Vysoké ceny boilies ???

Ako riešite tento problém ?? Obetujete peniaze alebo si boilie vyrábate doma?? Pýtam sa to preto lebo by som chcel začať chytať na boilies ale pri mojich skromných študentských príjmoch si vela dovolit nemôžem :))
Autor diskuse: Domo - Profil , 15.5.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

F.T.M. - Profil | Po 3.9.2012 18:56:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> Protože jsem také student, kdy nemám prostory vhodné pro výrobu a skladování surovin. Nemůžu vyrábět boilies mámě v kuchyni, tak mě nezbývá než spoléhat na hotovky.
Ve výběru výrobce produktů mám již delší dobu jasno :-))))

DeathDevilSC - Profil | Po 4.6.2012 15:34:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> nazdar... no ja som napriklad nikdy nemal kupovane boilies... vies ono je to tak, ze moze to chytat ryby,,, aj to urcite chyta, lenze nevieme za aku cenu... nikto ti nepovie, co presne v tych boislie je... uz takych 6-7 rokov robim vlastne boilies zmesi... samozrejme, ze aromy alebo amina kupujem... ale k tym zmesiam... jednoducho kazda zmes ma svoje klady aj zapory a vsetko to zalezi aj od danej lokality, typu vody, dna, prirodzenej potravy... ale este k tej vlastnej zmesi... zdokonalujem ju kazdym rokom... s otcom mame take 3-4 zmesi, ktore tocime ci uz kvoli teplote vody, rocnemu obdobiu alebo kratkej ci dlhej vychadzke... do chladnejsej vody by som urcite dat zmes, ktora je trosku hrubozrnnejsia, aby sa v chladnej vode rychlejsie vyplavovali aromy, kedze chladna voda nedokaze tak otvorit tu strukturu tej gule... do teplej vody zasa jemnejsiu strukturu, aby sa aroma vyplavovala postupne dlhsi cas,,, teda hlavne ak chces trochu selektovat malu rybu... ver, ze ked budes mat boilies, ktore bude mat taku aromu, ze to budes chcet zjest aj ty (hovorim o sladkych ci ovocnych typu ananas alebo slivka), tak ti to budu brat hned mensie ryby, lebo sa ti na miesto nasackuju a budu ti to potahovat... vsetko to zalezi od toho, kde chces chytat a ake ryby chces chytat... na rychly lov na par hodin, pripadne na jednu noc by som odporucil tu hrubozrnnejsiu, kedze na lovne miesto tie ryby dostanes rychlejsie + samozrejme nejaky ten partikel... tie boilies by som este poprekrajoval na polovicky nech sa uvolnuje aroma aj zvnutra... ale ked by si chcel ist na dlhsie a chcel si radsej pockat na velku rybu, tak by som zvolil trosku menej atraktivne boilies, ale hlavne aby mali vysoku nutricnu hodnotu... velka ryba ti dokaze za par hodin zistit, co jej ta gula dala do energie... ked zisti, ze jej to dava vela energie a je to vyzivne, tak to zrat bude a potom uz je jedno, ci to vonia na 20 metrov alebo na meter

takze cele to zalezo opd tvoje vizie rybacky... lebo aj taketo drobnosti ako hrubost struktury, dokazu ovplyvnit ryby a ich aktivitu...

a k tym kupovanym este,,, predstav si, ze dostanes peniaze od niekoho len tak a kupis si za to nieco... a rovnako si predstav ten pocit, ze si ides nieco kupovat za peniaze, ktore si sam zarobis... myslim si, ze je v tom velmi velky rozdiel... a ver mi, ze ked chytis velku rybu na boilies z vlastnej zmesi, tak ten pocit z nej bude mnohokrat silnejsi ako z kupovanych boilies :)

lovu zdar :)

