Konzervant na boilies od Václavíka

Máte někdo zkušenosti s tímto konzervantem na boilies ... co si o něm myslíte jak se používá (nejlépe vlastní zkušenosti) ... předem děkuji za odpověď


http://www.carpservis.cz/1/?tree=7&ate=00#10
Autor diskuse: Quick2803 - Profil , 28.2.2011 kaprařina - nástrahy, návnady
69 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NSlavíček - Profil | Po 24.2.2014 15:06:07

don Ferrari >> to tam dava spis pro dobry pocit sul je osvedceny konzervant od stedoveku

Ndon Ferrari - Profil | Po 24.2.2014 15:01:28

tvistr >> tak to pak chápu, že Ti to neplesniví, když to máš v soli, to tam toho MUDra už dávat nemusíš :-))

Njohn gramofon - Profil | Po 24.2.2014 11:59:34

Quick2803 - >> zakonzervuj starou dobrou lacnou soľov a máš pokoj

Ntvistr - Profil | Po 24.2.2014 6:03:42

Omlouvám se všem zapomněl jsem napsat důležitou věc, že koulísy nechám dva tři dny oschnout a posypu je jenmě mletou solí a mám je zavřené rok ve flaškách od mléka a nic neplesniví... Tak se nemusíte hned šklebit...
Dávám to tam aby v koulísech nedošlo k vnitřnímu zaplísnění... Bral jsem to jako kombinaci dvou možností jak předejít znehodnocení Vašich výrobků...

NPetr12 - Profil | Ne 23.2.2014 21:52:53

hezkýýýý....jen tak dál...o))

Nmusovskavydra - Profil | Ne 23.2.2014 21:49:26

kasch >> solich76 - 23.2.2014 20:59:37 >> Co bychom chtěli po konzervantu za 3,50kč, nebo kolik to stojí? Aby fungoval?:)))))))

Nsolich76 - Profil | Ne 23.2.2014 20:59:37

musovskavydra >> všechno je dneska ošizené ...........to je prostě dnešní trend.

Nmusovskavydra - Profil | Ne 23.2.2014 19:41:11

kasch >> solich76 - 23.2.2014 19:31:50 >> Super konzervant:))))))))))))))

Nsolich76 - Profil | Ne 23.2.2014 19:31:50

musovskavydra >> no ono to neplesniví když je to pořád na vzduchu. Zavřeš je a už to jede ))))))))))))))))))))))

Nmusovskavydra - Profil | Ne 23.2.2014 19:29:43

tvistr >> Když tak garantuješ, tak jak je možné, že mi i spoustě ostatních to zplesnivělo?

Nsolich76 - Profil | Ne 23.2.2014 19:26:13

tvistr >> souhlasím s don Ferrari a nefunguje to. Zkoušel jsem to.

Nmimat - Profil | Ne 23.2.2014 19:19:32

tvistr >> s tou garancí bych byl hodně opatrnej.....

NČík - Profil | Ne 23.2.2014 19:02:22

Nalda2211 - Profil | Ne 23.2.2014 18:34:50

Kyselina benzoova

Ndon Ferrari - Profil | Ne 23.2.2014 18:30:32

tvistr >> myslím, že už tady někde o tomto bylo psáno, že to moc nefunguje,

Ntvistr - Profil | Ne 23.2.2014 18:25:44

Chlapi dejte do vajec na kilo koulísů tak jeden gram "Pomocníka při zavařování" od Dr. Oetkera ... vyjde to na dvě kačky a garantuji , že to nezplesniví ...

NSlavíček - Profil | Ne 23.2.2014 13:17:30

Šlapeto >> glycerin to si nejsem moc jisty jestli funguje jako konzervant bude to jako nosic plus další slozky

Ndon Ferrari - Profil | Ne 23.2.2014 13:17:20

Šlapeto >> není to jen glycerin,

Ndon Ferrari - Profil | Ne 23.2.2014 13:14:40

Slavíček >> místo 2 vajec

NŠlapeto - Profil | Ne 23.2.2014 13:14:21

don Ferrari >> Já ho používám taky, je super, ale leze trošku do peněz, když dávám 100ml. Proto by mě zajímalo, nahradit ho Glycerinem, protože glycerin to je. Jen nevím, zda váže ještě nějaké látky, nebo funguje sám jako konzervant :))) Jako konzervant se používá ve farmacii.

