Na štikách z boatu

Diskuse k rybářskému videu Na štikách z boatu

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 15.8.2011

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 23.8.2011 9:31:03

Fishky >> no tak to hájení je už extrém, ale když udělat něco pro ty ryby, tak je na pár let přestat chytat úplně.

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:30:03

Netipa - poslední hrdina MRKu >> ano - to co navrhuju bych odhlasoval.

ano - byl bych schopen

zavření revíru na 4 roky nikde nenavrhuju - to je jen odložená katastrofa a poté by se to během dvou let dostalo zase zpět, pokud by potom nenásledovaly další trvalá opatření - bez následných změn by to nemělo dlouhodobý nebo dokonce trvalý efekt.
ale pokud by se nedošlo k něčemu lepšímu, nebo dokonce to někdo prosadil s tím, že poté by nastalo něco jako navrhuji, tak ano - hlasoval bych pro to a čekal. umím čekat.

Fishky - Profil | Út 23.8.2011 9:27:34

Netipa - poslední hrdina MRKu >> o hájení nepadlo ani slovo, ale celé by to Pepovi celkem slušně nahrálo, o tom žádná :-) a ještě se čertí a zaštiťuje to čechoegoismem. Boga mi :-))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 23.8.2011 9:22:31

pepa-č >> a Pepo, ty sám by sis to odhlasoval? Utrhl by sis od huby? Byl bys schopen třeba čtyři roky nechytat vůbec, aby se daly za ty roky ty ryby do kupy?

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:21:26

Carchy >> počkáme na 2014, přerozdělení dekretů, a pak se uvidí, s kým se bude dát jednat, kdo nebo co bude svaz...atd.

Carchy - Profil | Út 23.8.2011 9:20:05

pepa-č >>Chytit by se mohla.

Ale...

Svůj plán maš domyšlenej do puntíku.Teď jde o to,kdyby si to oni nějak pozměnili.Pak už by to bylo narušený a nemělo to ten efekt co to má mít(jestli mi teda rozumíš)...

Nevim jestli jsem to blbě nenapsal.Prostě že by si to udělali k obrazu svému.

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:15:38

Carchy >> já si myslím, že je. svazoadmiralita by se mohla chytit extra prachů za extra dravčí povolenku a proto to prosadit shora. oni mají prachy rádi.

Carchy - Profil | Út 23.8.2011 9:13:29

pepa-č >> A jak si dobře napsal tak 99% by to neodhlasovalo.Víme jak to je...

A na svazu je ta samá 99% sorta která by to neodhlasovala.Takže je to asi nerealizovatelný.

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:13:14

Carchy >> to ať si řeší indivindi dle revíru, dle místní situace.

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:12:10

Fishky >> tohle bych zarámoval - typická ukázka svazomyšlení, čechoegoismu (jáismus - já, já já a pak já), čechovnímání toho co je spravedlnost.

"já si neberu, proč bych měl být omezovaný, jakkoli?" "já za situaci dravců nemůžu, proč bych já měl udělat něco pro zlepšení?" atd.

blil bych až by se hory zelenaly. bez smajlíku.
to že takhle uvažuje človk v tvojem věku je děs, děs a děs.

MB - Profil | Út 23.8.2011 9:10:45

pepa-č >> funguje nefunguje..určo se to zlepšuje..jsou tam desítky možná stovky lodí co už nevyjeli chytit candáta 60+ bylo před 5lety scifi..jsou tam pytláci ..to pořešit vetšíma pálkama a že to nepřinese nic??? blbost..přinese to peníze..poprvé solo povolenka na dravce...podruhé ..nákup další a další povolenky jsou zase peníze..páč jestli budu mít odneseno plný počet k vodě už nepůjdu..a když si nechám jedno dvě místa a budu pouštět...ryby zůstane ve vodě..dostane šanci na další ,,tření,,...

Carchy - Profil | Út 23.8.2011 9:09:55

pepa-č >> A míry dravců už jsi taky vymyslel?

Můžeš je vypsat,jaký velikosti brát a jaký pouštět?To tu myslim ještě nepadlo.