Fishky - Profil | St 30.5.2012 8:52:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slavíček >> mám doma asi tunu různého krmení a celkem se v tom orientuju, takže vím co kolik stojí, kdo to vyrábí i kde to seženu levněji. Žádné drahé krmení jsem neobhajoval, musíš pozorně číst, psal jsem, že na sračku ze šrotu, kterou postavil začátečník bych nikdy nechytal - a raději bych místo 5ti kg takových začátečnicných kulek vzal drahou kilovku co vím že chytá a to je důležité z těch řádků vyčíst. Stejnou směs +/- také za pár kaček může postavit i renomovaná firma, která si to pak nacení na pětikilo, jenže rozdíl v umění chytat rybu je často propastný. Chytáš velkou rybu = zalezlej mimo ostatní, sám, tam kvalita hraje mizernou roli, prostě jen okrajovou, když máš dobré místo a velký tvrdý koule, tak si tu desítku chytíš i na šrot. Ale jakmile jedeš na závody, tak je to často o něčem jiném, né vždy si totižto vylosuješ "top" flek, abys mohl spoléhat na místo a né na gulky. Rozdíl mezi závody a lovem velkých ryb je, že ten první musí vědět pokud chce uspět vše, ten druhý chytá pasivně a má na háku zda dnes chytí či nikoliv - no a tam se pak ta kvalita nedá srovnávat ani náhodou.

Fishky - Profil | Út 29.5.2012 8:39:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

toth >> Ano, máš pravdu, kapr sežere všechno.... časem. A tím se právě ty nástrahy lisí - něčím přemluvíš kapra jednou za den, jinou koulí ti to zobe častěji a pak můžeš mít kouli s kterou se pomalu nezastavíš a zobe to bez ohledu na revír takřka všude a vždy - prostě koule, které rybám nějakým způsobem šmakují víc. Každopádně každý máme za rybařinou to "své" a děláme si to po svém, někdo hledá pohodu a hodně záběrů ho vysloveně odrazuje, jiný to vyhledává. Tvrdit že kapr sežere všechno je šmoulovina, to by dávno ti naši "předražení" výrobci zkrachovali, protože by to nikdo nekupoval, ale ono je stále dost lidí, co si uvědomí že na tom něco je a kupují to - a světe div se, kupují i ty super drahé koule za pětikilo :-) Božínku ne všechny koule za pětikilo chytají božsky, to ani náhodou, člověk se i tímhle musí umět prochytat a je to o hromadě času a taky to leze do peněz, ale plácnout od boku své "alibi", že je to zbytečnost a kapr sežere všechno je vskutku chybou. A ano, je to "alibi", kterým si jen mnoho lidí snaží "namluvit", že nikde neudělali chybu a přitom se snaží přemluvit kapříka na totální kšunt.

Slavíček: nezávodíš, jinak bys tohle nikdy nenapsal. No a když nezávodíš, tak o závodech prosím nepiš, je to pak zavádějící. Kdybys závodil a byl šikovný, psal bys buď jinak, nebo bys nepsal vůbec a neprozrazoval taktiku. Z průměrného místa pokud jsi šikovný se na většině závodů máš možnost prokousat na bednu, pokud na lepších místech nejsou ještě šikovnější borci - někdy jsou, jindy ne, ale to je tak pade na pade. Na cca každých druhých závodech jsem na bedně, proč? losuju tak často dobrý místo? Prdlajz, jen z toho místa stůj co stůj chci vytřískat maximum a dělám pro to vše a koule na kterou je spoleh a která chytá je jedním z pilířů proč si můžu dovolit jezdit na závody často i jako nesponzorovaný. Stojí to love a často ne malé, ale když se ti to zas celkem pravidelně daří vyhrávat zpět, tak to máš za mnohem lepší love, získáš hromadu zkušeností a taky oporu v tom, že to co děláš, děláš dobře. Nic víc v tom není, ale hádat se nemusíme, pokud na to máš jiný názor, já Ti ho neberu a ani nikomu jinému, jen dám do placu argument jak to mám já a věř mi, že pokud to tak jde u jednoho, může to tak být u každého. Ale předpokladem by byl totožný software u všech, no a to je zádrhel, kdybychom všichni měli stejné znalosti, nepolemizovali bychom tady teď nad takovou kravinou jakou je atraktivita koule a její umění rybu chytat.

