Fčela - Profil | Čt 9.12.2010 18:25:29
toliplzen - >> souhlasim s kolegou Usamou,nechat vyschnout a zasipat je soli a mam takovy dojem,ze Ken Townley nekde psal,ze jim pak nevadi i nejaka mensi vlhkost a ten ma uz neco vyzkouseno,tak neni duvod mu neverit. At se dari...
fbc - Profil | Čt 9.12.2010 18:14:15
toliplzen - >> Pravdepodobne budeš spokojný,ja chytám výhradne na svoje boilies už 10 rokov a vždy mi niečo ostane a nemám najmenší dôvod niečo meňit,keď budeš chcieť niečo vedieť kľudne napíš čus.
toliplzen - Profil | St 8.12.2010 23:24:47
fbc >> Myslím, že asi budu postupovat stejně, a preservabait možná zkusím na mléčné báze a játro, ale jen v minimálním množství, přece jenom u těchto přísad mám krapátko obavy..
Slavík - Profil | St 8.12.2010 21:05:39
seplf >> koukni níž a najdeš to,někdo odkaz dával
seplf - Profil | St 8.12.2010 21:03:40
nějak se to zakouslo tak znovu kde se preserver tb dá koupit
seplf - Profil | St 8.12.2010 21:00:57
zdravím a mám dotaz kde se ten
Slavík - Profil | St 8.12.2010 20:24:49
Petr.J >> máš pravdu asi by to bylo lepší a já toho nedělam moc vjetšinou 2-3kg na ráz víc né to mi stačí ale problém je že bydlim jinde než dělam koule a mam tam i pruty.Když už někam jedu tak chci mít koule hotové a jen to naskládat do auta a vyrazit né se ještě dělat s koulema,spěcham k vodě jak blázen,znáš to :))
Petr.J - Profil | St 8.12.2010 20:19:19
Slavík >> Když jezdíš jenom na víkendy, nebylo by lepší si před tím naválet vždycky čerstvé a žádné zásoby si nedělat, na víkend se toho zase tolik nespotřebuje, to je práce na chvilku a čerstvé jsou určitě nejlepší, já si někdy dělám čerstvé kuličky přímo u vody, když jsem tam déle, vezu si namíchanou směs, pár vajec nějaké ty vodičky a kuličky si na chytání udělám, stejně je na rybách většinou dost času.
Pajos07 - Profil | St 8.12.2010 19:54:25
toliplzen - >> cau ja to tak 7 dni necham vyschnout v bedince a potom to davam do kabel na boilie a necham to vyset doma na teplejsim miste ale bacha docela to smrdi kdyz to mas tam delsi dobu
Usama - Profil | St 8.12.2010 19:27:28
Slavík >> Důvěra je nejdůležitější . Taky vozím 2 max 3 druhy .
Lajnator - Profil | St 8.12.2010 19:21:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
toliplzen - >> na konzervanty pozor! ne všechny jsou "použitelné", koule sice neplesnivý ale zároveň taky nechytají...za posledních pár let šla kvalita hodně nahoru ale stejně preferuji spíš přesušit...pak skladovaní na tmavém suchém místě a nebudeš mít problém...jestli chceš přeci jen prubnout chemii, poptej nějakého ověřeného výrobce co do toho cpou, každopádně z přírodních konzervantů je hodně dobrá sůl! po uvaření naložit...já nechávám schnout cca 3-4 dny
Cloud - Profil | St 8.12.2010 19:18:25
toliplzen - >>Jelikož konzervování v soli nebo cukru mění vastnosti hotovek a při sušení dochází ke ztrátám aromatických látek,tak já nejraději konzervuji bolí zavařováním ve skleněných zavařovacích lahvích.
Slavík - Profil | St 8.12.2010 19:09:52
Usama >> S tou důvěrou ti dávam 100% za pravdu,vždy jsem vozil k vodě několik druhů koulí a snažil se to různě kombinovat,vymejšlet ale postupem času zjištuju že mi stačí max dva druhy a prostě věřit.
Usama - Profil | St 8.12.2010 19:03:41
Slavík >> Taky jezdím hlavně víkendy a šlapou dobře . Chce to tomu věřit navíc pokud to jde nechávám to nahozený i 30 hodin než to přehodim. Tak chci aby to vydrželo .
