Diskuse k článku: Když pruty letí do vody

Diskuse k článku Když pruty letí do vody

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 12.8.2018

Mirek.V - Profil | Út 21.8.2018 22:27:47

Já se musím přiznat, že když to nebere, tak někdy schválně vstanu ze židličky, chodím pár kroků sem, tam, protahuji se a doufám, že právě v tu chvíli záběr přijde. Že by to ale fungovalo, to potvrdit nemůžu. Ony ty ryby snad poznají, že tu nepozornost na ně jenom hraju...

A ještě chci pochválit toho nesouměrného feedrového motýlka, který je na fotce v článku. Pořídil jsem si ho podle nějakého Milanova staršího článku. Používám ho na prut, kterému se méně věnuji a čekám na něj větší rybu. I při razantnějším záběru z něj prut opravdu tak snadno nespadne.

Mahoneey - Profil | Po 20.8.2018 15:02:59

Jj,známe to asi všichni,když člověk chytá prut za poslední článek rukojeti....mě se dokonce stalo že jsem byl s přítelkyní a její máti na rybách,vše ok ,bralo to a ke konci balím věci a ty dvě se něčemu hrozně tlemí,tak se otočím a myslím že mě trefí....,můj milí feeder si to vesele štradoval po vodě směr pryč od břehu.....no vody po kolena ,tak jsem naštěstí zachránil vše , včetně kapřundy čorkaře na druhým konci, ale tak hlavně , že tě někdo ,,upozorní a je legrace.....DDDDDDD

Buri2 - Profil | Po 20.8.2018 13:30:20

Ten zákon schválnosti platí přesně. Nebudu říkat kolikrát jsem měl záběr, když jsem si musel odskočit na malou. Bizarní to bylo na jaře. Bolela mě hlava a chtěl jsem si spolknout prášek. A když jsem vstal od prutů, našel prášek tak bylo vše ok. Prášek jsem dal do pusy a než jsem vytahl piti - záběr. Takže jsem zdolával rybu a prášek, který jsem se snažil polknout na sucho. Obojí se podařilo...

Jirka1976 - Profil | Ne 19.8.2018 13:43:48

venybit >> presne tohle se mi kdysi stalo , prut jsem zachranil . Bylo to tim ze jsem mel uplne povolenou volnobezku a jak to ryba prudce rozjela a pak zpomalila tak civka setrvacnosti predbehla a udelala se motanice . Pak jsem uz brzdu mirne dotahl a od te doby , je to uz 24 let se mi to nestalo . Jinak pickery jsem lovil nekolikrat . Skakat do vody v rijnu nebylo moc prijemny tak ted pokud chci privrit oci nebo si odskocit tak povoluji brzdu .

venybit - Profil | Ne 19.8.2018 13:09:55

splavek >> Zažil jsem situace, kdy bych ho určitě nestihnul chytit ani kdybych na něj koukal :) Dokud nebyly na navijácích pořádné brzdy , tak jsi se tomu neubránil. Ono ani dnes se tomu neubráníš. Zažil jsem už na vlastní kůži situaci,kdy to Tloušt na Labi 65cm ,rozjel tak, že se volnoběžka zamotala, stojan padnul a prut kamarád jen tak tak na poslení chvilku chytil. Někdy ani moderní technologie nestačí. :)) A o tom to je, o těch zážitcích. To jsou situace,o kterých můžeš ještě dlouho vyprávět ,pro to děláme.

Tommyson - Profil | Ne 19.8.2018 12:22:56

S tím že ryby rád berou zrovna když něco dělám,nebo se věnuji druhému prutu atd. naprosto souhlasím:)))Stává se mi to často a to čumím na špičky poctivě.Opět skvělý článek přímo ze života:)

splavek - Profil | So 18.8.2018 12:43:58

venybit >> Já si zase vzpomněl na jednu letitou historku, co se odehrála před takovými cca téměř čtyřiceti lety. S kamarádem jsme jely na ryby, nahodíme každý svůj prut(tenkrát mohli pionýři chytat jen na jeden) pěkně poctivě na položenou , zavěsíme policajty a nic se neděje, tak jen okouníme a klábosíme o ničem a nějak jsme přestali sledovat pruty, najednou kámošův prut se zvedl z vidliček a obloukem do vody. Bylo to v létě, tak jsme hned skočily plavmo do vody a lovili prut. Naštěstí asi po pátém ponoru se nám ho podařilo najít zaháklý za nějakou větev pod vodou. Na háčku byl kapřík zhruba tak 20-25cm velký. Dodnes jsem nepochopil jak takový prcek dokázal ten prut takovou razancí strhnout do vody.

