Chytil jsem na Labi rybu a nejsem si jisty co :)

Ahoj nevite nekdo co je to za rybu? Myslim si ze jde o Jelce Jesena, ale jisty si nejsem. Chytil jsem ho na Labi, kde se Jesen moc nevyskytuje. Poradite? :)
Autor diskuse: Pravdič - Profil , 18.7.2011 feeder - druhy ryb, rekordy
3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Npepa-č - Profil | Po 18.7.2011 16:49:31

stejně by mě zajímalo, jak si někdo může vzít rybu, kterou nepozná. co zapsal? jak zná míru? hájení? a hlavně jak zmíněno níže zákonnou ochranu druhu
prostě dnes chytá kdejaký dobytek a ignorant.

Nšmudla - Profil | Út 19.7.2011 10:49:37

Tak ty hádky zákony versus realita u vody.... jesena pokud má napsaný od do kdy je hájenej, kolik musí mít centimetrů a na revíru kde se vyskytuje tak si ho vezmu. Mník to samý.- Že je bordel v zákonech, chrání se kormorán kterej to nepotřebuje, to já u vody jako rybář řešit nepotřebuju.
Jestli někoho tahat po soudech tak ČŘS a MRS za to že do pravidel nenapíšou větičku jelec jesen celoročně hájen.... podle BP v MRS je parma taky celoročně hájená a v zákonu o tom není ani Ň, takže se zachovám podle zákona kde je parma ryba jako každá jiná a porybnýho strčím do vody když mi šáhne na moje parmí masíčko na zavináče ve vezírku.
Takže buď se budeme rybáři řídit rybářským řádem (BP či jak tomu kdo říká) nebo se budeme řídit zákonem o rybaření a žádný K70 a kraviny co si vymýšlijou MO se nebudou vyjímky udělovat. Navíc kapr má podle zákona míru 35cm ....

K čemu je dobrej jelec jesen? Na zavináče jako plotice a tloušti? Mám ho do povolenky napsat jako plotici abych se vyhnul otravování od aktivní RS? Ryby který se nechytají, nevysazujou nemnoží samy od sebe ty nemají budoucnost.

Jinak by mě fakt zajímalo co jsi zapsal do povolenky že jsi chytil a vzal rybu kterou nepoznáš. Starej děděk měl u rybníka malýho amura a říkal jakýho chytl krásnýho tlouště 42cm. Takže bolen jesen amur malá hlavatka hold často skončijou jako něčí omyl .

Nb.gun - Profil | Po 18.7.2011 23:58:29

Igo. >> Nesmysl? Zákon nemusí studovat nijak zvlášť hluboce, protože i kdyby si přečetl tu tebou zmiňovanou vyhlášku, tak by snadno narazil na větu, že "Ulovené ryby v rybářském revíru, které a) nedosahují nejmenší lovné míry, b) byly uloveny v době hájení, nebo c) jsou chráněny podle zvláštních právních předpisů, musí být šetrně vráceny zpět do rybářského revíru, v němž byly uloveny." A pokud chce někdo provozovat zájmovou činnost, je nejenom jeho zájmem, ale přímo povinností seznámit se minimálně s těmi základními předpisy, které oblast činnosti upravují. Ostatně, ne nadarmo je třeba na stránkách ČRS v záložce Legislativa uvedeno mimo zákona o rybářství a vyhlášky k jeho provedení celkem dalších 15 předpisů. Nehledě na to, že zákon o ochraně přírody a krajiny, na který nahoře citované ustanovení odkazuje, je ve vztahu k zákonu o rybářství zvláštním předpisem, tudíž má vždycky přednost. Jenže dneska ryby chytá každý, kdo má do prdele díru a o nějakém širším zájmu o věci kolem rybaření se u takových vandráků nedá mluvit. Pak to dopadá tak, že tací borečci nejsou ani schopni rozeznat druhy ryb a chlubí se kilnutou chráněnou rybou (a ještě se debilně až po jejím zabití dotazují, co že to vlastně zabili...), případně hlavatkou chycenou na žížalu v době hájení a vydávají ji za duháka apod.

NHermis_s - Profil | Po 18.7.2011 19:31:13

To je uhor,natuty

Npepa-č - Profil | Po 18.7.2011 16:53:25

Poušťák >> určitě, vypadá dost živě. (já jsem poslední, kdo by někoho cepoval, že si vzal rybu, já si někdy beru ryby taky) ale fakt by mě zajímalo jak to probíhalo.
"hele ryba."
"co to je?"
"hm, tak já jí bouchnu"
"jakou má míru?"
"co zapíšu?"
co se dělo v makovici Pravdiče by mě fakt zajímalo.
strašná manéž ten mrk. :-(

NSven - Profil | Po 18.7.2011 16:44:34

Pravdič - >> Je to Jelec jesen ze seznamu chráněných živočichů. http://ptactvojihlavska.webzdarma.cz/Animalia.htm
Takže jsi zmasil ohrožený druh :-(((

Npepa-č - Profil | Po 18.7.2011 16:35:10

Pravdič - >> každopádně až budeš odevzdávat úlovkáč, tak tě asi čeká malé překvapení.

kontrolní: jak si můžeš vzít rybu, kterou nepoznáš? když nevíš co to je, tak nevíš ani zda má míru (bo nevíš jakou míru má) a jestli není třeba hájená (bo nevíš, kdy má dobu hájení) a hlavn jestli není....no ale to bych prozradil to překvapení....vyčkej.