Pšeničná krupice nebo Žitná mouka? + recept

Ahoj, chtěl bych se zeptat zkušených koulařů. Začínám šoulet a pro start bych si rád zkusil sestavit nenáročnou sladkou směs, kterou budu používat na vnazení. Otázkou ale zůstává jestli se více nakláníte k použití objemové složky Pšeničné krupice a nebo Žitnou mouku celozrnnou? Již sem slyšel, že koule z Krupice se jinak rozpadají. Prosím tedy o anketu či komentář. Zároveň přikládám recept, který bych chtěl zkusit ušoulet.

15,00% Ptačí zob pro kanárky
15,00% Pražené mleté konopí
15,00% Sojová mouka plnotučná
10,00% Sušené mléko
25,00% Žitná mouka celozrnná (a nebo pšeničná krupice?)
10,00% Rýžová mouka (vytvrzení - nemám momentálně albumin)
10,00% oplatková moučka (plasticita těsta)

Jako tekuté složky bych chtěl použít
8 vajec (snad rychlejší rozpad)
10ml essence Jahoda
100ml Superhustý sirup jahoda Jupí

Mám problém, že už když sem zkoušel jiná těsta tak na 10 vajec + přidání nějaké tekuté složky bylo tekutin pro 1 kg suché směsy moc a těsto bylo hrozně lepivé a měkké. Kuličky pak na táce lehce ze spoda kde leželi sploštěly. Proto ubírám pár vajec a budu doufat že cca těchto 500ml tekutin bude akorád. Prosím o jakýkoliv koment ohledně receptu. Sem fakt máslo, ale bohužel momentálně do víkendu neseženu albumin :( Ale snad by mohla rýžová mouka být alternací.
Autor diskuse: Deniodus - Profil , 7.7.2016 kaprařina - nástrahy, návnady

Jakou mouku do boilies?

A) Psenicna krupice92%

B) Zitna celozrnna mouka0%

C) Semolinova mouka8%

Od 7.7.2016 hlasovalo 13 čtenářů.

Žádné zápisy.