NSlavíček - Profil | Ne 23.2.2014 13:14:00

don Ferrari >> To je tedy docela dost

Ndon Ferrari - Profil | Ne 23.2.2014 13:12:58

Slavíček >> dávám 100 ml

NSlavíček - Profil | Ne 23.2.2014 13:12:21

don Ferrari >> kolik se toho dava?

Ndon Ferrari - Profil | Ne 23.2.2014 13:06:14

Šlapeto >> co potřebuješ vědět, používám ho od začátku prodeje .-)

NŠlapeto - Profil | Ne 23.2.2014 13:02:16

Kluci, mám takový drobný postřeh ke konzervaci. Konzervant od Hulína je minimálně na bázi Glycerinu, možná je to i glycerin samotný. Nechcete to někdo zkusit? :)))

NVapi - Profil | Út 29.3.2011 20:46:50

Čau hoši, chtěl sem se zeptat, dá se jako dip na boilie používat ,,Aroma speciál" nebo je to dobrý jen jako aroma do boilie při výrobě? Dík

NPetr.J - Profil | Út 1.3.2011 18:23:10

Quick2803 >> Tak to jsem neřešil, no asi jo, někdo dává na vlas stoper, aby to nejezdilo.

NQuick2803 - Profil | Út 1.3.2011 18:02:36

Petr.J >> když to vrtáš není potom velká díra a nejezdí to po vlasu ????

NPetr.J - Profil | Út 1.3.2011 16:40:34

Quick2803 >> Je to tvrdý, musí se to vrtat. Do cukru dávám všechno sladké i smrady. Nic neplesniví ani se nekazí jak se tu snaží někdo za každou cenu přesvědčovat.

NMIRAXD - Profil | Út 1.3.2011 15:19:38

don Ferrari -Dnes jsem ho zhaněl od TB a zatim nikde ho neměli ještě nezačali tady u nas jezdit

N(o)_(o) - Profil | Út 1.3.2011 10:10:25

Cloud >> Co by v tom mohlo být?
V lepším případě, např.: voda& E1420,E202, E331, E330, E221

:-)

Ndon Ferrari - Profil | Út 1.3.2011 10:03:19

Quick2803 >> jdi do toho preserveru od TB, je asi nejlevnější a odzkoušen, podívej se na výrobce boilies (hotovek), co myslíš, že do toho dávají, preserver který sami nabízejí k prodeji, a když se tady podíváš na hodnocení těchto produktů zjistíš, že na to mají nachytáno, tak proč používat cukr/sůl, :-))

Nnatas - Profil | Út 1.3.2011 9:48:41

Cukr a sůl jsou dosti hygroskopické látky,takže vodu natahují. Jejich přidání do základní směsi muže dosti ovlivnit rozpad boilii ve vodě. Obalování boilii v těchto látkách je taky problematické. Cukr v nižší koncentraci naopak mikrobiální činnost podporuje a vstřebáváním dovnitř boilii jeho koncentrace klesá a sůl pro konzervaci musí být také ve velkém množství. Boilii bez konzervantů a bez vysušení musí za normálních podmínek zplesnivět.

NQuick2803 - Profil | Út 1.3.2011 9:38:45

Petr.J >> jěště jeden dotas to boilies je pak tvrde a nebo se dá propíchnout normální boilies jehlou

NQuick2803 - Profil | Út 1.3.2011 9:38:18

Quick2803 >> jěště jeden dotas to boilies je pak tvrde a nebo se dá propíchnout normální boilies jehlou

NJarda 2004 - Profil | Út 1.3.2011 9:35:22

Quick2803 >> Pak je konzervant východiskem o to žádná. Já pokud jedu na déle a není možnost mrazáku tak suším v síťkách někde na stromě a koule to vydrží třeba 14 dnů a jsou krásně vysušené.