Kukac: na MRKu máš hromadu informací a je jen na Tobě, jak si je přebereš. Můžu dát do placu info jak to je možné a taky můžu dát do placu názor kdy si myslím opak, že to pak ve finále vypadá, že na jedné straně koule ze šrotu chytají a jiné ne - je jen úhel pohledu. Když dva dělají totéž, není to totéž. Když ti babička upeče makový koláč s povidli, věřím že to je dobrota jako blázen. Pokud jsi tak šikovný co se pečení týče jako já, tak ze stejných surovin ukuchtíš leda houby a skončís v prvním obchodě, pokud bys tedy na ten makáč na snídani trval. To že jde zachytat luxusně na koule z fermentovaného partiklu je fakt, který zkusily už stovky lidí, to že jde zachytat i na levný koule ze šrotu je také fakt, ale srovnávat se tyhle dvě směsi nedají ani náhodou. Je to jako chtít, aby každý tričko s třemi pruhy byl originál Adidas a všichni očekávali kvalitu. Jenže jsme ve světě, kde víc pruhů znamená víc Adidas a rázem je to uplně jiné zboží. No a je jen na každém z nás, jak si tohle přebereme, někomu stačí tři pruhy, jiný má raději čtyři a je schopný se za kvalitu svých čtyř proužků i prát... nic proti gustu, jsem jen jeden z mnoha, co napsal svůj názor, na rozdíl od jiných si ho netahám z klobouku a neměním co pět minut, že je těžké se v tom orientovat nepopírám, ale nikdo neříkal, že rybařina je lehká, není.

toth - Profil | Út 29.5.2012 5:39:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To co tady píšeš nemyslíš snad vážně nebo jo ?Na jedné straně natočíš video ve stylu v jednoduchosti je síla a na druhou stranu tu pleteš takové nesmysly nebo chceš napodobit Nikla a další podobné teatrální umělce kteří nám tlačí ty bludy o tom jak právě ty jejich koule jsou ty pravé a nejlepši samozřejmě v patřičné cenové relaci ,opravdu nedělej z ryby jako je kapr nějakého extra labužníka a génia je to obyčejné vodní prase které sežere na co příjde a je mu jedno jestli koule stojí stovku nebo pětikilo :-) Rybařina je krásná a v jednoduchosti je síla, to už věděli naší dědové tak z toho nedělejte takovou vědu.

Slavíček - Profil | Út 29.5.2012 5:20:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >>Píšeš pěkně dokonce jsem měl kdysi stejný názor ohledně kvality krmení než jsem hodně krát dostal na prdel od obyčejného šrotu a esence aroko . Rybám to je úplně jedno kolik to krmení stojí a v krátkém časovém úseku nehraje roli ani kvalita směsi pouze vůně chuť . Nebudu s tebou souhlasit ani s těmi závody . Je jasný že drahýmu krmení většina lidí bude víc věřit ! Ale závody jsou většinou o fleku . Jako příklad před pár roky vyhráli štít kluci na Václavíka . Snad my nechceš tvrdit že tohle je kvalita . Nevím jak dnes ale dřív to byl sojový odpad a esence aroko. Co uvařím doma to je vedle toho energetická bomba !

