První organizovaná kontrola RS s celokrajskou působností, zadrženo 17 povolenek

cindy - Profil | Ne 3.5.2020 20:54:17

hraji >> Napsal jsi to správně, ve společnosti sedí ti špatní v kriminále. tak by to mělo být. V MRS stačí zaplatit zápisné o jiného PS a podvádí se vesele dál. Samozřejmě si nemyslím, že na to funkcionáři jednoho pobočného spolku na to mají zásadní vliv. Můžeš tento stav obhajovat jak chceš, ale fakt mě nepřesvědčíš, že je to v pořádku.

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 20:35:48

_Karel_ >> přesně tak, trefil jsi to naprosto přesně, kolega Mrkos chce po funkcionářích spolku, aby změnili celý svaz, nejlépe tak, aby se to líbilo především jemu. A je schopen do své demagogie zamotat cokoliv, i daňové poplatníky. Jen mu jaksi uniká, že svaz neřídí Mrkos, ale ani kakr nebo hraji, ale zcela jiní lidé. Klasickou ukázkou je dnešní požadavek, aby svaz řešil přestupky, které nejsou přestupky na úseku rybářství. To je prostě demagogie a nesmysl.

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 20:31:34

cindy >> já vím o desítkách tisíc lidí, kteří sedí v kriminále, a co to vypovídá o společnosti? Že jsou lidé slušní a lidé neslušní. Svaz tvoří zase jen lidé. Někteří to dělají správně, jiní to šidí a podvádějí. Mým úkolem je zajistit, aby to náš spolek dělal správně, na zbytek mám asi stejný vliv, jako ty.

nofish - Profil | Ne 3.5.2020 15:01:01

cindy >> Jo, tak to ano, možná má jiný spolek pro přijetí i takový požadavek. Rybářský ne.

cindy - Profil | Ne 3.5.2020 14:46:14

nofish >> Asi jsem to blbě napsal. U toho požadavku na rejstřík trestů jsem nemyslel Rybářský svaz.

cindy - Profil | Ne 3.5.2020 14:35:01

hraji >> Já netvrdím, že o činnosti svazu "něco" vím. Ale na druhou stranu vím o lidech, které z jedné MO vyloučili a další rok už měli průkazku jiné MO o deset kilometrů vedle. Samozřejmě ne jako přestup, ale jako nový člen MRS. A ještě bych se přidal ke včerejší diskuzi ke zkouškám nových členů. Možná že U Vás je to jinak, ale já znám osobně dost nových členů, kteří nikdy žádné zkoušky nedělali. V podstatě z dospělých téměř nikdo. Stačí se jen podívat do poradny tady na Mrku, kde Ty odpovídáš a je to naprosto jasné.

nofish - Profil | Ne 3.5.2020 14:31:14

cindy >> Přečti si stanovy :-) to prohlášení musíš mít i tak. Ale na čest se dnes nehraje a co nejde dohledat v databázi, není jisté. Nevím k čemu požadují výpis z rejstříku trestů, protože to stanovy nevyžadují a ve finále, na členství ani není nárok a o přijetí člena rozhoduje výbor dané MO- dle stanov.

MrKos - Profil | Ne 3.5.2020 14:25:43

_Karel_ >> oni to nejsou tak obyčejní členové spolku, jeden je předseda PS a druhý je hospodář PS (to si můžeš i vyguglit). A všimni si, že se snažím diskutovat a to i přes jejich opakované urážky, ke kterým se oba dva snižují, když nemají argumenty. Já se k urazkam nesnižuji a jen si udělám názor.
A všimni si ještě té věci, že jsem ani s jedním nezačal diskuzi. Zapojili se sami s urážkami. Jako tradičně.

_Karel_ - Profil | Ne 3.5.2020 14:17:44

MrKos >> Vyčítat dvěma členům spolku, že se MRS nechová podle tvého, to je podobné, jako bych já vyčítal tobě, že máme Babiše premiérem.

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 14:16:11

MrKos >> marně přemýšlím, do které z těch skupin patříš, když vidím tu zoufalou snahu ze včerejška a dneška.

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 14:13:48

cindy >> kdybys opravdu věděl o činnosti svazu aspoň základní věci, věděl bys, že v přihlášce za člena tohle čestné prohlášení již roky je. Ale trvale pleteš dohromady členy a nečleny. Souhlas člena se zpracováním osobních údajů platí jen po dobu členství. A platí na přesně vymezené účely a úkony (vydávání povolenky). V okamžiku, kdy člena vyloučíš, zaniká jeho souhlas s používáním jeho osobních údajů. Tudíž nelze v žádném případě vést databázi vyloučených členů a navíc ji poskytovat subjektům mimo svaz. Tedy pokud nechce dotyčný svaz riskovat žalobu a velmi pravděpodobnou prohru u soudu. Navíc, pokud si bude chtít vyloučený člen povolenku nečlenskou, žádný zákon mu to nezakazuje, tedy mu v tom bránit je velmi problematické.
Ano, pokud člověk píše nezávazně na internet, dokáže, bez hlubší znalosti problematiky, vyřešit mnohý ožehavý problém. Kámen úrazu ovšem přichází v olamžiku, kdy je potřeba fantasmagorie z internetu proměnit v realitu v souladu se zákony, nařízeními a právy občanů.