NQuick2803 - Profil | Út 1.3.2011 9:22:36

Petr.J >> zasypat cukrem sladke a masove soli ????????

Ncarpjena - Profil | Út 1.3.2011 9:16:54

ahoj přesně tak kup si rašláky v baumarktu a máš uskladněno,akorát pozor na myši a hafani:)

NPetr.J - Profil | Út 1.3.2011 9:09:05

Quick2803 >> Úplně usušit a potom dát do kýble a zasypat cukrem, mám tak koule ještě od předloňska a furt sou dobrý. Nebo zavařit do skleniček, ale to je dost neskladný. chemii nebrat.

NQuick2803 - Profil | Út 1.3.2011 7:13:00

Jarda 2004 >> s tebou taky ssouhlasim ale my mame malej marazak a na prazdniny jedu do karavanu (2 měsíce a potřebuji si udělat boilies aby mi vydrželo bez zamrazzení

NPetr.J - Profil | Út 1.3.2011 6:29:18

Cloud >> Kapr žluklý věci určitě miluje, proč by jinak každý významný výrobce používal jako jeden z hlavních atraktorů N-Butyric Acid

NCloud - Profil | Út 1.3.2011 1:02:36

lobotomie (fanik) >> jaký mají ve zkutečnosti chutě,nebo na co mají chuť,tak to asi nikdo neví.Každopádně mě ve škole přesvěčovaly, že kapr nemá schopnost vnímat hořkost,trpkost, a tak lze ho krmit i žluklýma olejninama a pokrutinama.Ale těžko říct. :--))

NJarda 2004 - Profil | Po 28.2.2011 22:18:12

Quick2803 - >> Konzervant nepoužívám pokažde si beru jen co prochytám nebo znovu zamrazím nebo použiji na prokrmení do budoucna . Konzervant bude praktickou věcí ale podle mne pokud to není nutné to do koulí nedávám.

Nlobotomie (fanik) - Profil | Po 28.2.2011 22:14:37

Cloud >> může to být arabská guma v tekutém stavu... tam kde se vyrábí sodovky apd. je jí plno
a kyselina skorbová =D

Nlobotomie (fanik) - Profil | Po 28.2.2011 22:13:06

Cloud >> ta sůl opravdu ničemu nevadí... jednak se vymyje a druhak rybám nevadí a naopak zýrazńuje chu´t a je jedno jestli je to ovocné... že to nechutná tobě je bezpředmětné, ryby mají jiné chutě ;)

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 21:15:44

Jo,a sůl jsem zkusil!Možná že to vytáhlo vodu,ale sůl se na táhla do boilí.Ale dost!Na ovocné sladké báze,to už nikdy v životě dělat nebudu.Po ochutnání "humus",a vůbec mě nezajímá,že se to údajně hned vypláchne.Do soly už jen maso do komína. :--))

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 21:08:52

lobotomie (fanik) >> Což s tím ovocným sirupem,asi máš pravdu.Rozhodně pokud by se to nechalo na boilí zaschnout.Každopádně tenhle konzervant nevykazuje žádné cukernaté roztoky,alespon co se týká chuti.Může to být ale namíchané s nějakou "gumou",nebo škrobem, podle té lepivosti.Na zkoušku jem to krátce zahřál v mikrovlnce,a po odparu lepivost je větší,a po okraji vznikla bílá hmota a krystalky. :-)

NZdendahat - Profil | Po 28.2.2011 21:02:34

lobotomie (fanik) >> Jóó, ale bacha zkoušel i cukr a ten se neosvědčil, :-))
stale se z toho jakási kašovitá věc heheeh

Nlobotomie (fanik) - Profil | Po 28.2.2011 20:46:58

Cloud >> těžko říct, kyselina askorbová se dá rozpustit v podstatě v čemkoliv a ve volné vodě se pak hrozně rychle rozptýlí
kombinace s cukerným sirupem, může napomoct konzervaci

koupíš-li levný ovocný sirup (např. jahodový) v tescu se všemi těmi éčky a konzervanty co v něm jsou, budeš-li postupovat stejně jako je u návodu na tento konzervant, tak to bude konzervovat nejméně stejně účinně ;)

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 20:36:37

lobotomie (fanik) >> Co myslíš,že by to mohlo být?

