Kapr zůstává králem českého rybářství, hlavně kvůli ekonomice
Diskuse k bleskovce Kapr zůstává králem českého rybářství, hlavně kvůli ekonomice
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
1x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
bolllekas - Profil | Po 20.12.2021 0:08:56
Specialista - Profil | Ne 19.12.2021 20:33:35
nofish - Profil | Ne 19.12.2021 20:01:23
Candát je filé bez chuti, velký má hodně mezi svalového tuku.
A k tomu co jsi mi psal níže, jde vidět, že jsi to nezkoušel, stříbrňák má strašně nasládlé maso, chce to koření....
tomvec - Profil | Ne 19.12.2021 19:49:16
novel - Profil | Ne 19.12.2021 19:46:01
novel - Profil | Ne 19.12.2021 19:40:08
Taky jsem zkoušel marinovat v koření. Cukr+sůl je top.
tomvec - Profil | Ne 19.12.2021 19:29:44
Specialista - Profil | Ne 19.12.2021 19:28:10
novel - Profil | Ne 19.12.2021 19:23:36
Candáta taky nejím bez soli. Ale stačí mu jen ta sůl, maximálně trocha pepře a oprásknout ho na másle. Pokud tohle udělám s kaprem, bude mastný, smradlavý a s pachutí bahna.
Specialista - Profil | Ne 19.12.2021 19:00:55
novel - Profil | Ne 19.12.2021 18:57:03
novel - Profil | Ne 19.12.2021 18:53:02
Česnek, tymián, paprika, kmín, pepř, zázvor, tohle usmažit a nepoznám, jestli to původně byl kapr nebo kuře 😂
Danda05 - Profil | Ne 19.12.2021 0:17:36
Specialista - Profil | So 18.12.2021 23:52:34
Jezte kapry! Doporučuje 9 z 10 pstruhů lososových z Lidlu 😄
Danda05 - Profil | So 18.12.2021 22:21:13
Danda05 - Profil | So 18.12.2021 22:15:47
nofish - Profil | So 18.12.2021 20:56:14
nofish - Profil | So 18.12.2021 20:30:15
Specialista - Profil | So 18.12.2021 19:55:31
Danda05 - Profil | So 18.12.2021 18:04:57
Na oblaleni dám jeden dil mouky, a pulku dilu sladké papriky a pulku pálivé papriky. Promichat obalit nudlicky osmahneme a je to luxus. A k tomu dip ze zakysanky s česnekem a pažitkou 🙂💪
Specialista - Profil | So 18.12.2021 16:47:19
Použij škrobovou moučku určenou pro masové pokrmy! Takže ne s bábovkou na obalu. Nevím, technicky, v čem je rozdíl, ale ve výsledku určitě. Já ji trochu mixnu s hladkou...
Danda05 - Profil | So 18.12.2021 15:59:40
Tom - Tuk - Profil | So 18.12.2021 10:20:24
Tom - Tuk - Profil | So 18.12.2021 10:14:09
xy Mrkve + yx/3 Petržele + yx/2 Celeru + libovolné množství Česneku (min, ale yx/10, je to "vnášeč" ostatního do masa). Tohle všechno nastrouhej na extrajemno/rozšmelcuj v mixéru, řádně osol. Bezpodmínečně je třeba ochutnat hmotu. Jakmile je hmota slaná pro dotyčnou osobu akorát, je třeba jestě o 1/3 přesolit. !!!NIC DALŠÍHO NEPŘIDÁVAT!!!
Do vzniklé kaškejdy vlož kusy masa. Maso předem !NESOLIT! Nech stát v lednici zafóliované (pachy) alespoń 5 dnů, protože my Indiáni milujeme shnilé Lososy. Kaškejdy musí být relativně hodně, aby bylo maso schované komplet. Jednotlivé kusy masa by měly být vždy "proloženy" aby se vzájemně nedotýkaly (platí hlavně pro ryby a drůbeží). Jednou denně je dobře celé to nějak promíchat/otočit.
Na skorosuchou rozpálenou pánev vložte JEN OKLEPANÉ (tedy bez oplachování, utírání apod. - PRO BLBCE - !!!BEZ OPLACHOVÁNÍ, UTÍRÁNÍ APOD!!!) kusy masa. Opečte s nadrobno nakrájenými OSOLENÝMI brambouchy a čímkoli dalším co nepouští moc šťávy asi minutudvě ze všech stran. Hlavně to do pánve nedávejte - lidi prosím... - rovnou z lednice... Nechte to předehřát alespoň na pokojovku, ideálně třebas teď na radiátoru.
VSJO, dobrou chuť jaxviňa =)
Kaškejdu je možno po vynětí masa zmrazit a použít 3-5 opakovaně pro jakékoli maso. Nepřijímá/nepředává pachy a vůbec se nekazí. Podmínkou je mít ve hmotě opravdu DOSTATEK Česneku =)
Naprosto geniálně funguje tahle nakládací směska na jakékoli maso připravované pro uzení.
BACHA - NEDÁVEJTE MÍSTO PETRŽELE PASTIŇÁK, NEBO TO BUDETE MÍT SLADKÉ JAKO HOVNOZ NUTRIE...
Specialista - Profil | So 18.12.2021 9:24:19
Už jsi jedl kapří hranolky? Zdokonalil jsem je tak, že se zatím nenašel nikdo, kdo by si nepřidával... luxus žrádlo.
novel - Profil | So 18.12.2021 9:20:03
Smažit? Ne, nejím ani vepřové řízky ve strouhance. Péct? To už vůbec ne. Ani uzení nepřebije (nevím jak to říct, bahnitou?) pachuť...
Hoď do placu nějakej super recept, aby ho zvládl i úplný amatér jako já.
nofish - Profil | So 18.12.2021 7:33:31
Tom - Tuk - Profil | So 18.12.2021 6:01:49
Jen pro jistotu a abychom si rozuměli - je mě natolik proti srsti dementní korupční kapro"hospodaření" v ČRS, že jsem na znak naprostého nesouhlasu a protestu po zhruba 45 letech členství ze svazu vystoupil a v CZ úplně přestal rybařit =)
novel - Profil | Pá 17.12.2021 9:50:10
nofish - Profil | Pá 17.12.2021 9:41:22
novel - Profil | Pá 17.12.2021 8:44:46
Bodejť by ne, když se to nedá žrát.
Kolik se vysazuje řeba okounů, nebo candátů, když mají tak výborné maso?
Kde to žije - všechna témata
12:30Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 47
12:24Rybáři a vinařství 213
11:45Čluny boat007 recenze. 556
11:12Křeslo na odhoz 6
6:09Korda Developments a vše co k této značce patří 825
2:07Jevišovka 2A (Revír) 17
0:42Závody Mušovský pohár 2024 (Video) 1
SoKleště na O kroužky 23
SoChlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo (Bleskovka) 4
SoSolar titanium swinger 676
Sovydra říční 148
SoMiloš Zeman legenda 191
Somaximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 6
SoHlídač slev eshopů 406
PáFrantiškův rybník jak to tam jde 22
Co je nového - všeobecné
SoBleskovka: Chlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo
PáBleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....