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:09:14

Fishky >> to já vím, že proto nebudeš hlasovat, stejně jako 99procent toho, co tvoří páteř členské základny.
proto je třeba vymyslet legální způsob jak to prosadit bez hlasování a lid prostý postavit před hotovou věc a nazdar. tj změnit nejspíš způsob prosazování.
ale jak jsem psal níže, jsme pitomci a nevíme jak.

Fishky - Profil | Út 23.8.2011 9:07:35

pepa-č >> no co si pamatuju, tak minimálně za poslední tři roky jsem měl nula dravců, takže já bych navrhoval omezení jen pro ty, co si dravce berou :-) poslední týden jsem si takřka každý den parádně zavláčel, nevzal jsem nic. No a ty mě o to chceš připravit... dík moc :-) a pak vyběhneš sám, lapíš metrovku a roztančíš jí květák s tím, že to už není produktivní ryba :o)

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:07:12

Fishky >> nevíš o čem mluvíš - fakt ne. třeba víceháčkové systémy i umožní sekat ihned. s jednoháčkem to nechávají lidi zažrat, aby měli "jistotu".

to je zase kosmetika, opatření pro opatření, aby se učinilo papíru zadost, že tedy máme jdnoháček a teď se mají dravci fajn a je to super. a rybáři nejsou omezeni a tlak je pořád stejný. a dav je spokojen a na udržitelnost populací do budoucna sere pes, vždyť máme ten jednoháček.
chytí se díky tomu méně ryb? ne. ubyde tlak? ne. zvýší se možnsot dožití dalších rozmnožovacícj cyklů navíc? ne. zcela k hovnu.

o přílvači a její šetrnosti a nešetrnosti hezky a bez obalu a příkras psal sliver níže. stačí číst a hledat.

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 9:03:38

MB >> potisící - to nijak nesníží tlak! viz předposlední odstavec z 22:06:54
nic z toho ti jen omezení kusů nepřinese, nic.

na Lipně to funguje? jo? na Lipně to mají zavedené, ale že by to fungovalo? to bych se říct neodvážil.

zase dokola. "já jsem pro, ale jen když to neomezí mě, jen ty druhé (ty co si berou podle mě moc), pokuty, hlídat atd"
ale co hlídat, ryby které tam nejsou, nebo za pár let nebudou? všichni řeší jak odebrat ryby ostatním (tj né sobě) z úlovkáčů, vezírků, ML atd. ale to, že je potřeba omezit tlak na dravce obecně a plošně už si nikdo nechce připustit. a když jo, tak u těch druhých. :-(

Carchy - Profil | Út 23.8.2011 8:59:11

Tohle v životě nemůže projít.Nikdy.

Fishky - Profil | Út 23.8.2011 8:59:01

pepa-č >> no reálně by se asi dřív odhlasoval zákaz lovu dravých ryb, než tohle, i když je to zajímavé, o tom žádná. Když už jsme u těch omezování, ještě bych přidal zákaz lovu s víceháčkovými systémky včetně voblerů... a když o tom tak přemýšlím, zakázal bych lov dravců uplně a bylo by po problému, šmitec.

MB - Profil | Út 23.8.2011 8:58:02

pepa-č >> já bych na to šel jinou cestou..omezit počet ryb na povolenku...cca kapří 20-30ks za rok dravčí 5-10ks rok..chceš víc kup si další povolenku chceš chytat a poustět vystačíš.....zákaz lovu na živou menší než 30cm žádné kousky ..pouze vláčka/prošlo na lipně a funguje to tam/viz myšlenka flipa..k povolence přehled přestupků a pokut za to..a hodně přitvrdit v pokutách...ono to hodně lidí zkusí urve pár gum rotaček nebo voblerů a příští rok si pujde sednout jen na prasečkyna ...je to zmé vlastní zkušenosti..když jsem někde tahal okouny a štiky tak měli někteří znás tu drzost že došli a jestli jim je nebudu dávat..poslal jsem je slušně do pryč a pár dní tam stáli pak s kapřákem a vláčeli...mno nikdy to netrvalo dýl jak týden a vzdali to a pak už zase seděli jen se srkačkou

pepa-č - Profil | Út 23.8.2011 8:48:44

MB >> to nepůjde. (tím se taky omezí tlak na dravce, ne? :-) )
nástražky si budeš muset opatřit jen v limitech, které jsou nastíněny níže.