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 20:35:42

Tak tady,trochu jsem schválně rozlil.

Barva je mírně nahnědlá,sirupové konzistence,a při ochutnání mírně nahořklá,třeba někdo podle toho pozná co by to mohlo být.

Nlobotomie (fanik) - Profil | Po 28.2.2011 20:34:44

Zdendahat >> sůl i cukr jsou přirozené konzervanty a navíc z boilies vytáhnou i vodu

NZdendahat - Profil | Po 28.2.2011 20:33:13

Zdravím, hele mám kámoše a on to uplně normálně nasolí, prej i boilí co neni na masový bázi.
Co řikal tak prej chytá normálně že to nevadí. Co vy na to?

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 20:32:22

Quick2803 >> Poradím :-) Zatím ti pošlu fotku toho konzervantu.

NQuick2803 - Profil | Po 28.2.2011 20:28:38

Cloud >> hlavne nevim jak na to :-))))

NCloud - Profil | Po 28.2.2011 20:16:02

Quick2803 - >> Koukám,že jsem zatím jedinej,co to vyzkoušel.Takže už ti radit nemohu.Ale proč nechceš zkusit boilí zavařovat?

NEnigma - Profil | Po 28.2.2011 20:09:13

Dal jsem to tam proto,že je to prakticky stejná otázka.Tam se na to taky mohl zeptat..

Nlobotomie (fanik) - Profil | Po 28.2.2011 19:51:32

tipuji že je to klasická kyselina askorbová rozpuštěná ve vodě

NQuick2803 - Profil | Po 28.2.2011 19:49:45

Jegor >> dik to už jsem si taky přečet ale taky mně zajímá jak dlouho to boilies vydrží a taky zkušenosti lidí kteří ho používají

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 19:47:16

Jegor >> než jsi to dopsal :-))

NJegor - Profil | Po 28.2.2011 19:45:20

don Ferrari >> Kde to vidíš vicekrár????

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 19:42:50

Jegor >> stačí jednou :-)))

tak to pak jo,

NJegor - Profil | Po 28.2.2011 19:41:50

Enigma >> On se ptá na tento výrobek.
Konzervant na boilies
POPIS:
Je speciálním prostředkem pro samovýrobce boilies. Prodlouží Vám, při zachování kvalit nekonzervovaného boilies trvanlivost na několik týdnů. Jeho použití je velmi je velmi snadné. Hotové boilies vložte do uzaviratelné nádoby, nebo do igelitového sáčku. Pak naneste na bolilies konzervant v koncentraci asi 10 ml / 1 kg.Pak protřepte tak, aby byly kuličky dokonale pokryty konzervantem. Tento prostředek chrání boilies před náletovými plísněmi, které jsou přímým zdrojem zkázy. Jelikož je konzervant velmi dobře rozpustný ve vodě, po navnazení se okamžitě z povrchu kuliček uvolní a dále se pak boilies chová jako nekonzervované.
detail výrobku

NQuick2803 - Profil | Po 28.2.2011 19:41:23

a dá se tento výrobek nějak apliokovat na domaci boilies aby se nemuselo mrazit????

NJegor - Profil | Po 28.2.2011 19:36:55

Enigma >> On se ptá na tento výrobek

Nkut - Profil | Po 28.2.2011 19:33:33

Ahoj.Na Václavíka chytám nejvíc,ale nic nekonzervuju.Co koupím,rozdělím do kelímků,zamrazím a k vodě beru jen to třebuju.I když všechno nepoužiju tak boili zustane i po 14ti dnech nezamražené v pohodě.

Ndon Ferrari - Profil | Po 28.2.2011 19:31:48

Enigma >> to je něco jiného, :-)

NEnigma - Profil | Po 28.2.2011 19:30:59