MrKos - Profil | Ne 3.5.2020 14:08:55

hraji >> když není vůle ze strany cilimniků, tak je to boj s větrnými mlýny. Do takoveho boje by se pouštěl pouze blázen nebo člověk ducha mdlého.

cindy - Profil | Ne 3.5.2020 14:05:45

nofish >> Je nějaký problém, aby nový člen musel podepsat čestné prohlášení, že nebyl z jiné MO vyloučen? Jsou i organizace, které po svých členech požadují aktuální výpis z rejstříku trestů.....

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 13:54:18

MrKos >> ještě že existují univerzální odborníci na všechno a svatí apoštolové záchrany svazu, jako jsi ty. Naneštěstí jsi nikdy nenašel odvahu tyhle nesmysly přednést reálným členům svazu na výroční schůzi. Velmi rychle by tě vrátili do reality. Členové svazu nejsou o nic horší a zlotřilejší lidé, než je zbytek společnosti, včetně tebe.

nofish - Profil | Ne 3.5.2020 13:46:50

cindy >> vzhledem ke GDPR bys měl po ukončení členství daného člena, skoro hned, smazat jeho data.

MrKos - Profil | Ne 3.5.2020 13:44:36

cindy >> musí být vůle. Vystihnul jsi to presne

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 13:44:16

cindy >> také si přečti Stanovy

MrKos - Profil | Ne 3.5.2020 13:42:02

_Karel_ >> naopak, s bivakem na Svitavě přišel kolega hraji. Já se domnívám že svaz jako celek, tedy MRS, by se měl zásadním způsobem podílet na tom, co jeho členové provádějí jak na Svitavě, tak na Musově nebo Svratce 1. A zde níže můžeme vidět celou řadu různých důvodů, proč to nejde. A nebo se nechce.

MrKos - Profil | Ne 3.5.2020 13:39:04

hraji >> doba se rychle mění a členi s ní. Jen vám to jaksi nedochází

cindy - Profil | Ne 3.5.2020 13:34:23

hraji >> Každý člen podepisuje souhlas s použitím osobních dat. Vytvořit takovou databázi s tím, že by všechny MO měli povinnost hříšníky nebo vyloučené členy do ní ukládat, nebo před vydáním povolenky nebo přijetím zase všechny MO a smluvní subjekty, zase zkontrolovat jestli tam dotyčná osoba nefiguruje je naprosto primitivní záležitost. jenom musí být vůle. A co se týká těch ostatních prohřešků, je taky více možností, jak mezi sebou nemít členy, kteří porušují zákony... jenom by na svazu museli být lidé, kteří by to chtěli řešit.

_Karel_ - Profil | Ne 3.5.2020 12:57:44

MrKos >> Ty máš pocit, že na revíru Svitava je problém s bivakováním nebo vjezdy do zákazů? Nebo máš představu, že jejich porybní budou jezdit na Mušov, pátrat tam po svých členech, hledat jejich auta a promlouvat jim do duše?

kakr - Profil | Ne 3.5.2020 12:46:47

MrKos >>
Tak ti zbývá jen výt na měsíc (psát na MRK) a karavana půjde dál.
Naštěstí tu máme daňové poplatníky a ti to zacálují.
Cimrmman na tebe fakt nemá:-))

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 12:43:31

MrKos >> promiň, napíšu to co nejslušněji, na takovou debatu, kdy chceš používat naprosto demagogické argumenty, které nejsou jen absurdní, ale jsou protizákonné, si najdi někoho, kdo používá stejný způsob argumentace. Přečti si Stanovy a chvíli přemýšlej. Možná ti to dojde.

hraji - Profil | Ne 3.5.2020 12:40:26

cindy >> za situace, kdy nejsou tisíce spolků on line připojeny na internet, je jakákoliv databáze k ničemu. MRS samozřejmě seznam potrestaných má. Ale povolenku dnes prodávají i subjekty, které nejsou součástí svazu. Kvůli ochraně osobních dat není možné jen tak poskytovat data členů, natož bývalých. Každou problematiku je třeba totiž řešit s přihlédnutím ke všem platným zákonům, ne jen k těm, které se nám hodí. I vyloučený člen má svá občanská práva o která nepřišel.
Odebrání rybářského lístku by bylo čisté a efektivní řešení, ale tohle řešení parlament ze zákona velmi rychle odstranil.

MrKos - Profil | Ne 3.5.2020 12:39:38

kakr >> takže nápravné opatření žádné a kolečko bohuzel z peněz daňových poplatníků jede dal. děkuji.