Zpravodaj ČRS ke stažení (červen 2018)

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 26.6.2018

1Mara - Profil | Pá 20.7.2018 22:24:08

tolda >> Ono jak tady už někdo psal, tuším že mrknato, jak si toho někdo všimne, že máme státní vody skoro zadarmo, tak bude mela, ještě že má Babiš hodně práce , ten by na to vlítl hned .-( :-)))

tolda - Profil | Pá 20.7.2018 22:14:51

1Mara >> ?To máš pravdu, jenže až se začne řešit jak se hospodaří, plní původní ZP a bude na zajímavých revírech prodávat možnost hospodaření v dražbě, tak už bude pozdě řešit že jsme je to nechali dělat. ono to začíná už na úrovni místních MO. Kolik lidí se sejde na výroční schůzi, kolik procent něco dělá a kam se ztrácejí ti schopní?
a protože většina mlčí a nic se nemění tak to je tam kde to je.
I málo někdy stačí na velkou revoluci.
Petrův zdar

1Mara - Profil | Čt 19.7.2018 9:44:11

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 19.7.2018 8:46:03 >> kdyby jen laťku, on chce po nich i trochu práce a tam jim nevoní, stačí jim brát slušný peníze a popíjet v teploučku kávičku......

petrikveprik - Profil | Čt 19.7.2018 8:46:03

potočák 62 >> a víš že mě to vůbec nepřekvapuje (ten nezájem črs..) Málokdo má rád, když mu někdo nastavuje laťku....Fandím Ti..

potočák 62 - Profil | Čt 19.7.2018 8:15:29

Dědek >> Nevím,jestli se dostanu do rybářského nebe ale pravdou je,že mnozí funkcionáři by mě raději viděli v hrobě.)-)-)-)-)-)-Petrův Zdar

Dědek - Profil | St 18.7.2018 23:36:20

potočák 62 >> ty jsi fakt borec. pujdes do rybarskeho nebe :-)

potočák 62 - Profil | St 18.7.2018 23:33:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bacha >> Voda se prohřívá,protože se kácí nadměrně a často nesmyslně porost podle vody, koryta se nesmyslně rozšiřují pro případ,že by jednou přišla velká voda.Pochopitelně se mělká voda v umělých korytech bez překážek a zastínění rychleji a více prohřívá.Řešení je zpomalit odtok,zdrsnění dna a vznik hlubších míst v tocích.Zjednodušeně řečeno prahování.Proto jsme měli na schůzi spolku zástupce vedení ČL,to jsou největší správci toků v ČR,předložili jsme mu několik projektů prahů a vedli jsme s ním neformální jednání,nebo jak je moderní to nazývat,lobovali jsme o podmínkách,za jakých by to bylo pro ně přijatelné.Myslím,že jsme dost pokročili dopředu a v součastnosti zpracováváme podklady pro další jednání.Bohužel,i když jsem i s ohledem na jeho přítomnost pozval dost funkcionářů svazu včetně tiskového mluvčího,tak část se neozvala vůbec a z těch ostatních se všichni kromě jedné vyjímky postupně omluvili nebo vymluvili.Ten, který přijel byl Dušan Hybner a protože se považuji spíše za praktika,než za úředníka,tak další jednání na schůzi se zástupcem ČL vedli funkcionáři,kteří jsou členy spolku spolu s DH.Petrův Zdar

Dědek - Profil | St 18.7.2018 16:08:34

Bacha >> výhradně smrkem. Není nad pořádnou monokulturu :-)))

Bacha - Profil | St 18.7.2018 16:07:00

Dědek >> Smrkem???:-DDD

Dědek - Profil | St 18.7.2018 16:05:13

Bacha >> zbořit města a zalesnit :-)

Bacha - Profil | St 18.7.2018 16:00:01

potočák 62 >> Od roku 1973 se zvýšila teplota v tekoucích vodách o cca 1,5-2st.C. To je jeden ze zásadních důvodů, protože se tím snížilo nasycení vody kyslíkem o téměř 5%.
Zajímalo by mě, co bys udělal s tímto faktorem:-)

roman_monfish - Profil | Út 17.7.2018 19:34:32

Saddám >> Pleteš do sebe statut Celosvazového rybolovu, vyhlášení revíru a rybníkářství. Plést Tě samozřejmě může to, že vyhlášené revíry a zařízení provozovaná v režimu rybníkářství mohou při vložení do Celosvazového rybolovu používat stejnou číselnou řadu pro označení. Rybník ... provozovaný v režimu rybníkářství není revírem vyhlášeným podle zákona 99/2004 Sb. a proto mu toto číslo není přiděleno ve správním řízení.

fotojakes - Profil | Út 17.7.2018 13:33:34

Jj, možné to určitě je, tedy alespoň to ustanovení RS.

