EFSA varuje před konzumací dravých ryb, často pocházejí ze zamořených lokalit

alžběta - Profil | Út 6.6.2017 19:09:32

Evropsky urad pro bezpecnost potravin...absolutne na vas seru.

Danda05 - Profil | Út 6.6.2017 19:05:53

Tak ja myslim ze není normální si vzít ani rybu z Labe. Já bych ji odtamtud nejedl a je jedno jestli to je kapr nebo candat :-) Vždyť na Labi je několik velkých měst, každá čistička se pouští do Labe. A i přes čističku se opravdu vše nevycisti. Navíc fabriky jako Spolana atd, rozhodně nevypousti jen vodu :-) navíc přívalové deště splachnou veškerý bordel jak z téhle továren, tak z polí zemědělců, kteří taky nepoužívají bio hnojiva zrovna :-)
Ale toť jen můj názor, možná je Labe jak horská bystřina :-)

Halen - Profil | Út 6.6.2017 18:59:05

Varují i pčed lososy z farem krmenými granulemi dělanými z baltských sardinek? Balt je zmořený až hrůza a v těch lososech se to pak nakumuluje - v jejich tuku a tuční jsou až 32%

1568 - Profil | Út 6.6.2017 18:58:16

Konečně se začnou žrát pupíci ve velkým:-)Chudáci kapraři:-)

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 18:56:12

venca1 >> Jsi chemik, tak snad ve výrobě víš co vzniká jako vedlejší produkt a jak s ním jsi naložil.

sliver - Profil | Út 6.6.2017 18:54:52

Hlavně, že dneska si každý mlaska nad lososem, jak zdrave se stravuje, pche.

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 18:48:40

Honza7 >> Není pravda, že kdo chtěl tak věděl, protože byl oblbován režimem. Jaký byl rozdíl mezi tím sumcem z Mekongu se sumcem z Ostravice před rokem 2000?..-)

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 18:36:10

venca1 >> Kdo chtěl, ten věděl. Ten kdo nechce, neví ani dnes. Pochybuji, že by jsi si dával sumce z Mekongu každý druhý den k obědu.
Spousta lidí se řídí tím, že co ho přímo nepálí, tak to ani neřeší.

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 18:25:00

Honza7 >> A že se šprajcujeme až teď. Dřív jsme to nevěděli?..-)))

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 18:20:28

venca1 >> Tak jsi mohl vidět daň ( přímou či nepřímou ) na našich vnitřních orgánech za způsob našeho života.

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 18:12:40

Honza7 >> Pár jsem jich viděl.

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 18:07:43

venca1 >> Tak to jsi se asi k pitvám moc nedostal?

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 18:03:54

Honza7 >> Tenkrát akreditované pracoviště neexistovalo..-)

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 17:58:27

venca1 >> Patřil jsi pod OKTE?

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 17:56:16

Honza7 >> Do roku 1984, jsem dělal technika na vnitru.

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 17:52:35

venca1 >> V jaké roli?

Petr.J - Profil | Út 6.6.2017 17:51:29

Zeměkouli a paradoxně i lidstvo zachrání jedině nemoc, která dokáže většinu lidstva vyhubit. Je to kruté, ale je to realita. Množíme se jako králíci na ostrově bez predátorů, to nemůže jít donekonečna.

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 17:51:07

Honza7 >> Párkrát jsem to absolvoval..-)

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 17:47:04

venca1 >> Třeba návštěvu pitevny.

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 17:42:41

Honza7 >> Pěkná slohovka..-) A co navrhuješ? Zpět do jeskyní a na stromy?:-)

Honza7 - Profil | Út 6.6.2017 17:19:12

Ekologické zátěže mají neblahý vliv na vše živé, kde se objeví budou tam mít některé živočišné druhy z dlouhodobého hlediska velké problémy. Tyto vlivy budou mít následně dopad i na zdraví lidí, kteří v takové oblasti bydlí.
Dnešní doba je taková, že zisk je nadevše. Spousta majitelů podniků v místě svého podnikání nebydlí a proto negativní dopad z činnosti svého podnikání je netrápí. Pokud je schopen podnik své odpadní látky poslat po vodě dolů, tak v zemích třetího světa je to nejlevnější způsob likvidace něčeho co se musíme zbavit bez vedlejších nákladů.
I v Evropě máme dost svých problémů a to díky snaze vytěžit ze všeho co nejvíce. Z celé řady odpadních produktů, které vznikají při potravinářské výrobě se snažíme vytvořit produkt, který by se dal zpeněžit. Granule pro ryby jsou takovým výrobkem. Obsahují celou řadu látek, které by se za normální situace do vody vůbec nedostala. Díky snaze o maximální výtěžnost se chovají ryby v co největších počtech na minimálním prostoru a to nese určitá rizika. Ne velmi malém prostoru vzniká spousta odpadu, které ryby produkují. Ten pak při velkochovech odpovídá množství, které vyprodukuje město okresního typu. V mnoha případech ryby mají celou řadu parazitů, kteří oslabí imunitní systém ryb a ty jsou náchylnější na celou řadu onemocnění. V takovém případě se do nich preventivně cpou léky a konzumací těchto ryb člověk zatěžuje svůj organismus těmito produkty, které časem při dlouhodobé konzumaci přestanou být účinné.
Je pravdou, že živočišný druh, který je na vrcholu potravního řetězce je asi nejvíce zatížen ekologickou zátěží a tak dravé ryby v tomto případě nebudou vyjímkou.

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 16:57:39

Darďas >> Už se chystáš na šestnáctého?:-)

Darďas - Profil | Út 6.6.2017 16:54:00

venca1 >> Máš pravdu.Kolega si koupil koulís- Nash:5.kg za 2.litry.Tam nic špatného nebude.:-)))

venca1 - Profil | Út 6.6.2017 16:29:54

Darďas >> No a právě že kapři žerou jenom koulís a suché rohlíci, tak jsou zdraví...))Proto brát jen kapře.

Darďas - Profil | Út 6.6.2017 16:15:09

Myslím ,že se to netýká pouze ryb.Jsou to ještě-kuřata,salámy,vejce,zelenina...atd.

Pedro1 - Profil | Út 6.6.2017 16:06:51

sklo >> Napsal jsi to přesně,diskuzi je možné zamknout.

sklo - Profil | Út 6.6.2017 16:03:56

reload >> co sem slysel, tak po cely republice jsou kontaminovany dravci, svaz je vubec nedoporocuje konzumovat, naopak kapři jsou prej naprosto zdravy a idealni ke konzumaci a to v jakykoliv velikosti..

reload - Profil | Út 6.6.2017 15:46:25

"Co se českých ryb týče, množství toxických látek v českých vodách sleduje projekt „Kontaminace ryb z volných vod“, který porovnává ryby z českých rybářských revírů. Tyto informace byste měli obdržet i na každém územním rybářském svazu."

Máte nějaké informace?