venybit - Profil | So 18.8.2018 12:29:42

splavek >> Hele to ještě dnes ,stačí vzít na ryby kamaráda nerybáře :) A vzdálit se od prutu. Pak slyšíš jen pípák ,vrznutí židličky jak kámoš vstává a už se jen stihneš chytit za hlavu :) Cumel ,že by jsi ho mohl používat ve sprše jako žíňku :)

venybit - Profil | So 18.8.2018 12:25:59

Jura L. >> Také si říkám že těch sklolaminátů se musí v těch řekách válet :)) Jen na Ohři jsem přišel o 3. A mohl člověk dělat co chtěl. Byly tam hejna metrových Parem . To člověk 2 hodiny hlídal prut a ani záběr, pak se jen otočil pro svačinu ,rána ,vidličky ohnuté prut prič :)) Navijáky s multidiskovou brzdou byly strašně drahé :)

Jura L. - Profil | Čt 16.8.2018 13:57:11

Litací pruty za komunistů to byla klasika. Už jsem asi zdechlej, ale mám vše v baitu, snad 10 kousků od malých po velké, stačí zaklapnout a nemusí se nad ničím přemýšlet.... Přední brzdy mám jen na vláčáku, i když to bezesporu je nejlepší konstrukce navijáku a bajtové součástky konstrukci navi jen komplikují. Klasika, že člověk loví nástražky na malý háček na červíka a zabere mu něco velkého - to jsem taky zažil, prut naštěstí letěl jen kousek a sekl se o kameny, byl tam sumec 25 kg+, samozřejmě mi nedal šanci.

Miroslav Kanďár - Profil | Čt 16.8.2018 10:52:03

Peter36 - Profil | Čt 16.8.2018 1:10:21

Moc pěkný článek jako všechny od Vás a u toho jsem se
taky zasmál s tím krtkem :) hodně zdaru přeji

piroh - Profil | St 15.8.2018 16:44:11

jednou při chytání na brčko 3m od břehu jsem se bavil cejnama, karasama, občas nějaký kapří dorostenec. Po chvíli bez záběru jsem se zvednul, že si nachystám vnadění,samozřejmě jsem chytal na "tvrdo" brzdu seštelovanou jen tak lehce, proběhl záběr a ač jsem byl 1 m od prutu šup a už plaval do hlubin, že bych ho nedohnal ani rychlejší chůzí......možná je udice na dně rybníka dodnes. Samozřejmě do vody cca 12 stupňů se mě nechtělo a druhou udicí jsem se snažil ho nějak vylovit, ale nic. Naštěstí to byl tehdá starší teleskop Sona s MK navijákem, tak jsem to oželil, ač to byl můj nejoblíbenější prut!

splavek - Profil | St 15.8.2018 13:03:59

Miroslav Kanďár >> Mám stejnou zkušenost volnoběžka feedr je dobrá kombinace.Jenom si musí člověk uvědomit, že zaseknout se zapnutým baitem nemusí být zrovna ideální. V začátcích se mi stalo, že jsem tímhle způsobem domotal vlasec tak, že byl na vyhození, holt chybami se člověk mučí.

pepule83 - Profil | St 15.8.2018 9:22:14

jo v mých začátcích,jak sem zapomněl povolit brzdu se to párkrát stalo,od doby co mám volnoběžku je klid

Deawon - Profil | St 15.8.2018 8:48:38

Já jsem několikrát málem přišel o prut na nástražní rybky. Buď neberou nebo jenom malé plotičky. Stačí se otočit a kapr už si prut táhne po břehu. Na youtube je spousta krásních videí od kaprařů s utaženou brzdou :)

Miroslav Kanďár - Profil | St 15.8.2018 8:21:43

Vždycky se mi smáli, že si na feeder dávám naviják s volnoběžkou.. kolikrát mi to už zachránilo prut...