pro rozmlsaný kapry fruktoza(vinný cukr) nebo med od pravých českých či afrických včel.
Siacharin bych dával jen kaprům s diagnostikovanou cukrovkou(se pozná když kapra vykucháš, že má zduřelý slepý střevo= tak ten potřeboval sacharin, ale už ho nepotřebuje). Dejte se na cejny nebo vám z těch kaprů hrábne.

N(o)_(o) - Profil | St 4.7.2012 11:58:17

sanov - >> CandyS (Sukralóza)

N(o)_(o) - Profil | St 4.7.2012 11:42:20

Kajman60 >> Pokud vím, tak se Thaumatin získává "uměle" z geneticky modifikovaných bakterií (GMO). Takže na to, že jde o čistě přírodní produkt rychle zaponěň.
Thaumatin se přidává jako složka směsí v umělých prodávaných sladidlech (např. Candilac), protože sám o sobě má ocas po lékořici.

NAnýzový dědek - Profil | St 4.7.2012 6:55:32

Harmatan >> ale ty řízky jsou samy o sobě dost sladké, takže to postačí...o))

NHarmatan - Profil | Út 3.7.2012 22:57:10

Anýzový dědek >>
Repné rízky???
Leda tak pro krávy. Nevim kde si to videl davat to kaprum?!?

V cukrovaru sa s rizku cukr vypere a zostane ho tam minimum!

NKotoule - Profil | Út 3.7.2012 22:25:53

smaljoni >> Jen pro srovnání cen...zajímavé
http://www.nachytame.cz/?tekute-prisady,31

NSlavíček - Profil | St 27.6.2012 5:22:22

Koblizek86 >> Tohle funguje kdysi jsem to taky používal .

NKoblizek86 - Profil | Út 26.6.2012 19:20:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já používám kandisin,na 10 vajec dávám 6ml

NAnýzový dědek - Profil | Út 26.6.2012 13:35:26

RamonRamone >> bodejť ne, když jsem z oboru...o)))

NRamonRamone - Profil | Út 26.6.2012 12:55:20

Anýzový dědek >> ano maš pravdu ,chemia a priroda je velky rozdiel

NDave≻ - Profil | Út 26.6.2012 12:43:18

sanov - >> Dávam melasu, která funguje zaroveň i jako konzervant.Davam ji 100ml na 1kg směsi.

NAnýzový dědek - Profil | Út 26.6.2012 12:42:57

RamonRamone >> já si taky myslím, že kdo chce , že si vybere. Ale cukr nebo med to nikdy nenahradí......o))

NRamonRamone - Profil | Út 26.6.2012 12:32:57

Anýzový dědek >> ponuka na trhu je bohata,stačí si len vybrať

NAnýzový dědek - Profil | Út 26.6.2012 12:19:18

Ještě by se dalo použít aspartamové sladidlo, které je údajně 100krát sladší než sacharin a je na přírodní bázi.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Aspartam

NRamonRamone - Profil | Út 26.6.2012 12:08:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sacharín je citiť dosť po chemiji,používal som sladidlo Sular pre diabetikov,je sladší ako Sacharín a necitiť tak velmi že je to umelina,Sular dostať kupiť v lekarni,davkovanie je jedna kvapka na jedno vajíčko to bohate stačí,kto chce sladšie boilies tak nech si prida 2-3 kvapky na 1 vajičko. Dobra vec na sladenie gul je aj hroznový cukor Glukopur,je sladky a je to bohatý zdroj energie ,čista energeticka bomba,dávkovanie dve polievkové lyžice na 10 vajec

NAnýzový dědek - Profil | Út 26.6.2012 7:30:36

TWIN 69 >> jistě, v jednoduchosti je síla..o))

NTWIN 69 - Profil | Út 26.6.2012 7:27:37

Anýzový dědek >> Tak tomuhle já nerozumím.Kafe nesladím a pokud potře buji něco sladit pro ryby,tak používám obyč.cukr.

NAnýzový dědek - Profil | Út 26.6.2012 7:14:19

TWIN 69 >> Tak já si rád osladím život cukrem, tak nebudu někde pracně shánět sacharin za drahej peníz....o)))

NTWIN 69 - Profil | Út 26.6.2012 7:04:59

Anýzový dědek >> A máš rozum.Sacharin je o ničem.

NCarpHouser - Profil | Út 26.6.2012 6:48:05

kaprům je to jedno, sežerou všechno :o)

NAnýzový dědek - Profil | Út 26.6.2012 6:40:46

TWIN 69 >> no já ho nepoužívám na nic.Ani ho doma nemám,

NTWIN 69 - Profil | Út 26.6.2012 5:11:26

Rybatorstr >> Já určitě ne.Ani by mě nenapadlo cpát sacharin do krmení.

