aky filetovaci noz by ste mi odporucili??

mam v plane si kupit filetovaci noz. je ich tak vela ze si neviem vybrat.vedeli by ste mi poradit??diky
66 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NMajsher - Profil | Po 12.4.2010 20:58:42

Mám nový nepoužitý švédský filetovací nůž zn. Mora (zasvěcení vědí). Byl to nevhodný dárek, prodám ho. pc.: 655 Kč Nyní se slevou nejvyšší nabídce.
Mora Fishing Comfort 896; plastové pouzdro, gumová střenka, délka čepele 15,5 cm, za studena válcovaná nerezová ocel

NKubasMan - Profil | Po 12.4.2010 20:45:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslím si , že nejlepší s čím sem se setkal, byla Rapala. Asi za 400 stováky docela dost muziky.Pouzdro a brousek k tomu. Ostrá špička , rukojeť protiskluzová a moc se netupí.Určitě všechny nože Rapala jsou super , takže s žádným neuděláš chybu.

NDavid S. - Profil | Po 12.4.2010 20:25:25

Tatoo >> s filetovanim uz urcite skusenosti mam....ide mi to od ruky ale zatial filetovaci nozik nemam. :-)) ale ked si ho kupim tak bude vyuzity naplno.nemyslim tym ze kazdu rybu co chytim /teda ak chytim/ zoberiem domov, ale myslim tym to, ze s anam zapacili viac filety ako cele ryby :-))

NTatoo - Profil | Ne 11.4.2010 23:07:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David S. >> Pri spracovávaní mäsa, potrebuješ mať veľmi ostrý, tenký a ohybný nožík. Ostrý, aby si mäso a hlavne kožu rezal a nie trhal, tenký, aby si sa dostal aj do malého priestoru pri vykosťovaní a ohybný, na to prídeš časom sám, ako to využiť. A keď prídeš na "finesy" tak rybu očistíš a nafiletuješ za chvíľku. :-))

NDavid S. - Profil | Ne 11.4.2010 20:13:59

kebator >> ze som si to aj myslel :-)) aj mne s apaci ten s drevenou ruckou

Nkebator - Profil | Ne 11.4.2010 20:00:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David S. >> jedine Rapalaaaaaa ! :-)))

Nbombardák - Profil | So 10.4.2010 15:58:12

Slaughter Maniak >> Osobně v těchto věcech patriot nejsem, ale máš pravdu, že jsou dostačující. Každopádně je na Tvém zátiší znát, že nože nejsou na parádu - za ty roky dostal každý z nich - pořádný kouř. Já používám dlouhé roky ocílku od firmy Dick a momentálně dávám přednost nožům od firmy Wenger- Swibo a Giesser. Nože i zavírací, mám rád a dá se říct, že už jich mám pěknou sběratelskou hromádku.

NSlaughter Maniak - Profil | So 10.4.2010 15:27:49

bombardák >> dobrušuju na ocílce...ty kudly mám po ségře, která emigrovala..... oba je používám cca 13 let z toho tři roky v učení a dva gastroprovozu a předtím byli používány cca patnáct let v domácnosti...... co se nožů týče sem patriot.... a z vlastní zkušenosti ti mohu říct že KDS jsou kvalitní cenově dostupné nože používané ve většině provozovnách......... pro většinu smrtelníků jsou tyto nože víc než dostačující.... nějak jsem zřejmě nepodlehl konzumu...alespoň na jednom jsme se schodli a to že na filetovacím noži nemají zuby co pohledávat...

Nbombardák - Profil | So 10.4.2010 15:12:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slaughter Maniak >> Mám pocit, že jsi tuto debatu, tím tzv. Rambo nožem - tedy spíš nožem na přežití - který na zakázku pro film Rambo, vyrobil nožíř Jimmy Lile - poslal trochu mimo. Srovnáváš nesrovnatelné. Pleteš si totiž ozubení a zuby pily, které se nacházejí na některých modelech speciálních nožů např. Rambo nůž na přežití... Účelem ozubení je v zásadě vytvořit důraznější a lehčí řez. Důvod, který to vysvětluje je, že řezná hrana na ozubené čepeli je delší, než na čepeli bez zubů. Co se týká položené otázky . Většinu tzv. filetovacích nožů nabízí spousta firem ( kvalitních.) Ve většině případů to jsou naštěstí firmy zahraniční - Wenger, Dick, Swibo, Victorinox, Fiskars, Camillus, Kershaw, Gerber, Cold Steel a mnoho jiných, které jsou také známé produkcí nožů s různým typem zubatého ostří, určitě však nevhodného pro filetování. Osobně jsem otestoval několik speciálních filetovacích nožů - zůstal mi jediný - od firmy Fiskars. Většina dnešních komerčních ( Rapala) je dostačující i když je vyráběna v Číně. Možná bych se porozhlédl ve firmách, které vyrábí nože řeznické ( Dick, Swibo, Wenger aj.) V posledních letech se k nám dostali, myslím tím naš úsměvný státeček - speciální vykosťovací nože ( tzv. flexible) od těchto firem. Pro filetování jsou díky několika typům pružnosti a velikosti čepele a hlavně kvalitní rukojeti, jako zrozené. Co se týká firem KDS a MIKOV pane kolego - mohu se Ti vyjádřit na SZ. Navíc, každý nástroj - tedy i nůž zobrazuje charakter svého majitele, na čem to prosím Tě brousíš ?

