Ktorá esencia vydrží v boilisoch?

Zdravím, chcel by som poprosiť o radu ohladom arómy v boilisoch. Vyrábam si boilisy už dva roky a stále sa mi nedarí udržať arómu esencie v boilisoch na dlhšiu dobu. Skúšal som používať esencie od rôznych značiek a cesto voňalo super, ale po uvarení a usušení sa aróma o pár dní stratí. Zaujímalo by ma, či používate práškové atraktory a arómy alebo nejaké iné, ktoré dajú boilisom vôňu približujúcu sa kupovaným hotovkám.
Za každú radu vopred ďakujem.
Autor diskuse: Miches013 - Profil , 12.9.2017 kaprařina - nástrahy, návnady

Slavíček - Profil | Út 12.9.2017 21:53:17

Mrknato >> Už začínáš bejt trapnej u nás na samosek chytají pomalu všichni a je jedno jestli tam mají krmítko nebo pouze olovo boili nebo kukuřici .Jdi zasirat nějakou jinou diskuzi .Lidem jako ty bych preventivně dával hned hned červenou kartu .Jsi jak gramofon pořád to samý dokola .

viliam1735 - Profil | St 27.9.2017 11:49:48

Ja som tusim dva roky do zadu spojazdnil toto

Petr.J - Profil | Út 26.9.2017 12:38:39

kopec321 >> ve vodě je to potřeba vařit tak dlouho, až se to uvaří. V páře je to potřeba vařit tak dlouho, až se to uvaří. Z páry jsou rychleji suché.

Slavíček - Profil | Út 12.9.2017 19:30:18

Mrknato >> tyhle veci jsou pro ryby skoda ale verim ze ty jsi pravidelny konzument podle toho co pises

RK - Profil | Út 12.9.2017 18:48:42

viliam1735 >> a tomu rozumím. Je to čaro. Iluze.Zábava. Nekonečně moznosti.Cesta bez konce.Proč ne

roxtidy - Profil | Út 12.9.2017 14:24:00

Miches013 >>
bych udelal nejspis neco takoveho

Rybia mucka 30 %
Krupice 15%
Psenicne klicky 10%
Mleta repka 10%
Mleté konope 10%
Syrovatka 10%
Červená paprika + Čierne korenie 10%
Pivovarske kvasnice 3-5%
+Polevkovou lzici soli

Tech 20% uzene ryby bych spis pocital do tekutych slozek.
A klidne bych trochu zkousel menit pomer toho mleteho konopi a repky smerem nahoru na ukor krupice, aby byla kulicka vice hrubsi a lepe propoustela.

Slavíček - Profil | Čt 5.10.2017 20:39:59

Stillovy >> Objemová přísada neutrální chuti po přidání se zvýší tvrdost

Petr.J - Profil | Út 26.9.2017 14:13:55

kopec321 >> když uděláš jedny koule ve vode a druhé v páře a po nekolikadennim suseni porovnáš, nepoznáš, která je z vody a která z páry.

viliam1735 - Profil | Út 26.9.2017 11:15:22

Slavíček >>
Ja som ani netvrdil ze to tam musite dat, alebo by to tam.bolo vhodne, uviedol som len priklad lahkych komponentov.

Slavíček - Profil | Út 26.9.2017 11:13:49

Stillovy >> Tyhle drahe slozky jako krill moucku kaseinaty a podobne uz roky nedavam a chyta to taky .

Slavíček - Profil | Út 26.9.2017 8:18:30

Stillovy >> Dobu rozpadu ovlivňuje hrubost množství pojivých složek délku varu složky jako albumin laktalbumin .Tyhle složky dokáží dobu zkrátit zlepšují zpracování těsta bohužel cena šla hodně nahoru .