007vojtisek - Profil | Po 28.5.2012 23:04:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jeden z 12 ti dnešních,58cm

007vojtisek - Profil | Po 28.5.2012 23:02:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj pokračuju v testování boilies z Hulína dneska jsem šel k vodě v 17h,první záběr byl v 17.35 pak až do 21h pravidělně cekem 12 kaprů,spíš konzumáků od 53-do 57 cm,mezi nima jeden 75cm na boilies amur sladká kukuřice ,jinak překvapivě většina záběrů byla na Halibut cherry.:-)

*Shimi* - Profil | Po 28.5.2012 22:33:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rover - Jen jedna technická. Myslíš si, že ten co má opačný názor než má Fishky nemá letitou zkušenost a neví přesně o čem mluví? Mně občas přijde, že z něho děláte něco co není, řekl bych takového AlfaGurua :)) Prostě každý z nás jednou šlápne vedle a přesně to se jemu podařilo dnes.

Takový apel na všechny. Lidi, vzpamatujte se, nenechte se ovlivňovat nikým a ničím, spoléhejte se na vlastní úsudek a obyčejný selský rozum. Vždy si vzpomeňte na to, jak to asi dříve dělali naši otcové a dědové. Neměli nic, pruty, navijáky, vlasce, návnady a nástrahy a světe div se, šlo to. Vždy, když přijde někdo a bude se vám snažit namluvit, že to tak jednoduché není, že je to zatracená alchymie, tak se před takovými mějte na pozoru. Kšeft je kšeft a přes to nejede vlak, to si pamatujte.

*Shimi* - Profil | Po 28.5.2012 21:27:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky - Sice dobrý elaborát, ale tak nějak mimo mísu v kontextu toho, že si na šrotový koule nikdy nechytal. To je potom docela úsměvný, když někdo takový píše podobný ptákoviny jako cituji: "ale předem mi je líto těch důvěřivců, co pořídí x kilo šrotu vytvarovaného do koulí a pak zjistí, že jim na to vlastně nebere... " Páč ono jim na to bere a v tom je právě ten fór a fakt zároveň, který ty né a né přijmout. Samozřejmě je to logický, když si to nikdy nezkusil. Navíc přímo v tomto vlákně máš důkazní materiál jak to na ty šrotky jezdí. Takže se zeptám ještě jednou. Co je ten pravý důvod negativního vyjadřování o koulích o kterých nemáš ani páru? Zatím jsem nečetl nic jiného než domněnky.

FRANK71 - Profil | Po 28.5.2012 16:35:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Chlape si dobrý rybář, a asi i fajn kluk, ale napřed tady radíš jak si udělat koule jenom z kukuřice, a když druhý chytá na obyčejný koule z domácích surovin tak se zase rozčiluješ jako papírový čertík, že ty jim nemůžeš zapomenout, jak vyhráli závod a vás porazili:-))

jkros - Profil | Po 28.5.2012 15:52:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Dovolim si nesouhlasit kolikrat ty lacine koule prechytaji ty projimadla za 400kc, je to to stejne jak kdyz chytas na nejakem zblunku s top krmenim a vedle duchodce te prechyta s srotem a plesnivym chlebem, drahe koule urcite nejsou vzdy top reseni, stejne tak koule za 50kc z dostupnych surovin jsou mnohdy stejne stravitelne jak koule ktere obsahuju 50 ingredienci ala tekute potravy a jine silenosti, kdysi jsem mel smes kde nejdrazsi byla esence a fungovali rychle a dlouhodobe , bylo to za doby Jardy Vitka a Zelenky kdy top na trhu byla Mossela , kdybych napsal slozeni tech kouli tak by se me 90% kapraru zde na mrku vysmalo, takze asi tak...kapr je vodni prase a je treba si uvedomit ze ta ryba da stejne vzdy na prvni dojem, mnohokrat jsem zazil a videl jak nadipovana koule ktera byla koupena v male krabicce nekde zapadla v prodejne chytla kapry kolem 16+ kg, pokud ta koule neni nejakej beton ale je ze smesi ruznych srotu atd muze uplne stejne zachytat jak koule za xx kc

Fishky - Profil | Po 28.5.2012 15:11:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