Nbig.John - Profil | So 10.4.2010 11:14:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

David S. >> Při výběru se zaměř na to jak Ti nůž padne do ruky a hlavně ať Ti z ruky neklouže.

Nviši - Profil | So 10.4.2010 10:58:21

Tam jde o to kolik do něho chceš vrazit.Práci udělá stejnou ten za 100 i za 500.Mám rapala 15cm za 300 a je to dostačující.

NDavid S. - Profil | So 10.4.2010 10:48:12

dik z arady.mal som vytipovany noz rapala a asi si ho aj kupim :-)) velmi sa mi paci vzhladovo ako aj vlastnostami http://shop.rrr.sk/noze/rapala-filetovaci-noz-fnfs​f4-.html len dlzka cepele 15cm

Nbig.John - Profil | So 10.4.2010 8:03:06

Slaughter Maniak >> Nechci se Tě nějak dotknout, ale ten nůž co jsem uváděl já, má zubaté ostří pouze na koci čepele u rukojeti (cca 2cm). Čímž ničemu nevadí a naopak, při porcování ryby je k užitku (ploutve, hlava) a jak psali přede mnou, naostřit se dá - sice jsem ještě neměl potřebu tak učinit, ale dá...
Je hezké, že tady celou dobu omýláš jak Ti stačej do kuchyně tři nože a ocílka,ale pokud se nemýlím, tak zadavatel otázky chtěl poradit s FILETOVACÍM nikoli Tebou tolik proklamovaným VYKOŠŤOVACIM nožem. Doufám,že rozdíl mezi nimi je Ti patrný.

NAnýzový dědek - Profil | Pá 9.4.2010 15:13:01

jambo >> Ahojky!
Vyjadril jsem Jen svuj nazor. Me ten filetak od Rapaly vyhovuje. Ale NIKOHO nenutim, aby si ho kupoval!

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:42:42

poldeci >> popruh ,kartón ,lano opaskovú kožu....na to sou zalamovací nože nebo kobercářský s krátkou planžetoun nebo háčkem.... opaskovou kůži můj děda krejčí stříhá kovanejma nůžkama.... nikde ani náznak zoubku(vyjma entlovacích nůžek ty sou zoubkovaný celý).....mezi nožem a pilou je docela podstatnej rozdíl.... jedinej kvalitní nůž se zoubky byl podlemě tradiční Rambo nůž pordávanej v devadesátejch letech na burzách za cenu kolem 150,-(měl kompas, ocelový lanko, tři sirky a dokonce háček s karabinkou asi na to lanko) jenom sis musel dávat pozor aby se ti jaksi nerozpadnul v ruce... docela simpatickej my byl i štěpařskej nůž (taky bez zubů)

Npoldeci - Profil | Pá 9.4.2010 14:38:31

Slaughter Maniak >> rezal si niekedy popruh ,kartón ,lano opaskovú kožu,..moźností je plno-pozri sa napr na záchranárske nože
...ano aj ja mám flexy,2stihlky,sekery ale bavíme sa o nožoch
končím

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:22:30

poldeci >> tak promiň ve svý gastronomický zaslepenosti sem zapoměl že se dá krájet něco jinýho než potraviny.... venku většinou používám maflík, flexu, homelitku nebo perlík, sekerku.....když zuby tak na kotouči nebo řetězu a teprve pak hodně výkonu....

Npablo-fish - Profil | Pá 9.4.2010 14:21:58

Smutek >> dík za typ. pozriem si to

NJarda Š. - Profil | Pá 9.4.2010 14:20:32

Slaughter Maniak >> Asi nejlepší, co jsem kdy na ryby měl, ale bohužel, už dávno jsem ho ztratil.

