- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Grundle
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
1x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Nsiro | Út 13.4.2004 21:49:36
Ne nechaj je udusit ve vlastních sračkách a krvi,ale chybí v moři a ne u nás v řece,víš.
Proto pak nemaj co žrát mořští predátoři a ne ti naši.
Ale určitě jim není líto když je někdo zmasí pro dobrou věc.
waccl:škvarky se dělaj úplně stejně jako grundle a stejně to i chutná,s tím rozdílem že nezmasíš 100prnd,ale stačí jeden kapr.Vyfiletuješ rybu a nařežeš na kostičky.Ty obal v mouce s kořením+solí a do fritáku s tím.
NSikula - Profil | So 10.4.2004 23:35:05
mirmen: Beru zpět. Želva neni původní :o))
NBubák - Profil | Pá 9.4.2004 13:16:10
Nstrejka - Profil | Pá 9.4.2004 11:47:51
NG. Moolis - Profil | Pá 9.4.2004 8:54:37
mirmen: Tak ja to budu asi priste kuchat, Stepnicku neznam, Stepnickovou jsem mel rad-
Nwaccl - Profil | Pá 9.4.2004 8:17:39
Grundle jsem jinak kupoval supermarketu, vyndal ze sáčku, dal do fritovacího košíku a fritoval jak hranolky, po asi 4 minutách to bylo hotové. Hodil do misky, lehce posolil a bylo to hotové.
Nsiro | Pá 9.4.2004 7:24:38
Radši si je fakt koupim nebo dělam škvarky z větších ryb.
NRadek Ch. | Čt 8.4.2004 22:48:57
NSikula - Profil | Čt 8.4.2004 21:26:16
Chovateli utekla maximálně ta želva nádherná (viz obrázek pod... ), ale to si nemyslim. Spíš jí tam chovatel pustil záměrně, protože mu přerostal přes hlavu. Já je měl taky. Když měla přes krunýř nějakejch 7cm, tak jsem jí dal kamarádovi. Rybky mi žrala už jako malá. Já nevěděl, kam se schovávají, a ona je žrala želvy :o(( - normálně je ve dne ve vodě ulovila. Když měla 10cm, tak hubou rozštípla konec fixu. (ne víčko, ale konec... Co by to udělalo s prstem? ) Když jsem je viděl naposledy, tak měly přes krunýř tak 20cm. Už k tomu nemůžeš jít ani v koženejch rukavicích :o)) Je to strašně vzteklý, syčí to, snaží se to kousnout a už to vůbec neni takový ta malá zelená pětikoruna :o((
Nmirmen - Profil | Čt 8.4.2004 21:02:51
Jedině korušku není třeba kuchat, lze ji ke smažení používat ihned.
Postup: ve STUDENÉ vodě nechat několik minut rozmrazit. Okapat se nechá na sítě. Lze ji i jemně !! nasolit. Pak nechat odležet půl hodiny. V mouce ji obalíme za neustálého natřásání. Osmažíme ji na větším množství horkého tuku. Je hotová za několik minut - pozor, nepřehnat, aby nebyla vysušená jako bramborový lupínek.
VŠECHNY OSTATNÍ RYBKY KUCHAT !!!
Hlavičky lze u malých rybek ponechat. Kuchání nejlépe malými nůžkami, bříško rozstřihneme, vnitřnosti vyškrábneme zavřenými nůžkami.Rybky rozstřídíme dle velikosti. Nasolíme je - slabě!, případně pokapeme citronem a necháme pak odležet 30-60 minut.Obalíme v misce s moukou ( do mouky lze přidat např. koření na ryby, papriku..). Lze pak obalit i ve vajíčku a strouhance, není nutné, dle chuti.
Příparva na pánvi nebo ve fritéze.
NEDÁVAT na pánev příliš hustě - může vzniknout nechutná slepenice!
Na pánev dávat rybky stejně velké - snadnější kontrola , zda se menší nepřipalují.
Lze použít hrouzky, okounky ( není nutné škrábat šupinky, ani odstřihávat ploutvičky, plotičky..).Ve starší literatuře se uvádí, že škrabat šupiny je nutné u hrouzka, jinak pokrm hořkne.
Podrobné informace v knize Velký rybí receptář od pana Miloše Štěpničky.
NLadys' | Čt 8.4.2004 18:16:21
Ntidlo | Čt 8.4.2004 17:06:20
NG. Moolis - Profil | Čt 8.4.2004 16:30:40
NGudaska - Profil | Čt 8.4.2004 11:11:49
Nhraji - Profil | Čt 8.4.2004 10:46:10
Nmirmen - Profil | Čt 8.4.2004 9:13:36
NMates(původní) | Čt 8.4.2004 8:58:53
NDalibor - Profil | Čt 8.4.2004 8:30:21
NDalibor - Profil | Čt 8.4.2004 8:29:17
NMates(původní) | Čt 8.4.2004 7:37:47
Nsiro | Čt 8.4.2004 7:21:22
Je škoda zmařit tolik životů prnd když to jde koupit za pár šupů a již vyčištěné.
Recept který jsem zaslechl,na čištění v mléce je celkem otřesný:o(
NZdenda - Profil | Čt 8.4.2004 7:02:31
N.Robo - Profil | Čt 8.4.2004 6:59:17
Nmirmen - Profil | Čt 8.4.2004 6:35:19
Později se "grundle" ( z německého Grundeln) začaly dělat i z jiných druhů ryb, hlavně hrouzků, plotiček aj. V Holandsku se dělají i z korušek.
Chutnají fantasticky, jeden z nejlepších popisů přípravy je v kuchařce pana Štěpničky,odkaz na název - viz. archiv otázek.
Npejtl | Čt 8.4.2004 1:43:30
Ndwarf - Profil | Čt 8.4.2004 0:48:58
Kde to žije - všechna témata
12:57NTeleskop na přívlač 83
12:53NSpodový prut ? 607
12:53NZaniknou některé jezy (Bleskovka) 4
12:47NBleskovky: Česká přívlač ze břehu bronzová na mistrovství světa 1
12:03NKorda Developments a vše co k této značce patří 950
12:00NFeeder vs. plavaná! RYBOMÁNIE na rybách #16 s Tadeášem Malákem (Video) 8
11:41NDokumenty z přírody kolem vody 373
10:57NNutrie říční - jak to vidíte ? 516
10:10NVedete si rybářský deník? 16
9:23NLaminát nebo hliník 76
9:00NRybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu (Bleskovka) 2
0:18NRybaření na Farářce Vranov 2
NeNPodběráková tyč, pevná. 31
NeNAntares Fan Club 245
NeNKlacek na "francouze" 778
Co je nového - všeobecné
12:47NBleskovka: Česká přívlač ze břehu bronzová na mistrovství světa
9:04NBleskovka: Zaniknou některé jezy
NeNBleskovka: Rybáři šlo o život, na přehradě na něj najížděli v motorovém člunu
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
24.5.2×20hodin Rybník Talian.
25.5.Noční rybářské závody Kácov 2024
25.5.Dětské rybářské závody Vranovská...
25.5.CELOSVAZOVÉ POVOLENKY na CHOVNÉM...
25.5.Vojický KAPR 2024
25.5.Rybářské závody v Bělčicích
25.5.Jarní rybářské závody Malešovice
25.5.Rybářské závody Tursko v lovu...
25.5.Dražíč
25.5.Rybářské závody o sele v...
Doporučujeme e-shop
Rybářské centrum Olomouc
Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský...