Na Ostravsku byl zastřelen rybář.

Autor diskuse: Calex - Profil , 25.11.2023

sven - Profil | So 2.12.2023 18:14:15

Bacha San >> Argumenty nedošly ale trpělivost s tvou osobou ano.

Á propós, tvou výhružku těžkého ublížení na zdraví, mám oskenovanou....
§ 353
Nebezpečné vyhrožování
(1) Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

Poslechni mou dobrou radu, mé osobě se prosím vyhni bezpečným obloukem a najdi si jiný objekt svého stalkingu.

Bacha San - Profil | So 2.12.2023 17:46:47

sven >> Došly argumenty?

"Pokud se nemýlím, tak hodinu po západu slunce smí střílet pouze černou a lišku a navíc by měl použít noční vidění."

Tak tady je to čecháčkovské ojebávání zákona. A aby to bylo fifty fifty, tak taky s chybou. On člověk občas může říct blbost, ale jenom hlupák na ní bude za všech okolností trvat.
Víc k tomu nemám.

sven - Profil | So 2.12.2023 17:26:40

Bacha San >> Máš tam dvě chyby.. jednu pravopisnou https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/typicky
a jednu věcnou...
Ale o té s tebou nehodlám diskutovat. Právě s tebou. Je těžké to pochopit ?
Když umíš psát, lze předpoklad, že bys měl umět i číst.
Nastuduj si myslivecký zákon a novelu zbraňového a neotravuj...

Bacha San - Profil | So 2.12.2023 17:07:39

sven >> Tipické čecháčkovské ojebávání.

"Zákon umožňuje užívat noční vidění pouze k pozorování. K nočnímu lovu se dá použít pouze na speciální výjimku a povolení například zvěře škodné a přemnožené černé zvěře."

sven - Profil | So 2.12.2023 15:49:58

Bacha San >> Zkus se štípnout, jestli jsi nespíš..
Abys nezaspal dobu .-)
449/2001 Sb
HLAVA V
Zakázané způsoby lovu:
m) lovit zvěř kromě prasat divokých a lišek obecných za noci, tj. hodinu po západu slunce až do hodiny před východem slunce; lovit prase divoké a lišku obecnou v noci bez použití vhodné pozorovací a střelecké optiky,

https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=++myslivost+termovize#ip=1

https://www.svetmyslivosti.cz/zpravy/jak-zmenilo-nasi-myslivost-pouzivani-pristroju-pro-nocni-videni-a-termovize-pri-lovu

Bacha San - Profil | So 2.12.2023 14:58:36

sven >> Noční vidění... Možná bude dobré si uřít čelo.

"Dle společného vyjádření Ministerstva zemědělství, Ministerstva vnitra a Policie České republiky není povoleno jakékoliv zařízení určené k montáži na zbraň se zaměřovací osou a zároveň nočním viděním."

teoretik - Profil | So 2.12.2023 14:15:20

sven >> nejsme v rozporu

sven - Profil | So 2.12.2023 13:09:19

teoretik >> „Смерть решает все проблемы. Нет человека, нет проблем."
Autorem výroku je A.N. Rybakov který ho vymyslel, v románu Děti Arbatu ho
vložil do úst Stalinovi a zdůvodnil to právem umělce .-)

valcha186 - Profil | So 2.12.2023 12:25:29

sven >> Soud může upustit od potrestání, s tím, že postačí projednání. Nebo to SZ zastaví, ale ten regres bude řacha. Nikdo nesmí střílet, když to pořádně nevidí. Musí počítat i se smrtící dráhou střely. Čím více znaleckých posudků, tím více se platí. Natahuje se tr. řízení.

teoretik - Profil | So 2.12.2023 11:35:25

valcha186 >> JJ, Stalin se řídil "kde není člověk, není problém"

sven - Profil | Pá 1.12.2023 23:16:30

FISH HOBO >> Jak se říká" "neštěstí nechodí po horách ale po lidech.
V tomto případě se jednalo dle veřejně dostupných zdrojů o dosled postřeleného kance.
Znalci z oboru soudního lékařství a balistiky vypracují znalecké posudky a na jejich základě, bude nebo nebude střelec obviněn. V druhém případě, rozhodne o vině nebo míře zavinění a výši trestu soud. Tedy je zatím předčasné, předjímat jeho verdikt.

FISH HOBO - Profil | Pá 1.12.2023 22:50:20

sven >> Přesně, to je tak, když se nešťastnou náhodou potkají dva chytráci...

valcha186 - Profil | Pá 1.12.2023 22:00:26

sven >> Provozní závada, dopravní nehody a tam také je úmrtí. Stavba dálnice a pak bourání a stavba tunelu. Doktor uřízne zdravou nohu místo nemocné. Hodně lidí, hodně problémů. Nikdo nepíše, co tam ten dotyčný dělal, dal o sobě vědět atd. Na samotě po půlnoci bouchání a on zbloudilý lyžař, cyklista. Ráno na verandě turista. Dědeček si ustlal na stole, vedle pověšené prádlo, co si vypral v rybníce. Slyšel televizi, ale nechtěl budit. Pohyb je všude.

sven - Profil | Čt 30.11.2023 20:51:39

valcha186 >> Máš SZ

valcha186 - Profil | Čt 30.11.2023 20:01:33

sven >> Střílení po všem se dělo, bude dít. Standa Míšek také střelil dospělou krávu jako jelena. Když to zjistil, ani ji nevyvrhl, nechal ji na místě a pak šla jenom do kafilerky. Zbrojní průkaz dostane kde kdo. Záleží kolik zaplatí, je to jako s řidičáky. Honitby jsou rozdělovány také podle peněz. Lidová myslivost je dávno pryč. Navíc když bude zmenšena plocha honiteb.

Maryl - Profil | Po 27.11.2023 20:29:54

jeden3 >> Máš naprostou pravdu, já jsem z jiného kraje, než jsi ty, od západu a ty cedule pak nejsou sundané , jsou tam dokud je počasí nezlikviduje, takže bych taky šel dál , když vím že je tu od lońska.

ovčák - Profil | Ne 26.11.2023 21:14:19

Absolutně nechápu ty, kteří mají byť i minimální potřebu obhajovat střílejícího myslivce. Bylo to v noci, rybář tam nemá co dělat, tak přinejhorším pytlák? Co když je to milenecký pár, který se šel v noci podívat k vodě? Co když jsou to děti, který zdrhly oknem a daly si sraz u řeky? Se zbraní jsem pár let kamarádil a jedno z hlavních pravidel bylo “ prst na spoušť, až když jsem si jist cílem”.
Myslivci určitě nejsou všichni špatní a dementní. Ale… Jsou mezi nimi tací a dokazuje to počet zranění ve vlastních řadách, počet zastřelených psů, které si myslivec spletl s divočákem apod. Osobně si myslím, že v řadách myslivců by mělo dojít k výrazné “čistce” kdo může a nemůže nosit zbraň. A pro ty, kdo obhajujete nehody (postřelení) u myslivců - zkuste si představit, že ten omylem zastřelený bude Vaše dítě, vnouče, partner, rodič…

Gašpi - Profil | Ne 26.11.2023 17:49:51

sven >> předseda 🫡, ono to tam je celkem dost frekventované cyklisté, pejskaři, elektro maniaci, rybářů dost hodně i plovák se tam projde ..... no není radno si pochrochtávat🫢

jeden3 - Profil | Ne 26.11.2023 12:34:12

Gagi >> nejsem podjatý proti myslivcům.......spíše možná ty proti tomu,co se ti snažím vysvětlit
pokud budu někde v NOCI kousek od města střílet z kulovnice - musím si být jistý na co střílím a kam ta koule poletí dál v případě,že se netrefím...... Pokud někdo ani třeba s infra či obyčejným nočním viděním není schopen rozpoznat člověka od prasete - tak prostě nesmí střílet ......ještě by se to dalo pochopit v případě institutu nutné obrany či krajní nouze, kdyby byl myslivec napden třeba medvědem- tak asi nebude řešit balistickou dráhu kulky , tam je to jasné.
takové případy ovšem nejsou přece o nelásce nebo o hnusném chování člověka k člověku - tady jde prostě o selhání jedince skoro ve všech ohledech-ano jedince v tomto konkrétním případě, nikoliv všech myslivců, to jsem nikde nepsal....ale je věcí všech myslivců,aby si takové věci vysvětlovali mezi sebou co mohou a co nemohou, na co si dát pozor a co nesmí v žádném případě-tohle za myslivce těžko někdo udělá-a pokdu se jim do toho začne montovat někdo z venku- tak to bude pro ně samotné smrdět nějakýma zákazama,omezením atd.....poctivé a svědomité myslivce nepoškuzoji já,svým názorem,ale tihle nezodpovědní myslivci,kteří hazardují se životy občanů. A jen se dá čekat,že se toho jako záminky chytne nějaká aktivistická uřvaná skupina,která bude lobovat proti střílení zvěře.......vem si ,že proti rybolovu už se začíná lobovat a tam nemohou ai použít argument že to ohrožuje lidské životy.
PS kdybych měl něco proti myslivcům, nemohl bych mít myslivce jako kamarády-viz můj první příspěvek

jeden3 - Profil | Ne 26.11.2023 12:20:43

Rožnovák >> popisuješ přesně,co se děje...
ale já se obávám,že ten případ nebyl klasiký "hon" s cedulema kolem lesa , na tom se myslím shodnem
na rozumné lidi cedule se zákazem vstupu do lesa funguje-já tam třeba nelezu,když je tam takové uporoznění
na druhou stranu - na jistém místě poblíž Králiku, kde stabilně po cestě venčíme psi na kraji lesa-vhodné místo na zaparkování bez porušení zákona, bezpečné mísot pro psi i lidi ....jednou tam byla taková cedule-takjsem dál nešli, pes se vyčúral holt u auta a jelo se dál...jenže - na té ceduli nebylo datum začátku-ani konce..a byla tam ještě za 14 dní ale i za 2 měsíce - není to trochu špatně?? Kolik lidí si příště řekne-to je stará cedule,ta už neplatí?
na druhou stranu ano- určitě se najde magor,který tam vleze i v době honu :-( souhlas

Gagi - Profil | Ne 26.11.2023 12:12:40

$ >> Bohužel tohle je smutné, ale vystihující shrnutí.

Gagi - Profil | Ne 26.11.2023 12:11:22

jeden3 >> Jsi zcela zjevně proti myslivcům velmi podjaty. Tohle je na rozhovor minimálně po telefonu ne-li osobně.
I já musím říct že od roku 1995 kdy se o myslivost zajímám se to procento blbu podle mě zvětšilo, to je ale asi taky celospolečenské. Lidi jsou k sobě čím dál hnusnější. Mladý nenávidí stare, bohatí chudé.

sven - Profil | Ne 26.11.2023 12:08:05

Gašpi >> jj párkrát se mi poštěstilo večer na rybách, že se v přilehlém lese střílelo. Hodně blbý pocit. jak píšeš.. kdo uteče vyhraje .-)
Na tom střílení je divné, že ho střelil do hlavy.. ??
I když jsem znal magora v mysliveckém, který střílel prasata jenom do hlavy, respektivě na oko. Ani posed nepotřeboval, jen prkýnko. Vylezl pár metrů na stožár VN, rozházel okolo ujeď z ryb a bác ho.. Už také dostřílel...svatý Petr a svatý Hubert se už na ty jeho pytlácké akce nemohli koukat.. A my jsme si zvolili, jiného předsedu..