NTWIN 69 - Profil | Út 26.6.2012 5:10:41

Anýzový dědek >> No tak když nechutnají takový hnusy Tobě,tak to necpi rybám.

NAnýzový dědek - Profil | Po 25.6.2012 21:19:01

TWIN 69 >> prznit si kafe sacharinem , to ho raději vypiju hořký...o)))

NRybatorstr - Profil | Po 25.6.2012 19:56:28

TWIN 69 >> No bodejť, Milane. To by sis nepochutnal :-Q

NAnýzový dědek - Profil | Po 25.6.2012 19:09:10

TWIN 69 >> No ale rybám to neškodí.

NTWIN 69 - Profil | Po 25.6.2012 18:54:01

Anýzový dědek >> včíl jsi to trefil přesně.

Nbremic - Profil | Po 25.6.2012 18:53:21

Sacharin je hlavně projímadlo, na to nezapomínat !!!

NAnýzový dědek - Profil | Po 25.6.2012 18:49:20

TWIN 69 >> jistě, je to umělotina jako PVC..o)))

NTWIN 69 - Profil | Po 25.6.2012 17:37:13

Anýzový dědek >> To je ono,ne tak dobře.Něco na něm bude divnýho.

NTWIN 69 - Profil | Po 25.6.2012 17:36:45

čeman 29 >> Prostě mi sacharin připadá takový divný.Ani do kávy bych si ho nedal.

NAnýzový dědek - Profil | Ne 24.6.2012 10:21:59

TWIN 69 >> Kdysi jsem sacharin dával do krmení a rybky to braly, ale ne tak dobře jako obyčejný cukr nebo sirup.
Ale vadit jim to asi moc nebude.

Nčeman 29 - Profil | Ne 24.6.2012 10:02:33

TWIN 69 >> Co v dnesni dobe neni chemie ?vzdyt vsechny ty slavne preparaty do boili jsou chemie at je to sacharin nebo Nhdc....

NTWIN 69 - Profil | Ne 24.6.2012 9:38:48

sanov >> mě prostě ten sacharin nějak nesedí.je to zatracená chemie.ale pokud to chceš vyzkoušet,tak klidně to udělej budeš pak vědět jestli to vadí nebo nevadí.

NMartík - Profil | So 23.6.2012 22:14:54

agig >> neřeš ani tak co je okoukané nebo ne,.. jde spíš o celkovou snahu (místo, počasí, taktika krmení, montáž, klid u vody, atd.) To jestli je krmení okoukané nebo ne - to neřeš, to by snad mělo význam na silně prochytávané vodě jednou nástrahou a extrémně zkušené rybě.

NHermis_s - Profil | So 23.6.2012 21:40:39

agig >> koreneny a masovy se taky dela x let a je to okoukany... .Tedkom nejak nerozumim tvym pochodovym myslenkam:).

NMartík - Profil | So 23.6.2012 20:53:45

já dávám NHDC i do pálivě-rybích příchutí a jezdí to senzačně. Dávám 2ml/kg směsi. Jsem toho názoru, že kapr není člověk a je mu naopak příjemné, když mu osladím i rybinu.

Nagig - Profil | So 23.6.2012 20:47:07

Hermis_s >> Ahoj sladký boilie dělaj všichni již kolik let je to pro ryby okoukaný někdy funguje dobře jindy hůř chce to něco nového neokoukanýho slaný kořeněný pálivý atd. změna je život ;-)

Nsison - Profil | So 23.6.2012 16:24:02

Ano.Vrele doporucuji pouzivani vice druhu cukru do jede smesy.Malokdo si totiz uvedomuje,ze kazdy druh cukru nebo umeleho druhu sladidla ma jinaci sladivost,ale hlavne dobu rozpustnosti.Delam si jiz radu let vlasni boili kde kombinuji ruzne druhy cukru a to i u masovych a mam s nimi jen ty nejlepsi zkusenosti.Napriklad po dvou hodinach je obycejny cukr z nastrahy vyluhovan a nastupuje druhy s vyssi sladivosti a pomalejsi zozpustnosti.Vubec se toho nebojte a jdete do toho.