007vojtisek >> v té kvalitě si neroluješ doma vlastní koule jedna dvě a cenově to vyjde na polovičku, jen jsou lidi líní a často se jim nechce válet. No a pak je druhá věc - že na šrotové koule by málo kdo chytal, protože tam není ta "důvěra". Ale ejhle, dáš tomu nic neříkající název a skryješ to mezi ostatní komerční koule na trhu a rázem se najde pár lidí, co to zkusí... ano dá se nachytat i na kozí bobky, i na směsi z JZD, prostě na kde co, ale nikdy to nemůže přechytat ani průměrný koule od renomovaného výrobce. On je ohromný rozdíl mezi chytáním a krmením ryb. Když je někdo specialista přes výkr prasat, krůt či ryb, ono to neznamená ani náhodou, že umí sestavit i krmení, co bude chyby i chytat. Mít pětikilo a muset ho utratit za koule, tak raději vezmu kilovku drahýh koulí od renomovaného výrobce, než pět kilo šrotu - je to o důvěře, nic víc v tom není. Věřím že suma sumárů bych na tu kilovku nachytal víc...

molca - Profil | Po 28.5.2012 14:56:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo >> chytal zrovna v cera kapr 55 a to podvou hodinach a to na vode kde cekam na zaber i pul dne takze si to preber sam a nahoda to nebyla protoze tech zaberu bylo vice 16mm boilies CALYPSO :))

PetrS. - Profil | Ne 27.5.2012 23:01:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Problém Českých výrobců boilie přemrštěné ceny. A co je horší cenou se nerovnají kvalitě. také jsem tento problém řešil dlouho nakonec jsem přišel na to že je lepší brát od zahraničních výrobců boilie jsou levnější. Teď chytám na výrobky od Successful Baits a jsem naprosto spokojen. Cenou se k té kvalitě blíží.

007vojtisek - Profil | Ne 27.5.2012 21:28:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dneska v 16h 30 minut 77cm krasavec na to že jdou do tření nádhera chyce na Halibut Cherry od fi.Krmiva Hulín

molca - Profil | Čt 24.5.2012 12:39:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

panove staci vam tohle ale klidne nakupujte u nasich zlodeju dale musim se jenom smat a to zrovna neni na to zadna akce http://www.thetacklehub.co.uk/shop/starbaits/Boilie​/
jo a u nas to dela 400kc

Chlumecka - Profil | Čt 24.5.2012 8:46:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

PYTLAKS >> Zdravím, konkrétně k tomu MB se mi ceny fakt nezdají tak přehnané.
http://rybar.braunstar.cz/trvanlive-boilie:mikbaits​/
Navíc v porovnání s tím co tu vychvalujete jsou výsledky nesrovnatelné, zvlášť na prochytaných vodách. Zrovna minulý víkend jsme na našem "kaprodromu" zkoušeli několik věhlasných výrobců a jednoznačně zvítězil Mik Baits nespočet záběrů (řada gengster a Spiceman kralovaly) - nemám důvod jim dělat reklamu -)) Naproti tomu Nash,Solar,DynamitBaits téměř nula. Každý ať si udělá obrázek sám, ale odsuzovat výrobce jak si mastí kapsu a vydělává 300% je fakt scestné, vůbec nevíte o čem mluvíte-))
Zdravíme, chlumecká

PYTLAKS - Profil | Út 22.5.2012 22:18:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> někdo tu psal,že ceny jsou vysoké taky proto,že stroje něco stojí,prostory na výrobu,povrch upravený asi z nerezi atd,před 10-20lety to neměli nebo měli jiné stroje?že kdysi to levně šlo a teď ne,píšu o tuzemských výrobcích,tak jak psal maverick je to pouze o nenažranosti našich výrobců a prodejců,navíc stroje a vše kolem toho už musí mít hodněkrát zaplacené

Ma_verick - Profil | Út 22.5.2012 11:13:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím pánové, tak jenom pro představu přišla mě objednávka z Německa, jen tak pro zajímavost jsem to srovnal s výrobky Mikbaits, Tandem baits a Nikl a kvalita je úplně někde jinde.A teď z toho nebudu moci ani usnout..:DDD Prostě vůně a konzistence je úplně opravdu někde jinde.Moc rád všem z Plzně a okolí produkty předvedu.Jinak POWDER DIPY jsou za cenu 12,90EU, ale 250gramů!!ne jako u Nás 50 nebo 70gramů!!!
Na obrazků, jsou luquidy, esence, dipy a powder dipy od firmy CCMoore a John Baker.