Npoldeci - Profil | Pá 9.4.2010 14:18:19

Slaughter Maniak >> :)sa nechápeme ,ja ťa o ničom nepresviedčam viď moj posledný príspevok "samo že veľmi záleží na akú prácu si vezmeš zubaté ostrie" PRÁCU -neznamená že len v kuchyni

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:15:43

jinak na ryby nosim tendle z dětských let zhuntovanej parůžek(Brigant rostfrei), na vykuchání to stačí zbytek zmáknu níže uvedenými kuchyňáky.....ale ten fileťák za 60,- si asi pořídim, za ty prachy je to echte-kauf

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:10:21

Jarda Š. >> jo takovou rybyčku chytit, neřešil bych jestli je zlatá nebo stříbrná.... krásně by se sní podřezávali masáci, nebo kácely bedly

NJarda Š. - Profil | Pá 9.4.2010 14:09:35

Smutek >> Ztratit na rybách stříbrnou rybičku za 12 000,- Kč, to už by docela naštvalo.

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 14:03:34

poldeci >>dělal sem dva roky v provozu kde se deně dělalo 2-5 tisíc jídel deně....můžu odpřísáhnout že v provou nebyl jedinej zubatej nůž ( z pochopitelných důvodů ) nesnaž se mě prosimtě přesvědčit že sou u nože zuby k něčemu dobrý u mě to opravdu nemá smysl (za těch pár let v oboru jsem se nakrájel až hamba)....... ty nože jsou pomalu starší než já a krájej jako žádný jiný....všimni si nápisu je možná nečitelnej ale z jedný strany : KDS z druhý : made in Czechoslovakia

Npoldeci - Profil | Pá 9.4.2010 13:57:59

Slaughter Maniak >> poldeci - ® [Poslat soukromou zprávu.] Pá 9.4.2010 13:27:30
Slaughter Maniak >> samo že veľmi záleží na akú prácu si vezmeš zubaté ostrie ako kuchyňák má jednoznačne širšie využitie hladké ostrie

nečítaš poriadne:)

NVybliz - Profil | Pá 9.4.2010 13:55:12

Slaughter Maniak >> Taky jsem na nej cumel, jak tele na nove vrata. :) U flexy bych se bal rezat prumer 5 milimetru, ze mi ujede ruka a spicka v prdeli. A navic ji nemam doma.Takhle jsem si spicku pomalinku vypizlal a nuz zas muze zpatky do supliku, za posledni 3 roky jsem ho nepouzil, az ted. :)

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:53:54

poldeci >> no můžeme si dát závody v krájení čehokoliv na cokoliv..... já s rovným ty se zubatým ..... uvidíme rázem který nůž má větší výkon.... nezapomeň že k úpravě jemného rybího masa nepotřebuješ výkon ale přesnost a cit....

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:51:52

Vybliz >> tos mě dostal a vzdávám se...asi bych na to šel s flexou...

Npoldeci - Profil | Pá 9.4.2010 13:51:06

Slaughter Maniak >> vidím že nie si fanda zubov,predchádzajúcim príspevkom iba toľko zub.ostrie má podstatne viac rezných hrán ako hladké tak logicky jeho výkon v reze bude omnoho lepšíako pri hladkom /bez nutnej údržby/-príborové nože sú úplne iná kapitola

NVybliz - Profil | Pá 9.4.2010 13:50:40

Slaughter Maniak >> Nuz se zubatym ostrim mi minuly tyden doporucili v ryb. prodejne. Kupoval jsem si novou spicku na bolonku, stara mi necekane praskla. Nova byla delsi a tak mi prodavac doporucil, ze pri kraceni mam pouzit zubaty nuz na chleba a nebo rajcata. Opravdu to vyjimecne fungovalo. :)

Njambo - Profil | Pá 9.4.2010 13:49:42

Anýzový dědek >> Nazdar, Rapala je výborná na woblery, ale nože jsou a nesou opravdu jen značku !

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:48:35

každopádně jakákoliv úprava ryby nebo masa či čehokoliv jiného v kuchyni neni ani tak o noži jako spíš o rukou.... nezapomínejte že ani s drahým nožem vám kuchání a filetování nepůjde o moc líp než z levným pokud k tomu nemáte vlohy, nebo zkušenosti........