NLubos - Profil | So 23.6.2012 15:55:03

Sacharin nepoužívám...osobne mi vadi jeho dlhá neprijemná pachuť v ustach po požití...možno to tak kaprovi nevadí, ako mne:O)...keď robím boilies na sladkej báze používam sveet irbis, zákupený v lekarni...je to na prírodnej baze a nemá pachuť...určite by som nedával predražené umelé sladidlá z ponúk ryb.firiem, ktoré su určite len prebalom bežných umelých sladidiel

NHermis_s - Profil | So 23.6.2012 15:26:26

agig >> sladky boilies je prezitek?Proc myslis?

Nsmaljoni - Profil | So 23.6.2012 13:20:56

Ahoj určitě bych se nebál jít do melasy nebo jak je již zmíněno NHDC sladidlo ,které 1800 krát sladčí než cukr.
http://www.nikl.cz/p226-nhdc.php
http://www.nikl.cz/p227-melasa.php

Nagig - Profil | So 23.6.2012 9:23:13

sanov - >> Ahoj moučkovej cukr je v pohodě a zároven funguje jako dobrej konzervant ale můj názor je takovej že sladký boilie je přežitek ;-) dnes frčí boilie na slano ale masový příchutě je fakt že ovocný příchutě na slano by asi bylo na prt ;-) ale sacharin nedoporučuji

Nsanov - Profil | So 23.6.2012 8:53:35

TWIN 69 >> je to jen myslenka s tim sacharinem,ja vim,ze ma nahorkly ocas,ale co se nam se zda divne muze byt pro ryby dobre!

NAnýzový dědek - Profil | So 23.6.2012 8:52:59

Když už sladidlo, tak bych použil vinný cukr fruktozu nebo melasu, popřípadě NDHC nebo jestli máš možnost sehnat řepné řízky po výrobě cukru či třtinový cukr nerafinovaný.

Nsanov - Profil | So 23.6.2012 8:50:55

JKB >> mam moznost mit sacharin v prasku,ale bylo mi receno,ze ma nahorklou koncovku("ocas"),ale maji jeste dve sladidla k dobru,ale nazev si uz nevzpomenu,pouzivaji je k vyrobe sirupu atd.,cena se pohybuje u sacharinu 220/kg,a ten dalsi 370/kg

NPYTLAKS - Profil | So 23.6.2012 8:08:47

med,ten i voní,jinak pokud občas sladím,tak sweetener od nutry nebo sweet cajouser,ale přírodní budou nejlepší,některé chemické sladidla mají hořký ocas

NTWIN 69 - Profil | So 23.6.2012 7:59:52

sanov - >> Ahoj,sacharin bych určitě nepoužíval.Zkus si dát pod jazyk jednu tabletku a ucítíš ten hnus po rozpuštění.Vsaď radši na přírodní sladidlo.Těch najdeš na netu spoustu.

NKajman60 - Profil | So 23.6.2012 2:49:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sacharin, N.H.D.C. a jiné svinstva v tabletách - chemie...nikdy. (to už fakt raději tu melasu..)Jedině Thaumatin, výtažek z afrického keře Thaumatococcus daniellii.
Lze sehnat pod názvem Betalin...3000x silnější než třtinový cukr. Nehořkne, a boilies či jiná nástraha,partikl (ale i červi se dají nasladit) vydrží sladké i po několika dnech ve vodě!

NJKB - Profil | Pá 22.6.2012 22:43:23

sanov - >> Ahoj, chemicky sacharin bych nedoporucoval, ma ke konci takovou divnou pachut, co treba sladidlo NHDC?

NCtvrtek - Profil | Pá 22.6.2012 22:20:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sanov - >> Používám už jen tohle a někdy i místo esence ;)

Nvokounek - Profil | Pá 22.6.2012 21:47:48

Hermis_s >> to je fakt možné. hlbšie do tejto problematiky nevidím neviem čo stoja origoš rybárske sladidlá ktoré sú overené a spolahlivé..

NHermis_s - Profil | Pá 22.6.2012 21:40:58

vokounek >> Cena je tak trochu nevyhodna.

Nlubos666.p - Profil | Pá 22.6.2012 21:37:35

Když chci osladit-dám melasu.I cukr je cesta.

Nvokounek - Profil | Pá 22.6.2012 21:32:34

sanov - >> je to chemická napodobnenina a myslím že to ryby nebude lákať radšej by som skúsil náhradné sladidlo (prírodný extrakt) z rastliny menom Stévia. už je bežne k dostaniu v lekárni..

NHermis_s - Profil | Pá 22.6.2012 21:31:07

sacharin ma divnej 'ocas'.Pouzival jsem driv candisin,cista sladka chut.

NAnýzový dědek - Profil | Pá 22.6.2012 21:23:10

já si myslím, že jej bez obav můžeš používat...