Usama - Profil | St 8.12.2010 18:56:54
Slavík >> Samozřejmě že jsou tvrdý ale hodně záleží na složení směsi . Věř tomu že do 48 hodin se mě rozpadnou a hlavně nejdou na to tolik malé ryby .
don Ferrari - Profil | St 8.12.2010 18:52:30
Slavík >> taky to nepíšu proto, aby jsi ho tam začal dávat, jen mé poznatky s preserverem,
Slavík - Profil | St 8.12.2010 18:51:39
Petr.J >> určitě jim to nevadí,možná to je i lepší vzhledem k tomu že to nerozmlátí bílá ryba ale mě se zadařilo na měkké koule a tvrdé zustali netklé,možná to je jen danou vodou nepřikládam tomu velkej význam ale měkčim víc věřim a dřív začnou pracovat,nejezdim k vodě na týden ale jen víkendy
Slavík - Profil | St 8.12.2010 18:48:28
don Ferrari >> Abych se přiznal ten preserv jsem už viděl ale do koulí ho dávat taky nechci je to na každym,prostě k tomu nemam vůbec důvěru i když je to možná blbost
Petr.J - Profil | St 8.12.2010 18:46:57
Slavík >> Já je taky suším na kámen a poté ještě zasypávám cukrem, jsou tvrdé jako šutr a nezdá se mi že by to kaprům vadilo, žerou to normálně.
don Ferrari - Profil | St 8.12.2010 18:43:37
Slavík >> To je ten důvod, proč používám preserver,
Slavík - Profil | St 8.12.2010 18:40:13
Usama >> zdar když ale dáš koule do sloli-cukru tak ztvrdnou né,nemam s tim žádnou zkušenost ale do mrazáku se mě nevejdou a vysušit na kámen je nechci,mam lepší zkušenost s měkčíma
fbc - Profil | St 8.12.2010 18:33:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Ak gule varíš tak sušenie stačí od 3 do 7 dní.Ak naparuješ tak dlhšie aj okolo 2-týždnov v bedničke na ovocie.Preservabait nepoužívam,iba ak by si mal postavenú zmes čisto na mliečnych proteínoch,tie sa dosť kazia,ale všetko záleží od zmesi.Po vysušení ich z bedničky presipem do mechov od cibule,označím lístkom.Mechy zavesím na suché miesto a občas ich cez zimu pretrasiem.Na jar sú vysušené( väčšinou sa dajú prepichnúť aj ihlou)-a pred rybačkou ich vysypem do plastovej nádoby a zalejem olejom,tek.potravou,atd.Nechám ich tak asi týžden a potom na ne chytám.Takto oživené gule normalne fungujú od 1 dňa.
Usama - Profil | St 8.12.2010 18:33:09
Nevidím důvod dávat nějakou chemii když stačí sůl nebo cukr . Takhle skladuju krmení třeba i 4 měsíce bez problémů s plísní .
Grasel - Profil | St 8.12.2010 18:31:54
don Ferrari >> Děkuji a nápodobně!
don Ferrari - Profil | St 8.12.2010 18:28:18
Pvl >> také jsem sušil, ale pak jsem přešel na preserver a nezjistil jsem rozdíl, což Ty a Grasel říci nemůžete, ale jde zde pouze o naše názory a tak tu každý může napsat to své, ať vám to oběma kouše, :-)
Grasel - Profil | St 8.12.2010 18:21:19
don Ferrari >> Viz můj první zápis v této diskuzi
Pvl - Profil | St 8.12.2010 18:20:49
don Ferrari >> Ne . A ani jsem se myšlenkou jej použít nezabýval . Abych pravdu řekl . Z důvodu který psal Grasel .
Grasel - Profil | St 8.12.2010 18:19:43
don Ferrari >> Dávej si ho tam když chceš,já Ti nebráním,lej to tam po litrech,mě je to putna.Zadavatel se ptal a já mu odpovídám že dle mého názoru je lepší boilie usušit a je po starostech a nemusí se zaobírat nějakým preservrem a pak to stejně ještě sušit.
don Ferrari - Profil | St 8.12.2010 18:17:48
PVL, Grasel: použil jsi někdy preserver do vlastních boilies?
Pvl - Profil | St 8.12.2010 18:15:46
Grasel >> Tak nějak bych to viděl také .