NSmutek - Profil | Pá 9.4.2010 13:48:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

NVybliz - Profil | Pá 9.4.2010 13:48:07

MatesPB >> Taky ho mam jen na ryby, kdyz je to filetovaci nuz. :) Proste mam dojem,ze kosti(zebra) prorezeva hur,nez bych cekal. Ale udelel jsem chybu ve vyberu, ukazalo se, ze tech 23 cm je zbytecne moc.
Jo, tenhle se mi taky libi.
Ted ma jeden kamarad nejakou nabidku z Mikovu tusim, ze by delal nejake kousky na zakazku, tak uvidim, jak to dopadne.

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:45:03

poldeci >> nabrusce jednou tam jednou zpět, podruhé tam a podruhé zpět.... a je po zubech....i kvalitních.....zubatý nože vznikli původně jako příborové kvůli neschopnosti hospodyňek upravit hovězí steak tak aby se dal skonzumovat použitím klasického příborového nože...potom se toho chytil Horst Fuchs (kapacita v prodeji čehokoliv, komukoliv) a vydal "kvalitní sérii nožů Henkelbach....ve finále aby se ostatní výrobci nezhroutili z tempa doby začali taky u low-endových výrobků používat jakési laserem broušené zubaté ostří...

Npablo-fish - Profil | Pá 9.4.2010 13:44:11

Slaughter Maniak >> hm, zaujmavý názor, ale ja ich mám rád a okrem toho rád s nimi krájam chlieb takže by som ich chcel aj ostriť, len neviem ako

Npoldeci - Profil | Pá 9.4.2010 13:37:47

Slaughter Maniak >> jasne ale zachádzame priďaleko,čo myslíš koľko x kvalitné zub.ostrie budeš musieť obtiahnuť v porovnaní z hladkým?...ako vravím zachádzame-nechcel som nejako vážnejšie vstupovať do diskusie len ma zaujal tvoj názor na nože

NMatesPB - Profil | Pá 9.4.2010 13:34:16

Vybliz >> Já zatím dobrušovat nemusel(používám ho jen na ryby), ale pokukuju po tomhle: http://www.normark.cz/katalog/RAPALA/noze/Rapala-B​PFNFSF-Superflex-Fillet-7,5

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:32:46

poldeci >> a brúsiť zubaté ostrie,nič zložité napr fy.spyderco mávýbrus zubov iba z jednej strany takže jednoducho obtiahneš ocieľkou alebo kameňom po hladkej strane.......
.až na to že si strhneš hranu na stranu kde už s ní nic neuděláš..... ocilkou nůž nebrousíš pouze dobrušuješ a pokaždé když tak činíš děláš to samozřejmě z obou stran....na broušení sou brusné kameny.... ty jediné si dokážkou se zubatými noži poradit ovšem často potom vzniká nemilé překvapení ze strany vlastníka ,,,,,,,

NVybliz - Profil | Pá 9.4.2010 13:31:28

MatesPB >> Mam stejny,ale ten s cepeli 23 cm a zda se mi, ze se rychleji tupi a je treba furt dobrusovat.

Npoldeci - Profil | Pá 9.4.2010 13:27:30

Slaughter Maniak >> samo že veľmi záleží na akú prácu si vezmeš zubaté ostrie ako kuchyňák má jednoznačne širšie využitie hladké ostrie
...a brúsiť zubaté ostrie,nič zložité napr fy.spyderco mávýbrus zubov iba z jednej strany takže jednoducho obtiahneš ocieľkou alebo kameňom po hladkej strane

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:21:16

Jarda Š. >> díky, díky, dobrá rada nad zlato.... možná že v létě při tradičním každoročním výletu do jižních čech tamtudy budu mít cestu...

NAnýzový dědek - Profil | Pá 9.4.2010 13:20:07

tuzemák >> Ted jsi me rozesmal. ....-:o))

NJarda Š. - Profil | Pá 9.4.2010 13:16:01

Slaughter Maniak >> Kdyby ses někdy jel podívat k výrobci, tak hned za areálem KDS ve směru od centra Sedlčan se nachází Retenční nádrž (18 ha), která je součástí revíru 411 062 MASTNÍK 1.

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 13:03:41

pablo-fish >> zubatý nože nejlíp nabrousíš tak že je všechny sebereš a fofrem vyexportuješ do komunálního odpadu, místo nich si koupíš jeden normální za 150,- a ocilku za 200,- a máš klid do smrti smrťoucí..........neni nic horšího neš ze říznout tupou a navíc zubatou kudlou....ta neřeže ta trhá....notabene už ste někdy viděli holiče se zubatou břitvou ? symbolem ostrosti ?

