Na co ulovit amura na panenské vodě ???

Zdravím , oběvil jsem minulí rok menší rybníček okolo 1 ha a na hladině mě příjemně překvapili amuři kolem metru ale jedná se o panenskou vodu takže boilie je tam neznámé. Zkoušel jsem tam z hladiny kůrku to okolo toho jezdili ale nevzali to a ze dna kukuřici na panáčka o to nejevili zájem , pak třešně a totéž ani ťuk. Tak bych se chtěl zeptat jak na tyto amuři vyzrát když nejsou na hladině ? . uvítám každou radu . Děkuju.
Autor diskuse: pavel.5 - Profil , 25.2.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

alien.rem - Profil | Út 14.8.2012 16:37:19

Zkus jestli tam je rákos, ho nalámat do vody a pak tam na jednu špičku dat pouze montáž s hačkem(bez olova a háček zapíchnou do posledních listu a vložit před trs mírně do vody )

barny - Profil | Po 13.8.2012 18:52:28

Zdarec,nejsem přeborník na amury ,byl jsem na ně 2x cileně a mám na kontě cca10 ks amuru stoho 3 přes metr ,nejvědší 20,4 kg.Chci jen napsat,že skoro polovina amuru byla chycena na ruznou návnadu ,prostě se jen experimentovalo a vše ze dna .Něco se chytlo na napichlou meruňku ,něco na česnekovou kukus anizovou kuku a něco na pop ananas a anyzový boilis.Ja bych na 1 ha rybničku chytal klasikou a to ze dna na kuku ,hodně vnadit kukuřicí i 5 kg deně na tydenní chytačce .Věřím že se uspěch dostaví,jen záleží na osádce dané vody.Držím palec ,až ti to jezdí po amurovsku.

Malda512 - Profil | Po 13.8.2012 9:14:26

pavel.5 - >> pavel.5 - >> Ono je také možné, že ti tvoji metroví amuři byli tolstolobici. Tím nechci říct, že nepoznáš ryby ,ale záměna je lehká. Protože moc neveřím tomu, že by na 1Ha kaluži plavali metroví amuři.

Pokud ano tak nikdy a nikomu neříkej kde to je,. Ani mámě doma.
Pokud to jsou amuři tak na ně vyraž za teplého počasí na večer. Pokud bude pofukovat větr a hladina bude zčeřená tak vol jednoznačně lov z hladiny. amur při tomto počasí ztrácí opatrnost a je lehčeji ulovitelný. Volil bych místo bud v okolí mělčiny / před ní ) a nej je místo u hráze .. tam bych to házel cca 1metr od kraje.
Amur se chytá ze dna perfektně když jsou velké vlny. To máš jistotu, že není pod hladinou a máš větší šanci na ulovek. Pokud chodíš na ryby jen občas tak satčí zakrmit masivně před lovem 2 místa a lovit. Jedno podél břehu a druhé zhruba na středu. aby jsi pokryl místa kudy mohou projíždět. Nástarhu bych volil kukuřici, řepku, obilí. Nadělej kule ze šrotu a namačkej do toho kukuřici, řepku, obilí a zakrm. Ve vlnách máš jistotu, že to bude ležet pěkně na dně. Nech si dařit a bud rád, že jsi našel takové místo k rybaření.

Borkala - Profil | Po 27.2.2012 19:41:36

Ja osobně chytám Amury na nakladanou kukuřici příchuť rákos. Ale před tim si zakrmim normální povařenou trochu zakyslou kukuřici.

Dave> - Profil | Po 27.2.2012 15:07:03

Amury moc často nechytám, ale když jsem před rokem chytal kapry na jedné pískovně na Pop-up kuličku s třema zrnkama kukuřice, tak jsem nečekaně chytil amura(61cm).Tehda jsem si místo krmil den předem a to tak, že jsem pozdě odpoledne 2 krát zaplaval s kbelíkem vařené kukuřice na svoje místo a vyklopil to tam, na druhej den jsem nahodil prut pouze s pva punčochou plnou kukuřice.To že zabral ten amur určitě ovlivnila ta kukuřice, a musím podotknout, že na te dané pískovně se amuři nevysazují a je jich tam jen pár.Podle mně teda je určitě u chytání amurů potřeba hodně krmit, protože to krmení je většinou přiláká.