Tripod Mivardi Monster - hodnocení uživatelů

Hodnocení uživatelů k recenzi - Tripod Mivardi Monster

Autor diskuse: fotojakes - Profil , 29.7.2013

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

Schimir - Profil | St 7.1.2015 18:43:01

Moje hodnocení:

Stabilita

Rozsah nastavení

Kvalitní a dostatečně veliká přepravní taška

Ozubení kol nastavujících sklon má velký krok

Moje zkušenosti se stojanem zhruba za půl roku používání jsou vesměs pozitivní. Na doporučení zkušenějšího rybáře jsem při výběru koukal po stojanech větších rozměrů. Nakonec jsem dal přednost tripodu, který se mi zdál skladnější.

Stojan je skutečně velký, tím pádem i stabilní, pruty na něm mají dost místa, dají se pohodlně odkládat. Nevýhodou je pak pro mě to, že sedím jakoby schovaný za pruty, při položení na vidličku jsem byl více nad nimi. To je ale pouze pocitová věc, která souvisí s velikostí. Oceňuji háček pod trojnožkou, kam věším lampičku. Nastavení optimálního sklonu prutů je trochu horší díky ozubení a tím pádem delšímu kroku mezi jednotlivými polohami, ale sklon prutů se dá doladit díky velkým možnostem nastavení přední a zadní hrazdy. Rozsah nastavení nohou je také velký, spolu s velmi ostrými hroty se dá umístit prakticky kdekoliv.

Stojan je dodávám společně s taškou, která je dostatečně velká. Není to tedy žádné složité skládání a hledání přesné polohy, což člověku při balení přijde vhod. Dále jsem dostal v sadě dva swingery. Přijde mi to lepší, než sada se základními „pípáky“ Easy, které Mivardi dává zdarma u jiných typů.

Celkově tedy dávám hodnocení 4/5, nastavení sklonu se konstrukčně dalo vyřešit lépe, ovšem následkem by bylo zvýšení ceny.

baddy73 - Profil | Út 6.5.2014 17:58:37

Ahoj taky mě tento stojan zaujal. V současnosti nějaký stojan sháním, tak by mě také zajímalo jaké jsou s ním praktické zkušenosti.

vikicz - Profil | Út 25.3.2014 17:54:19

mám ten stejnej, jen od jiné firmy, ale je to nemlich to samé!,,,, od JAF carpture a vypadá dobře lehoučkej,stabilní,dobrej materiál..

tony 32 - Profil | Út 14.1.2014 22:07:05

Stojan vlastním krátkou dobu, tak uvedu jen první dojmy.
Jedná se o velmi kompaktní a stabilní stojan, pěkné provedení až na pár detailů vylisovaných nerovností na plastových částí. Pevné uchycení strředu pomocí ozubených zubů umožňuje nastavení stojanu do jakékoliv polohy, při zachování maximální stability, které dopomáhá i váha 4.5kg. Zde bych poukázal na skutečnost, že při posunování stojanu směrem nahoru a dolů se ozubená kola středu třou o sebe i při maximálním povolení bočních "klik" se šrouby a zde čas ukáže zda nedojde k jejich poškození.

Uvítal bych zkušenosti kolegů, kteří stojan vlastní delší dobu zda nedošlo k poškození středu a plastových částí. Bude-li toto ok, tak stojan za jeho cenu nemá chybu.