Na povodně jsme se připravili dobře. Zapomněli jsme ale na jinou věc, říká ministr Brabec

Pvl - Profil | St 21.11.2018 10:41:42

Honza7 >> Ono je taky dost jednoduché říkat" připravili jsme se na povodně " když se nám to tak nějak vyhejbá :o§) (teda alespoň zatím) EDIT : a voda chybí ..díky tomu že nekápne

Honza7 - Profil | St 21.11.2018 5:15:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nechci tady obhajovat minulý režim, ale pokud autor tohoto článku dobře citoval pana ministra, tak nádherně uvedený článek odhalil neschopnost a elementární neznalost daného problému na ministerstvu životního prostředí za posledních třicet let.
Tím chci pouze říct, že strašák socialismu, případně jeho vyšší forma komunismu bude s největší pravděpodobností sloužit našim neschopným politikům asi hodně dlouho jako zástěrka na impotentní myšlenky k řešení klíčových problémů v našem státě. Ono si naši politici asi neuvědomují, že je to skoro třicet let co minulý režim v našem státě padl. Je velmi smutné, že na MŽP nastupují lidé s absolutní neznalostí nejen řešení základních problémů, ale v uvedeném případě je ani nevidí a tak se musí raději ptát ostatních.
Kdo jen trochu se zajímá o uvedenou problematiku, tak vnímá, že sucho a povodně jsou jeden problém ( pomyslně jeden provaz ), který má dva konce. Říct, že jsme se dobře připravili na povodně, ale zapomněli jsme na sucho více méně znamená, že uvedená opatření jsou v drtivé většině k ničemu. Naší základní snahou by mělo být udržet v maximální výši dostatečné zásoby podzemní vody, ta ve většině případů nenapáchá škodu jako povrchová voda. Jinak velkým omylem pana ministra je i fakt, že v případě povodní určitě nebudeme tak dobře připraveni jak si myslí, poněvadž naše kanalizační síť je v mnoha městech nejen zastaralá, ale především z kapacitního hlediska nedokáže pojmout přívalové deště. V mnoha městech byla stavěna ještě za císaře pána a nebo za první republiky a nikdo v té době nepočítal, že naše některá města se tak rychle rozrostou. V každém případě potřeby výstavby nových bytů, průmyslových center, obchodů a parkovacích ploch vede k tomu, že v takových místech se voda nemá kam vsáknout a je odváděna kanalizační sítí, která byla vyprojektována a následně vystavena v mnoha případech před více jak sto lety. Zkrátka bez úpravy kanalizační sítě, která by byla dostatečně dimenzována a nebo vytvoření nové sítě na šedou vodu ( což v našich velkých městech se bude velmi těžce prosazovat ) nemůže člověk, který je duševně svěží prohlásit, že jsme dobře připraveni na povodně.