Diskuse k článku: Mlsní karasi

Diskuse k článku Mlsní karasi

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 16.7.2019

RK - Profil | Čt 25.7.2019 18:48:44

Fishky >> Ríšo, ty víš, jak to je.....
To je klasickej moderni vyspelej svět, kterej se bez reklamy neobejde. A reklama, marketing jsou nedílnou součástí ekonomiky, která díky tomu roztáčí poptávku, sama reklama živý mnoho lidí, odvody.....atd. atd.
Takže to není od tebe fér.
Zacílit máš na pitomce, kteří skáčou na reklamní triky i absolutní nesmysly. Je máš presvedcit. A uvidíš, kolik budeš mít práce s potrefenejma hloupejma husama😁

Fishky - Profil | Čt 25.7.2019 16:35:09

tym >> ahoj, všiml jsem si, že z krmení dáváš hodně fotek na FB i sem na MRK od Dynamitebaits. Prosím tě, to si klasicky kupuješ a je to tak dobrý, že máš potřebu to sem dát, nebo to dostáváš zdarma a tak to sem na revanš dáváš? dík za info.

cechura09 - Profil | So 20.7.2019 9:38:23

tym >> Naposled to mohlo vypadat, že nemám Milana rád. No dnes bylo jedna povinnost za pěkný čtení o karasech, za přemýšlení , vyhodnocení i reakci při lovu.

draveček - Profil | So 20.7.2019 8:23:22

Pěkné čteni, mi karasi vubec nevadí a taky je rad chytam na řece jsou to pěkni divoši😉za mě hezky článek 👍

tym - Profil | So 20.7.2019 7:53:05

HEKO >>
No, tak to opravdu nevíte :) :)
V obou případech je na fotografiích karas stříbřitý :)

HEKO - Profil | So 20.7.2019 5:02:13

Nevím, nevín, ale podle postavení úst,se vůbec o karase na snímcích nejedná! Spíše je to kapřík, přinejlepším "kaprokaras"! Karas má daleko spodnější postavení úst.

Mirek.V - Profil | Pá 19.7.2019 22:11:18

Sharry >> Díky, já vím. Ten úvod měl být taková trpká nadsázka a povzdech nad tím, kam se nám ta rybařina v době plastové posouvá. Jěště tedy doplněk.
Doufám, že se nedožiji toho, že se kromě plastové kukuřice budou prodávat i plastové třešně na tlouště a umělé meruňky na amury. Nebo to už někdo vyrábí a já to ještě neznám? Snad ne. Na tom by se asi nevydělalo, kapři to moc nežerou. Ale ta kuku, nebo plovky, to je jiná. Stačí přeci ten kousíček umělé hmoty nadipovat, nebo rovnou koupit ještě dražší nadipovaný, ta hloupá ryba si myslí, že je to žrádlo a "moderní" rybář a hlavně výrobce jsou spokojeni. Je to snadné, pohodlné a drahé, a tak to má být. Radši nepokračuji, už teď jsem mimo téma diskuze. Pardon.

RK - Profil | Pá 19.7.2019 18:26:10

Sharry >> jo, stejně jako pan Hrabal, ten starej pábitel. Hezky se to čte, ale nesmíš tomu moc věřit.

Sharry - Profil | Pá 19.7.2019 18:10:53

RK >> > mas rech..., zadny zaruceny recept " jak na ne" neexistuje ( vpodstate to v tom clanku je.., zizalkabyla zaruceny recept a ejhle..) 😊...a to na zadnou rybu..
Ale vzdy, kdyz to clovek zkousi, jde tomu " naproti" 😉

Jak se rika " pokud je nastraha ve vode, zaber neni vyloucen" .

A co nam clanek dal?
Mi osobne se to dobre cetlo, predstavoval jsem si ten spadly strom, kde to Milan posilal a snazil si vybavit podobne mista, kde jsem chytal.. , Takze pohodovy relax na par chvil... Tak to vidim ja 😊

RK - Profil | Pá 19.7.2019 17:57:11

Sharry >> ale hlavně asi, a to ve článku nezaznělo. Nelze jít na karasi cíleně. Respektive jde, ale asi stejně, jako na ostatní ryby. Někdy karasi jdou a chytí je kámoš vedle taky i když chytá na něco jiného než já, kterej je taky chytá. A někdy, jako by tam ani nebyli.
Takže nějakej zarucenej recepis neexistuje stejně, jako recepis třeba na liny atd.
Takže ,, mlsní karasi" existujou stejně, jako mlsné plotice, hrouzci, kapři, nebo třeba blatňáci tmaví😀
Takže cože nám ten hezky napsaný článek vlastně dal?

Sharry - Profil | Pá 19.7.2019 8:25:15

Mirek.V >> karasi porad berou na klasicke a osvedcene nastrahy.
kuku/zizalka/cervi/rohlik/kolinko... ~ vcera jsme s kolegou nachtali karasu mnoho a zadnych plastovych kulicek nebylo treba... ;-))

Peťas - Profil | Pá 19.7.2019 8:07:54

Mirek.V >> úplně s tebou nesouhlasím ale z většiny ano :)

Mirek.V - Profil | Čt 18.7.2019 22:25:57

Tak a je to tady. Ryby se už taky zbláznily, upřednostnily moderní "trendi" a dávají přednost komerčním umělým nástrahám před přirozenou přírodní potravou. A já doteď věřil, že narozdíl od lidí jsou ještě pořád normální.

A teď trochu vážněji. Často myslím na to, co se asi stane s malou rybou, které se podaří zhltnout plastovou nástrahu, kterou nestráví a ta je přitom velká tak, že jí ani nevyloučí. Že se to stane málokdy? Asi ano, ale stane. Snad nebudu sám, komu to vadí, ale výrobcům těch nástrah bohužel evidentně ne. Každý máme nějaké své vlastní hranice, tak mi prosím nepište, že když mi vadí i tohle, tak radši nemám ty ryby vůbec chytat.
Ta poznámka není proti článku ani autorovi, je míměna obecně, proti některým moderním "trendi". Prostě jsem to sem nějak nedokázal nenapsat. Děkuji za případné pochopení.

p.malyk - Profil | Čt 18.7.2019 13:23:23

JJ, karasy mám taky rád. Na prutu. I na talíři, je to takový chutný a voňavý kapřík, akorát porce pro jednoho. Doporučuji k pivu. Mám na mysli stříbřité, nepůvodní invazní. Ukrajinská národní ryba. :o)

Peťas - Profil | Čt 18.7.2019 6:22:52

Navíc karas mi dle mých zkušeností připadá, že se z vody "těší" :) vždy když se blíží břehu, tak snad ještě přidá čumákem do svahu :)

Peťas - Profil | St 17.7.2019 21:26:57

Karásek je nedoceněná ryba a chuťově výborná :)