NMDC - Profil | Pá 9.4.2010 13:01:38

Slaughter Maniak >> Když jsem byl malej , tak stála rybička 1 korunu !

Npablo-fish - Profil | Pá 9.4.2010 12:53:54

Smutek >> ako tie brúsiace ihly vyzerajú? nemáš nejaký kontakt? ja ich rád používam v kuchyni ale neviem ich naostriť. raz som zaniesol k brusičovi nože a prihodil aj jeden zúbkatý a nabrúsil mi ho na hladký (neveril som vlastným očiam)

Ntuzemak - Profil | Pá 9.4.2010 12:51:01

Slaughter Maniak >> asi tyto nože používám i jááá,ani zubatý a ani keramický v žádným případě nechci,pár známých se už zklamalo,nejní nad ocilku...

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 12:48:28

tuzemak >> v reálnym životě stačej tři nože a ocílka : normální kuchyňák, dranžírák a vykošťovák, od týdle firmy dohromady za 6-7 stovek a na celej život.... jako vyučenej kuchař sakra vim o čem mluvim....zubatej nebo keramickej nůž mi nesmí do revíru.....

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 12:44:51

Smutek >>brousící jehly - ideální řešení pro velké provozy, nebo profesionální použití.....zubatej nůž = neštěstí v kuchyni...... trvám na to že zubatej nůž nenabrousíš tak jako nůž normální....

Ntuzemak - Profil | Pá 9.4.2010 12:42:31

Slaughter Maniak >> ten vykošťovací bych určitě bral,ztoho dýchá pěkný teplo:o)))

NSmutek - Profil | Pá 9.4.2010 12:40:19

Slaughter Maniak >> cha cha zubatej nůž nabrousíš, jsou na to brousky tzv. jehly a těma je nabrousíš.:-D

Ntuzemak - Profil | Pá 9.4.2010 12:34:08

Anýzový dědek >> máš pravdu z každýho nože dýchá teplo,ale musíš ho mět zapichlé mezi 4 a 5 žebrem!!!

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 12:32:38

1067 Nůž filetovací 6
Výrobce: KDS Sedlčany
Číslo: 1067
Délka čepele: 140 mm
Celková délka: 250 mm
Hmotnost: 35 g
Celkem s DPH: 59 Kč
http://www.kds.cz/produkty/1316-kuchynske-noze/131​6-1067-nuz-filetovaci-6.html
kvalitní nože s kterými budou spokojeně krájet ještě tvoji vnuci....

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 12:26:39

big.John >> cha cha zubatej nůž už nenabrousíš..... ale to vlastně ani nože od horsta nepotřebujou....

Nbig.John - Profil | Pá 9.4.2010 12:25:10

Npablo-fish - Profil | Pá 9.4.2010 12:21:45

Walleye - altered ... >> Walleye - 9.4.2010 12:09:49 >> Neviem či je Rapala dobrý smer. Predáva sa skôr značka, ale za kvalitu a materiál čepele by som ruku do ohňa nedával (aj ked rúčka vyzerá dobre).

NWalleye - Profil | Pá 9.4.2010 12:09:49

David S. - >> Myslím,že z produkce fa. Rapala si může vybrat každý dle svých požadavků i cenové relace!

Npablo-fish - Profil | Pá 9.4.2010 12:02:14

Ja som na doporučenie kúpil takýto: http://www.moraofsweden.se/index.php?cid=308 nevyzerá ktovie ako, ale je dobrý a má kvalitnú švédsku oceľ. na slovensku stál 20 eur.

NAnýzový dědek - Profil | Pá 9.4.2010 9:58:17

David S. >> Me osobne vyhovuje filetovaci nuz RAPALA s drevenou rukojeti delka ostri 28cm. Krasna prace, kvalitni material netreba brousit.
P.S: protoze jich je vice, tak jsem koupil ten s gravirovanim.
Nejlip udelas, kdyz si nuz vezmes v obchode do ruky. Melo by z nej tzv.dychat teplo a padnout ti do do dlane.

NSlaughter Maniak - Profil | Pá 9.4.2010 9:54:28

hlavně dlouhej, ostrej a měkkej, ostří by se mělo dát lehce ohnout , rukojeť by měla bejt ergonomická a hlavně bezpečná proti sklouznutí... osobně preferuju nože KDS .... zajeď někam do profesionálního vybavení velkokuchyní tam si vybereš.... ceny nejsou nikterak závratný a kvalita výborná (minimálně neplatíš za značku)