RST - Profil | Út 17.7.2018 13:15:38

Saddám >> Ale nemám, tady máš citaci z vyhlášky.
Povolené způsoby lovu, povolené technické prostředky k lovu a způsob jejich užití v rybářském revíru
[K § 13 odst. 11 písm. e) zákona]
§ 14......
Odst. (4) Místa k lovu nesmí být vyhrazována. Při lovu ryb na udici z plavidla musí být pojíždění a přistávání plavidla prováděno tak, aby zbytečně nerušilo ostatní osoby provádějící lov ze břehu.
Podle čeho soudíš že je ta voda vyhlášena jako revír????? I rybochovná zařízení mají číslo.
Zák 99/2004
HLAVA IV

RYBÁŘSKÁ STRÁŽ
§ 14

(1) Pro zajištění ochrany řádného výkonu rybářského práva a chovu ryb v rybnících je uživatel rybářského revíru povinen a subjekt hospodařící na rybochovném zařízení oprávněn navrhnout rybářskou stráž.........

Je to divné ale i rybníkář může vydat povolenku, nevidím jediný důvod proč by nemohl. Dál je povinen požádat o stanovení RS. Pravidla podle kterých se ryby těží jsou pokud nejde proti zákonu a vyhlášce plně v dikci rybníkáře a pokud určí kontrolovat a "trestat" hříšníky pověřenou RS notabene určenou krajem je to jen jeho právo. On je ten kdo si na svém rybníce stanovuje pravidla. Žádná vyhláška a ani zákon mu a ani případnou kontrolu RS nezakazuje.

Saddám - Profil | Út 17.7.2018 11:39:34

roman_monfish >>Vážně nevím, kolik si se státní správou vyřizoval revírů, já pouze jeden (ovšem byl první v rámci Pardubického kraje), takže třeba máš přede mnou obrovský náskok ve vědomostech, ovšem přidělení čísla revíru je právním aktem při jeho vyhlašování. Název si navrhuješ sám, číslo je ti přiděleno při jeho vzniku správním orgánem. Ale to jistě všechno víš. Že?
Trochu to tam zavání nepravostí. Trochu dost, řekl bych.

Saddám - Profil | Út 17.7.2018 11:33:37

RST >> Máš v tom Ferdo trošku hokej. Co se týče vyhrazování míst k lovu, tak o revíru tam není ani slovo.
Že by mohl legálně fungovat vyhlášený revír jako rybníkářství je také legislativní divnost.
Že by mohla RS kontrolovat v rybníkářství těžbu ryb - kdes to proboha četl?
Že by mohla RS zadržet v rybníkářství povolenku? Jakou? V rybníkářství se povolenky nevydávají.

čiky - Profil | Út 17.7.2018 11:14:12

Já se nestačím divit co se tady stačí probrat za nesmysly, po gulášovkách jezdím taky, a pokud měl někdo problém s losováním tak to měl řešit na místě a ne na internetu. Tady to nikdo nevyřeší. A co se týče některých závodníků na gulášovkách, ty by měly být pouze pro neregistrované, registrovaný závodník má svoji ligu, divizi apod. Proč na gulášovkách zakazují děličky a váží se?

splávkař - Profil | Út 17.7.2018 8:25:16

potočák 62 >> 1: už to vypadalo, že naděláš jezy, zavřeš elektrárny a poručíš vydrám a dešti tak se ptám, z jaké pozice.
Zkus si vyhrát na guláších zájezd do Norska a pak sem napiš, jaký to byl kšeft. Já jich pár vyhrál, jednou jsem jel, jednou jsem to grátis daroval a cca třikrát jsem to nevybral. Ten jeden zájezd co jsem u vás vyhrál a absolvoval (s CK KORLIN) mě tedy v reálu vyšel cca na 50- 100tisíc když sečtu režii na všechny guláše o zájezd co jsem absolvoval.
Když uš jsi u toho kšeftu v závodění tak nám tu napiš kolik stojí u DH forhond na závodech O Pohár Předsedy SUS ČRS a jak si to tam pořadatelé mezi sebou dělí?