Jinak kam se hrabe Krill od pana Nikla na produkty pana Johna Bakera.
Nákup mě stál s dopravou 200EU, mě tedy protože mám eura za dobře 4400 korun českých.Tohle by jste koupili v ČR za úplně jiné peníze a úplně jinou kvalitu!!!

kalias - Profil | Po 21.5.2012 22:35:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

perch2 >> kazdy nech chyta ako chce...podstata toho co som tu povedal je, ze pokial si viem spravit kvalitne boilie za 100kc, tak naco zbytocne platit 280kc za menej kvalitne....ja chytam uz cca. 15 rokov, chytal som skoro na kazdu znacku....zacinal som Mosella, Top Secret, Lastia...neskor som presiel na SBS, Roda Hutchinsona, Solar...postupne som presiel kvoli lepsej dostupnosti na Garant Baits, Imperial Baits....aktualne chytam najvyssie rady Starbaits a Berkley....ako som uz spominal, boilie je len jeden faktor ktory ovplyvnuje nas uspech pri vode, preto som autorovi diskusie odporucal ist bud do kvalitnych drahsich komercnych guli, alebo si spravit domace 50/50 za polovicnu cenu ako v krame, alebo nechytat na gule vobec.......pokial sa bavime o rybach 15kg+ tak mi sem napis kolko ich mas nachytane na tie expresky a kolko kg si ich vykrmil k dosiahnutiu jednej takej ryby.....

malarybicka - Profil | Po 21.5.2012 21:43:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Toto není první diskuze na tuto tému, chlapi vys.... se na to, je to náš koníček a každý utrácí tolik, kolik mu možnosti dovolí!!! Neřešte furt cenu, opravdu to je tím, že si všude přečtete o různých metodách vnadědí, ale 95% těchto metod je ovlivněno tím, že autor má ,,neomezený" přísun gulí, nebo má v garáži ferrari.... Standartní svazová voda je max. 2kg/den..... Pokud chce ryba více a nemáte možnosti tam házet koule, použijte partikl. Množství nástrahy podle mého názoru neovlivní to, či chytíte rybu a nebo ne, maximálně velikost ryb, ale i to částečně..... Osobně chytám na jeden druh koulí, kde se jen cena surovin pohybuje 800kč/kg, ale není to všechytačka, funguje jen ve vodě do cca 12 stupňu a potom konec. Potom ji vystřídám Sourcem za pár korun a chytám dál....

perch2 - Profil | Po 21.5.2012 18:39:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

loveckaprů >> Dobře,ale vytáhneš náhodou na soukromce velkou rybu třeba 20+a pak si budeš říkat, JO!tak teď jsem kaprař? zdůrazňuju, že to bude náhodou (viz. kamarád výhradně vláčkař jel jednou semnou na vrbenský a vytáhnul rybu 17,5kg). Lov na boilí na svazových vodách je složítá záležitost o tom nepochybuju. Sám nejsem kdoví jak znalý kaprař,ale 90% mých vycházek je na svazovky, konkrétně Labe a slepá ramena. Což se domnívám, že je poměrně těžká voda (tím neříkám, že soukromky jsou ryze kaprodromy),ale za cenu za kteoru bych mohl být na soukromkách si radši koupím od 2-5kg víc krmení (pelety,boilí) a učím se na svazovkách,kde si ryby nad 7kg cením přece jen víc než na soukromkách,kde to častou jsou až "plevelné" ryby.

