Ekologové v Rokycanech nechtějí protipovodňové opatření navržené Povodím Vltavy. Mají jiné řešení

hraji - Profil | Čt 6.4.2017 21:44:36

Do první velké vody, kdy to vypláchne pár nejbližších domů a snad napáchá jen materiální škody. Pak budou všichni křičet, proč se Povodí nepostaralo a neudělalo pořádné protipovodňové zdi. A Zelení šašci budou zalezlí a budou se modlit, aby nikdo neřekl, hele, to ti zelení nechtěli ve městě pořádnou ochranu, ať tedy zaplatí vzniklé škody oni. Ale to ne, všichni budou stát a čekat, že zaplatí Povodí. Ani mně se nelíbí protipovodňová opatření, ale pokud už jsme dovolili zastavět zátopové pásmo, pak je asi rozumné oželet ve městě kousek přírody. Vynahradil bych to mimo území města, tam můžeme dělat zpátky meandry, rybníčky, bažiny a mokřady. Ale ve městě by měla být prvořadá ochrana majetku a životů.

Rožnovák - Profil | Čt 6.4.2017 20:59:08

V první chvíli jsem si mylsle že ta fotka je fotomontáž, je neuvěřitelné co dnešní doba dokáže vyprodukovat a uvést do praxe. Jinak protipovodňové zítky hrozily před nějakou dobou naší řece. Zvedla se taková vlna odporu přímo mezi místními, že se stavbu podařilo pozdržet do příštích komunálních voleb a nové vedení obce velice rychle od tohoto záměru upustilo. Držím rokycanským palcem aby se svými připomínkami uspěli.

Chosé 2 - Profil | Čt 6.4.2017 18:06:19

Neutron >> Pěkná dobová fotografie, kdy stačilo pouze postavit bagr do řeky aby pročistil řečiště. Dnes dlaždicové loby. To aby nesklouzla noha po svahu, když se vyhazuje odpad, kočárky a pneumatiky. Mně se Rokycany obzvláště se svojí specifickou komunitou rozprostřenou v barácích kolem vody nikdy nelíbily.

Neutron - Profil | Čt 6.4.2017 17:30:02

Pohlednice Rokycany - Klabavka.

splávkař - Profil | Čt 6.4.2017 16:10:07

Projekt je ve fázi kdy se vyjednává jaká se ekologům dá provize. Až ji dostanou tak si ji mezi sebou rozdělí, něco málo dají na lana a řetězy kterými se jejich pěšáci přivážou třeba k nějaký elektrárně....

Honza7 - Profil | Čt 6.4.2017 15:16:26

V minulosti jsem do Rokycan jezdil dost často. Nikdy jsem si nenašel čas si tohle město a jeho okolí prohlédnout. Ta první fotka mě opravdu hodně nemile překvapila. Nevím jak se vodním živočichům v takovém úseku může dařit. Snad o kus dál to bude vypadat lépe.
Škoda, že ekologové nebojovali v minulosti o vytvoření vhodnějších podmínek k životu pro vodní živočichy. Ve vyfocené části vodního toku se dá očekávat ty nejhorší problémy při rozmarech počasí. V uvedeném úseku dochází k rychlému odtoku vody. Při extrémních vedrech se nikde nezdrží ( chybí prahy ) bude se zde voda přehřívat a s množstvím rozpuštěného kyslíku to nebude žádná sláva.
Při záplavách zase voda nabere velkou energii a vše co se jí dostane do cesty pocítí sílu, kterou voda v tomhle úseku získala.
Snad se najdou peníze nejen na protipovodňové opatření, ale i na to aby daný vodní tok mohl být více životaschopný pro další živočichy.