Upravme zemědělství. Příroda si pak poradí sama, míní exředitel Povodí Moravy

Vítek - Profil | St 12.4.2017 18:02:15

Exředitelé a skoropresidenti jsou velmajstři konečných řešení všeho :-))))) jen tak dál, houšť kapky víc k sobě :-DDDDD

Honza7 - Profil | St 12.4.2017 6:29:58

S tím co je uvedeno v článku se dá jedině souhlasit. Je zde uvedeno snad vše co má podíl na nedostatečném množství podzemní vody ( zemědělství - špatná skladba plodin, nedostatečně provedená hluboká orba, stavebnictví - neustále ubíraní volných ploch, tím se zmenšuje plocha, kde se může voda vsáknout, špatné hospodaření s šedou vodou ) až na podíl Povodí Moravy, kde sám byl v minulosti ředitelem.
Propojenost uvedeného podniku na energetické podniky je veliká a tak v mnoha případech jde spíš o zájem vyrábět elektřinu, než hospodařit s vodou. Je to vidět i na enormní snaze v oblasti realizovat akce. Možnost navrátit koryta řek do původního řečiště je v oblasti symbolických znaků. Za to realizovat VD a nezvratně změnit i těch posledních pár míst, kde ještě nebyl zásah do původního koryta je enormně vysoká. VD Skalička toho bude důkazem. Snaha o VD Čučice, které se naštěstí nepodařilo zrealizovat napomohlo opustit bývalého pana ředitele podnik Povodí Moravy.
Snad současný ředitel Evropského institutu pro zadržování vody v krajině bude svou práci brát vážně a zaměří se i na ty věci, které vůbec nepomohly k udržení vody v krajině, ale prosazoval je co by ředitel Povodí Moravy.