perch2 - Profil | Po 21.5.2012 6:21:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

loveckaprů >> Technická otázka. V zadání píše, že jako většina z nás studentů si nemůže dovolit kvalitnější koule a ty ho pošleš ještě na placenou vodu? No nevím.

loveckaprů - Profil | Ne 20.5.2012 18:17:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> čau, taky jsem student a do matury mi chybí ještě 2 roky... chytám na boilies už nějakou dobu a upřímně ti můžu říct, že pokud s boilim začínáš, tak je ideální koupit si pár kilo komerčně prodávaných koulí. Doporučím ti sportcarp focus a vydej se na soukromáky. Tam sbírej zkušenosti, jak vytáhnout z vody kapříka, jak mu podat nástrahu a návnadu. Takové zkušenosti ti nikdo nedá. časem si třeba uválíš své koulíz a později na něj něco pěkného chytneš. vše chce svůj čas.

bender - Profil | Ne 20.5.2012 17:55:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> Tento problém řeším jednoduše,do vody letí jedna kulička pod háčkem jedna kulička v PVA punčošce s nadrcenýma peletama a krmím jen krmnýma peletama.Určitě bych nepřišel k vodě s nějakýma hotovkama 1kg/200kč a hnedky tam půl pytle naházel.Jednoduše řečeno 3kg pelet a 0,5kg boilies mám tak na tři třídenní rybačky.Kolega co se mnou jezdí na výpravy to dělá přesně obráceně a schválně,kdo je na tom co se týče úlovků líp?:o)) Good luck

Kocháč - Profil | Ne 20.5.2012 17:24:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chlapi kua, koulís je o důvěře. A bez štěstí a zkušeností je i ten nejkvalitnější a možná tím i nejdražší boilies k ničemu. Průměrné kuličky budou v rukou šikovného kapraře šlapat a kvalita v rukou kaprařské nuly k ničemu, viz. včerejší ejakulace nějakého troubelína v kaprařině.
A už se i doba posunula tak, že jdou dnes i díky velké konkurenci pořídit hodně dobré kuličky za rozumné peníze a to ani nemluvím o šrot firmách co prodávají boilies za pár korun.
Každý koníček něco stojí a nikde není psáno, že pro úspěch musí člověk prvně pár metráků předkrmit. To jsou jen trapné pokusy a reklamní masáže. Ano, jde to tak, ale málokdo na to má. Na víkend stačí 2kg kuliček za max 500,- nebo samo domo za 250,-

moskyt - Profil | Ne 20.5.2012 17:03:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hele, na základě čeho vlastně boilíz kupujete ? Na základě reklamy, doporučení od známého, zkušeností s danou značkou, ceny...? Bojíte se koupit něco levnějšího, protože myslíte, že nenachytáte? Jestli jo, pak každé levné koule jsou podezřelé a není se čemu divit, že kilo svíčkové je levnější než kilo koulís. Prodejci by byli blbí, kdyby nabízeli něco levnějšího....

Slavík - Profil | Ne 20.5.2012 16:58:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> To je snadný bud na to máš a kupuješ nebo na to nemáš a nekupuješ a chytáš na kuku,rohlík atd. Já osobně bych boilie zdražil,všechno se zdražuje tak proč né koule ba naopak ty bych zdražoval pravidelně každou sezonu a pořádně,nikdo nikoho nenutí nakupovat každej má nebo nemá svuj mozek a ten by mohl někdy zapojit, né jen hltat reklamu a pak nadávat prodejcum že jsou drahý,možná lepší se usmát a nekoupit!