potočák 62 - Profil | Po 16.7.2018 23:28:26

splávkař >>Tak za1. Nejsem žádný salmoprezident ČR,pouze ,pokud´ je nějaký rozumný návrh,tak se ho snažím popostrčit dál.Za 2.Přestań tady kázat o morálce a každého napadat.Ono to od někoho,kdo si udělal kšeft z objíždění závodů,který pořádali MO ,byli hodnotný ceny a všude byl nespokojen a na všechno si stěžoval jenom proto,aby vyhrál hlavní cenu, moc nesedí.Kolik těch závodů zrušili jenom kvůli tobě? Kolikrát jsi jel do Norska? U nás tě hlavně zajímalo,jestli dostaneš prachy na ruku nebo kdo ten zájezd od tebe odkoupí.Stejně tě na těch závodech u DH štve pouze to,že jsi nevyhrál první cenu a nevrátili se ti náklady.Do ted´ jsi bohužel nepochopil,že kvůli cenám se podobné závody nepořádají a hlavně na nich nemají rádi vychcaný vyžírky.Petrův Zdar

potočák 62 - Profil | Po 16.7.2018 23:08:07

Bacha >> Naopak,já se domnívám,že by šlo udělat během 3-4 roků pro zlepšení populací PO a LI strašně moc.Jenom by se muselo chtít a rybáři by museli hospodaření přizpůsobit PO a LI a nesnažit se,aby se PO a LI přizpůsobili rybářům.Princip hospodaření na PS vodách vznikl v roce 1973 a do současné doby zůstal prakticky nezměněn a v tom je problém.K pochopení problémů PS vod a jak je řešit nepotřebuješ mnohostránkovou publikaci ale stačí jedno dopoledne.A když jsi dělal v pstruhařské MO,jak jste hospodařili před desítkami roků? Vysadili plůdek,za dva- tři roky bud´ na jaře nebo na podzim slovily potok a vysadili PO do revíru.Jak hospodaříte v současnosti? Vysadíte plůdek,za dva-tři roky bud´ na jaře nebo na podzim slovíte potok a protože tam skoro nic není,tak nemáte co vysadit do revíru,pokud´ jste se už na hospodaření na chovných tocích z ekonomických důvodů úplně nevykašlali a nevysazujete jenom duháky a průmyslové PO.Skutečně myslíš,že hlavní problém PS vod je v regulacích,suchu,predátorech a td.?Není hlavní problém v rybářích a systému hospodaření? Petrův Zdar

splávkař - Profil | Po 16.7.2018 22:54:40

potočák 62 >> Ty už jsi nějaký SALMOPRESIDENTO ČR ??

splávkař - Profil | Po 16.7.2018 22:54:30

Pavouk‌ >> A to soudíš dle čeho?
Chceš nám jako říct, že je v pořádku aby člen LRU ČRS léta požíval servisu a jména ČRS na který se všichni členové skládali a pár dní před tím, co jim všem mohl s vděkem jejich podporu vrátit se jich zřekl. Pro takovéhle parazity je zrádce to nejslušnější slovo, jsou ostudou ČRS a rozkládají ho zevnitř.
Ono je nakonec jedno zda kodex platí od schválení či se zase najde klička jak to udělat aby to dopadlo tak jak si vrchnost přeje. Kárné řízení je beztak v režii odboru a tam šéfuje člověk, co pro svého kamaráda a šéfa DH zinscenoval losovací podvod na oficiálním závodu pod hlavičkou ČRS, pro kamarádíčky a snad nějakou uzeninu, i Hraji by jistě mohl nějak přispět aby se oko zase přimhouřilo.....

potočák 62 - Profil | Po 16.7.2018 22:43:48

splávkař >> Kdyby jsem napsal jako řešení,že je potřeba zrušit splavy,malé vodní elektrárny,regulace,vystěhovat lidi ze záplavových oblastí-považoval by jsi to za kroky,které je reálné udělat během následujících několika roků?Jestli máš nějaký rozumný návrh,napiš ho a ujišt´uji tě,že se jím budu zabývat.Bohužel,do té doby jsi pro mě pouhopouhý internetový tlučhuba,který se ani nesnaží používat hlavu a přijít s nějakým srozumitelným řešením.Petrův Zdar

Pavouk‌ - Profil | Po 16.7.2018 19:02:50

splávkař >> jen pro pořádek, tebou zmiňovaný kodex bude platit až od roku 2019