viliam1735 - Profil | Út 26.9.2017 7:00:32

Stillovy >>
Co sa tyka samotného a obzvlast dlzky varu,ktora je tu dookola obmielana tak prave dlzka varu zavisi od zmesi.Niekto sleduje pokial boilies vyplava na povrch ,iny sleduju stopky.
Popritom ak si si zostavil vlastnu zmes alebo si pouzil uz namiesanu tak jednoducho si vyskusaj napríklad hodit do hrnca 15 guliciek var ich dve minuty a potom si ich skontroluj,rozpol a uvidis ci je v strede ako blatko alebo je naopak uvarena.Podla toho predlzis alebo uberies cas varu.
V zmesi sa mozu nachadzat lahke a tazke komponenty ktore mozu vyplavat na povrch uz po jednej minute,preto tento faktor mna osobne nezaujma a neriadim sa podla toho.Priklad 50g krill mucky a 50g kaseinat sodny-lahke komponenty a boilies je na hladine za 1 minutu a popritom stred surovy, vajcia surove.
Co je velmi dolezite pri sledovani stopiek, je davat dalsiu davku guliciek az ked voda vrie a od tej doby spustit stopky a zacať merat cas.
Od dlzky varenia ale nezavisi doba rozpadu boilies,uvolnovanie signálu,obmyvanie boilies.
Doba rozpadu a nasledne uvolnovanie extractov ak sa tam nachadzaju,alebo esencie pachovy signal sa da regulovat suchou zmesou a tekutou zlozkou.Ten boilies co spominas ze varis 3 minuty tak schvalne ho nechaj varit 5 minut a uvidis ze doba rozpadu v zavisloti od teploty vody bude rovnaka v oboch casoch varenia 3/5 minut.
Nedovarene boilies respektíve surove boilies bez pouzitia konzervantu,tekutých potrav je nachylnejsie na plesen.Naopak boilies ktore varis dlhsie ako je povedzme predpisaný cas mam na mysli o minutku dve nic s tým neziskas,ale ani nestratis.

Slavíček - Profil | Út 12.9.2017 23:03:24

roxtidy >> samotne plovky nikdy nechytam ale kdyz to nejde zkusim obcas nastrazit panacka k tomu ucelu mam plovky v esenci . Hodne krat mi to pomohlo a to rozhodne neplave davam v 20 mm16mm plovku . Spis si myslim ze to rybu vydrazdi vzbudi jeji zvedavost

RK - Profil | Út 12.9.2017 20:03:51

Slavíček - 12.9.2017 19:56:4. Jak příznačné, kaprař si bere srkačku na pomoc 😝 Kruh se uzavřel

Slavíček - Profil | Út 12.9.2017 19:56:48

Mrknato >> Ale tys to nepochopil je to taky samosek ! Navíc když to ryba utrhla je to pěkný svinstvo .

Slavíček - Profil | Út 12.9.2017 19:43:26

Mrknato >> Ty kam vlezes vsude resis jenom samosek tak mi prozrad prosim te co se srkacka ? Na to uz jsme chytali jako deti a to uz 35 roku to jeste nikdo nevedel ze nejaky boili existuje

RK - Profil | Út 12.9.2017 19:38:21

Mrknato >> nemůžeš nikomu nakazovat, co je poezie. To je totalita. Můžeme se pouze tesit, co nového přijde. Na Moravě už se blýská na lepší časy :-(

viliam1735 - Profil | Út 12.9.2017 19:35:23

Tristan >>
V skratke kazdy jeden komponent ktory pouzivam ma vyznam a opodstatnenie.Pre mna neexistuju naj komponenty, len zmes ktora je ako celok a funguje podla mojich predstav podla teploty vody a v neposledom rade chyta kapre co je asi najdolezitejsie.Nie som zastancom drahych muciek a predrazenych tekutych potrav.Myslim ze momentalne viem co chcem a co je hlavne, kupujem komponenty ktore realne potrebujem a nic extra, lebo si to myslim alebo mi to niekto nanutil nekupujem.Ale aspon jeden komponent prezradim pouzivam v kazdej jednej zmesy ci uz v sladkom alebo v masovom mixe a to je EZT 97 cisty rozpustny ryby protein.A predsa este jeden a mozno sa budete cudovat ,ale je to fajnova krupica bez ktorej si tiez neviem predstavit mix.Mix pre mna je dobry v tedy ak si zaumienim ze mi pracuje podla mojich predstav.Na ukazku februar voda mala 4.5 stupna boilies po hodine a pol vo vode v 4m hlbke.Boilies pracuje ako v letnej sezone no zaroven ma stred tvrdy a drzi na haku.Vonia,rozpusta sa a chuti.

RK - Profil | Út 12.9.2017 19:21:34

Aimtop >> tak tomu taky rozumím.Ale aby nezačala hledat holku sdilnou, když má chlapa s dílnou..... Jestli mi jako rozumíš 😁

Aimtop - Profil | Út 12.9.2017 18:54:38

Já taky takto přesně prosívám směs. Oni se potom pořádně promíchají všechny složky a kdyby náhodou, tak v sítu zůstanou hrubé nečistoty.

RK - Profil | Út 12.9.2017 18:21:32

viliam1735 >> tak teď jsi tomu dal korunu.Co platí dnes, nemusí platit za pět minut. A teď mi teda řekni, co bude platit zítra.Vlastně jsi to shrnul docela dobře.Dá se říct, že jsi to vlastně celé odhalil😁 Ty dvě knihy, to by muselo být počteničko. Něco jako tam, kde včera znamená již zítra....

Ján Pečo - Profil | Út 12.9.2017 13:44:37

Miches013 - 12.9.2017 do k8:51:06 >> to fakt dávaš do kg mixu 100g korenie a 100g papriky?