Paranoidní Schizofre - Profil | Ne 20.5.2012 15:27:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

czechmade74 >> porche kvalitním vozem ??? nenech se vysmát, za dva roky a 150tis km po českejch silnicích z toho bude stejná popelnice jako kterýkoliv jiný auto s pořizovací hodnotou desetkrát nižší, s tim rozdílem, že provozní náklady budou desetkrát vyšší....
a stejně je to s těma zázračnejma koulema.... někomu stačí ke štěstí kus housky, jinýmu nestačej ani koule za ránu.....nakonec je třeba si uvědomit, že rybařina neni o penězích ale o umu a trpělivosti .......

kalias - Profil | Ne 20.5.2012 10:56:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vyrobne naklady, prevadzkove naklady, % pre distributora, % pre predajcu + PROFIT.....celkova marza by mala byt 30-50%, bohuzial u vacsiny vyrobcov a to hlavne ceskych a slovenskych je to 80-130%, to je zdieranie....hlavne Nikl by sa mohol hanbit a nie je v tom sam.....

ja osobne nemam problem spravit velmi kvalitne gule so spickovou aromou Mainline, Nutrabaits, Rod Hutchinson, Nash za tretinu/stvrtinu ceny komercnych guli.....chytaju rovnako, ak nie lepsie...jedine co nie je zaratane do "ich ceny" je moj cas...

mipa - Profil | Ne 20.5.2012 10:17:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lubos >> nikdo nebude nikomu nic vyvracet a ani ničím argumentovat, protože je v současnosti na trhu taková situace, která výrobcům a prodejcům náramě vyhovuje ! Neznám žádnou skupinu lidí co by se prezentovala jako "lidumilové" a dobrovolně by přestala drhnout lidi z kůže a své výrobky by přiblížila "širokým masám" za lidové ceny .... to je snad jen nějaká charita a jak všichni dobře víme, tak ne veškerá ... :-)))

kalias - Profil | Ne 20.5.2012 0:03:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo >> kazdy vyrobca ma produkt ktory "ide" daleko lepsie ako ktorykolvek iny z jeho rady.....radim ti vybrat prave ten typ....napr.Nutrabaits - Cranberry, Rod Hutchinson - Scopex/Mulberry Florentine, Richworth - Tutti Frutti.....najprv si stanov cenovy limit, potom vyrobcu, dostupnost, pozri diskusie o tych gulach na webe a az potom kupuj.....

Doktor1 - Profil | So 19.5.2012 19:19:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z mojho nazoru ide o dva typycke fakty, drzost a skusanie obchodnika s cenou a nasa chyba a ochota zaplatit.... jednoduchy zakon obchodu a financii ---- ponuka dopyt, ak je clovek ochotny zaplatit x y tak obchodnik nebude znizovat cenu a naopak,,,,a je uplne jedno o co sa v SR a CR jedna ci hnutelnosti, auta, hodinky, hobby veci a pod.... a je hroza ak viem za ake marze robia niektori obchodnici ale ako som povedal nasa chyba, ze im platime

Brtek - Profil | Pá 18.5.2012 18:41:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> Myslím si že to je špatně položená otázka ,kdo má dost peněz tak to neřeší ale jestli si začátečník který navíc smrdí korunou tak že jeden z nás polož si otázku jaké ryby chceš chytat jestli velké a málo nebo menší a možná víc,vlastní boilies je dlouhá trnitá cesta a né vždy dobrá volba pro každého a pro každou situaci ale to záleží jen na tobě..Kupované , myslím že nemusíš za nástrahu utratit tolik je dobré vědět kdy kapr správně žere a pak si zachytáš větší ryby i na levné boilies to je moje zkušenost Petru Zdar!!

Vendys 65 - Profil | Pá 18.5.2012 18:20:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přes zimu jsem si zkoušel udělat vlastní boilies,koupil suroviny,dipy,rolbal,vytlačovací pistoli a dal se do díla.Musím přiznat,že mě to zklamalo,asi jsem jelito moc se my to nepovedlo,tak jsem se vrátil ke starému způsobu a zase nakoupil hotovky od různých výrobců. Měl jsem,ale dobrý pocit,když jsem si na vlastní boilí něco chytnul.Toť můj poznatek.Ať se vám daří.