Polotežko s waglerem

Ahoj chtěl bych na závodech vyzkoušet pro mne neznámou techniku plavané a to lov na polotěžko. Moje představa je taková, že bych hrubě převážil wagler a to třeba o 7g, jedním velkým průběžným olovem, od kterého by vedl cca 20cm návazec. Vychytal bych si hloubku, tak aby olovo leželo na dně a vlasec klouzal skrz něj tzn. splávek by se ve většině případů potápěl.
Dík za odpovědi, Kuba
Autor diskuse: blackfish - Profil , 4.6.2012 plavaná - závodní sektor

Mojo - Profil | Pá 8.6.2012 8:38:30

tyci >> Také znám jednoho pána u nás v Netolicích, s touhle metodou mě přechytá vždycky a všude. Taky to někdy zkouším, to víš, ale to, jak to předvádí on, to jsou opravdové koncerty. Vždycky, když ho u vody potkám, sednu k němu, poslouchám jeho vyprávění o rybách a o životě a dívám se, jak tahá rybu za rybou. A ani mi nevadí, že mi dává na prdel, a že by spousta lidí, co sem chodí řeklo, že je to důchodce a tudíž masař. Od toho člověka jsem se naučil asi nejvíc na rybách, kromě ryb samotných :-)

jiri22 - Profil | So 9.6.2012 6:52:12

Tento způsob je stále oblíbený i když původní metoda s husím brkem, které leží a při záběru se postaví je asi nejúčinnější. Na řekách je stále vidět u břehů, kdy brk slouží i jako čihátko a to kousek před špicí prutu. Vrací se nám dávná klasika, která je v mnohém nepřekonaná a stále účinná. Já chytal hodnou dobu na Waglery a teď jsem se vrátil ke kořenům. Nejen splávky, ale i chlebem a
myslím, že jako alternativa nikdy nezklame. Příjemný lov a přeji minimálně 1.místo.